Citat:
În prealabil postat de glykys
Grrr! Te-o fi creat Dumnezeu maimuta?
|
Asa se pare :)
Citat:
În prealabil postat de glykys
Cum sa ne creeze Dumnezeu imperfecti, cand El i-a creat pe Adam si Eva perfectibili (nu perfecti), dar ei, folosindu-si liberul arbitrul, au ales sa pacatuiasca, desi fusesera preveniti asupra acestui lucru? Si cand a mai venit in lume sa se rastigneasca, tocmai ca sa ne spele pe noi toti de pacatul protoparintilor!!!  
|
Perfectibil implica imperfectiunea
Acum sintem la topicul potrivit, asa ca am sa spun (desi cred ca am mai facut-o) cum e si cu rastingnirea: rastignirea si suferinta unei fiinte omnipotente nu are absolut nici cea mai mica valoare. Trebuia sa fie deci (ceea ce s-a intimplat) muritor pentru ca rastignirea sa valoreze ceva. Aici exista doua variante: Hristos stia ca va invia sau nu era sigur ca va invia; daca era sigur ca va invia, rastignirea sa iarasi era un gest neutru, nu implica nci un sacrificiu pentru el. Ramine varianta 2: Dzeu s-a intrupat in ceva muritor fara sa fie sigur ca va invia. Trecind peste absurdul situatiei (ca ceva nemuritor poate deveni muritor), care credeti ca e discernamintul unei astfel de ratiuni, care risca totul (umanitatea si tot universul) pe o carte?