Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2009, 06:44:17
razvan4 razvan4 is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdani Vezi mesajul
Pe acelasi "viciu de rationament", intreb:
Stimabile, nu pot decit sa sper ca nu esti profesor. Nici macar de religie. Mi-as dori pentru copiii mei profesori care macar stapinesc logica formala. Chiar daca predau religie.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 08:29:47
rdawkins rdawkins is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.12.2009
Implicit

mi se pare ca discutia s-a indepartat de subiectul cu care a inceput.
eu sunt de acord cu predarea religiei in scoli. singura problema e ca religia trebuie predata, dar nu asa cum se face la noi.
ora ar trebui sa contina informatii despe toate religiile existente(sau macar despre cela mai mari), adica predarea sa se faca de o maniera care sa nu influenteze mintea elevului. acesta are libertate de constiinta si poate judeca si singur carei confesiuni sa se dedice.
la noi religie inseamna rugagiuni, teme biblice toate predate ca adevarul absolut al bisericii ortodoxe.unde este aici libertatea proclamata de biserica?
nu ma intelegeti gresit nu am nici o problema cu ortodoxismul si in general cu nici una dintre religiile acestei lumi. nu impartasesc nici una dar sunt de parere ca fiecare omeste liber a vreada in ceea ce doreste si sa urmeze orice ritual pe care il considera de cuviinta, cu conditia ca in manifestarea credintei lui sa nu ma sileasca pe mine sa ii accept opiniile. si exact acest lucru il face religia in scolile din romania.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 17:13:40
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Citat:
În prealabil postat de rdawkins Vezi mesajul
mi se pare ca discutia s-a indepartat de subiectul cu care a inceput.
eu sunt de acord cu predarea religiei in scoli. singura problema e ca religia trebuie predata, dar nu asa cum se face la noi.
ora ar trebui sa contina informatii despe toate religiile existente(sau macar despre cela mai mari), adica predarea sa se faca de o maniera care sa nu influenteze mintea elevului. acesta are libertate de constiinta si poate judeca si singur carei confesiuni sa se dedice.
la noi religie inseamna rugagiuni, teme biblice toate predate ca adevarul absolut al bisericii ortodoxe.unde este aici libertatea proclamata de biserica?
nu ma intelegeti gresit nu am nici o problema cu ortodoxismul si in general cu nici una dintre religiile acestei lumi. nu impartasesc nici una dar sunt de parere ca fiecare omeste liber a vreada in ceea ce doreste si sa urmeze orice ritual pe care il considera de cuviinta, cu conditia ca in manifestarea credintei lui sa nu ma sileasca pe mine sa ii accept opiniile. si exact acest lucru il face religia in scolile din romania.

Eu cred ca fiecare este dator sa cunoasca invatatura lui, sa inteleaga ca inseamna ortodoxie abia dupa aceea sa studiezi comparativ religiile altfel nu are rost se produce un amalgam in mintea elevului...
Si nimeni nu te obliga sa accepti ortodoxia, esti liber! Si Biserica si Dumnezeu iti acorda libertate dar libertatea nu ai sa o gasesti decat langa Hristos!
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 17:27:12
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Eu cred ca fiecare este dator sa cunoasca invatatura lui, sa inteleaga ca inseamna ortodoxie abia dupa aceea sa studiezi comparativ religiile altfel nu are rost se produce un amalgam in mintea elevului...
Si nimeni nu te obliga sa accepti ortodoxia, esti liber! Si Biserica si Dumnezeu iti acorda libertate dar libertatea nu ai sa o gasesti decat langa Hristos!
Esti liber sa iti alegi orice religie dupa ce esti indoctrinat de mic ca Dzeu te pedepseste la chinuri vesnice daca o faci :)
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 18:52:27
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Eu cred ca ai postat fara sa recitesti ce ai scris. Nu de alta, dar e ilogic cap - coada.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 21:02:18
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Religia ortodoxa este o stiinta, singura stiinta adevarata, stiintele naturii sunt de fapt niste iluzii fiindca legile naturii nu sunt decât inventia lui Dumnezeu.

Deci ce e mai de folos sa studieze un elev, aceasta colectie de pseudo-stiinte si arte sau stiinta adevarata?
Vechi 17.12.2009, 21:53:32
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Religia ortodoxa este o stiinta, singura stiinta adevarata, stiintele naturii sunt de fapt niste iluzii fiindca legile naturii nu sunt decât inventia lui Dumnezeu.

Deci ce e mai de folos sa studieze un elev, aceasta colectie de pseudo-stiinte si arte sau stiinta adevarata?
Maxim de ipocrizie, avand in vedere ca scrii aberatiile astea din spatele unui calculator.

Dar stiu. Nu exista atomi, germeni, alea, ca nu zice biblia.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 23:21:53
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Exista, dar le-a facut Dumnezeu :)
Si daca gasesc aia bosonul Higgs, si pe ala tot Dumnezeu il va fi facut :P
Sa se studieze stiinta for all I care, ca e fascinanta.
Reply With Quote
Vechi 17.12.2009, 23:56:56
razvan4 razvan4 is offline
Member

Data înregistrării: 29.07.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul

Doar o mica parte din elevi se fac popi. Unii trebuie sa ajunga ingineri, medici, astrofizicieni, matematicieni etc.
Asa ca raspunsul la intrebarea ta ar trebui sa fie evident. Chiar si pentru un fanatic ortodox.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 09:22:06
Traditie1 Traditie1 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Implicit

Nu am zis sa nu se studieze si aceste stiinte materialiste ci ca stiinta duhovniceasca e mai importanta, ca una ce ne arata care e baza existentei (care nu e materia) si care ne pregateste pentru vesnicie, nu doar pentru niste ani.

Legile naturii sunt o butaforie, o aparenta mentinuta de Dumnezeu si cu asta ar trebui sa înceapa manualele de stiinte naturale. Întelegând aceasta, elevii vor întelege mai usor si mai bine ce e cu stiintele asa-zis exacte.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44