Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2009, 16:40:14
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sia Vezi mesajul
Bineinteles ca-ti dadeam aceleasi raspunsuri ..ideea e ca avem conceptii diametral opuse despre lume si viata si atat timp cat tu
nu-l accepti pe Dumnezeu ,caci te declari ateu, nu cred ca as reusi eu sa te conving .

Cine crede in Dumnezeu nu o face [COLOR=purple]doar[/COLOR] ptr ca ai garanteaza altcineva existenta Lui. Pot sa-ti garantez eu pana maine ...daca nu exista in tine aceasta chemare spre EL , daca nu vrei sa-i simti prezenta, daca mai rau ai negi existenta , degeaba vorbim.

La atitudinea asta ma refeream ..tu il negi pe Dumnezeu si vrei totusi sa vorbim despre EL..putem vorbi , nu-i bai , dar ma tem ca in contradictoriu deocamdata .
Cine stie daca tot stai pe forumul asta poate te vei intoarce acasa ,adica la Dumnezeu ..nu exclud aceasta posibilitate si chiar ati doresc asta..
Reiau ideea , poti sa ajungi sa crezi in Dumnezeu prin marturia altora care L-au cunoscut (proorocii ,apostolii ) dar asta se intampla cand ai incredere in marturia lor , cand Adevarul lor este si al tau..cand il accepti cu tot sufletul. Credinta pe asta se bazeaza pe incredere.

Ai intrebat ,, cum diferentiezi doua fapte bune, identice, facute de un ortodox si de un ateu .
Din punctul meu de vedere nu exista diferenta.
Demersul meu e unul practic, incerc sa vad daca sistemele noastre morale se pot apropia, daca au ceva in comun.
Reply With Quote

Tags
morala

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22