Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2009, 16:31:59
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Smile

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Eu cred ca ai postat fara sa recitesti ce ai scris. Nu de alta, dar e ilogic cap - coada.
Eu cred ca am scris foarte logic, imi pare rau ca nu intelegi...
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 16:38:08
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Esti liber sa iti alegi orice religie dupa ce esti indoctrinat de mic ca Dzeu te pedepseste la chinuri vesnice daca o faci :)
Daca pentru tine ADEVARUL inseamna indoctrinare.... ....... ......
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 22:06:45
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Eu cred ca am scris foarte logic, imi pare rau ca nu intelegi...
Asa crezi? Pai ia zi, ce studiu impartial si obiectiv al religiilor lumii e ala, cand pana in acel moment, timp de 8 ani, ortodoxia e prezentata ca adevarul suprem, iar ceilalti niste rataciti? Asta ti se pare abordare obiectiva?

Citat:
Daca pentru tine ADEVARUL inseamna indoctrinare.... ....... ......
Pana acum, singura chestie dovedita drept adevarat, in crestinism, e ca are multi adepti. Restul ramane science fiction. Deci, nepotrivit pentru predarea in scoala.

Citat:
Religia ortodoxa este o stiinta, singura stiinta adevarata, stiintele naturii sunt de fapt niste iluzii fiindca legile naturii nu sunt decât inventia lui Dumnezeu.
Asteptam cu mare nerabdare ca savantii din prima linie mondiala, adica preotii si duhovnicii ortodocsi, sa iasa la inaintare cu rezultate in stiinta, lor, mult dorite si asteptate de oameni: leacurile pentru SIDA, cancer si schizofrenie, si eventual, daca tot suntem aici, zborul interstelar, la viteza luminii. Ia zi, pana pe saptamana viitoare se poate? Nu e greu, doar sunt conectati non stop la sursa stiintei alea super tari, nu?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 22:15:54
andrei25's Avatar
andrei25 andrei25 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2009
Implicit ...

Citat:
Asa crezi? Pai ia zi, ce studiu impartial si obiectiv al religiilor lumii e ala, cand pana in acel moment, timp de 8 ani, ortodoxia e prezentata ca adevarul suprem, iar ceilalti niste rataciti? Asta ti se pare abordare obiectiva?

Pana acum, singura chestie dovedita drept adevarat, in crestinism, e ca are multi adepti. Restul ramane science fiction. Deci, nepotrivit pentru predarea in scoala.

Asteptam cu mare nerabdare ca savantii din prima linie mondiala, adica preotii si duhovnicii ortodocsi, sa iasa la inaintare cu rezultate in stiinta, lor, mult dorite si asteptate de oameni: leacurile pentru SIDA, cancer si schizofrenie, si eventual, daca tot suntem aici, zborul interstelar, la viteza luminii. Ia zi, pana pe saptamana viitoare se poate? Nu e greu, doar sunt conectati non stop la sursa stiintei alea super tari, nu?
Cand va vad cu cata inversunare luptati impotriva lui Dumnezeu, ma apuca si plansul si rasul. Am un coleg de servici care a fost ateu convins, cam ca dumneata, si cand l-a convins pana la urma sotia sa mearga la o manastire, a mers. Si a asistat acolo la un Sf Maslu, si a vazut un demonizat groaznic, si atunci si-a dat seama ca daca exista diavol, clar ca exista si Dumnezeu. Ca va convine, ca nu va convine, ca va place, ca nu va place, ca vreti sa credeti, ca nu vreti sa credeti, Dumnezeu exista, si nu puteti face nimic in privinta asta. Doamne ajuta!

Sunt un mandru, un fatarnic, si-un viclean! Fac ceva bun ca sa ma vada altii, si astept sa fiu laudat!

"Gustati si vedeti ca bun este Domnul".
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 22:38:03
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Cand va vad cu cata inversunare luptati impotriva lui Dumnezeu, ma apuca si plansul si rasul. Am un coleg de servici care a fost ateu convins, cam ca dumneata, si cand l-a convins pana la urma sotia sa mearga la o manastire, a mers. Si a asistat acolo la un Sf Maslu, si a vazut un demonizat groaznic, si atunci si-a dat seama ca daca exista diavol, clar ca exista si Dumnezeu. Ca va convine, ca nu va convine, ca va place, ca nu va place, ca vreti sa credeti, ca nu vreti sa credeti, Dumnezeu exista, si nu puteti face nimic in privinta asta. Doamne ajuta!
Probabil ca daca asista cineva cu pregatire in psihiatrie la scena aia, rezultatul era altul, in nici un caz o intoarcere catre dumnezeu. Si ala nu era ateu, sau daca era, era doar la nivel declarativ. Ii lipsea filtrul de gandire critica specific ateilor.

Pe mine nu ma intereseaza daca toti oamenii din jurul meu cred intr-un zeu sau altul. E perfect OK, atata timp cat nu incearca sa predea "adevarul" lor in scoli, unor copii lipsiti de discernamant. Atata tot.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2009, 18:13:38
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Dar nici adevarul pe care il sustine stiinta nu e batut in cuie.
Religia nu este obligatorie(ar terbui sa fie obiect de studiu pina la terminarea tuturor studiilor)in scoala.Tu ca parinte poti cere ca copiul tau sa nu invete religie.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2009, 18:28:37
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Dar nici adevarul pe care il sustine stiinta nu e batut in cuie.
E cea mai buna varianta pe care o avem intr-un moment dat, e sustinut de dovezi, e falsifiabil si poate face predictii. Ceea ce e deja mult mai mult decat se poate zice de religie, oricare ar fi ea.
Adevarurile astea care nu sunt batute in cuie ti-au adus incalzirea centrala, medicamentele si televizorul in casa. Deci usor cu pianul pe scari...

Citat:
Religia nu este obligatorie(ar terbui sa fie obiect de studiu pina la terminarea tuturor studiilor)in scoala.Tu ca parinte poti cere ca copiul tau sa nu invete religie.
Daca tu mergi la o cofetarie, stiind ca ala e un loc unde se servesc prajituri si inghetata, si chelnerita vine cu 50 ml de vodca, asa, din start, ti se pare normal sa faci cerere pentru a nu bea vodca? Sau ti se pare normal ca mai degraba sa o ceri, daca o vrei?
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2009, 20:20:34
Banned

Implicit

Citat:
E cea mai buna varianta pe care o avem intr-un moment dat, e sustinut de dovezi, e falsifiabil si poate face predictii. Ceea ce e deja mult mai mult decat se poate zice de religie, oricare ar fi ea.
Adevarurile astea care nu sunt batute in cuie ti-au adus incalzirea centrala, medicamentele si televizorul in casa. Deci usor cu pianul pe scari...

Daca tu mergi la o cofetarie, stiind ca ala e un loc unde se servesc prajituri si inghetata, si chelnerita vine cu 50 ml de vodca, asa, din start, ti se pare normal sa faci cerere pentru a nu bea vodca? Sau ti se pare normal ca mai degraba sa o ceri, daca o vrei?
Faptul ca tu nu ai idee cit de rau a facut toate pe care le socotesti tu ideale si singurile alinari ale omului asta nu inseamna ca sint bune.Tiam mai spus din punct de vedere spiritual toate astea nu semnifica nimic. Spui ca oamenii de acum miii de ani erau tare plictisiti ca nu aveau toate pe care leai enumerat tu .Credema habar nai ce spui in aceasta problema.

Daca esti un om cu principii si vrei sa le respecti consumi ce vrei tu nu ce ti se ofera.

Curios celelalte obiecte nu vrei sa fie eliminate din scoli doar religiile te supara.Pentru un om care respecta atat de mult stiinta se pare ca uiti regula de baza a stiintei (intai experimenteaza si dupa aceea judeca).
Reply With Quote
Vechi 19.12.2009, 20:45:53
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Tiam mai spus din punct de vedere spiritual toate astea nu semnifica nimic.
Defineste ce inseamna spiritual pentru tine.

Citat:
Spui ca oamenii de acum miii de ani erau tare plictisiti ca nu aveau toate pe care leai enumerat tu
Nu e vorba de plictiseala. Incalzirea centrala nu e entertainment, iti tine de cald. E un fapt incontestabil ca traim mai bine acum decat acum cateva mii de ani. Nu cred ca vrei sa traiesti intr-o pestera, facand pe tine de frica de fiecare data cand tuna afara, si intrebandu-te la ora mesei, daca cel care aduca mancare acasa esti tu sau ursul.

Citat:
Credema habar nai ce spui in aceasta problema.
Aha. Si tu ai. Astept sa imi spui, atunci.

Citat:
Daca esti un om cu principii si vrei sa le respecti consumi ce vrei tu nu ce ti se ofera.
Asta si fac. Faptul ca sunt ateu tine de alegerea mea.

Citat:
Pentru un om care respecta atat de mult stiinta se pare ca uiti regula de baza a stiintei (intai experimenteaza si dupa aceea judeca).
Pentru un om care a aratat in posturile de pana acum ca nu are habar de stiinta vorbesti cam mult despre stiinta.

Nu trebuie experimentat fiecare lucru pentru a sti ca e nociv. Pentru unele avem experiente anterioare, sau cunostinte care ne ajuta sa intelegem problema fara sa o experimentam.
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 19.12.2009, 21:33:04
Banned

Implicit

Tu stii ca biologia a recunoscut ca nu e sigura de teoria evolutionismului ca e doar o teorie?
Omul pesterilor nu exista ci doar o specie de maimuta care traia prin jurul pesterilor.Sper ca stii ca unii oameni de biologie au falsificat unele dovezi pe care leau gasit au adaugat la un craniu gasit o mandibula de om.

Tu crezi ce spun vechii oameni de stiinta fara sa faci tu experimentul dar nu vrei sa crezi ce spune Biblia asa sint si cei care cred in DUMNEZEU numai ca diferenta dintre eii si oamenii ca tine este ca eii credinciosii accepta si stiinta bineinteles pina la un punct dar oamenii ca tine (nu oamenii de stiinta e o mare diferenta intre eii si voi)nu pot sa accepte pentru ca se cred superiori celor credinciosi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44