Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2011, 09:37:10
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bairstow Vezi mesajul
O treime lumeasca : martorii lui Iehova, mormonii si adventistii. Cate asemanari la acest culte. Mai ales in mandrie!
...zise Bairstow cel umil și doar cu intervenții pertinente ontopic...

Citat:
A, ce sa fie? Tipul si-a luat plasa. El credea ca nu se poate sa fie mai multi arhangheli . Dar oricum el a mai luat tepe si va continua asta e lucrarea lui. Mi-a placut teapa care si-a luat-o.
La mulți ani și ție!
Vechi 30.12.2011, 12:02:14
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Hristos=arhanghelul Mihail: limpede, cursiv, ARGUMENTAT! Doamne ajuta!
Off-topic.
Cred ca ai gasit deja explicatia, cursiva, limpede, argumentata, aici (in primele doua scurte capitole,intitulate "Introducere" si "Opțiunea identificării lui Mihail cu Mesia / Christos"
http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhanghelul_Mihail
Cred ca nu poti avea decat o singura obiectiune (cea referitoare la Daniel 10:13). In rest, nu stiu ce mai poti comenta.

Onn-topic.
Acum, incearca tu, sa ne lamuresti, limpede, cursiv, argumentat, cum este cu "sufletul nemuritor", caci Scriptura spune ca sufeltul moare (ex: Ezechiel 18:20). Probabil, nici macar nu stii care este semnificatia cuvantului suflet, in Sfanta Scriptura. Te uiti prea mult la televizor si il asemeni unei fantome (ceva care paraseste mortul si traieste mai departe, in mod constient, activ, si plin de simtiri).

Ca sa simplific lucrurile, iti pun o intrebare directa: cum impaci teoria "sufletului nemuritor"(care,chipurile, dupa moarte preia toate calitatile mentale si psihice ale omului si se duce la Domnul), cu fagaduinta Mantuitorului ca se va intoarce El sa ne ia, inviindu-i pe cei morti in credinta? Asta nu inteleg. Mantuitorul spune ca va veni El, va invia pe cei credinciosi si ii va lua cu el, iar cei ca tine spun ca mortii merg la Domnul cu de la sine putere (fara sa mai astepte revenirea Mantuitorului si invierea).
Vechi 30.12.2011, 12:09:28
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
Off-topic.
Cred ca ai gasit deja explicatia, cursiva, limpede, argumentata, aici (in primele doua scurte capitole,intitulate "Introducere" si "Opțiunea identificării lui Mihail cu Mesia / Christos"
http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhanghelul_Mihail
Cred ca nu poti avea decat o singura obiectiune (cea referitoare la Daniel 10:13). In rest, nu stiu ce mai poti comenta.
Poti comenta aceste versete care va dau voua si martorilor peste cap teoriile astea fanteziste
11 Și a grăit către mine: „Daniele, om plăcut al lui Dumnezeu, ia aminte la cuvintele pe care ți le spun ție și stai drept, că acum sunt trimis către tine”. Și pe când îmi grăia cuvântul acesta, m-am sculat tremurând.
12 Și a zis către mine: „Nu te teme, Daniele, că din ziua cea dintâi, de când ți-ai sârguit inima ta ca să înțelegi și să te smerești înaintea Dumnezeului tău, cuvintele tale au fost auzite și eu am sosit din pricina cuvintelor tale.
13 Și îngerul păzitor al Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile, dar iată că Mihail, cel dintâi dintre îngerii păzitori, a venit în ajutorul meu și eu l-am lăsat acolo la îngerul păzitor al regelui Perșilor
14 Și am venit ca să-ți fac cunoscut ce se va întâmpla poporului tău la sfârșitul zilelor; că mai este o vedenie pentru zilele cele din urmă”.
15 Și pe când grăia cu mine astfel de cuvinte, mi-am întors privirea spre pământ și am rămas ca un mut.
16 Și iată! Acela care avea înfățișarea fiului omului s-a atins de buzele mele; atunci am deschis gura mea și am grăit și am zis către cel ce sta înaintea mea: „O, Stăpânul meu! Din pricina acestei vedenii m-au cuprins zvârcoliri de durere și am rămas fără putere.
17 Și cum poate un slujitor atât de mic al Domnului său să grăiască cu un Stăpân atât de mare ca Tine! Și de spaimă îmi piere toată puterea și suflarea mi se oprește”.
18 Atunci s-a atins iarăși de mine acela care avea înfățișarea Fiului Omului și mi-a dat tărie.
19 Și mi-a zis: „Nu te teme, om plăcut al lui Dumnezeu! Pace ție! Fii tare și curajos!” Și pe când grăia cu mine, m-am simțit întărit și am zis: „Spune, Stăpâne, căci Tu m-ai întărit!”
20 Atunci El a zis: „Știi tu, oare, pentru ce am venit la tine? Acum Mă voi întoarce să fac război cu îngerul păzitor al Persiei și, când Eu Mă voi duce, iată că îngerul păzitor al Greciei va veni.
21 Îți voi vesti ție ceea ce este scris în cartea adevărului. Nimeni nu poate să Mă ajute mai bine la aceasta decât Mihail, îngerul vostru păzitor”.
Vechi 30.12.2011, 12:19:39
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihai07 Vezi mesajul
Poti comenta aceste versete care va dau voua si martorilor peste cap teoriile astea fanteziste
Voi vreți continuu comentarii la pasaje biblice, neglijând problema esențială a topicului (și a celor înrudite cu acesta) la care nu s-a răspuns -iată deja- de trei ani (!!): Un singur versețel în care să apară mult uzitatul termen "nemurirea sufletului". Când o să răspundeți la această problemă spinoasă care vă dă "peste cap" toată șandramaua nebiblică a "nemuririi mortului" (excelentă definiția fratelui Grasu!)?
Vechi 30.12.2011, 12:29:40
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Hai ca asta este buna. Dar toata biblia vorbeste despre o stare a omului cand moare. Parabola lui Lazar si omul bogat, faptul ca Iisus invie prin puterea Lui si predica spiritelor din inchisoare, apoi descoperirea lui Pavel care se afla in trup sau nu neaparat!. Sau sufltele din apocalipsa care cer dreptate! Schimbarea la fata si alte si alte n dovezi prea clare! Pe bune cu voi si cu martorii lui Iehova nu se merita sa discuti. Mai ales cu aia ma feresc ca de dracu! Ce folos sa avem cand nu puteti vedea adevarul. De exemplu in evrei cap 4 sa inlocuiesti cuvintele ziua a saptea si odihna cu sabat sa vezi ce iese! Eu am spus. Si daca scria ca duminica a schimbat rolul zilei de sambata tot gaseati voi o gaselnita! Spuneati ca acele carti nu sunt canonice! Nu vroia si tatal vostru Luther sa faca la fel? Cand nu mai gasesti raspunsuri o dai in alta parte :)) Vai de tine si de lucrarea ta de amagire. Domnul sa te ierte daca ai inima curata.
Ps. Si Vadim Tudor ( sau altii ca el) dupa ce era contrazis si i se dovedea ca nu are dreptate la sfarsit adauga: vedeti am biruit, am avut dreptate! 90 la suta din auditoriu radeau de el dar erau si naivi care chiar credeau in ce spunea Vadim! Aceasta practica este intalnita des in politica mai ales ca politica se adreseaza maselor! Eu chiar cred ca sunt adventisti care scriu aici ca asa cred ei ca e bine dar sunt si adventisti cum e Grasu care sigur are un comison gras ....Pentru fiecare corupere!

Last edited by bairstow; 30.12.2011 at 12:38:14.
Vechi 30.12.2011, 12:41:22
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Un singur versețel în care să apară mult uzitatul termen "nemurirea sufletului". Când o să răspundeți la această problemă spinoasă care vă dă "peste cap" toată șandramaua nebiblică a "nemuririi mortului" (excelentă definiția fratelui Grasu!)?
Faptul ca va dati dreptate intre voi, nu va ajuta cu nimic. N-aveti decat sa va vedeti deasupra celorlalti cu credinta voastra. Cat despre "versetelul" de care vorbesti, nu stii pentru ca nu l-ai cautat. Iar tot ce-ai cautat a fost preferential si dupa cum ati fost voi indoctrinati, nu dupa ceea ce ne invata pe toti Sfintii Parinti, care pastreaza credinta si invataturile stricte de la primii apostoli si ucenici ai Mantuitorului. Voi n-ati inteles un lucru: cei ce stiu unde sa caute, nu-si pun mintea cu voi, si stiu ei de ce, iar cei ce se avanta in polemici, au ei insisi destule lacune, dar stiu un singur lucru: "Crezul" cu ceea ce deriva "... Sintr-una sfanta, soborniceasca si apostoleasca biserica..." Ori, voi nu va regasiti niciunde, iar asta e foarte trist.
Vechi 30.12.2011, 12:44:42
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Faptul ca va dati dreptate intre voi, nu va ajuta cu nimic. N-aveti decat sa va vedeti deasupra celorlalti cu credinta voastra. Cat despre "versetelul" de care vorbesti, nu stii pentru ca nu l-ai cautat. Iar tot ce-ai cautat a fost preferential si dupa cum ati fost voi indoctrinati, nu dupa ceea ce ne invata pe toti Sfintii Parinti, care pastreaza credinta si invataturile stricte de la primii apostoli si ucenici ai Mantuitorului. Voi n-ati inteles un lucru: cei ce stiu unde sa caute, nu-si pun mintea cu voi, si stiu ei de ce, iar cei ce se avanta in polemici, au ei insisi destule lacune, dar stiu un singur lucru: "Crezul" cu ceea ce deriva "... Sintr-una sfanta, soborniceasca si apostoleasca biserica..." Ori, voi nu va regasiti niciunde, iar asta e foarte trist.
E aici e o mare ameteala. EI cred in crez! Da OmuBun ai dreptate. Dar mereu nadajduiesc in Domnul ! Doamne ajuta-ma sa ma corectez!
Vechi 30.12.2011, 13:01:02
Banned

Implicit

Citat:
Hai ca asta este buna. Dar toata biblia vorbeste despre o stare a omului cand moare.
Stimabile și onorabile, nu ți-am cerut să-mi aduci toată Biblia, ci doar un singur versețel- cât de mic ar fi el, dar să conțină acest termen "nemurirea sufletului". Capisco?
Vechi 30.12.2011, 13:01:48
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
Omule Bun, cerința e limpede și concretă: un singur verset din Biblie cu "nemurirea sufletului"! E chiar atât de greu? De găsit, eu spun că da, deoarece nu există (te rog să mă contrazici aducând versetul)! Dar și mai greu pentru un ortodox e să recunoască că nu există! Eu știu de ce....
Vechi 30.12.2011, 13:25:21
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Că iată toate sufletele sunt ale Mele; cum este al Meu sufletul tatălui, tot așa și sufletul fiului; sufletul care a greșit va muri.

De se poartă după poruncile Mele și legile Mele cu credincioșie le păzește, acela este drept și fără îndoială viu va fi, zice Domnul Dumnezeu.

Dar veți zice: Pentru ce fiul să nu poarte nedreptatea tatălui său? Pentru că fiul a făcut ceea ce era drept și legiuit și toate legile Mele le-a ținut și le-a împlinit; de aceea va trăi.

Sufletul care păcătuiește va muri.
Fiul nu va purta nedreptatea tatălui, și tatăl nu va purta nedreptatea fiului. Celui drept i se va socoti dreptatea sa, iar celui rău, răutatea sa.

Dar dacă cel rău se întoarce de la nelegiuirile sale pe care le-a făcut și păzește toate legile Mele și face ceea ce e bun și drept, el va trăi și nu va muri.

Oare voiesc Eu moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu - și nu mai degrabă să se întoarcă de la căile sale și să fie viu?

Căci el a văzut și s-a întors de la toate nelegiuirile sale, pe care le-a făcut; de aceea va fi viu și nu va muri.

Lepădați de la voi toate păcatele voastre cu care ați greșit și vă faceți o inimă nouă și un duh nou. De ce să muriți voi, casa lui Israel?

Căci Eu nu voiesc moartea păcătosului, zice Domnul Dumnezeu; întoarceți-vă deci și trăiți!"

Auzi cica VA FI VIU SI NU VA MURI .

Dar Dumnezeu nu este un Dumnezeu al celor morti, ci al celor vii, caci pentru El toti sunt vii.

Auzi cica pentru Dumnezeu toti sant vii.

Sa nu vã temeti de cei care ucid trupul, dar nu pot ucide sufletul

Auzi cica nu pot ucide sufletul.

Sunt strâns din două părți: doresc să mă despart de trup și să fiu împreună cu Hristos, și aceasta e cu mult mai bine;

Auzi cica se desparte de trup si e impreuna cu Hristos.BLASFEMIE
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31