![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
când s-a exprimat Dumnezeu în această privința?
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamna Antonia, v-a obligat cineva pe dvs. sa raspundeti la salutul catolic?
V-a certat cineva ca nu ati facut-o? Nu. Atunci dvs. de ce tot ii certati pe altii si tot despartiti firul in patru? Ce urmariti dvs. de fapt ? Vreti sa fie condamnati, anatematizati cei care au facut-o? Ca eu nu pricep care e rostul unui asemenea topic . |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
# apt-get purge zealotism :P |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa e surprinzator chiar si pentru un catolic ca un ortodox sa pretuiasca atat de putin Ortodoxia incat sa salute public cu ,,Hristos a inviat!'' de sarbatoarea catolica. Ce e atat de greu de priceput? |
|
|||
|
|||
![]()
De fapt catolicii nu se saluta cu "Hristos a inviat", din cate stiu exista doar in ortodoxie si greco-catolicii il au tot de la ortodocsi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai am redat o predica a parintelui Galeriu in care, printre altele, se spune despre darul facut de Dumnezeu Ortodoxiei, prin Sfanta Lumina de la Ierusalim. Un dar pe care nu l-a facut si altor confesiuni.
|
|
|||
|
|||
![]()
Si daca raspunzi la salut inseamna ca pretuiesti putin Ortodoxia ?
Ortodoxia NU e o piesa de muzeu doamna. Chiar daca unii asa o considera. Nici nu e numai o simpla marturisire formala a dogmelor. Este si asa ceva. Dar e mult mai mult de atat. Ortodoxia e viata in Hristos si daca nu avem aceasta viata, nici noi nu ne putem considera ortodocsi decat formal si cu numele. O simpla marturisire de credinta formala nu te transforma automat in crestin ortodox. Trebuie mult mai mult de atat. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar am adaugat la sfarsit, chiar daca ar avea toata invatatura ortodoxa si ar fi rupti de Biserica tot acelasi lucru e, la fel ca schismaticii. Sfantul Vasile cel Mare ne spune limpede acest lucru, cei ce se rup de Biserica pierd harul, asadar pierd legatura cu Domnul. Mantuirea ne este data de har, harul din Sfintele Taine, restul nu aduc niciun folos, doar ca cel ce face fapte bune sau se roaga poate sa primeasca luminarea si sa vina in Biserica. |
|
|||
|
|||
![]()
Depinde si de gravitatea erorilor. Si unii dintre sfintii parinti au avut anumite greseli dar asta nu inseamna ca isi pierd calitatea de parinti ai Bisericii.
Este posibil ca tu sa ai dreptate Catalin. Eu marturisesc ca nu stiu. Dar parca totusi nu imi vine sa consider un catolic la fel ca un martor sau ca un hindus. E o parere personala. Daca e gresita sper ca Dumnezeu sa ma ierte. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Conform gîndirii unitare a Părinților și a Sinoadelor, Biserica este nu numai una, ci și unică… Biserica este una și unică, pentru că ea este trupul Unuia și Unicului Hristos. Unde nu este Dumnezeul-Om, acolo nu există Biserica, iar unde nu există Biserica, acolo nici Euharistia nu există. În afară acestei identități, adică a Bisericii și a Euharistiei, se află erezia, falsa biserică și antibiserica. " O explicatie a invataturii Bisericii si a sensului crestinismului si venirii Mantuitorului o da Sfantul Ignatie Briancianinov, acolo e scris totul detaliat: http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/ |
|