Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2011, 17:38:31
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 Vezi mesajul
Dacă se nășteau în altă religie, aveau o scuză, pentru că nu știau...Dar abandonarea Ortodoxiei este păcat împotriva Duhului Sfânt, așa ne învață Biserica. Și acesta este cel mai greu păcat. Dacă o spuneam de la mine, putea fi o minciună, dar chiar Biserica o spune...
Doamne ajută!
Din pacate majoritatea celor ce adera la alte culte nu au nici cele mai elementare notiuni despre crestinismul ortodox. Fie sunt nascuti in familii sectare fie provin din familii unde n-au primit o educatie crestina, fie exista diverse interese.Cu durere in suflet va spun ca multi ani am cautat "Adevarul" in adunarile sectare , dar fericire si implinire am gasit doar in Ortodoxie care nu se poate compara cu nimic altceva.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 17:41:14
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forumist Vezi mesajul
Pana una-alta ai umblat cu fofarlica in fata noastra. Nu doar in fata Domnului.
Asa ca nu te eschiva.

Da, fara sa cunosti nimic despre subiect, minti cu nerusinare.
Zeciuiala nu o iau pastorii. O iau trei frati alesi de Biserica. Numara banii si îi dau prin proces-verbal casierului Bisericii. Casierul plateste in fiecare luna pastorului un salariu fixat de comitetul parohial.

De aici si pana la „ pastorii iau bani de la oamenii lor și își petrec vacanțele în Caraibe” e o distanta ca de la adevar curat la minciuna sfruntata.

Și salariul de unde vine? Nu sunt tot banii oamenilor? Or mai păstra și alții ceva din ei...Dar tot vă fură la greu pastorii voștri pentru că ei sunt lupi-răpitori; ei vă zic că sectele sunt bune, dar de fapt sunt creațiile diavolului. Deci tot vă fură pentru că voi, din neștiință vă duceți la ei...Îmi pare rău că stă treaba așa...
Spune-mi ceva te rog! Pastorii voștri vă mai țin în secte dacă refuzați să le mai dați zeciuială?
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 17:43:11
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Din pacate majoritatea celor ce adera la alte culte nu au nici cele mai elementare notiuni despre crestinismul ortodox. Fie sunt nascuti in familii sectare fie provin din familii unde n-au primit o educatie crestina, fie exista diverse interese.Cu durere in suflet va spun ca multi ani am cautat "Adevarul" in adunarile sectare , dar fericire si implinire am gasit doar in Ortodoxie care nu se poate compara cu nimic altceva.
Adevărat asta...Este în mare parte vina noastră că nu știm să implantăm valorile ortodoxe tinerilor și atunci ei sunt ținte ușoare pentru atei, eretici și pentru alte organizații gen MISA.
Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 17:44:36
forumist forumist is offline
Banned

Data înregistrării: 01.01.2011
Implicit

Citat:
Pastorii penticostali au fost informatori ai Securității. De fapt asta a fost condiția impusă de bolșevici : penticostalismul putea exista doar dacă pastorii se vindeau comuniștilor...Desigur, om fi avut și noi, dar noi am avut sute de martiri și prizonieri.
Ăsta e un alt subiect care aminteste despre funie in casa spanzuratului.
Îl voi dezbate dupa ce, mai intai, vei scrie asa pe forum:

„ - Eu, Vlad-Alexandru, sunt un mincinos. Cand am scris intr-o postare anterioara „eu însumi am păcătuit mai rău decât dobitoacele” nu am folosit o figura de stil in spatele careia, de fapt, sa-mi ascund mandria. E adevarul adevarat.
Chiar acum am dovedit ca habar n-am avut cum e cu zeciuala dar am judecat oamenii (nu ereziile) si am mintit cu nerusinare!”

Hai, astept...
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 17:52:06
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
Adevărat asta...Este în mare parte vina noastră că nu știm să implantăm valorile ortodoxe tinerilor și atunci ei sunt ținte ușoare pentru atei, eretici și pentru alte organizații gen MISA.
Doamne ajută!
Doamne ajuta! si "La multi ani" !
Problema este deosebit de grava cel putin pentru generatiile varstnice care au fost indoctrinate cu ateismul si dispretul pentru religie si mai ales pentru crestinismul ortodox. Eu am avut ocazia sa citesc Biblia hazlie si alte asemenea scrieri satanice. Ce sa mai vorbesc despre educatia atee de la scoala si din familie. In acest contest nici nu este de mirare ca generatia mea a fost condamnata dar nici copiilor nostrii nu le este mai usor.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 17:52:38
forumist forumist is offline
Banned

Data înregistrării: 01.01.2011
Implicit

Citat:
Cu durere in suflet va spun ca multi ani am cautat "Adevarul" in adunarile sectare , dar fericire si implinire am gasit doar in Ortodoxie care nu se poate compara cu nimic altceva.
Grabriella, eu am auzit ca, daca un neoprotestant vrea sa treaca in ortodoxie el trebuie mai intai, in cadrul unui ritual, sa-si blesteme familia si prietenii pe care i-a lasat in vechea biserica.

Tu ar trebui sa stii. E adevarat?
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 17:54:03
Senior Member

Implicit

Citat:
Ăsta e un alt subiect care aminteste despre funie in casa spanzuratului.
Îl voi dezbate dupa ce, mai intai, vei scrie asa pe forum:

„ - Eu, Vlad-Alexandru, sunt un mincinos. Cand am scris intr-o postare anterioara „eu însumi am păcătuit mai rău decât dobitoacele” nu am folosit o figura de stil in spatele careia, de fapt, sa-mi ascund mandria. E adevarul adevarat.
Chiar acum am dovedit ca habar n-am avut cum e cu zeciuala dar am judecat oamenii (nu ereziile) si am mintit cu nerusinare!”

Hai, astept...
Da sunt mândru, ticălos și mincinos (cu toate că nu am mințit cu nimic legat de sectele diavolului) și cum mai vrei tu. Doar eretic nu sunt...în rest sunt mai păcătos ca dobitocul...
Dar fățărnicia ta depășește orice limite...Tu încerci să-mi impui mie o condiție pentru a mai vorbi cu mine...Iată! Câtă mândrie...
Eu am recunoscut: sunt mândru de felul meu, mă mânii ușor, uneori fără motiv, dar recunosc aceste patimi și mă lupt cu ele cu ajutorul lui Dumnezeu și al duhovnicului meu.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 17:57:13
Senior Member

Implicit

Citat:
Problema este deosebit de grava cel putin pentru generatiile varstnice care au fost indoctrinate cu ateismul si dispretul pentru religie si mai ales pentru crestinismul ortodox. Eu am avut ocazia sa citesc Biblia hazlie si alte asemenea scrieri satanice. Ce sa mai vorbesc despre educatia atee de la scoala si din familie. In acest contest nici nu este de mirare ca generatia mea a fost condamnata dar nici copiilor nostrii nu le este mai usor.
Este chiar mai rău cu generația tânără...Pâna acum ateismul era o doctrină care era impusă de către conducătorii comuniști dar nu era luată în seamă de mulți. Acum însă, ateismul nu mai este impus cu forța, ci este îmbrățișat de bună-voie mai ales de către adolescenți datorită acțiunilor unor organizații cum este cea a lui Remus Cernea.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 17:59:49
Senior Member

Implicit

Citat:

Apropo, mulțumesc pentru urările frumoase. La Mulți Ani! Fie ca Dumnezeu să ne aibă pe toți în pază și să ne întărească credința și dragostea pentru El și pentru aproapele nostru! Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 18:03:22
Senior Member

Implicit

Citat:
Grabriella, eu am auzit ca, daca un neoprotestant vrea sa treaca in ortodoxie el trebuie mai intai, in cadrul unui ritual, sa-si blesteme familia si prietenii pe care i-a lasat in vechea biserica.

Tu ar trebui sa stii. E adevarat?
Iată aici un pastor întors la dreapta credință! El s-a lepădat de satana!

http://www.youtube.com/watch?v=TCrI7bnYtmA
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imaculata conceptie si Adormirea Maicii Domnului petrut-angel Biserica Romano-Catolica 378 22.07.2013 13:47:04
despre conceptie mar_alexandra Generalitati 2 01.12.2009 17:59:09