![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
-Comunitate de oameni opusa inidividualismului,
-Comunitate de oameni si ingeri, -Comunitate divino-umana (Trup al lui Hristos) -Legatura dragostei divino-umana (Mireasa a lui Hristos) -Actualizarea vietii lui Hristos prin Duhul, -Maica neamului omenesc, -Comunitate dintre vii si adormiti -Comunitate dintre credinciosi si pacatosi botezati , -Cladirea unde ne adunam pentru rugaciune si cult ,impodobita cu icoane -"Casa Mea loc de rugaciune se va chema" Iata cateva dintre definiitile si intelesurile care s-au dat Bisericii. Hulita de unii , ca perturband cu subiectivismul ei uman Scriptura. (dar si acestia organizati tot in biserici) Exagerata de altii ca fiind ea insasi scop in sine, mijloc de judecata si norma. Ea ne face intrarea in viata prin Botez, ea ne face iesirea din viata prin inmormantarea in speranta vietii vesnice, la ea ne intoarcem cand suntem necajiti, pe ea o ignoram cand ne e prea bine. As aprecia sa imi lasati si voi un gand despre semnificatia Bisericii pentru voi, in incercarea mea de a ii intelege menirea in ecuatia mantuirii. Cunosc definitiile oficiale , sper sa ajung sa le si patrund intelesurile adanci, dar cred ca cel mai mult ma intereseaza opinia sincera venita din inima si experienta personala, pentru ca Biserica chiar este locul unde umanitatea il cauta pe Dumnezeu, deci e despre om , si despre ajutorul divin. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Individualismul în Biserică se vede și prin străinătate că se fac tot felul de spectacole interzise chiar și de Patriarhia Română în care unii și alții fac scene de teatru, spectacole și acaparează soleea-scena din fața altarului sau spațiul liturgic cu promovarea proprie. Dacă stai mai mult deja încep să se vadă și bunele și rele. Citat:
Aș vrea să văd unul din critcii clădirii de zid făcând slujbe repetate la -4 grade, sau pe ploaie, viscol, ger, chiar și la vânt de 25kmp/h sau peste, canicula 30-35 de grade.
„Că s-a întărit mila Lui peste noi și adevărul Domnului rămâne în veac.” Ps.116, v.2. Last edited by Iorest; 08.01.2026 at 08:24:59. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Toate obiectele de cult și toate icoanele , altarul se pot aduce duminică sau ținute într-o o magazie adiacentă.
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Există o sacralitate a amplasării lăcașului de cult, culmea e că se plimbau cu spațiile sectele yoghine care predau cursuri prin sălile de sport și unii pastori prin anii 90 care căutau să-și facă comunitate, dar ultimii s-au stabilizat și ei în spații definite. Deci sub nicio formă nu e un argument valid, chiar nu te recunosc cozia.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Menirea omului pe pamant nu este de a manca si de a-si face nevoile ci sa ajunga asemenea lui Dumnezeu Tatal. «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας, μόνον ὁ κατέχων ἄρτι ἕως ἐκ μέσου γένηται·» |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
E ca și cum ai avea o regiune de tip Moldova, ca populație care are 1.000/2000 de biserici.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si eu cred ca sufar sau am suferit de aceasta , ca deoarece Biserica ar fi imperfecta conform criticii mele, nu ma pot baza pe ea, si atunci trebuie sa gasesc eu insumi o solutie care sa ma apropie de credinta . Nici macar protestant nu eram ca aceea macar au o Biserica, asa cum sunt ei. Eram pur si simplu invidualist,crezand ca sunt ultimul aparator al Adevarului. Acum insa, am dat mai mare atentie a ceea ce oricum aveam sub ochi, adica rolul Duhului Sfant in credinta si gandirea noastra , si ca prin farmec am inceput sa nu ma mai cred centrul universului . La acest soi de individualism ma refeream. Biserica prin excelenta este comuniune , nu dispare rolul eului propriu , dar se implineste in legatura cu ceilalti. Nu dispar cautarile, dar nu mai este povara egoului care vrea calea sa personala. |
|
|