![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Un articol foarte bun,merita citit!- sursa- crestinortodox.ro
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca sunt perioade cand doua persoane casatorite se abtin voit de la unirea trupeasca, nu e semn de frustrare sau neputina de a iubi, ci de daruire fata de Creator. Si pe cat de mult se daruiesc Acestuia, pe atat de mult primesc mai multa putere de a se iubi unul pe celalalt si asa gasesc si puterea de a rezolva orice problema, nu doar jumatati. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deadevaratelea , subiecrtul este f. frumos si interesant ! Dar recomand celor care au dificultati de intelegere sa foloseasca DEX-online care este la indemina pt. a evita batutul cimpilor ! Nu mai este loc pt. disertatii , mai ales ca sunt destui care nu pot intelege postari mai lungi sau nu au rabdare sa citeasca tot . Sunt mai imbolditi de dorinta de a raspunde si de a arata cine sunt decit de a dialoga . Pina la un punct ar fi fireasca atitudinea , dar nu mai mult ! Deci sa dam citeva concluzii ; - orice forma de abstinenta care are la baza dorinta de preveni o sarcina numita dracesc ,,nedorita' se vadeste de pacat si te face ,,demn" de gheena ! Evident, motivele binecuvintate de abstinenta(perioada estrului feminin, postul, patologia locala,prezenta sarcinei) nu intra in discutie ! - ,,ferirea" , care in acceptiunea prezentata , insemneaza ejacularea ,,ex vaginum"(inafara vaginului) este la fel de grava ca si abstinenta , acesta fiind pacatul lui Onan (atentie : a se deosebi de mansturbare sau malahism). Vorbind in duhul Scripturii : insamintarea in alt ogor decit in cel ales de tine (ogarul ales de tine = sotia) adica desfrinarea precum si aruncarea samintei pe pamint , inafara ogorului pt. a preveni sarcini sunt deopotriva pacate grave si care se canonisesc greu , cu ani multi de neimpartasire si inca cu multe boli care apar sapre virsta adulta si batrinete si de care rareori se intimpla ca un asemenea pacatos sa scape ! Nu uitati de grozava carticica a parintelui Arsenie Boca . Renuntati la idei preconcepute in ceea ce o priveste si cititi-o si va indreptati . Tineretea este trecatoare iar vremea platii pacatelor nu trece pe nimeni ! Ca o propunere de lectura pt. cei care au binecuvintare sa citeasca si VT le recomand sa desprinda singuri marea importanta inaintea lui D.zeu,pe care o are singele animal dar mai ales cel uman (nu se varsa, nu se consuma) si saminta umana (care nu se depune oriunde sau nu se iroseste) si bine inteles si motivele pt. care sunt atit de pretioase acestea ! Este un studiu tare interesant ! Daca mai sunt neclaritati mai povestim dar rugam auditorul sa faca eforturi si el pt. a intelege ceea ce se scrie . Nu de alta dar sa nu vorbim unul de faina si altul de slanina ... sau , una sa vorbim si basca sa ne intelegem ! Last edited by zaharia_2009; 09.08.2010 at 12:16:23. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ia sa deslusim cu incetul ! : - ia precizeaza matale trasnaile spuse pe thread, nu de alta dar sa nu credem ca doar trasnai se spun pe aicea ! - de unde sti ca instinctul sexual este cel mai important dar mai ales de unde crezi, ce baza teologica ai, ca D.zeu a lucrat mai mult timp la a ,,fabrica" acest instinct ? Nici un fel de Biblie, ortodoxa sau nu, nu spune asta ! Ti se para ca structura si functionarea sistemului nervos central sau endocrin sunt mai simple ? Vezi , de asta zic eu ca esti mai mult insistent medical ! Daca aveai cu adevarat cunostinte medicale de asistent nu spuneai dracia aceasta ! Dar nu te supara, eu stiu bine in sine amea ca tu ai cunostinte solide si ca doar ai vrut sa epatezi ! - de unde ai luat parafrenia aceasta ca actul sexual este important pt. metabolism si ca el trebuie practicat cit timp pilpiie viata in om (nu te supara , stiu ca nu ai spus chiar asa, dar asa exagerez eu !). Pai atunci calugarii ar trebui sa fie niste dismetabolici de mina intii , ceea ce nici pe departe nu este adevarat ! - revedeti-va notiunile lexicale despre ,,frustrati" si ,,incapabili de a iubi o femeie si a avea responsabilitatea unei familii". Nu tot ceea ce credeti ca este corect lexical si este cu adevarat. Traiti multe falsuri fara a prinde chiar de veste ! - ,,Concluzia...iubiti-va de cate ori aveti ocazia si lasati prejudecatile" Acum frate ti-ai pus firma pe frunte ! De toate aveam pe forum ! Ne lipseau insa ispititorii care sa ne indemne fatis la mari pacate ! De acum avem si asa ceva ! Asta da, productie cerebrala , ca de duhovniceasca ce sa mai zicem ! - ,,Jumatate din problemele unui cuplu se rezolva in pat."Dumneata frate esti dintre acei barbati care cred ca cu falusul rezolva jumatate din toate problemele cuplului ? Pt. aceasta parere ,,ne-au ris" femeile serioase in toata istoria omenirii ! Cica multi dintre noi barbatii am gindi cu altceva decit cu mintea induhovnicita ! Vezi matale, Mintuitorul ne spune in Evanghelia sa doar despre ochi si mina dreapta ca daca ne sminteste si ne baga in pacat este mai de folos sa le scoatem sau sa le taiem si sa le aruncam de la noi ca mai de folos este sa intram in imparatia cerurilor chiori si ciungi decit intregi in iad ! Despre falus nu s-a spus nimic , nici nu se cadea , dar se poate subintelege, deoarece Evanghelia este calea spre mintuire a crestinilor induhovniciti, lucru care este extrem de serios, si nu spre ,,rezolvarea a jumatate din problemele casniciei de catre baietii smecheri si descurcareti la toate" ! Crezi ca noi, ceilalti , care nu am propagat o asemenea parere nu am fi fost in stare de o asemenea mare judecata decit daca ne-ai fi spus matale. Ba da, doar ca nu credem in asa ceva si ca atare nu-i dam nici o importanta. Gindul si viata noastra este la Hristos si cum sa ne lipim mai mult si mai bine de El si nici decum la vreo parte anume de corp care sa ne scoata din jumatate de probleme ale casniciei . Eu imi permit sa-ti spun ca chiar daca asa ai vazut matale pe acolo pe unde umblii prin Italia este tare gresit sa crezi si sa procedezi asa . Sa nu-ti pui sufletul in asta ca nu este de la D.zeu ! In rest , matale sa faci cum crezi de cuvinta ! Dar nu trebuie sa te superi, eu am inteles ca asa esti matale mai visceral, preocupat mai mult de cele de mincare, baut si ... imbracat. Despre cele duhovnicesti desi nu spui nimic lasi sa se inteleaga destule . Probabil ca ti-a mers f. bine prin Italia si de aceea ti-ai format aceasta cultura solida, generala si duhovniceasca ! Last edited by zaharia_2009; 09.08.2010 at 13:02:07. |
|
|||
|
|||
![]()
Desfrânarea în căsătorie este ca sacoșa, adică exact cam așa. Și când se trezește băiatu* iar cântă... și după ce își găsește însfârșit de lucru ca pițaboy în crazyloop se iau după el și copiii. Apoi își iau viața în propriile lor mîini și merg în turneu, concert după concert, și fratele mai mare, Tom devine sora mai mare sau invers. Deși, Bill și Tom trebuiau să fie îngeri pe pământ chiar dacă se trag dintr-o familie cam desfrânată.
Și după ce s-au îndrăgostit toți de el... vine la tata ca să-l scape de amorezi. Și mâine de la început. Și poimâine iar și iar. Last edited by vsovivi; 09.08.2010 at 13:59:55. |
|
|||
|
|||
![]()
Și o să scrie gLumea povești despre Tom-a zis și geamănul... păi e geamănul lui Bill.
Așa că, dacă acum plîng și unul și altul și au rămas acolo în Germania, la Tokio, le transmite tăticu* ceva... și îi așteaptă acasă... la mămica lor... și o să fie iar cum erau cândva Romina-Power și Albano o dragoste curată. Last edited by vsovivi; 09.08.2010 at 17:06:07. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vazator cu duhul poate fi si un demon, iarta=ma ca iti spun.. Si oricum NU este un argument ca daca cineva este tot ceea ce spune este litera de Evanghelie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
Ma indatorez cu acest raspuns pt. cam o saptamina . Nu am acum la mine colectia de canoane dar voi raspunde . Desi cred ca si eu si si inca o sora in urma cu 3-4 luni a postat sursa. De sora stiu sigur, chiar m-am mirat ca esxista o femeie care este f. bine documentata. Am sa raspund !
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vrei sa spui ca Pr. Arsenie Boca este demon?!? Atentie, Fani, ca depasesti masura, iar extremele, este stiut ca sunt ale diavolului. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre desfranarea intre sot si sotie | ionut12 | Generalitati | 136 | 14.05.2011 13:04:54 |
Yoghinii sustin ca Hristos lauda desfranarea | costel | Generalitati | 78 | 17.03.2011 10:50:13 |
Intrebare: Desfranarea | gmariusg | Generalitati | 58 | 02.12.2010 21:44:18 |
Desfranarea intre sot si sotie part 2 | ionut12 | Generalitati | 20 | 16.11.2010 08:06:45 |
Desfranarea | kindly | Generalitati | 31 | 09.11.2010 13:53:39 |
|