![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
@Decebal
<<Ceea ce dumneata reclami că vezi la noi în țară nu se datorează Ortodoxiei sau Bisericii Ortodoxe. În general, în cea mai mare parte, acele nelegiuiri pe care le reclami nu sunt săvârșite de creștini ortodocși, ci fie de falși ortodocși, fie de păgâni, atei apostați sau de eretici, sau chiar direct de sataniști, sau închinători în diverse feluri ai zeului veacului acestuia rău. Evident că este tristă slaba implicare pastorală, propovăduitoare, misionară față de toate componentele societății, dar asta nu este cu adevărat problema Bisericii Ortodoxe ca Trup Mistic al lui Hristos, ci al unor oameni care ocupă diverse poziții vremelnic prin Biserică. Pe de altă parte, există..>> Din ce scrieti aici se pare ca nu prea inteles tragicul moment al existentei omului: „Izgonirea lui Adam din Rai”. Omul trebuie sa caute raul in strafundul fiintei sale nu in afara ei. Raul nu-l fac altii: RAUL il facem noi. Daca n-ar fi asa, de ce in Rugaciunea Domneasca Tatal Nostru spunem: „Si nu ne duce pre noi in ispita...” Toate nelegiuirile: avorturi, crime, violuri, incest, hotie, curvie, preacurvie, ură, dezbinare etc. sunt facute doar de cei 20% care sunt crestini, dar altii decat cei ortodocsi + atei + cei de alte credinte etc.??? Vedeti ca ne râd si curcile!!! O sa râda de noi si creierii muntilor!!! Sa zicem ca DA, toate relele sunt facute de altii. Atunci de ce un ghid (indreptar) de spovedanie pentru crestini-ortodocsi are peste 400 de intrebari(cel putin 400 de păcate)? Sa stiti ca noi, crestinii ortodocsi nu spunem „Biserica trup Mistic al lui Hristos”. <<Biserica Ortodoxă este Biserica întemeiată de către Iisus Hristos și apostolii săi. Își are începutul în ziua Cincizecimii prin pogorârea Duhului Sfânt în anul 33 după Hristos. Este cunoscută (în special în Occidentul contemporan) ca Biserica Ortodoxă Răsăriteană, sau ca Biserica Greco-Ortodoxă. Mai este numită și Biserica Ortodoxă Sobornicească, Biserica Creștin Ortodoxă, Biserica cea una, sfântă, sobornicească și apostolească (după cum spunem în Crez), Trupul lui Hristos, Mireasa lui Hristos sau simplu: Biserica.>> http://ro.orthodoxwiki.org/Biserica_Ortodox%C4%83 Nu cred ca exista vreun stat condus dupa principii crestine. Romania nu este un stat care se conduce dupa principii crestine si nici n-a fost vreodata. Nu puneti de-a valma Credinta ortodoxa si Biserica- Trupul lui Hristos cu tot ce fac oamenii care se declara in statistici crestini ortodocsi. Pana la urma, ajungeti sa-mi dati dreptate: eu am vorbit de „cat de crestini sunt crestinii”? Am vorbit despre atitudinea crestina/necrestina a „crestinilor ortodocsi”. Pai, suntem sau nu suntem 80 si nu stiu cat% crestini ortodocsi? |
|