![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O religie decenta (sa zicem, desi nu e termenul cel mai bun) incearca sa ofere vietii omului un scop. Ateismul (o religie jalnica) incearca sa-l convinga ca de fapt nu exista unul. Oricare ar fi el, el este suficient de bun si Zeul Univers nu poate spune ca a fi medic si a salva vieti e mai bine si mai important decat a a fi de exemplu criminal in serie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Stai putin, ca poate pentru tine nu sunt atat de evidente.. Citat:
Este chiar atat de mult peste posibilitatile tale intelectuale de a intelege? Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu intelegi niste concepte elementare, nu intelegi ceea ce inseamna NATURAL si ceea ce inseamna SUPRANATURAL. Discutam aici de Univers cu toate legile sale, nu de aparitia vietii pe pamant. Din moment ce refuzi sa discutam pe baze concrete repercusiunile filozofice si existentiale pe care le-ar avea un inexistenta lui Dumnezeu (si care sti si tu probabil ca nu sunt tocmai roz...), nu pot sa cred decat ca iti este teama sa iti asumi total raspunderea pentru alegerea pe care ai facut-o in viata sau care urmezi sa o faci. Cu asta inchei aici. |
|
|||
|
|||
![]()
Asa inchipuie-ti ca din punctul meu de vedere tu acum incerci, sau ai incercat, sa ma atragi intr-o discutie despre repercusiunile filozofice si existentiale pe care le-ar avea inexistenta lui Gaia .
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu personal, nu mai inteleg nimic atunci cand nu avem o proprietate a termenilor. Constat ca in continuare ne adancim in forme subiective. Imi amintesc cat de contrariata a fost discutia daca budismul este o forma de ateism sau o religie. Intr-o postare anterioara pe acest topic am amintit sensurile pe care le da Eliade religiei. Nu vad ca ateismul sa fie religie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
pai ateii sunt oameni liberi care nu vor sa aiba de a face cu tot felu de oameni indoctrinati de asa numita religie
simplu, nu? cred ca este nasol sa fii crestin, reguli stupide peste tot. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stupide? Daca stau in calea faradelegii si a desfaraului, fara doar si poate ca unul desfranat si faradelege le va considera stupide. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faptul ca nu are forta sa il urmeze e valabil si in cazul unui sistem de valori absolut. Ai putea sa imi dai doua exemple de precepte morale absolute? :) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ateismul e sexy | Bast-et | Generalitati | 32 | 20.09.2010 19:17:53 |
De ce dragostea este un acziune "murdara" pentru religie? | KittyNou | Generalitati | 27 | 14.06.2010 18:14:36 |
ateismul | andaluzia | Generalitati | 14 | 30.03.2009 12:38:49 |
ATEISMUL | saccsiv | Generalitati | 130 | 28.03.2009 16:19:05 |
Ateismul | spinu | Alte Religii | 411 | 23.07.2008 21:50:10 |
|