Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.01.2011, 16:25:56
Vlad-Alexandru91 Vlad-Alexandru91 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.09.2010
Locație: București
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de codana Vezi mesajul
la multi ani,sanatate si intelepciune din partea lui dumnezeu sa ai vesnic.
secte sau culte,este denumirea laica conforma cu anumite criterii care trebe indeplinite.vlad,oricine ataca cultul din care faci parte iti ataca credinta ta,deci pe tine personal.in aceasta situatie,fiecare credincios reactioneaza in raport cu credinta sa iar toleranta,dupa parerea me,nu face cinste persoanei careia i se adreseaza.
referitor la scris,rugamintea mea este sa analizezi ce scriu,nu forma scrisului,litere mari sau mici.ce este important cu adevarat,scrisul sau credinta?eu cred ca important ptr.om, este credinta cu fapte,iar in vorbire nu folosesti litere mici sau mari.
La Mulți Ani, sănatate, numai pace și Dumnezeu să te ocrotească!
Eu fac cum mă învață Biserica. Dacă Biserica ne învață să ne ferim de erezii, atunci eu fug de ele...Îmi pare rău pentru cei abătuți și mă rog pentru ei și îi iubesc, dar nu pot accepta niciodată o erezie pentru că este riscul foarte mare ca să corupă tot mai mulți oameni neștiutori...De exemplu, în decurs de 20 de ani, numărul penticostalilor (îi dau mereu exemplu pe ei pentru că sunt cei mai numeroși dintre neoprotestanți) a crescut de la câteva mii la aproape 350 000 (în România). Există chiar numeroase localități mai mici în care 70-80% din populație este formată din penticostali...În ritmul ăsta, ortodocșii vor mai reprezenta în cateva decenii doar 60-70 % din populație...Plus că ei hulesc în ultimul hal ortodoxia (cel puțin așa făceau cei pe care i-am cunoscut). Nu mă înțelege greșit, te rog...Dar mă întristează că tot mai mulți oameni abandonează credința...E și vina noastră, într-o anumită măsură pentru că nu ne implicăm cum trebuie în conservarea valorilor ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 16:36:55
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,vlad-alexandru91

Citat:
În prealabil postat de Vlad-Alexandru91 Vezi mesajul
La Mulți Ani, sănatate, numai pace și Dumnezeu să te ocrotească!
Eu fac cum mă învață Biserica. Dacă Biserica ne învață să ne ferim de erezii, atunci eu fug de ele...Îmi pare rău pentru cei abătuți și mă rog pentru ei și îi iubesc, dar nu pot accepta niciodată o erezie pentru că este riscul foarte mare ca să corupă tot mai mulți oameni neștiutori...De exemplu, în decurs de 20 de ani, numărul penticostalilor (îi dau mereu exemplu pe ei pentru că sunt cei mai numeroși dintre neoprotestanți) a crescut de la câteva mii la aproape 350 000 (în România). Există chiar numeroase localități mai mici în care 70-80% din populație este formată din penticostali...În ritmul ăsta, ortodocșii vor mai reprezenta în cateva decenii doar 60-70 % din populație...Plus că ei hulesc în ultimul hal ortodoxia (cel puțin așa făceau cei pe care i-am cunoscut). Nu mă înțelege greșit, te rog...Dar mă întristează că tot mai mulți oameni abandonează credința...E și vina noastră, într-o anumită măsură pentru că nu ne implicăm cum trebuie în conservarea valorilor ortodoxe.
bine,inteleg framantarile tale,dar nu inteleg un lucru:de ce sa nu mai ai discutii cu prietenii tai penticostali sau cu persoane de alte credinte?de la cine vor afla ei de ortodoxie,cine le spune lor,cu cuvinte simple si cu multa dragoste, de mesajul pe care-l transmite ortodoxia?un om credincios discuta cu oricine despre credinta sa iar iisus hristos este ajutorul in comunicarea cu alte persoane.
Vechi 01.01.2011, 16:44:16
forumist forumist is offline
Banned

Data înregistrării: 01.01.2011
Implicit dragoste crestina de tip legionar

Citat:
Dar ți se pare că am judecat pe cineva? Am condamnat erezia propriu-zisă! Eu sunt cel mai păcătos dintre păcătoși...cum aș putea să judec pe altul când eu însumi am păcătuit mai rău decât dobitoacele?
...
Doamne ajută!
Cine, io? Să judec io un om? Nicidecum. Niciodată.
Io numa cu erezia am ceva da pe sectanți îi iubesc mult. Ca pe mine însumi.

Ce, nu se vede? Păi atunci citiți ce am scris:
Citat:
Ca să nu mai vorbim de corupția pastorilor (lupii răpitori îmbrăcați în haine de oi) care iau bani de la oamenii lor și își petrec vacanțele în Caraibe.
Citat:
Băi, sectantule, nu ți-e rușine? Ai devenit unealta diavolului,
Citat:
Sectele sunt invenția diavolului! Propun să se dea BAN la toți sectanții...
Ramaneti pe faza. Voi mai avea astfel de iesiri, io sunt PLIN de dragoste pentru sectanți. Doar erezia o urasc.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 16:59:29
Senior Member

Implicit

Citat:
bine,inteleg framantarile tale,dar nu inteleg un lucru:de ce sa nu mai ai discutii cu prietenii tai penticostali sau cu persoane de alte credinte?de la cine vor afla ei de ortodoxie,cine le spune lor,cu cuvinte simple si cu multa dragoste, de mesajul pe care-l transmite ortodoxia?un om credincios discuta cu oricine despre credinta sa iar iisus hristos este ajutorul in comunicarea cu alte persoane.
Eh...povestea e lungă cel puțin în cazul meu...După cum am zis, acum aproape un an aveam 2 prieteni penticostali (practicanți), care mereu se mândreau că ei sunt „pocăiți” și ziceau că noi, ortodocșii, suntem vai de capul nostru...Mereu încercau să mă convingă să merg la lăcașul lor de cult să văd cum e (slavă lui Dumnezeu că nu am făcut și păcatul acesta). Și mereu își băteau joc de icoane, de sfinți, scuipau când treceau pe lângă bisericile ortodoxe...Nu ratau nicio ocazie să își bată joc de credința mea ortodoxă. Am trecut cu vederea cât am putut acestea și am încercat să-i conving că greșesc, le-am dat și ce argumente am putut eu... Dar nu am reușit să-i întorc...În câteva rânduri era să ne și luăm la bătaie. Dar acestea se întâmplau pe când nu cunoșteam cu adevărat Biserica Ortodoxă, căci mergeam la biserică ortodoxă, dar consideram că și restul celor care își zic creștini sunt aproape la fel de creștini ca noi... După aceea am început să descopăr cu adevărat credința, să mă spovedesc cum trebuie (acum un an tratam spovedania superficial pentru că nu înțelegeam ce înseamnă aceasta Sfântă Taină), să mă rog mai mult, să mă lepăd de obiceiurile rele pe care până atunci nu le consideram păcate (din neștiință) și l-am întrebat pe duhovnicul meu dacă să mai vorbesc cu cei 2 penticostali (după ce i-am spus mai detaliat toată povestea) și el mi-a zis să nu mai vorbesc. Și l-am ascultat. Și am căutat să înțeleg cu adevărat ce înseamnă Ortodoxia. Și tot de atunci, am început să cercetez tot felul de filmulețe și alte materiale despre secte și am văzut ce se întâmplă în mijlocul lor (cu adevărat lucrarea satanei) și de atunci îi mulțumesc Domnului mereu pentru că m-am născut într-o țară ortodoxă și am putut să fiu botezat în Ortodoxism. Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 17:04:00
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de forumist Vezi mesajul

Ramaneti pe faza. Voi mai avea astfel de iesiri, io sunt PLIN de dragoste pentru sectanți. Doar erezia o urasc.

Dacă am mințit cu ceva din ce am zis, voi răspunde în fața Domnului!
Sectanții chiar fac voia diavolului, unii poate fără știință! Dezbinarea creștinismului nu poate fi decât lucrarea satanei. Dacă Biserica Ortodoxă spune că sectanții fac bine prin acțiunile lor atunci eu greșesc, dar Biserica îi numește lupi răpitori și nu o dată am auzit preoți ortodocși predicând împotriva sectelor, deci ce spun eu greșit, în acest caz?
De ce nu ne spui și confesiunea ta? Ca să știu măcar cu cine vorbesc!
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 17:06:27
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,vlad-alexandru91

Citat:
Eh...povestea e lungă cel puțin în cazul meu...După cum am zis, acum aproape un an aveam 2 prieteni penticostali (practicanți), care mereu se mândreau că ei sunt „pocăiți” și ziceau că noi, ortodocșii, suntem vai de capul nostru...Mereu încercau să mă convingă să merg la lăcașul lor de cult să văd cum e (slavă lui Dumnezeu că nu am făcut și păcatul acesta). Și mereu își băteau joc de icoane, de sfinți, scuipau când treceau pe lângă bisericile ortodoxe...Nu ratau nicio ocazie să își bată joc de credința mea ortodoxă. Am trecut cu vederea cât am putut acestea și am încercat să-i conving că greșesc, le-am dat și ce argumente am putut eu... Dar nu am reușit să-i întorc...În câteva rânduri era să ne și luăm la bătaie. Dar acestea se întâmplau pe când nu cunoșteam cu adevărat Biserica Ortodoxă, căci mergeam la biserică ortodoxă, dar consideram că și restul celor care își zic creștini sunt aproape la fel de creștini ca noi... După aceea am început să descopăr cu adevărat credința, să mă spovedesc cum trebuie (acum un an tratam spovedania superficial pentru că nu înțelegeam ce înseamnă aceasta Sfântă Taină), să mă rog mai mult, să mă lepăd de obiceiurile rele pe care până atunci nu le consideram păcate (din neștiință) și l-am întrebat pe duhovnicul meu dacă să mai vorbesc cu cei 2 penticostali (după ce i-am spus mai detaliat toată povestea) și el mi-a zis să nu mai vorbesc. Și l-am ascultat. Și am căutat să înțeleg cu adevărat ce înseamnă Ortodoxia. Și tot de atunci, am început să cercetez tot felul de filmulețe și alte materiale despre secte și am văzut ce se întâmplă în mijlocul lor (cu adevărat lucrarea satanei) și de atunci îi mulțumesc Domnului mereu pentru că m-am născut într-o țară ortodoxă și am putut să fiu botezat în Ortodoxism. Doamne ajută!
vlad,pocainta nu tine de cult ci de credinta in dumnezeu iar ca acei prieteni scuipau in dreptul unei biserici,indiferent de cult,ptr.mine arata faptul ca nu erau credinciosi,si ceea ce faceau ei era bravada
Vechi 01.01.2011, 17:13:16
Senior Member

Implicit

Citat:

Ce, pastorii nu iau zeciuială de la oamenii lor? Mint cu ceva când spun asta?
Iată și ce se petrece în lăcașurile sectante:

http://www.youtube.com/watch?v=eShUJ_NFx8Y
http://www.youtube.com/watch?v=FB0tx...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Ozs2y...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=RCh9c...eature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ufjk9...eature=related

http://www.youtube.com/watch?v=IVSIm...eature=related
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 17:21:33
Senior Member

Implicit

Citat:
vlad,pocainta nu tine de cult ci de credinta in dumnezeu iar ca acei prieteni scuipau in dreptul unei biserici,indiferent de cult,ptr.mine arata faptul ca nu erau credinciosi,si ceea ce faceau ei era bravada
Dacă se nășteau în altă religie, aveau o scuză, pentru că nu știau...Dar abandonarea Ortodoxiei este păcat împotriva Duhului Sfânt, așa ne învață Biserica. Și acesta este cel mai greu păcat. Dacă o spuneam de la mine, putea fi o minciună, dar chiar Biserica o spune... Acum nu zice nimeni să aruncăm cu pietre în ei, ci dimpotrivă să încercăm să-i întoarcem, dar acolo unde vedem că fac ei propagandă sectantă în „teritoriul” ortodox, trebuie să ne ferim de ei cât putem. Asta nu înseamnă să le facem rău, ci pur și simplu să-i ignorăm dacă nu îi putem convinge. Ereticul trebuie mustrat de 2 ori : „De omul eretic, după întâia și a doua mustrare, depărtează-te, știind că unul ca acesta s-a abătut și a căzut în păcat, fiind singur de sine osândit.” (Epistola către Tit a Sfântului Apostol Pavel, 3:10-11)
Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 17:31:05
forumist forumist is offline
Banned

Data înregistrării: 01.01.2011
Implicit

Citat:
Dacă am mințit cu ceva din ce am zis, voi răspunde în fața Domnului!
Pana una-alta ai umblat cu fofarlica in fata noastra. Nu doar in fata Domnului.
Asa ca nu te eschiva.

Citat:
Ce, pastorii nu iau zeciuială de la oamenii lor? Mint cu ceva când spun asta?
Da, fara sa cunosti nimic despre subiect, minti cu nerusinare.
Zeciuiala nu o iau pastorii. O iau trei frati alesi de Biserica. Numara banii si îi dau prin proces-verbal casierului Bisericii. Casierul plateste in fiecare luna pastorului un salariu fixat de comitetul parohial.

De aici si pana la „ pastorii iau bani de la oamenii lor și își petrec vacanțele în Caraibe” e o distanta ca de la adevar curat la minciuna sfruntata.
Reply With Quote
Vechi 01.01.2011, 17:34:53
Senior Member

Implicit

Citat:
Pana una-alta ai umblat cu fofarlica in fata noastra. Nu doar in fata Domnului.
Asa ca nu te eschiva.

Da, fara sa cunosti nimic despre subiect, minti cu nerusinare.
Zeciuiala nu o iau pastorii. O iau trei frati alesi de Biserica. Numara banii si îi dau prin proces-verbal casierului Bisericii. Casierul plateste in fiecare luna pastorului un salariu fixat de comitetul parohial.

De aici si pana la „ pastorii iau bani de la oamenii lor și își petrec vacanțele în Caraibe” e o distanta ca de la adevar curat la minciuna sfruntata.
Pastorii penticostali au fost informatori ai Securității. De fapt asta a fost condiția impusă de bolșevici : penticostalismul putea exista doar dacă pastorii se vindeau comuniștilor...Desigur, om fi avut și noi, dar noi am avut sute de martiri și prizonieri.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imaculata conceptie si Adormirea Maicii Domnului petrut-angel Biserica Romano-Catolica 378 22.07.2013 13:47:04
despre conceptie mar_alexandra Generalitati 2 01.12.2009 17:59:09