![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ooo, ce amintiri din copilarie. Mama citindu-mi de Sfanta Miercuri, Sfanta Vineri si Sfanta Duminica. Trei sfinte. Ce amintiri, ce prostii invatam eu de mic la ortodocsi!!!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau poate a luat BOR Biblia tradusa de ei si au impus-o poporului roman ca sa-si acopere capul de pietrele care veneau zicand ca Biserica BOR nu da Biblia la oameni. Si ca sa-si pastreze salariile si ciubucurile de nunti, cumetrii, parastase, pomeni, inmormantari si boboteaza. Sfintiri de baruri si b...... s.a. Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Inca odata sunt de acord cu dezlegarea Sabatului si trebuie sa facem binele. Binele Neegoist. Pentru altii. Daca faci un bine egoist (pentru tine) ce faci sau poti sa faci in alte zile (nu ma refer la inchinare caci asta este adresata neegoist lui Dumnezeu) atunci PACATUIESTI. De acord, prietene? Citat:
Citat:
Porunca 4 este despre ascultare de Adevaratul Dumnezeu. Nu are legatura cu NOI - in mod egoist , ci are legatura cu NOI si Dumnezeu. Ascultare -este cuvantul de ordine. Identificare, odihna fizica, relatie, etc - sunt aspecte secundare. In Univers Dumnezeu este CEL CARE CONTEAZA. Noi dovedim in fata Universului Ascultare sau NE-Ascultare. Tu de cine asculti??? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De exemplu punctele doctrinare caracteristice penticostalilor pe care nu le mai întâlnesti la alte secte occidentale sunt "vorbirea in limbi" și învățătura despre "Răpirea Bisericii" în vremurile din urmă. Adventiștii la rândul lor au alte "adevăruri biblice" cum este ținerea sabatului, inexistența sufletului după moarte, interdicțiile alimentare etc, baptistii au și ei "adevărurile" lor "biblice", cum "experiența mântuirii personale" , iehoviștii și ei pe ale lor: Numele lui Dumnezeu e Iehova, iar Hrsitos a fost doar un om etc. Dacă aveți Duhul lui Dumnezeu, adică Autorul Scripturii, atunci de ce nu vă învață același lucru pe toți? Citat:
Citat:
![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
[b]
Citat:
Citat:
![]() Mulțumim, aceste citate le-au mai dat zeci de sectanți neoprotestanți înaintea ta pe acest forum și dacă ne-ar interesa le găsim pe orice forum și pe orice site neoprotestant, nu trebuie să vii d-ta să ni le "explici". ÎNTREBAREA ERA: CUM RĂMÂNE CU VERSETUL FALSIFICAT DE LA EVREI 7.24 PE CARE D-TA L-AI FOLOSIT, CARE E OPINIA TA ȘI DE CE TOATE TRADUCERILE OCCIDENTALE PROTESTANTE L-AU TRADUS CORECT, DOAR "TRADUCĂTORUL" CORNILESCU PE CARE ÎL FOLOSESC SECTANȚII DIN ROMÂNIA A AVUT "ÎNTÂMPLĂTOR" ALTĂ OPINIE CARE DENIGREAZĂ PREOȚIA CREȘTINĂ?
Singurul scop al vieții e mântuirea sufletului, pregătirea lui pentru a intra în Rai (sf. Calinic) Last edited by ovidiu-s; 18.12.2009 at 09:59:00. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Reciteste postarea mea:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=653 (in care ti-am dat si link-urile ortodoxe, ca sa cercetezi singur). Ziua a saptea de la creatie, conform invataturii ortodoxe, este sambata. In aceasta zi binecuvantata si sfintita S-a odihnit Insusi Dumnezeu. Daca ai ceva impotriva invataturii ortodoxe, este problema ta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
7. Dumnezeu hotărăște din nou o zi, astăzi rostind prin gura lui David, după atâta vreme, precum s-a zis mai sus: "Dacă veți auzi astăzi glasul Lui, nu învârtoșați inimile voastre". 8.Căci dacă Iosua le-ar fi adus odihnă, Dumnezeu n-ar mai fi vorbit, după acestea, de o altă zi de odihnă. Am o intrebare pentru voi adventistii "ziua" aia a saptea din Geneza s-a sfarsit? |
|
|||
|
|||
![]()
Este inutil sa te contrazici cu adventistii pe tema sabatului.
Pentru ei este dogma de baza. Fundamentala. Cine tine sabatul este un crestin adevarat. EGW le-a spus ca sabatul a fost furat de satana. Au inlocuit mantuirea prin Iisus cu cea prin sabat. Cei care il tin vor fi pecetluiti (ca in Apocalispsa) iar restul... Au inventat un sanctuar unde Iisus sta si socoteste pacatele, o biserica ramasita si alte erezii. Sunt o secta. Si nu sunt crestini. |
|
||||||
|
||||||
![]()
Ca să-mi pretinzi acest lucru, recitește-ți dumneata postarea înainte de a emite judecăți de valoare:
Citat:
Citat:
Citat:
Sabatul este de asemenea o instituție divină moștenită de noi din Eden și va exista de asemenea în Rai. Isaia 66,23. Citat:
"Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea." (Matei 7,23) Citat:
Evanghelia a fost vestită celor vii, care acum sunt morți. Asta se deduce din ce spune ap. Petru. În mormânt nu se predică Evanghelia. Evanghelia se ascultă și se trăiește cât omul... trăiește. Când păcătosul a murit, poți să-i predici cât vrei, nu se va mai pocăi niciodată! Citat:
Ți-am bătut un apropo acum două zile. Te-ai documentat cu privire la sf. Vineri și sf. Parascheva? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez | Savonarola | Sfinti Parinti (Patrologie) | 15 | 20.07.2013 13:28:48 |
Limba ebraica a VT. Aplicatie pentru cuvantul Sabat. | AdrianAamz | Din Vechiul Testament | 9 | 08.02.2011 10:02:02 |
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei | tigerAvalo9 | Generalitati | 34 | 02.12.2010 15:37:16 |
Despre ziua de sabat a adventistilor | Iustin32 | Secte si culte | 747 | 04.06.2009 15:32:12 |
|