![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Raoul ne sugerează că ortodocșii pot trăi cum îi taie capul, pot face oricâte nelegiuiri doresc, pot să viețuiască ucigaș cu aproapele, trebuie doar ca înaintea sfârșitului să facă repede o spovedanie cât mai cuprinzătoare, să mimeze pocăința și să se unească formal cu Biserica gustând ipocrit din Euharistie. Dacă așa stau lucrurile, e chiar mișto să fi ortodox și mântuirea e floare la ureche. Privite prin lentila asta analfabetă teologic, toate discuțiile de pe acest forum n-au nicio miză, mai bine am discuta despre gagici și haleală, ce perversiuni mai sunt la modă și alte treburi ”serioase”, că târgul cu Dumnezeu îl rezolvăm în preajma morții. Singura noastră grijă ar fi să ne asigurăm că o să avem un popă la căpătâi când ne săvârșim, pentru a încheia formalitățile de emigrare în rai. În rest, trai pe vătrai!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Plus ca e vai de aceia carora li s-a vorbit despre dreapta credinta,care stiu deci datele problemei,dar refuza sa adere la ea! Citez din memorie: "iar de acea casa sau cetate nu va va primi si nu vor asculta cuvintele voastre,plecati degraba din acea cetate,si iesind scuturati-va picioarele de praf. Adevarat va spun ca in ziua judecatii Sodomei si Gomorei le va fi mai usor decat cetatii aceleia." E destul de clar zic eu. Si mai incolo se relateaza ca Domnul i-a mustrat pe cei din cetatile in care s-au facut cele mai mari minuni pt. ca nu s-au pocait. Si zice ca daca in Tyr sau Sidon s-ar fi facut acele minuni,degraba s-ar fi pocait cu sac si cenusa. "Adevarat va spun,ca Tirului si Sidonului le va fi mai usor in ziua judecatii." Deci iata cat de mare este mania Domnului fata de cei care au luat cunostinta despre dreapta credinta,dar NU au primit-o si au refuzat-o! Frate draga,toate astea le-a zis Hristos,nu eu. Doamne-ajuta! PS daca ai indoieli asupra a ce am scris voi face un efort si voi veni cu citatele exacte (in caz ca esti Toma necredinciosul). Last edited by Raoul; 27.01.2012 at 22:54:53. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
P.S. Sunt împotriva ecumenismului și iubiristicii "creștine", dar nu pot să nu văd în acest om un frate luptător pentru mântuire. Greșelile lui doctrinare sunt dureroase. Dar, în mod cert, nu voi fi eu cel care-i va selecta la Judecata de Apoi pe cei ai Domnului Iisus Hristos!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Pai vezi omule. Mai ales in situatia in care el a luat cunostinta si stie perfect do ortodoxie,dar o respinge de bunavoie. Citeste Biblia si vezi ce atitudine are Mantuitorul despre acestia... Ca poate pe Hristos il crezi daca pe mine nu ma iei in seama. Citat:
Doamne-ajuta! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta nu tine de religie, ci de constiinta pastrata in om, chipul lui Dumnezeu care doar s-a alterat la caderea lui Adam, nu s-a pierdut de tot. De aceea si ateii pot face fapte bune, dar mantuirea nu tine numai de acestea, ci de relatia cu Dumnezeu cel Adevarat, relatie inceputa si dezvoltata prin harul primit prin Sfintele Taine. E adevarat si ce spui in continuare, nu conteaza unde esti ci unde vei fi peste ceva timp. Cel ce e intr-o continua cautare a adevarului si progres chiar daca e jos de tot va depasi pe altii care erau mai sus dar nu mai cauta. Ca si broasca testoasa, care il depaseste cu pasul ei de melc pe iepurele cel iute dar care sta pe loc. Si cu exemplul asta fac continuarea catre alte idei din cele doua mesaje ale tale. Apartenenta de Biserica Ortodoxa e data de credinta in invatatura ortodoxa si unirea prin harul din Sfintele Taine. Astfel toti suntem madulare ale lui Hristos uniti prin har. Intr-o predica din anul asta un preot ne spunea la predica faptul ca de fiecare data cand ne impartasim reintram in Biserica. De aceea pedeapsa cea mai mare pentru pacate era oprirea de la impartasanie o perioada, adica ruperea comuniunii cu Biserica. Ideea cu Biserica fara limite este de sorginte ecumenista (protestanta), un hindus nu poate fi ortodox chiar daca ar crede toata invatatura ortodoxa, pentru ca nu e in comuniune euharistica. Dar nu-l opreste nimeni sa se boteze. Chiar suntem o gupare aleasa, adica cei alesi de care spune in Sfanta Scriptura si pe care Fer. Augustin a interpretat-o gresit in predestinare. Poarta de intrare in Biserica lui Iisus si in comuniune cu El este Botezul si apoi primim harul prin Mirungere, suntem Fii ai lui Dumnezeu prin har. Si toti oamenii sunt chemati, dar putini alesi, in functie de cum raspund chemarii, pentru ca bunul Dumnezeu stie faptele si inima fiecaruia, la fel ca sutasul Corneliu, la care a venit chiar un inger sa-l cheme, spunandu-i ca Domnul a vazut rugaciunea sa si straduinta si sa vina in Biserica sa se mantuiasca. Noi nu avem parte de aceasta nobila chemare si alegere pentru ca nu avem credinta acelui sutas si straduinta sa, ci culegem roadele straduintei stramosilor nostrii si binecuvantarea data lor, care au pazit porunca decalogului "Să nu ai alți dumnezei afară de Mine! Să nu te închini lor, nici să le slujești, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam, Și Mă milostivesc până la al miilea neam către cei ce Mă iubesc și păzesc poruncile Mele." Pentru aceasta binecuvantare avem privilegiul sa fim botezati de mici si sa intram in Biserica lui Hristos, pe cand altii nu il au. Cum spunea Richard Wurmbrand (ca tot era vorba de protestanti si de faptul ca nu tot ce spun ei e gresit), tara noastra nu e doar teritoriul acesta, ci si cerul de deasupra plin de sfinti romani, stramosii nostri. Si astfel la al miilea neam avem dreapta credinta, trebuie doar sa avem grija sa nu o dam pe degeaba, sa adoptam niste invataturi care ni se par noua mai stralucitoare, pentru ca ortodoxia e un diamant ce straluceste in timp ce alte credinte (inclusiv ecumenismul) sunt doar niste margele colorate care incearca sa imite stralucirea diamantului. Legat de ultima problema, asa spun si preotii, conteaza cum suntem cand ne va gasi sfarsitul. La fel ca in parabola cu fecioarele intelepte, unde uleiul din candele reprezinta harul in interpretarea sf. Serafim de Sarov. Avem in pateric si vietile sfintilor traitori care au gresit chiar la sfarsit, cum avem si sfinti care s-au pocait chiar inainte de sfarsit, unii devenind martiri. Si il avem pe talharul de pe cruce, care avea fapte rele dar cu putin timp inainte de sfarsit a crezut, s-a pocait si s-a mantuit. Nu conteaza ceasul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodox nu inseamna doar numele ci si trairea. Degeaba ne numim ortodocsi daca noi nu traim Ordoxia. Crestinismul nu este numai o afacere de Duminica, ci e o stradanie de toate zilele. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ovidiu,am explicat cred ca destul de bine niste lucruri mai sus,nici tu nu vrei sau nu poti sa intelegi. Nu se vorbea de cat de neortodocsi sunt ortodocsii,ci de cat de "ortodocsi" sunt (neo)protestantii! Hristos S-a exprimat destul de clar,scrie negru pe alb in Scriptura care e soarta celor care au auzit si au fost invatati despre dreapta credinta dar au refuzat-o! Si ca si cum n-ar fi suficient avem si nenumaratele marturii ale sfintilor cu privire la acestia. Cum putem noi sa invatam de la ei? Dar ce frate,ai consumat toate scrierile sfintilor si nu mai ai pe cine intreba si de unde sa-ti mai iei o vorba buna sau un sfat,decat de la un eretic??
Eu am spus ce am avut de zis. Cine are urechi de auzit sa auda (sau ochi sa citeasca!). Doamne-ajuta! PS cu riscul de a fi banat acest forum are din ce in ce mai evidente tente ecumenice! |
|
|||
|
|||
![]()
Multumesc de sfaturile tale marete. Vad ca judeci foarte usor. De nunde stii ca el s-a lepadata de BO? De unde stii ca el nu este in cautare? Cum il ajuti tu, alungandu-l cu pietre? Atata timp cat el nu ti-a hulit credinta si biserica, atata timp cat a fost de folos atatora useri prin exemple, citate, carti etc nu ai nici undrept sa arunci pietre il el. Singura ta datorie este sa-l ajuti si sa-l sustii in a-si gasi drumul spre Adevar. Daca nu esti in stare stai in banca ta, nu fa pe ortodoxul ca s-ar putea sa cazi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by ovidiu b.; 28.01.2012 at 12:01:39. |
|