Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2010, 00:00:13
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
ai2, răspunsurile tale sunt prea infantile și ilogice ca să merite răspuns.
Daca sunt atat de infantile si ilogice, inseamna ca sunt si usor de expus ca atare. Te asteptam cu o explicatie. Nu de alta, dar termenul "cearta infantila" se potriveste ca o manusa postului tau de mai sus.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 11:28:08
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Religia: Ortodox
Implicit salut,konijiro

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Atunci inceteaza a te exprima ca una.

Faptul ca te astepti de la stiinta sa nu aiba gauri arata un singur fapt: nu stii ce e aia stiinta.

Corectie: mituri si legende ale civilizatiilor care au trait pe langa apa. Unde sunt dovezile pentru un potop global? Alea geologice?
Vrei sa vorbim si despre cum nimeni nu locuia in Nazaret la (presupusa) data de nastere a lui Isus? Si mai sunt o groaza de asemenea elemente care nu se regasesc in arheologie/surse istorice alternative.
Sincer, toata treaba asta cu Biblia ar fi mult mai credibila si mai putin penibila daca ati spune lumii sa o citeasca drept carte cu pilde, decat ca text istoric.

Cum zicea AI2, nu vezi o problema in incercarea religiei de a pune mana pe cei vulnerabili? Pe copii (in exemplul lui) si pe batrani/muribunzi (in exemplul dat de tine)?
Asta e argumentul forte pe care il oferi? "Iti va fi frica de moarte, deci o sa vezi tu ca te faci crestin mai incolo?" Sa inteleg ca ati inteles ca ati pierdut batalia cu ratiunea, si va axati pe "victime" ori fragede, ori aproape de sfarsit. Poate, poate...

Da, stiu, e infricosator. Sa ajungi intr-un punct unde sa nu ai raspunsuri. E mult mai usor sa accepti niste raspunsuri la pachet, de-a gata, si sa nu iti bati capul, nu? Asta nu te face limitat. Deloc...
Spune-mi, te rog, cum e stiinta limitata? Si mai ales, cum e religia nelimitata? Si care sunt dovezile pentru asta?

Gresit. Am o problema in a accepta existenta zeului crestin, si a altora care au fost descrisi ca posedand calitati/defecte suficient de contradictorii incat sa imi dau seama ca nu pot exista. Daca o aparea vreunul nou, mai vedem.

Sfintii Parinti sunt recunoscuti de ortodoxie sau nu? Chiar vrei sa caut citatul ala? O fac, daca nu esti convins. Sau citam din Sfintii Parinti doar cand ne e favorabil?

Si cine decide cand ma opresc? Cine trage linia? De ce as alege voluntar sa nu ma folosesc de ratiune, daca ma serveste atat de bine in orice as face in viata?

Si nu observi nici un progres intre cea facuta de tarani si cea pe care o avem acum? Sau intre durata de viata a acelorasi tarani acum 300 de ani si prezent? Si daca il observi, de unde a venit?
konijiro,traieste-ti viata asa cum doresti si poti, iar de "rataciri"plateste fiecare personal.daca stiu, sau nu stiu, ce e aia logica,ce e aia stiinta,nu cred ca iti afecteaza ideile si deciziile iar viata mea nu prezinta importanta ptr.tine.
iti doresc numa bn
Vechi 05.12.2010, 11:36:19
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
daca stiu, sau nu stiu, ce e aia logica,ce e aia stiinta,nu cred ca iti afecteaza ideile si deciziile iar viata mea nu prezinta importanta ptr.tine.
Evident ca nivelul tau de cunostinte, ideile si deciziile tale nu imi afacteaza viata. Dar esti prezent pe acest thread discutand despre aceste lucruri, deci e perfect normal (si de asteptat) ca cei cu care discuti sa aiba o parere despre ceea ce scrii, nu crezi?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 11:49:41
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Implicit salut,konijiro

[quote=konijiro;310217]Evident ca nivelul tau de cunostinte, ideile si deciziile tale nu imi afacteaza viata. Dar esti prezent pe acest thread discutand despre aceste lucruri, deci e perfect normal (si de asteptat) ca cei cu care discuti sa aiba o parere despre ceea ce scrii, nu crezi?[/QUOT
da,si sa-mi spuna ca nu am logica si multe altele.considerand ca nu ai cu cine discuta ar fi mai bine sa ma ignori
Vechi 05.12.2010, 12:09:54
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
da,si sa-mi spuna ca nu am logica si multe altele.considerand ca nu ai cu cine discuta ar fi mai bine sa ma ignori
Eu am facut o constatare, bazata pe lucrurile pe care le-ai scris. E normal sa iti atrag atentia ca esti ilogic, daca se intampla. Daca vrei sa o iei personal, e problema ta.
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 12:22:45
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Implicit salut,konijiro

Citat:
Eu am facut o constatare, bazata pe lucrurile pe care le-ai scris. E normal sa iti atrag atentia ca esti ilogic, daca se intampla. Daca vrei sa o iei personal, e problema ta.
ok,eu sunt ilogic,dar tu esti sigur ca logica asa cum o cunoaste omenirea,iar tu o folosesti, este inatacabila?
logic, este ca un bolnav de sida sa moara?unii ar spune da,altii ar spune nu
Vechi 05.12.2010, 12:35:13
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
ok,eu sunt ilogic,dar tu esti sigur ca logica asa cum o cunoaste omenirea,iar tu o folosesti, este inatacabila?
Omenirea o foloseste cu succes de milenii. Si daca ar fi atacabila, ceea ce e foarte posibil, trebuie inteleasa temeinic inainte de a fi atacata sau contestata.

Citat:
logic, este ca un bolnav de sida sa moara?unii ar spune da,altii ar spune nu
Nu am inteles exact ce rol are logica aici, sau ce rol ii atribui tu. Datorita progreselor in tratamentul HIV/SIDA, nu mai e neaparat sa mori, din cate stiu eu, dar s-ar putea sa ma insel.

Daca te referi la daca e drept/nedrept sa moara, asta e cu totul altceva, si nu prea tine de logica, in viziunea mea. Explica un pic mai in amanunt ce vroiai sa zici.
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 13:02:31
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Implicit salut,konijiro

Citat:
Omenirea o foloseste cu succes de milenii. Si daca ar fi atacabila, ceea ce e foarte posibil, trebuie inteleasa temeinic inainte de a fi atacata sau contestata.

Nu am inteles exact ce rol are logica aici, sau ce rol ii atribui tu. Datorita progreselor in tratamentul HIV/SIDA, nu mai e neaparat sa mori, din cate stiu eu, dar s-ar putea sa ma insel.

Daca te referi la daca e drept/nedrept sa moara, asta e cu totul altceva, si nu prea tine de logica, in viziunea mea. Explica un pic mai in amanunt ce vroiai sa zici.
logica, studiaza legile generale ale rationarii corecte(notiune,judecata,rationament).ma intreb,si intreb,este posibil ca notiunea, c o r e c t, sa fie unanim recunoscuta?fara abtineri,fara voturi contra?nu e oare si aci aceeasi problema:fiecare cu logica lui
Vechi 05.12.2010, 13:11:40
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
nu e oare si aci aceeasi problema:fiecare cu logica lui
Nu vad cum logica ar putea fi personala.

Intr-adevar, cuvantul "logic" e folosit de multe ori gresit, in sprijinul multor afirmatii care nu au de a face cu logica (de exemplu, cele bazate pe factori emotionali).

Logica este cat se poate de standardizata, de aceea e cat se poate de clar ce e logic si ce e ilogic. De pilda, cand intr-o discutie, se foloseste un argument gresit dpdv logic, el nu poate fi corect. Uite aici o lista de argumente ilogice:

http://www.don-lindsay-archive.org/s...arguments.html
Question everything.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2010, 13:35:46
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Implicit salut,konijiro

Citat:
Nu vad cum logica ar putea fi personala.

Intr-adevar, cuvantul "logic" e folosit de multe ori gresit, in sprijinul multor afirmatii care nu au de a face cu logica (de exemplu, cele bazate pe factori emotionali).

Logica este cat se poate de standardizata, de aceea e cat se poate de clar ce e logic si ce e ilogic. De pilda, cand intr-o discutie, se foloseste un argument gresit dpdv logic, el nu poate fi corect. Uite aici o lista de argumente ilogice:

http://www.don-lindsay-archive.org/s...arguments.html
konijiro,logica are un standard bazat pe demonstratii, iar credinta are la baza, cercetati scripturile.dpmdv,omul isi alege liber credinta, iar logica, asa cum o stim noi oamenii,nu-si are locul in credinta.scuze,cu o singura exceptie:cand credinta -ti este logica.

Last edited by codana; 05.12.2010 at 13:38:21.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Relatia cu ateii WhiteChakra Generalitati 25 27.09.2011 05:58:24
ateii si iratiunea 2 flying Generalitati 5 10.01.2011 10:42:07
Ateii dorstor Umanitare 3 23.08.2008 00:05:06