Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2009, 05:20:18
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Aaa, bun deci habar nu ai de ce tii sambata.Bine ca idolatrizezi o zi.Ca paganii "sfanta vineri sau altfel de denumiri de genu asta".
Ooo, ce amintiri din copilarie. Mama citindu-mi de Sfanta Miercuri, Sfanta Vineri si Sfanta Duminica. Trei sfinte. Ce amintiri, ce prostii invatam eu de mic la ortodocsi!!!
Vechi 18.12.2009, 05:32:18
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
Cum se face atunci că traducerile protestante serioase au tradus corect respectivul verset, iar Cornilescu, cel de la care învață sectanții a inventat o întreagă expresie care denaturează TOTAL sensul acelui verset. Și din câte ai vazut și din postările lui Valy sectanții se folosesc de acest citat la greu.
Sectantii invata de la Cornilescu!? Parca era de la Miler sau White invatatura?!? Poate o fi, poate nu, Sa fi citit oare White traducerea lui Cornilescu si sa se fi lamurit??!?

Sau poate a luat BOR Biblia tradusa de ei si au impus-o poporului roman ca sa-si acopere capul de pietrele care veneau zicand ca Biserica BOR nu da Biblia la oameni.

Si ca sa-si pastreze salariile si ciubucurile de nunti, cumetrii, parastase, pomeni, inmormantari si boboteaza. Sfintiri de baruri si b...... s.a.

Citat:
Aștept să îmi dai astfel de exemple, sau mai bine zis aștept să te consulți cu membrii sectei tale, (pentru că tu de la tine nu ai dat nbiciodată nici un citat nici măcar din biblia sectanților), să văd de ce anume acuză sectanții tăi traducerile ortodoxe.
Este impusa. Are 14 carti adaugate. Celelalte culte sunt raspandite prin mult mai multe tari. Folosesc si alte traduceri totusi este o intelegere unitara in interiorul fiecarui cult. Restul - nu cunosc textul ebraic si nici cel grecesc. Poate o mai fi o diferenta legata de manuscrisele cele mai vechi gasite si pe care fiecare le foloseste dupa cum le da mai bine. ce sa zic, nu stiu.
Vechi 18.12.2009, 05:34:08
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
Cred ca la sutele sau miile de postări pe care le ai sub diferite nume nu ai dat mai mult de 10 citate din biblie, și acelea furate de la frații tăi sâmbetiști.
Mai putin ca numar dar cu perspective mari in Romania
Vechi 18.12.2009, 05:57:48
valy72001
Guest

Implicit

Citat:
Dumneata chiar nu citesti ce iti scriu?

Iisus de mai multe ori a calcat sâmbăta, dar de ce?Ca sa-i vindece pe cei bolnavi , sa-i ajute pe cei neputinciosi.In mijlocul fariseilor se afla acela care este domn al Odihnei si sursa bunatatii , a luminii si a pacii.Iisus Hristos a dezlegat Odihna de la Legea talionului , aratand ca se cuvine a face bine in ziua odihnei si ca odihna a fost facuta pentru comuniunea cu Dumnezeu.Asadar insusi odihna era in mijlocul lor, prin Duhul lui Dumnezeu, dar ei din invidie si din rautate nu vedeau odihna cea adevarata.Odihna era in El,adica Duhul lui Dumnezeu , Domnul de viata Facatorul si Sfintitorul si in curand avea sa se revarse peste toata lumea prin Invierea Sa din morti si prin Inaltarea Sa la Cer, ambele evenimente avand loc duminica.
A inviat Duminica! Asa este. Dar nu trebuie sa o sarbatoresti ca zi de odihna. Nu ti s-a poruncit.Cel putin de Dumnezeu.

Inca odata sunt de acord cu dezlegarea Sabatului si trebuie sa facem binele. Binele Neegoist. Pentru altii. Daca faci un bine egoist (pentru tine) ce faci sau poti sa faci in alte zile (nu ma refer la inchinare caci asta este adresata neegoist lui Dumnezeu) atunci PACATUIESTI. De acord, prietene?

Citat:
Probabil ca dumneata crezi ca si in Rai , Dumnezeu te va pune sa lucrezi sase zile si a saptea sa te odihnesti.
Lenesii sunt trecuti la foc. Dumnezeu l-a asezat pe om (sfant) in gradina nu pe pereti la Biserica. Iar daca te obosesti sa mai recitesti Isaia s-ar putea sa te disguste Cerul afland ca o sa muncesti si nu o sa stai sa cersesti in poale lungi. Se munceste. Isus si Tatal parca aminteai ca lucreaza neobosit. Tot timpul . Cine crezi ca-i Stapanul? Tu sau Dumnezeu? Daca El munceste tu ce faci? Esti servit la pat?

Citat:
Cred ca pui o zi(care nici macar nu e cea corecta) deasupra omului si chiar deasupra lui Dumnezeu, prin ziua ta incerci sa-l limitezi pe Dumnezeu in timp si sa-i reduci omnipotenta prin insinuarea faptului ca Dumnezeu oboseste sau are nevoie de o zi de odihna, sau ca trebuie sa se odihneasca periodic.Geneza in mod special nu trebuie interpretata strict literal, ea are si un sens poetic si alegoric.
Tu punand-o pe cea corecta i-L dezlegi? Ce se intampla de nu se intelege ca daca Tatal si Fiul si Duhul Sfant ar inceta lucrul am disparea?!? Daca si perii din cap ne sunt numarati si nimic nu cade la pamant fara stirea Lui....daca noi...universul care ne inconjoara ar sta o zi Terrestra....???

Porunca 4 este despre ascultare de Adevaratul Dumnezeu.

Nu are legatura cu NOI - in mod egoist , ci are legatura cu NOI si Dumnezeu.

Ascultare -este cuvantul de ordine. Identificare, odihna fizica, relatie, etc - sunt aspecte secundare. In Univers Dumnezeu este CEL CARE CONTEAZA. Noi dovedim in fata Universului Ascultare sau NE-Ascultare. Tu de cine asculti???
Vechi 18.12.2009, 09:23:51
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valy72001
Sectantii invata de la Cornilescu!? Parca era de la Miler sau White invatatura?!?
Domnule văd că nu ești doar îngust ca optică, dar ești și grandoman. Nu doar secta în care ai fost îndobitocit tu există pe lumea asta (respectiv secta fondată de Miler și White, secta adventistă). Pe lângă adventiști mai există și alte secte fiecare cu "ofertele" ei doctrinare și specialitățile ei mai mult sau mai puțin atrăgătoare și cu profeții ei mincinoși.

De exemplu punctele doctrinare caracteristice penticostalilor pe care nu le mai întâlnesti la alte secte occidentale sunt "vorbirea in limbi" și învățătura despre "Răpirea Bisericii" în vremurile din urmă. Adventiștii la rândul lor au alte "adevăruri biblice" cum este ținerea sabatului, inexistența sufletului după moarte, interdicțiile alimentare etc, baptistii au și ei "adevărurile" lor "biblice", cum "experiența mântuirii personale" , iehoviștii și ei pe ale lor: Numele lui Dumnezeu e Iehova, iar Hrsitos a fost doar un om etc.
Dacă aveți Duhul lui Dumnezeu, adică Autorul Scripturii, atunci de ce nu vă învață același lucru pe toți?

Citat:
Omule, cel putin el a pus Biblia in mana poporului, dezlegand limba arhaica si lasand sa se inteleaga esentialul. Deci limbaj fin, usor de urmarit si universal. Ea nu este Biblia Baptistilor ci Cuvantul lui Dumnezeu.
Cine a spus că biblia Cornilescu e biblia baptiștilor? Nu este Biblia baptiștilor, ci este biblia realizată după canonul lui Luther, nu după cel apostolic și este folosită de toate ereziile neoprotestante din România, nu doar de baptiști.

Citat:
Voi fara Biblia tradusa de voi va pierdeti.
Nu mai spune. Cred că nu am auzit până acum ceva mai hazos, deși au fost mulți sectari reduși, de factură adventistă pe aici. Atunci cum de am reușit să existăm până a luat naștere secta voastră, și cum se face că există sute de pastori neoprotestanți în România care preferă Biblia ortodoxă, nu ce a lui Cornilescu?
Vechi 18.12.2009, 09:45:07
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

[b]
Citat:
În prealabil postat de [/b
ovidiu-s] Pe cine crezi că păcălești cu aburelile tale sectărești domnule Valy?
Despe versetul acesta pe care l-ai dat s-a mai discutat pe aici. dacă cunoșteai cu adevărat Cuvântul Domnului așa cum pretinzi ai fi știut că e vorba de un verset falsificat
Biblia Cornilescu: Evrei 7.24 "Dar El, fiindcă rămâne în veac, are o preoție care nu poate trece de la unul la altul"
Traduceri corecte:
Biblia ortodoxă:
"Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoție netrecătoare"
Traduceri protestante:
King James Version:
"But this man, because he continues ever, has an unchangeable priesthood"
International Standard Version:
"But because Jesus lives forever, he has a permanent priesthood".
Textul scris de sfantul apostol Pavel e următorul:
(ο δε δια το μενειν αυτον εις τον αιωνα απαραβατον εχει την ιερωσυνην)
de dia to menein auton eis ton aiōna aparabaton echei tēn ierōsunēn

După cum se vede limpede mai sus, semnificația adjectivului "aparabaton" este aceea de "veșnic", "netrecător".

Sintagma "care nu poate trece de la unul la altul", folosită de Cornilescu, nu apare în textul sacru și reprezintă o invenție ordinară a sa, făcută pentru a lovi în preoția ortodoxă. Această sintagmă "care nu poate trece de la unul la altul" apare numai și numai în Biblia trucată pe care o folosesc sectanții din România.
Replică:

Citat:
Bravvvooooo! Foarte bine! Croseu. Directa de dreapta. Toti se uita. Valy este ametit de atata greaca, engleza si romana ca pica pe spate. Dar ce gaseste? Uite contextul!!!

12. Iar daca preotia s-a schimbat urmeaza numaidecat si schimbarea Legii.
23. Apoi acolo s-a ridicat un sir de preoti, fiindca moartea ii impiedica sa dainuiasca.
24. Aici insa, Iisus, prin aceea ca ramane in veac, are o preotie netrecatoare (vesnica).
25. Pentru aceasta, si poate sa mantuiasca desavarsit pe cei ce se apropie prin El de Dumnezeu, caci pururea e viu ca sa mijloceasca pentru ei.
26. Un astfel de Arhiereu se cuvenea sa avem: sfant, fara de rautate, fara de pata, osebit de cei pacatosi, si fiind mai presus decat cerurile.
27. El nu are nevoie sa aduca zilnic jertfe, ca arhiereii: intai pentru pacatele lor, apoi pentru ale poporului, caci El a facut aceasta o data pentru totdeauna, aducandu-Se jertfa pe Sine insusi.

Preotii in vechime mureau cam des si trebuia mereu si mereu sa vina altul. Apoi a venit Iisus si este El preot. El mijloceste acum pentru noi. De ce ar mai fi nevoie acum de un preot?

Citeste Evrei cap. 7,8 si 9. Apostolul Pavel se chinuie cu saracii evrei sa-i dumireasca de ce nu mai e nevoie de preoti si tu imi vii cu traducerea nu stiu carui cuvant?

Pai tu nu vezi padurea din cauza copacilor?
Asta trateaza Pavel. Desfiintarea preotiei. Li se adreseaza cu respect: ”Nu mai avem nevoie de voi!” ”Avem un Preot Nemuritor, care mijloceste tot timpul pentru noi. Deci, rogu-va, acceptati Evanghelia!”

Scuze daca dumneata esti si preot, dar ramai fara mamaliga!

PS: Chiar nu inteleg ce ai vrut sa dovedesti. De ce te-ai bagat in treaba asta? Ce mi-i ca-i netrecatoare (vesnica)? Sunt de acord cu tine. Iisus nu a lasat, ca preotii din vechime, preotia la altii. Pentru ca El este viu in veci. Ce te-a deranjat?
Domnule Valy, să recapitulăm, dumneata ai folosit într-o postare anterioară versetul, de la Evrei 7.24 din Biblia Cornilescu, care s-a dovedit a fi un verset falsificat premeditat, o adăugire brutală la însuși Cuvântul scris a lui Dumnezeu, adăugire de care se folosesc sectanții ca dumneata în propagandă. În loc să te preocupe acest lucru, ca un adventist "smerit" ce ești, care spală la propriu picioarele coreligionarilor săi, dumneata vii cu o aroganță prostească și brutală, nu mai spui nimic de acel verset, ci vii cu citatele tradiționale pe care le folosesc neoprotestanții, ca să combată preoția creștină, adică acelea în care Sf Pavel le spune Evreilor în epistola către ei ca preoția leviților a luat sfârșit.
Mulțumim, aceste citate le-au mai dat zeci de sectanți neoprotestanți înaintea ta pe acest forum și dacă ne-ar interesa le găsim pe orice forum și pe orice site neoprotestant, nu trebuie să vii d-ta să ni le "explici".

ÎNTREBAREA ERA: CUM RĂMÂNE CU VERSETUL FALSIFICAT DE LA EVREI 7.24 PE CARE D-TA L-AI FOLOSIT, CARE E OPINIA TA ȘI DE CE TOATE TRADUCERILE OCCIDENTALE PROTESTANTE L-AU TRADUS CORECT, DOAR "TRADUCĂTORUL" CORNILESCU PE CARE ÎL FOLOSESC SECTANȚII DIN ROMÂNIA A AVUT "ÎNTÂMPLĂTOR" ALTĂ OPINIE CARE DENIGREAZĂ PREOȚIA CREȘTINĂ?

Last edited by ovidiu-s; 18.12.2009 at 09:59:00.
Vechi 18.12.2009, 10:31:29
hoinarul
Guest

Implicit

Citat:
Pentru hoinarul , Sabat = odihna , sambata este doar numele unei zile.Acum nu mai stii romaneshte?De cand in romaneste sambata e sinonim cu odihna , sau invers?
Danut, tu cu cine te certi? Eu ti-am postat (prin copiere) niste invataturi din "invatatura de credinta ortodoxa". Nici cu acestea nu esti de acord?

Reciteste postarea mea:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=653 (in care ti-am dat si link-urile ortodoxe, ca sa cercetezi singur).

Ziua a saptea de la creatie, conform invataturii ortodoxe, este sambata. In aceasta zi binecuvantata si sfintita S-a odihnit Insusi Dumnezeu. Daca ai ceva impotriva invataturii ortodoxe, este problema ta.
Vechi 18.12.2009, 10:40:02
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valy72001 Vezi mesajul
Poate o sa aflii tu inainte! Citeste ce am postat si ai sa vezi pentru ce tin si eu Sambta ca Trice. Si ca Sfintii Apostoli. Si ca Isus. SI ca fecioara Maria. Si ca, si ca., etc.

Pentru ca Dumnezeu a poruncit! (varianta scurta. Varianta lunga trebuie sa o citesti daca chiar te intereseaza. Oricum pe cine intereseaza va citi. Cu sau fara tine).
Ucenicii si Apostolii lui Hristos se concetrau pe Mantuitorul cel care este odihna sufletelor noastre, si nu pe sambata fariseilor.Acum Dumnezeu era in mijlocul lor, nu mai aveau nevoie de umbre.Vezi ruptul spicelor sambata, vezi pe fariseii care a venit sa intrebe de ce ucenicii Lui nu postesc , s.a.m.d.Pentru ca peste toate era Hristos acolo, si El era Domnul Odihnei si cel care avea sa aduca odihna cea adevarata.De aia si Hristos a venit sa schimbe legea talionului cu legea iubire, poruncile cu care tot ii indemna pe ucenicii Sai.Asa ca si Hristos a dezlegat si a calcat sambata,pregatind tranzactia spre o noua zi de odihna si ruperea de sub jugul si blestemul legii.Ca din lege nimeni nu se indreapta.Sambata fariseilor era o umbra si o prefigurare a duminicii.La fel cum eliberarea din robia egipteana era o umbra a eliberarii din robia pacatului.

7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre".
8.Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă.

Am o intrebare pentru voi adventistii "ziua" aia a saptea din Geneza s-a sfarsit?
Vechi 18.12.2009, 11:40:06
dani2004 dani2004 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.10.2009
Implicit

Este inutil sa te contrazici cu adventistii pe tema sabatului.
Pentru ei este dogma de baza. Fundamentala.
Cine tine sabatul este un crestin adevarat.
EGW le-a spus ca sabatul a fost furat de satana. Au inlocuit mantuirea prin Iisus cu cea prin sabat. Cei care il tin vor fi pecetluiti (ca in Apocalispsa) iar restul...
Au inventat un sanctuar unde Iisus sta si socoteste pacatele, o biserica ramasita si alte erezii.
Sunt o secta. Si nu sunt crestini.
Vechi 19.12.2009, 00:14:03
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Dumneata chiar nu citesti ce iti scriu?
Ca să-mi pretinzi acest lucru, recitește-ți dumneata postarea înainte de a emite judecăți de valoare:

Citat:
Daca preotii care dezleaga sambata sunt fara de pacat cu atat mai mult Iisus Hristos.

Citat:
Iisus de mai multe ori a calcat sâmbăta, dar de ce?Ca sa-i vindece pe cei bolnavi , sa-i ajute pe cei neputinciosi.
Dar dragul meu, ceea ce a făcut Hristos n-a fost călcare de sabat (decât în mentalitatea fariseilor), ci reașezarea lui în poziția inițială: părtășie cu Dumnezeu și cu semenii pentru a căror sănătate fizică dar mai ales spirituală a "lucrat" Hristos.

Citat:
Probabil ca dumneata crezi ca si in Rai , Dumnezeu te va pune sa lucrezi sase zile si a saptea sa te odihnesti.
Munca este o instituție lăsată de Dumnezeu în Paradis (Eden) și va exista și în Paradisul refăcut (Rai). Facerea 2,15. Isaia 65,21.
Sabatul este de asemenea o instituție divină moștenită de noi din Eden și va exista de asemenea în Rai. Isaia 66,23.

Citat:
Cred ca pui o zi(care nici macar nu e cea corecta) deasupra omului si chiar deasupra lui Dumnezeu
Crezi, dar credința ta este strâmbă. Ai avea insolența să-L corectezi pe Dumnezeu în această privință? Dacă te crezi capabil de o asemenea încumetare, vei auzi în ziua de apoi groaznicele cuvinte:

"Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." (Matei 7,23)

Citat:
prin ziua ta incerci sa-l limitezi pe Dumnezeu in timp si sa-i reduci omnipotenta prin insinuarea faptului ca Dumnezeu oboseste sau are nevoie de o zi de odihna, sau ca trebuie sa se odihneasca periodic.Geneza in mod special nu trebuie interpretata strict literal, ea are si un sens poetic si alegoric.
Iarăși îmi atribui cuvinte pe care nu le-am rostit niciodată. Dimpotrivă, am folosit acest argument că Dumnezeu nu obosește și "S-a odihnit" doar ca să-i dea un model omului (la fel cum și Hristos S-a botezat nu pentru că era păcătos, ci pentru a ne servi nouă de model). Adu-ți aminte. Dar ce spun eu... tu nu vrei să-ți "aduci aminte" (Facerea 20,8) nici de porunca Domnului,decum de cuvintele mele!

Citat:
1 Petru 4:5-6
Evanghelia a fost vestită celor vii, care acum sunt morți. Asta se deduce din ce spune ap. Petru. În mormânt nu se predică Evanghelia. Evanghelia se ascultă și se trăiește cât omul... trăiește. Când păcătosul a murit, poți să-i predici cât vrei, nu se va mai pocăi niciodată!

Citat:
O.. de nu ti-am dat cu duiumu referinte.Sunt texte absolut clare in Scriptura in legatura cu viata sufletului dupa moarte,intre care 1Petru 3:18-20;1Petru 4:5-6;Pilda bogatului nemilostiv si a saracului Lazar,s.a.m.d.Texte foarte evidente pe care le rastalmaciti cu desavarsire.
"Duiumul" acestor texte le poți număra pe degetele mîinii unui ciung. Cât despre "evidența" lor, o poți găsi pe topicul respectiv.

Citat:
Continuati sa idolatrizati o zi.Ati schimbat "Sf.Vineri" in "Sambata lui E.White".
Ți-am bătut un apropo acum două zile. Te-ai documentat cu privire la sf. Vineri și sf. Parascheva?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 13:28:48
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. AdrianAamz Din Vechiul Testament 9 08.02.2011 10:02:02
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 15:37:16
Despre ziua de sabat a adventistilor Iustin32 Secte si culte 747 04.06.2009 15:32:12