![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Îmi exprim și eu o scurtă opinie asupra acestui subiect, ca persoană care a frecventat în trecut un psiholog: cred că psihologia este utilă, iar opțiunea de a ignora foloasele ei prin justificarea că Biserica este suficientă pentru rezolvarea oricărei probleme este o expresie a mândriei noastre de a apela direct la Dumnezeu, nu și la mijloacele de vindecare pe care El le-a lăsat la îndemâna noastră.
Desigur, nu aș fi ajuns la linia de plutire dacă nu aș fi urmat și drumul Bisericii, deci recomand atât Biserica (în primul rând) cât și psihologia - pentru ajutorul/ vindecarea diverselor boli. Eu am avut șansa să ajung la o doamnă psiholog care era creștină ortodoxă practicantă. A însemnat foarte mult penturu mine într-o perioadă (2002 - 2005), însă cu regret observ că în "zilele noastre" nu mai avem o relație la fel de bună (când ne vedem din când în când), căci pare să păstreze în memorie imaginea mea de atunci, neluând în seamă schimbările din ultimii ani... Desigur, un psiholog nu este perfect, singur Domnul este, dar mersul la psiholog este adesea benefic. |
|