![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Dar daca cei doi au deja cativa copii? Tot asa ti se pare?
|
||||
|
||||
![]()
nu evident ca nu... insa si in acest caz sotii trebuie sa merga la Biserica si sa ceara indrumarea parintelui Duhovnic.
In nici un caz insa sotii nu trebuie sa ucida ceea ce se zamisleste si nici nu trebuie sa foloseasca metode contraceptive care ucid ceea ce se zamisleste caci este moarte (de om) si toti cei vii din familie vor fi afectati (adica sotii si copiii lor). "Fericit este omul care-și va umple casa de copii; nu se va rușina când va grăi cu vrăjmașii săi în poartă. " Psalmul 126,5 evident ca vrajmasii nu sunt doar vazuti (oameni) ci si nevazuti (demonii) Last edited by Eugen7; 05.08.2010 at 09:06:22. |
|
|||
|
|||
![]()
Adica ce vrei sa spui? Revenim la discutia pe care am mai avut-o odata, eu nu judec doar spun si face fiecare cum doreste ca doar de aia este omul inzestrat cu libertate!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, mi se pare exagerat sa spui ca este motiv de divort faptul ca unul din cei doi nu vrea sa aiba copii. Unu ca asta se discuta inainte de casatorie. Doi ca copiii se fac in doi. Daca il convingi pe celalalt prin batala la cap sa ai copii, poate ca lucrurile n-or sa mearga de loc bine. Si trei ca nu vad de ce ar fi motiv de divort si nici nu vad de unde ai scos ideea asta: nu am vazut-o in canoane.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu imi amintesc exact de unde stiu dar este un motiv de divort, si bineinteles ca acest aspect se discuta inainte de casatorie. Daca cea care a deschis topicul a discutat inseamana ca si-a asumat ferirea de copii si rapunderea aceste fapte. Nu intru in amanunte ca am mai discutat, si poate ca vad lucrurile putin diferit. |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu spun ca trebuie discutat inainte de casatorie, chiar daca se mai schimba opiniile si situatiile pe parcurs.
Si da, poate fi motiv de divort, daca nu s-a cazut de acord dinainte. Oricare dintre cei doi, poate sa se vada in situatia de a renunta la casatorie pentru asa o problema grava. Este o problema de viata. Un copil nu este nici haina, sau mobila, sau caine, la care sa poti renunta, sau dimpotriva, sa-ti iei in spinare intr-una. Sunt oamenii care isi doresc mult un copil si este o suferinta de o viata, sa nu-l poata avea, pentru ca celalalt nu poate sau nu vrea sa-l produca. Sunt altii care nu pot, nu sunt in stare sa aibe o gradinita de copii, pentru ca altul vrea si poate sa-i faca pe banda. Fiecare are niste limite. Si atunci, daca este cazul, renunti, te duci la altul, gasesti alta solutie. Consider egoism sa fortezi pe cineva sa accepte o situatie de o viata. @Cristina - da, la asta ma refeream cu ciclul neregulat. Dar am impresia ca voi intelegeti altceva prin el. Pentru mine este un ciclu in care nu stii cand si cate zile esti fertila, poti sa ai sangerarea mai devreme de 28 zile, sau peste 30, 40 zile. Sunt dezechilibre hormonale. Trebuie sa poti determina cand esti fertila.
A fi crestin = smerenie + iubire de aproape Last edited by sophia; 05.08.2010 at 20:22:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La catei merge sa schimbi partenerul; dar la oameni, mai ales daca acestia s-au luat din dragoste?!? Citat:
Nu uita insa, ca atunci cand vrei sa te folosesti de aceasta metoda, pentru a concepe un copil, e buna abstinenta in celelalte zile, ca sotul sa nu-si iroseasca fortele inutil... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este foarte cumintel dar totusi cu doi nu mai am timp si mai ales energie de forum deocamdata.
|
|||
|
|||
![]()
"multi ,,credinciosi" stiu prea multe despre credinta dar dreptii stiu ce trebuie !"
Frate Zaharia, bun si intelept cuvant. Cuprinde in el toata Ortodoxia! Nu m-am putut abtine sa nu-l subliniez. Multumim! ![]() Iti doresc post cu roade duhovnicesti. ![]() Eduard si Jenica |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre desfranarea intre sot si sotie | ionut12 | Generalitati | 136 | 14.05.2011 13:04:54 |
Yoghinii sustin ca Hristos lauda desfranarea | costel | Generalitati | 78 | 17.03.2011 10:50:13 |
Intrebare: Desfranarea | gmariusg | Generalitati | 58 | 02.12.2010 21:44:18 |
Desfranarea intre sot si sotie part 2 | ionut12 | Generalitati | 20 | 16.11.2010 08:06:45 |
Desfranarea | kindly | Generalitati | 31 | 09.11.2010 13:53:39 |
|