![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica nu este altceva decat ansamblul (comunitatea) credinciosilor ce cred in Hristos. Ca atare, rescriind postarea ta folosind pentru "Biserica" exact ceea ce reprezinta ea, rezulta asa: "Doar ca Christos a intemeiat ansamblul de credinciosi ai Sai care cred in El (= a intemeiat Biserica Sa, Trupul Sau Tainic), si aici in comunitatea credinciosilor care cred in El (= Biserica) se afla Calea, nu in afara comunitatii de credinciosi care cred in El (= nu in afara Bisericii) asa cum sugereaza erezia ecumenista. Daca comunitatea de credinciosi ce cred in Hristos (= Biserica) nu era necesara, atunci Hristos ii lasa de mult de capul lor pe oameni ca sa gaseasca ei singuri calea si sa se descurce singuri. Dar nu a procedat asa, ci si-a intemeiat comunitatea de credinciosi care cred in El (= Biserica) pentru ca prin comunitatea de credinciosi ce cred in El (= Biserica) sa lucreze mantuirea. Ecumenistii eretici promoveaza mantuirea in afara comunitatii de credinciosi ce cred in Domnul (= Biserica) si prin urmare mantuirea in afara lui Christos. Orice ar zice persoane mai credule si mai mult sau mai putin sincer idealiste, francmasonii de la Consiliul Mondial al Ereticilor au o cu totul alta agenda". Atata timp cat tu crezi ca crestinii care cred in Hristos (= Biserica) poarta eticheta de "ortodox din Biserica Rasariteano-Catolica sau Ortodoxa Catolica a Rasaritului), este normal sa scrii ceea ce ai scris. Cand insa credinciosii care cred in Hristos (= Biserica) sunt exact ceea ce spune si numele: credinciosi ce cred in Hristos si ii pun Cuvantul in practica, atunci comunitatea crestinilor (Biserica) este mult mai mare cuprinzand oameni cu diverse etichete: ortodocsi, catolici, protestanti etc., cu buni si rai, cu grau curat si cu neghina etc. Si astfel camasa Domnului este de fapt intreaga, conform tragerii la sorti stabilita inca din VT... Daca ortodocsii sunt graul iar restul neghina, doar Dumnezeu o poate judeca. Eu insa v-am dat un exemplu in care catolicii practica mai bine decat ortodocsii: "Ceea ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta". Ca atare un ortodox care nu respecta mizand pe pogoraminte omenesti, cade singur in plasa neghinei... Uitati un articol interesant despre camasa lui Hristos: http://stiri.lacasuriortodoxe.ro/tem...-10-iulie.html :) Last edited by Tartaruga; 18.08.2012 at 17:50:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Astea sunt opiniile dumitale personale și nu au nici o valabilitate și autoritate pentru Biserica lui Christos. Biserica are autoritatea de a stabili astfel de lucruri, iar nu un oarecare utilizator Tartaruga de pe un forum. Nu toți care cred în Christos fac parte din Biserica lui Christos. Ereticii nu fac parte din Biserică, și implicit și ereticii ecumeniști nu fac parte din Biserica lui Christos. Ei ar vrea, căci vrabia mălai visează, doar că Biserica lui Christos nu stă la comun cu toți ereticii și cu toate ereziile. Ereticilor le place să stea la comun că doar nu au prea multe de pierdut, Sfânta Biserică însă nu se amestecă cu toți ereticii și nu consideră pe toți rătăciții ca făcând parte din ea.
Last edited by Decebal; 18.08.2012 at 17:53:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar din aceasta singura credinta face parte si: "Ceea ce Dumnezeu a unit, omul sa nu desparta" fie ca va place, fie ca nu. Asa cum ortodocsii au dat pogoraminte pentru a anula acest Cuvant al Domnului iar pogoramintele au fost puse in practica calcandu-se astfel peste Cuvantul lui Hristos pentru a-si legaliza pacatul, tot asa incearca astazi unii sa legalizeze alte pacate, tot sub umbrela crestinismului. Neghina se dezvolta deci peste tot, dar acea "o singura credinta" de care a vorbit Domnul va avea doar grau curat... Last edited by Tartaruga; 18.08.2012 at 18:07:12. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://apologeticum.wordpress.com/20...antihristului/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La fel si cu crezutul in Hristos. Poti sa crezi, dar prost. Adica gresit. Adica sa ai crezutul, dar sa iti lipseasca taman credinta. Care e in dar de la Duhul Sfant. AMIN+ |
|
|||
|
|||
![]()
Trataruga
Daca chiar vrei sa discuti cu un ortodox trebuie sa ai in vedere ca el nu poate accepta nici o atingere a dogmei. Orice atingere aduci infailibilitatii ortodoxiei,si faptului ca este singura care detine adevarul,va fi respinsa din start . Daca ai avut 9 idei frumoase intr-o postare,si a 10-a neaga evident cu ceva dogmele ,toata postarea ta va fi respinsa. Pentru ca ortodoxul crede ca dogma sa este adevarul .El crede ca nu exista mantuire in afara harului,ca harul nu se poate dobandi decat prin Taine ,deci ,tot restul credinciosilor,neavand Tainele si nerecunoscand aceleasi dogme ,nu pot fi in Biserica,deci nu sunt ai lui Hristos. Ecuatia e simpla: esti de acord cu dogma ortodoxa ,esti credincios,nu esti de acord cu ea,esti eretic. Acest mod de abordare insa este prea simplu. Nu ni se cere doar sa fim ortodocsi,sa practicam toate Tainele,sa nu credem in erezii.Ni se cere mai mult de atit . Eu as zice ca este obligatoriu sa fii ortodox,dar nu este suficient. Se uita partea cealalta a credintei , care e de fapt scopul ei : si anume ca ortodoxul trebuie sa ajunga la virtutea suprema ,care este dragostea. Ca nu numai posturi indelungi si rugaciuni citite ne duc acolo , ci si modul armonios in care ne traim viata ,si reusim sa intelegem ca Hristos este pretutindeni,cum de fapt invata si Crezul ortodox. Daca se tine doar o cumpana a balantei ,fara a avea grija si de latura traita a credintei,se poate usor ajunge la mustrarea fariseilor : "Voi dati zeciuiala din marar si izma,si uitati partea cea mai importanta a Legii :dreptatea ,mila , judecata" Daca te chinui 40 de zile sa tii post ,chinuie te si 40 de secunde sa iti abtii gura de la orice repros,sa faci o bucurie unui om, sa il intelegi . Arata stralucirea ta in jur,si nimeni nu te va mai respinge,ca ai fi prea ortodox. La sfinti veneau si cei de celelalte confesiuni ,pentru ca raspindeau lumina in jurul lor ,si dadeau o raza de speranta sufetelor. Nu se poate sa tii doar o cumpana a credintei ,dar sa fii autosuficient,sa jignesti , sa dispretuiesti,vaaaai,in numele apararii credintei ? Cand vreodata lumina s-a amestecat cu intunericul ? Legea trebuie indeplinita in ansamblul ei ,sa indeplinesti si ansamblul dogmelor ortodoxe,dar sa ai si sufletul curat si plin de dragoste,asa cum,culmea ,multi ne-ortodoci il au ! Pai atunci la ce iti mai foloseste ortodoxia? Ca mai mult e un prilej de cadere ,daca iti sufoca sufletul. Ortodoxia e buna ,drepata , si este singura cale care te duce la desavarsire . Dar ortodoxia prost inteleasa,poate fi o arma mai de temut decat erezia. Asta as vrea sa se gandeasca toti care isi spun ortodoxi. E drept ca restul lumii e eretica si cazuta ,dar oare ei insisi sunt cu adevarat ortodocsi? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Probabil nu ai vazut ceea ce ti-am scris intr-o postare anterioara, e vina mea ca nu s-a vazut, acum am pus in bold sa se vada ca iti raspundeam si tie. Ca atare fie dupa credinta ta si ramai in pace! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si eu am fost botezata ortodox intr-o zi de 15 august, de Adormirea Maicii Domnului. Am sora ortodoxa in manastire, o alta sora tot ortodoxa foarte practicanta (personajul dintr-o minune pomenita candva pe acest site) si al carei sot va incepe o a doua facultate, Teologia, si intr-un cuvant toata familia, nasii, familiile fratilor si surorilor parintilor, toti sunt ortodocsi. Sora mea din manastire era in Ascor-ul din Cluj pe cand era studenta, si studenta fiind, a primit o icoana de la o prietena catolica. La inceput nu avea nici o problema cu ea, dupa ce insa a fost indoctrinata bine impotriva catolicilor, stii ce a zis? Ca a intrat intr-o zi intr-o biserica catolica si a simtit ca oamenii astia nu se mai mantuiesc. Ca atare a dat icoana primita de la prietena ei catolica unui prieten de al meu italian, catolic. Cred ca nu am simtit o tristete mai mare in ceea ce o priveste decat atunci cand am vazut-o intr-o fotografie cu fetele din manastire publicata pe un site ortodox ultra... al carui nume il trec sub tacere. Am simtit ca si cum imaginea ei ar fi fost manjita cu cele scrise apoi de autori si m-am intrebat cum isi permit sa se foloseasca asa de imaginea altora? Cealalta surioara, casatorita, cand am pasit pentru prima oara, cu ani in urma, intr-o biserica catolica, a inceput sa planga spunandu-mi ca sunt pe drumul spre Iad. Din fericire i-a trecut, a inteles pana la urma ca Domnul are caile Lui doar de El stiute asa ca mi-a dat sa il citesc pe Rafail Noica care ei ii place foarte mult si cu care gasea ca as avea asemanari. Ortodocsii sunt un grup foarte heterogen de oameni, si multi mi-au spus sa nu ii mai bag in seama pe cei de pe net pentru ca... si trec sub tacere motivul, pentru a nu jigni nici pe mine, nici pe altii... |
|
|||
|
|||
![]()
Hai, te rog spune-ne acum, că nu cred că poate fi vorba de o jignire, dealtfle și noi avem carapacea tare, dar spune-ne explicit și cine sunt acei unii.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ecumenism? | BogdanF2 | Generalitati | 150 | 21.12.2014 21:06:04 |
Ecumenism | ancah | Biserica Ortodoxa Romana | 206 | 31.05.2010 03:51:19 |
ecumenism | alexandra | Generalitati | 15 | 20.04.2008 16:10:49 |
Ecumenism | Iacov | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 178 | 08.10.2007 20:02:36 |
Ecumenism | Noesis | Generalitati | 13 | 17.07.2007 09:35:57 |
|