Citat:
În prealabil postat de catalin2
E adevarat, putem spune si catolica (nu in sensul de BC), e acelasi lucru, acel user nu stia probabil. Dar tu stiu ca te referi la si al BC, nu doar la "universala".
Si noi avem pentru "sfant" cuvantul acesta care e din slavona, iar din latina avem si "sacru". Pentru "duh" avem acest cuvant din slavona, iar din latina avem "spirit". In logica asta ar trebui sa nu mai mancam cartofi ca e un cuvant german, nu cum spuneau indienii din America, adica sa discutam discutii.
|
De acord cu faptul ca exista sinonime pentru acelasi cuvant si ca important este sensul cuvantului. Deci in Crez marturisim credinta intr-o Biserica Unica, universala. Tu sustii ca ceea ce inteleg eu prin universala este diferit de ceea ce intelegi tu pentru ca in Biserica Universala intra si BC din punctul meu de vedere in timp ce din al tau intra doar BO. Asta ai spus aici si ai dreptate, asa este, chiar mai mult, din punctul meu de vedere intra si Biserica anglicana, intra toate bisericile care marturisesc aceasta credinta intr-o Biserica Unica, universala. Si am observat ca la fel ca mine vad si catolicii (ma refer aici la capii care cunosc ce inseamna universalitatea Bisericii catolice), si la fel cred si anglicanii, la acestia nu doar capii, ci si oamenii de rand. Am observat ca, cu cat o biserica are mai putine pretentii de a-l detine doar ea pe Hristos, cu atat recunoaste mai mult universalitatea Bisericii in ansamblul ei. De aceea BO este cea care recunoaste cel mai putin aceasta universalitate, insa asta mai mult in randul mirenilor de rand invatati asa mai ales de calugari, in timp ce capii acestor biserici au acceptat de mult universalitatea Bisericii lui Hristos in ansamblul ei.