Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2011, 17:52:38
forumist forumist is offline
Banned

Data înregistrării: 01.01.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Grabriella Vezi mesajul
Cu durere in suflet va spun ca multi ani am cautat "Adevarul" in adunarile sectare , dar fericire si implinire am gasit doar in Ortodoxie care nu se poate compara cu nimic altceva.
Grabriella, eu am auzit ca, daca un neoprotestant vrea sa treaca in ortodoxie el trebuie mai intai, in cadrul unui ritual, sa-si blesteme familia si prietenii pe care i-a lasat in vechea biserica.

Tu ar trebui sa stii. E adevarat?
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 18:03:22
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de forumist Vezi mesajul
Grabriella, eu am auzit ca, daca un neoprotestant vrea sa treaca in ortodoxie el trebuie mai intai, in cadrul unui ritual, sa-si blesteme familia si prietenii pe care i-a lasat in vechea biserica.

Iată aici un pastor întors la dreapta credință! El s-a lepădat de satana!

http://www.youtube.com/watch?v=TCrI7bnYtmA
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 18:44:18
Grabriella Grabriella is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.05.2009
Locație: Cluj
Implicit

Citat:

Nu, deloc!
http://www.dervent.ro/randuiala.php?...la&cType=INDEX

"Având preotul binecuvântare dela Arhiereul său, întâiu intrebă pe eretic de toate eresurile lui, apoi îl învață și-l întărește întru credința ortodoxă, și în urmă îi poruncește să-și mărturisească toate păcatele sale din copilărie; și după mărturisire nu-i dă îndată iertare de păcate, ci-i poruncește să stea la ușa Bisericii din afară, iar preotul luându-și Epitrahilul și Felonul merge, și stand la ușa Bisericei, îi poruncește să îngenunche; și apoi îl întreabă așa: Voiești a te lepăda de blestematele eresuri ale Luteranilor (ori de este Calvin, zice a Calvinilor), întru care ai fost până acum?

Răspuns: Voesc.

Întrebare: Voești a fi și a petrece în unire cu credința ortodoxă?

Răspuns: Voesc.

Apoi sculîndu-l îl binecuvintează pe frunte de trei ori zicând:
În numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, Amin. Și punând mâna pe capul lui zice: Domnului să ne rugăm. Și cetește rugăciunea cea dintâiu dela Catehumeni: Întru numele tău Doamne Dumnezeul adevărului ... Vezi pag. 16. Apoi și a doua: Ceartă-te pre tine, Domnul, diavole.

Și după sfârșirea acestor rugăciuni, îl scoală ridicându-l de mâna cea dreaptă și zice: Deșteaptă-te cela ce dormi, și te scoală din morți și te va lumina Hristos.

Iar acela sculându-se, preotul zice catre dânsul:
Întoarce-te către apus, și cu adevărat din toată inima ta să te lepezi de satana, și de toate eresurile Luteranilor, (sau ale Calvinilor), ca, curat să mărturisești drept credincioasa credință.

Iar el intorcându-se spre apus ține mâinile sale lăsate în jos.
Preotul îl intreabă așa:
Omule, te lepezi de satana și de toate lucrurile lui și de toți ingerii lui și de toate slujbele lui și de toată trufia lui, și îl scuipi pre el?

Răspuns: Mă lepăd de satana, și de toate lucrurile lui și de toți îngerii lui și de toate slujbele lui și de toată trufia lui, și îl scuip pre el.

Întrebare: Te lepezi de toate eresurile Calvinilor, sau Luteranilor, ca de ale unor protivnici lui Dumnezeu și ai adevărului, și ca pre cele ce sunt pierzîtoare de suflet, le defaimi și le blestemi pre ele?

Răspuns: Mă lepăd de toate eresurile Calvinilor și ale Luteranilor, ca de ale unor protivnici lui Dumnezeu și adevarului, și ca pre cele ce sunt pierzătoare de suflet, le defaim și le blestem pre ele.

Întrebare: Te lepezi de toți mai marii eresurilor, și împreună și de împreună cu_ aceia și de adunarea,. obiceiurile și de toți învățătorii lor, și ca pre niște protivnici sfintei Biserici a răsăritului, îi blestemi pre ei?

Răspuns: Mă lepăd, și îi blestem pre ei.

Apoi îi zice: Întoarce-te catre răsărit și te mărturisește Domnului, către carele ai scăpat."
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 18:51:34
Senior Member

Implicit

Eu, personal , am rostit doar "Mă lepăd de satana, și de toate lucrurile lui și de toți îngerii lui și de toate slujbele lui și de toată trufia lui, și îl scuip pre el.'
Pentru ca acest blestem se refera la ideologia eretica,la practicile eretice si la liderii eretici care sunt direct vinovati sub influenta satanica de ratacirea bietelor suflete nevinovate.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 19:32:35
Senior Member

Implicit

Si la fel dupa cum Sf. Apostol Pavel spune :
Epistola intiia către Corinteni a Sfantului Apostol Pavel
Cap. 5

5. Să dați pe unul ca acesta satanei( adica anatemei=despartit de Hristos), spre pieirea trupului, ca duhul să se mântuiască în ziua Domnului Iisus.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 18:52:52
Banned

Implicit

Citat:
Nu, deloc!

Întrebare: Te lepezi de toți mai marii eresurilor, și împreună și de împreună cu_ aceia și de adunarea,. obiceiurile și de toți învățătorii lor, și ca pre niște protivnici sfintei Biserici a răsăritului, îi blestemi pre ei?

Răspuns: Mă lepăd, și îi blestem pre ei.
Cum „nu deloc” cand e DA, EXACT?

Deci nu trebuie sa lepezi si sa blestemi doar eresurile ci si oamenii: mai marii, invatatorii si toti membrii adunarii pe care o parasesti.

Cum te-ai simtit cand i-ai blestemat „pre ei” adica pe fostii tai prieteni si, poate, membri ai familiei?
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 18:55:58
Banned

Implicit

Citat:
Eu, personal , am rostit doar "Mă lepăd de satana, și de toate lucrurile lui și de toți îngerii lui și de toate slujbele lui și de toată trufia lui, și îl scuip pre el.'
Scuze, am vazut mai tarziu postarea ta. Ai primit o derogare, fain.

Totusi cum explici faptul ca o Biserica Crestina cere membrilor ei sa-i blesteme pe alti oameni?
In cazul unora ar trebui sa-și blesteme copii, parintii...

Mi se pare...nici nu stiu cum sa calific.

Last edited by forumist; 01.01.2011 at 19:00:33.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 19:39:51
Senior Member

Implicit

Citat:
Scuze, am vazut mai tarziu postarea ta. Ai primit o derogare, fain.

Totusi cum explici faptul ca o Biserica Crestina cere membrilor ei sa-i blesteme pe alti oameni?
In cazul unora ar trebui sa-și blesteme copii, parintii...

Mi se pare...nici nu stiu cum sa calific.
Nu, nu este nici o derogare. Pentru ca ar trebui inteles in contestul istoric. Pe vremea cand s-au scris aceste blesteme s-au avut in vedere anumite scopuri ascunse si perfide, pentru a nimicii Biserica.Pentru evrei era foarte drastic
"Eu (numele) care astăzi din jidovi viu la credința creștinească și care toate mai întâiu cu adevărat le-am mărturisit înaintea Domnului Dumnezeului meu, știutorului a toate celor văzute și celor nevăzute, iată acum și înaintea sfintei Biserici le mărturisesc cu adevărat, și cu blestem încredințez această mărturisire a mea, adecă cum că nu pentru vreo nevoe sau frică sau sărăcie sau pentru vreo oarecare dobândă sau înșelăciune sau pentru vreo strâmbătate despre jidovi, ci numai pentrucă doritor fiind de credința cea creștinească, și cunoscând că toți cei ce nu cred în Hristos cel ce este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu, pier; pentru aceasta zic: voiu să mă fac creștin și doresc să mă învrednicesc sfântului Botez; iară de umblu cu vicleșug, adecă acum să mă fac creștin, acum iarăși să mă întorc la jidovie, să vie asupra mea și acum, și întru toate zilele vieții mele toate blestemurile, care le-a scris Moisi în a doua lege; să mă loviască cutremurul lui Cain și bubele lui Ghiezi, și pe lângă toate acestea să fiu supus la mare pedeapsă de către Chiriarhie, precum și în veacul ce va să fie blestemat să fiu și de trei ori blestemat; și sufletul meu să fie orânduit cu satana și cu toți dracii în gheena și în munca cea veșnică, Amin.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 19:57:04
Banned

Implicit

Citat:
Nu, nu este nici o derogare. Pentru ca ar trebui inteles in contestul istoric.
Ati primit sau nu o derogare?

Randuiala cere sa blestemi pe diavol, sa blestemi ereziile dar sa-i blestemi si pe oameni.
Dumneavoastra ati afirmat că „Eu, personal , am rostit doar "Mă lepăd de satana, și de toate lucrurile lui și de toți îngerii lui și de toate slujbele lui și de toată trufia lui, și îl scuip pre el.”

Deci ati blestemat doar pe diavol nu si ereziile neoprotestante. Nu si oamenii: prieteni si/sau rude apropiate.
Asta e minunat. Ati fost scutita de un groaznic păcat: blestemarea aproapelui.

Dar este totusi o derogare de la randuiala, nu?
In mod normal ar fi trebuit sa va blestemati si fostii prieteni.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 19:46:36
Senior Member

Implicit

Citat:
Cum „nu deloc” cand e DA, EXACT?

Deci nu trebuie sa lepezi si sa blestemi doar eresurile ci si oamenii: mai marii, invatatorii si toti membrii adunarii pe care o parasesti.

Cum te-ai simtit cand i-ai blestemat „pre ei” adica pe fostii tai prieteni si, poate, membri ai familiei?
Ai subliniat foarte corect.
Este vorba despre ideologii si ideologia eretica, si practicile eretice. Fondatorii sunt morti de mult au ramas doar urmasii lor cei inselati .
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imaculata conceptie si Adormirea Maicii Domnului petrut-angel Biserica Romano-Catolica 378 22.07.2013 13:47:04
despre conceptie mar_alexandra Generalitati 2 01.12.2009 17:59:09