![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]()
Religia ortodoxa este o stiinta, singura stiinta adevarata, stiintele naturii sunt de fapt niste iluzii fiindca legile naturii nu sunt decât inventia lui Dumnezeu.
Deci ce e mai de folos sa studieze un elev, aceasta colectie de pseudo-stiinte si arte sau stiinta adevarata?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar stiu. Nu exista atomi, germeni, alea, ca nu zice biblia.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
||||
|
||||
![]()
Exista, dar le-a facut Dumnezeu :)
Si daca gasesc aia bosonul Higgs, si pe ala tot Dumnezeu il va fi facut :P Sa se studieze stiinta for all I care, ca e fascinanta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa ca raspunsul la intrebarea ta ar trebui sa fie evident. Chiar si pentru un fanatic ortodox. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu am zis sa nu se studieze si aceste stiinte materialiste ci ca stiinta duhovniceasca e mai importanta, ca una ce ne arata care e baza existentei (care nu e materia) si care ne pregateste pentru vesnicie, nu doar pentru niste ani.
Legile naturii sunt o butaforie, o aparenta mentinuta de Dumnezeu si cu asta ar trebui sa înceapa manualele de stiinte naturale. Întelegând aceasta, elevii vor întelege mai usor si mai bine ce e cu stiintele asa-zis exacte.
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca am scris foarte logic, imi pare rau ca nu intelegi...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scoaterea Episclezei | adelin | Biserica Ortodoxa Romana | 40 | 14.02.2011 12:50:25 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Predarea religiei in scoli | Mirean | Biserica Ortodoxa Romana | 229 | 05.10.2010 21:46:18 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|