Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2010, 23:48:34
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

@Anca

"Cand are loc ovulatia?

Stim despre ciclul menstrual ca incepe in fiecare luna in prima zi a menstruatiei si dureaza intre 28 si 32 de zile (depinde in functie de fiecare persoana, unele avand perioade mai scurte ori mai lungi). Ovulatia poate fi calculata incepand cu ultima zi a menstrei sau calculand 12-16 zile pana la urmatoarea menstra. Majoritatea femeilor au ovulatia intre a 11-a si a 21-a zi de ciclu menstrual, prima zi fiind prima zi de menstra. Aceasta este perioada cea mai fertila, deci contactele sexuale din aceasta perioada cresc sansele unei sarcini.
Totusi, este bine de stiut ca ovulatia poate avea loc in zile diferite in timpul ciclurilor menstruale lunare. Este important sa iti determini perioada ciclului menstrual si vei stii cum sa te protejezi pe viitor sau cand este perioada optima in a ramane insarcinata."

Nu stiu ce treaba cateii aici.
In mod normal nu trebuie sa se ajunga la divort...
De asta spunem si noi aici ca trebuie cunoscute si discutate niste lucruri inainte de casatorie si nu dupa.
Da, normal este sa se ia oamenii din dragoste. Dar asta nu este suficient, trebuie si respect reciproc si compromis si etc.
Deci ori discuti dinainte si iti iei partenerul potrivit si iubit, inclusiv in ceea ce priveste copiii, si esti fericit ori inghiti un compromis si o suferinta de o viata intreaga (tot din dragoste).

Abstinenta in anumite perioade nu poate fi pacat. Abstinenta inseamna sa nu ai relatii deloc cu partenerul si atunci de unde placere carnala? Doar tot abstinenta este si in posturi.
Vechi 06.08.2010, 15:35:51
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@Anca

"Cand are loc ovulatia?
Dar nu imi permit sa te invat eu pe tine, sophia, avand in vedere ca pe toate le stii dupa cum se vede mai jos...
Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Pentru un ciclu neregulat trebuie sa folosesti termometru, sau alte metode de observatie (nu le mai spun aici, ca cine stie, stie). Altfel n-ai cum sa despistezi cand este fertila si cand nu, nici macar nu sti cand trebuie sa ai ciclu. Iti spune o femeie!

Oricum eu pe acest fir sunt in plus...
Dar ce folos, daca nu stim ca unu si cu unu fac doi?!?
Mi se pare remarcabila si autocritica de la sfarsit, dar iarasi, ce folos?!?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre desfranarea intre sot si sotie ionut12 Generalitati 136 14.05.2011 13:04:54
Yoghinii sustin ca Hristos lauda desfranarea costel Generalitati 78 17.03.2011 10:50:13
Intrebare: Desfranarea gmariusg Generalitati 58 02.12.2010 21:44:18
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
Desfranarea kindly Generalitati 31 09.11.2010 13:53:39