Citat:
În prealabil postat de Ekaterina
Din cate am citit, calitatea laptelui difera in functie de modul in care este administrat (de la san sau cu biberonul). Pompa este o varianta de urgenta, altfel este bine ca micutul sa manance direct de la san. O mare parte din anticorpii continuti de laptele de mama raman pe peretii biberonului.
Un alt dezavantaj este faptul ca nu mai este la fel de steril, mutarea din pompa in biberon cere reguli stricte de igiena si sterilizare. Am observat ca micutii prefera sanul si foarte greu accepta biberonul, chiar daca acolo se afla tot lapte de la mami. Alaptatul la san este mai mult decat hrana, si asta inteleg mamele mult mai bine cand se hotarasc sa ii intarce pe copii.
|
Din cate stiu eu sunt si pompe care "livreaza" direct in biberon. Sau se poate face manual, nu neaparat cu pompa. Iar la 1-2 ani copilul nu e bebe mic, poate sa bea din canita sau asa. Ideea era ca daca copilul de 1-2 ani trebuie sa mearga la cresa sau gradi din anumite motive (pot fi multe cauze), se poate apela si la mulsul lapetul matern. Ori mananca normal la cresa, iar acasa primeste san. Depinde de copil, nu e nici unul la fel. Am auzit de copii care nu baut lapte cand mama era pelcata, dar cand s-a intros dupa 5-7 zile au revenit la alaptat. Sau copii care mananca normal la gradi, iar acasa san.
Ce voriam sa spun e ca alaptarea nu trebuie oprita doar ptr. ca, copilul merge din nevoie la cresa. Se poate continua daca se doreste.