Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.12.2011, 21:59:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Arhanghelul Mihail (în ebraică מיכאל, Mîkhā’ēl, "Cine (este) ca Dumnezeu?"
„Arhanghel” - este un cuvânt compus din Arche și anghelos (Arche = „Conducător, Comandant, Cel mai mare, Cel mai înălțat”; anghelos = „Mesager, Sol, Înger”) și se traduce prin „Comandantul îngerilor”, „Cel mai mare Mesager”.
Asa si...care e problema?
Nu e nicio problemă... tu mănâncă și bea ca să trăiești și fi fericit! La mulți ani!
Vechi 29.12.2011, 22:02:13
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is online now
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu e nicio problemă... tu mănâncă și bea ca să trăiești și fi fericit! La mulți ani!
Amin...Si cu Mihail=Hristos cum ramane? Nu vrei sa ma luminezi? Doamne ajuta!
Vechi 29.12.2011, 22:25:13
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
A, ce sa fie? Tipul si-a luat plasa. El credea ca nu se poate sa fie mai multi arhangheli . Dar oricum el a mai luat tepe si va continua asta e lucrarea lui. Mi-a placut teapa care si-a luat-o.
Vechi 29.12.2011, 22:51:49
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Amin...Si cu Mihail=Hristos cum ramane? Nu vrei sa ma luminezi? Doamne ajuta!
De ce insisti, de vreme ce puteai sa te luminezi singur, foarte usor? In acelasi loc de unde ai copiat ce inseamna "Arhanghelul Mihail", gasesti si explicatia (clar si in detaliu) ceruta de tine. Revezi primul capitol ("introducere") din acest articol cunoscut tie: http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhanghelul_Mihail.
Domnul Iisus Hristos indeplineste mai multe roluri biblice (mielul, leul, mijlocitorul, etc). Gasesti si explicatia faptului ca "Cine care este ca Dumnezeu"(Mihail) are si rolul de arhanghel. De retinut ca in Biblie unul singur este arhanghel (nu mai multi,unii fiind necunoscuti, cum spune traditia)

Daca te-ai luminat, sa revenim on-topic.

P.S. Altii inaintea Ellenei White (cu care am facut greseala sa te compar) au crezut la fel despre rolul de arhanghel al Mantuitorului. Vezi, spre exemplu, ce spune Sfantul Iustin Martirul in "Dilog cu iudeul Tryphon", pag. 62.
Vechi 29.12.2011, 23:17:44
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Și îngerul păzitor al Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile, dar iată că Mihail, cel dintâi dintre îngerii păzitori, a venit în ajutorul meu și eu l-am lăsat acolo la îngerul păzitor al regelui Perșilor...

Atunci s-a atins iarăși de mine acela care avea înfățișarea Fiului Omului și mi-a dat tărie.
Și mi-a zis: "Nu te teme, om plăcut al lui Dumnezeu! Pace ție! Fii tare și curajos!" Și pe când grăia cu mine, m-am simțit întărit și am zis: "Spune, Stăpâne, căci Tu m-ai întărit!"

Îți voi vesti ție ceea ce este scris în cartea adevărului. Nimeni nu poate să Mă ajute mai bine la aceasta decât Mihail, îngerul vostru păzitor"

Deci Iisus este Arhanghelul Mihail ? Asta intelegi tu de aici ?
Vechi 29.12.2011, 23:29:30
Senior Member

Implicit

Ca sa nu mai zicem ca in majoritatea traducerilor Mihail e numit one of the chief princes, adica unul dintre capeteniile printilor sau ingerilor.

Uite si Cornilescu :

Dar căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile; însă iată că Mihail, una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor și am ieșit biruitor acolo, lângă împărații Persiei.

Deci Iisus e arhanghelul Mihail ?
Vechi 29.12.2011, 23:46:40
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de grasu77 Vezi mesajul
De ce insisti, de vreme ce puteai sa te luminezi singur, foarte usor? In acelasi loc de unde ai copiat ce inseamna "Arhanghelul Mihail", gasesti si explicatia (clar si in detaliu) ceruta de tine. Revezi primul capitol ("introducere") din acest articol cunoscut tie: http://ro.wikipedia.org/wiki/Arhanghelul_Mihail.
Domnul Iisus Hristos indeplineste mai multe roluri biblice (mielul, leul, mijlocitorul, etc). Gasesti si explicatia faptului ca "Cine care este ca Dumnezeu"(Mihail) are si rolul de arhanghel. De retinut ca in Biblie unul singur este arhanghel (nu mai multi,unii fiind necunoscuti, cum spune traditia)

Daca te-ai luminat, sa revenim on-topic.

P.S. Altii inaintea Ellenei White (cu care am facut greseala sa te compar) au crezut la fel despre rolul de arhanghel al Mantuitorului. Vezi, spre exemplu, ce spune Sfantul Iustin Martirul in "Dilog cu iudeul Tryphon", pag. 62.
mda...m-as simti cu adevarat jicnit sa fiu comparat cu White, nici macar in gluma.
Sa vedem ce zice Daniel:
"Dar căpetenia împărăției Persiei mi-a stat împotrivă douăzeci și una de zile; însă iată că Mihail, una din căpeteniile cele mai de seamă, mi-a venit în ajutor și am ieșit biruitor acolo, lângă împărații Persiei". (Daniel 10:13-Biblia Cornilescu)
Dupa cum vedem Mihail este unul din alte capetenii, deci mai sunt altii ca el.Ma risc si zic ca ar putea avea "frati" egal cu el.Din cate zice Biblia Hristos este UNIC, este creator impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant.Iuda zice ca Mihail nici nu a avut curajul sa-l mustre pe diavol. Din cele spuse de Biblie ti se pare ca Mihail este Dumnezeu atotputernic? Doamne ajuta!
Vechi 30.12.2011, 00:00:55
Senior Member

Implicit

Citat:
Dupa cum vedem Mihail este unul din alte capetenii, deci mai sunt altii ca el.Ma risc si zic ca ar putea avea "frati" egal cu el.Din cate zice Biblia Hristos este UNIC, este creator impreuna cu Tatal si cu Duhul Sfant.Iuda zice ca Mihail nici nu a avut curajul sa-l mustre pe diavol. Din cele spuse de Biblie ti se pare ca Mihail este Dumnezeu atotputernic? Doamne ajuta!
da Cornilescu e mai aproape de traducerea exacta,in mai toate se spune despre Mihail ca e unul dintre capetenii.
Problema e ca uitam cine a fost Iisus desi avem clar in Biblie intalnirea dintre El si diavol.Uitam ce i-a spus Iisus satanei deci sa auzi pe cineva cum afirma ca Iisus i-ar fi spus "Domnul sa te mustre " e absurd.Pai Iisus este Cuvantul,cum poate "mustra " Domnul altfel decat prin Iisus ? Una e relatia Fiului Omului cu oamenii si alta e relatia Fiului lui Dumnezeu cu satana :

Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești.

Uite cum il mustra Domnul.
Vechi 30.12.2011, 00:15:15
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
da Cornilescu e mai aproape de traducerea exacta,in mai toate se spune despre Mihail ca e unul dintre capetenii.
Problema e ca uitam cine a fost Iisus desi avem clar in Biblie intalnirea dintre El si diavol.Uitam ce i-a spus Iisus satanei deci sa auzi pe cineva cum afirma ca Iisus i-ar fi spus "Domnul sa te mustre " e absurd.Pai Iisus este Cuvantul,cum poate "mustra " Domnul altfel decat prin Iisus ? Una e relatia Fiului Omului cu oamenii si alta e relatia Fiului lui Dumnezeu cu satana :

Piei, satano, căci scris este: "Domnului Dumnezeului tău să te închini și Lui singur să-I slujești.

Uite cum il mustra Domnul.
prietene, la un cult in care se crede ca Mihail este extraterestru ce poti sa ceri? Unde nu este, nici Dumnezeu nu cere. Doamne ajuta!
Vechi 30.12.2011, 07:20:40
bairstow bairstow is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

O treime lumeasca : martorii lui Iehova, mormonii si adventistii. Cate asemanari la acest culte. Mai ales in mandrie!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre moarte si pomenirea mortilor AnnaEnache Intrebari utilizatori 42 13.06.2012 09:43:28
SA VORBIM DESPRE URA,PEDEAPSA SI MOARTE. bitza Generalitati 28 20.03.2011 02:05:27
Despre viata de dupa moarte georgian_osa Din Noul Testament 30 14.03.2010 18:49:29
Marturii despre moarte Iustin44 Generalitati 14 31.03.2009 23:59:56
despre randuielile de la moarte cuiva si parastase mara2008 Generalitati 1 20.05.2008 15:07:31