Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.10.2010, 18:26:43
claudiu-marius claudiu-marius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ap2010 Vezi mesajul
Prin exemplificarea faptelor bune nu se urmareste dovedirea superioritatii cuiva,ci pur si simplu se arata cum poti fi de folos altuia.Acest lucru nu inseamna nici lipsa de modestie,nici autosuficienta.Poate sunt oameni care vor sa ajute pe altii si nu stiu cum,au posibilitatea de a afla citind de aici,crezi ca e imposibil?Sau crezi ca cel care se bate cu pumnul in piept si zice"iertati-ma fratilor ca eu sunt cel dintai pacatos"e mai crestin decat altul?
Cred ca nu ai inteles bine.Mantuitorul spune clar sa nu trambitezi ceea ce faci.Daca va convine din partea maea nu aveti decat sa va suneti fac aia si fac aialalta .Ma rog ca si traditie 1 sunteti cam pe dinafara deci crestinismul nu consta in fapte.Eu cand vorbesc sunt destul de documentat si stiu ce spun voi faceti cum doriti insa pe viitor mie sa nu mai imi atragi atentia ok?Mai bine ai pune in balanta sf scriptura cu sf traditie si afla rezultatul .Atunci vei intelege ce am spus .Primul pas spre vai cat de buni suntem e sa trambitam ce facem .Faceti aceasta in discutii private nu in vazul lumii .
Reply With Quote
Vechi 29.10.2010, 19:44:54
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit ok !

in acesto ocean de pizma, ura si indiferenta care este romania acuma,garnisita cu mult dezinteres si lehamite, mai exista si insule de lucruri bune !

mai oamnei buni,(si ma adresez aici uritorilor faptelor bune ! ),voi nu vedeti ca intr-o lume dominata de stirile de la ora 5, adicatelea de aproapele care vrea,moare de dor sa vada ,nu binele aproapelui sau ,ci raul,cat mai raul aluilalt, ca sa se ridice el ca un vampir pe urma psihologic si moral, deci in aceasta lume, dati-mi voie sa fiu flamand dupa exemple bune, fapte bune, oameni buni, oameni care isi marturisesc experientelel lor personale pozitive sau mai putin,dar oricum omenesti si traite,,,nu vorbe ce frumos din coada au sa sune !

avem nevoie de exemple bune, de lucruri bune ! sau voi considerati ca e o inflatie de asa ceva prin mass-media ?!

si ca recomandare, pt rusinosii de fapte bune, mai oamnei daca voi va jenati asa de tare sa ziceti ce fapte ati facut voi,apai atuncea ia ziceti faptele bune ce vi le-au facut altii voua !
aici sa va vad !
Reply With Quote
Vechi 29.10.2010, 21:24:00
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Radu32 Vezi mesajul
in acesto ocean de pizma, ura si indiferenta care este romania acuma,garnisita cu mult dezinteres si lehamite, mai exista si insule de lucruri bune !

mai oamnei buni,(si ma adresez aici uritorilor faptelor bune ! ),voi nu vedeti ca intr-o lume dominata de stirile de la ora 5, adicatelea de aproapele care vrea,moare de dor sa vada ,nu binele aproapelui sau ,ci raul,cat mai raul aluilalt, ca sa se ridice el ca un vampir pe urma psihologic si moral, deci in aceasta lume, dati-mi voie sa fiu flamand dupa exemple bune, fapte bune, oameni buni, oameni care isi marturisesc experientelel lor personale pozitive sau mai putin,dar oricum omenesti si traite,,,nu vorbe ce frumos din coada au sa sune !

avem nevoie de exemple bune, de lucruri bune ! sau voi considerati ca e o inflatie de asa ceva prin mass-media ?!

si ca recomandare, pt rusinosii de fapte bune, mai oamnei daca voi va jenati asa de tare sa ziceti ce fapte ati facut voi,apai atuncea ia ziceti faptele bune ce vi le-au facut altii voua !
aici sa va vad !
Radu32, cred ca mai bine de atit nici ca se putea explica situatia in care ne aflam. Ai pus problema intr-un mod superior, cu adevarat crestin. Deasemenea ai dat dovada de maturitate nu numai la nivel personal ci si global gindindu-te cu empatie la toti membrii comunitatii noastre.
Sunt mindru si fericit ca mai exista asemenea minti cu adevarat luminate de Dumnezeu! ! !

Bravo!
Reply With Quote
Vechi 29.10.2010, 23:07:10
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Faptele pe care le-am realizat cu mai multă ușurință și cu ceva mai puțină mândrie au fost cele făcute împreună cu alți creștini (măcar cu încă o persoană), mai ales cele pentru care am avut binecuvântarea unui preot.
De exemplu pregătirea pentru hram a unei biserici, vizite la un azil, la spital, sau la casele unor oameni nevoiași.
Reply With Quote
Vechi 29.10.2010, 23:09:43
Radu32 Radu32 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Radu32, cred ca mai bine de atit nici ca se putea explica situatia in care ne aflam. Ai pus problema intr-un mod superior, cu adevarat crestin. Deasemenea ai dat dovada de maturitate nu numai la nivel personal ci si global gindindu-te cu empatie la toti membrii comunitatii noastre.
Sunt mindru si fericit ca mai exista asemenea minti cu adevarat luminate de Dumnezeu! ! !

Bravo!
domnule andreicozia,sa nu considerati ca e un raspuns formal la aprecierile dvs. visa-vis de mine si de ce am scris,insa cu maxima sinceritate declar, ca initiativa dvs de a posta acest subiect e printre cele mai bune postari, pe care le-am vazut vreodata pe acest forum,din experienta mea de aproape un an de membru pe acest forum (pe care,desigur au fost multe postari foarte interesante !)
va urez sa aveti noroc de la Dumnezeu si sanatate ! si dvs sunteti un crestin autentic !
Reply With Quote
Vechi 30.10.2010, 09:33:01
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Acest topic este foarte bun,insa am vrut sa citesc cateva fapte bune facute de voi si nu am vazut decat doua scrise ,parca.Probabil din smerenie,cei care au facut fapte bune nu scriu.
Eu personal nu prea imi amintesc sa fi facut vreo fapta buna.Ma amagesc cu faptul ca daca merg la Liturghie,tin posturile,incerc sa am rabdare fata de necazuri,sa fiu calm in situatii dificile,sa nu deznadajduiesc,am cateva fapte placute in fata lui Dumnezeu.
Insa raportat la semenii mei,am facut mai multe fapte rele decat bune,pana acum.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2010, 10:10:08
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Faptele bune sunt bune atata timp cat sunt savarsite cu gandul la Dumnezeu.
Nu cred ca este intelept a cauta fapte "de mijloc", pe care si crestinul, si budistul, si musulmanul, si oricare altul sa le poata face.

A face o donatie la biserica, pentru reparatii, cu gandul la Dumnezeu si la dragostea fata de Acesta, este lucru bun.
A o face insa din bani nemunciti, ori dintr'un surplus financiar, lipsit fiind de orice intelegere a jertfei, nu mai e ceva asa de bun.

Putem vorbi de fapte crestine (sociale) contemporane.
Insa toate sunt vechi, nimic fiind nou. Pe toate le gasim scrise deja in Scriptura si la Sfinti.
Eu cred si in fapta " buna " a budistului, paganului, etc., pentru ca eu cred in fapta buna a omului pentru om.
Fapta buna vine din cugetul bun si tot ceea ce este intr-un duh curat este, voit sau nevoit, de la Dumnezeu. Ai Lui Dumnezeu suntem indiferent de confesiune, restul ramane de vazut.
Oricum, imi amintesc pilda aceea cu fapta buna facuta din mila, de catre o prostituata care nu avea nici o credinta, insa avea mila fata de aproapele si astfel a reusit sa salveze pe cineva de la suicid.
Nu a facut-o pentru Dumnezeu, insa prin aceasta fapta buna Insusi Dumnezeu nu a lasat-o si a murit, in cele din urma, pocaita si fericita.
Nici o fapta buna nu este trecuta cu vederea, indiferent de confesiunea pe care o ai sau nu o ai, de culoarea pielii, de statut, de taramul pe care locuiesti. Fapta buna este unica, creeaza bucurie si salveaza clipa umui om, a unui suflet.
Windorin, sa stii ca multe donatii catre biserici s-au facut din bani nemunciti sau din surplusul de bani al celui binevoitor, deci o donatie inseamna un gest binevoitor, asa ca hai sa nu-l mocirlim aici, fiindca multe biserici exista astazi din aceasta cauza, ori gandul in sine de a dona reprezinta impulsul bun al constiintei .
Ce-ar fi sa spunem astazi institutiilor de caritate sa-si inceteze activitatea pentru ca nu au credinta, sau pentru ca fac aceste gesturi caritabile din surplusul de fonduri al celor care-si permit .
Ce-ar fi sa spunem manifestarilor caritabine ca nu-si are rostul activitatea lor ? Se stii ca oamenii carora le prisosesc banii sunt invitatii in cadrul acestor grupuri, pusi in situatia de a salva lumea de foamete si boala . Deci, asta reprezinta marea forta a omenirii in combaterea suferintei, daca ne-am lipsi de ea pe premiza ca " doar banul vaduvei " este primit, cred ca ar insemna ca Dumnezeul propovaduit in acest sens, s-ar complace in suferinta. Si nu este deloc asa.
Astfel, hai sa-i dam Cezarului ce este al Cezarului si Lui Dumnezeu, ce este a lui Dumnezeu ! Sa nu exageram, caci suntem prea mici....

Last edited by ory; 30.10.2010 at 10:31:58.
Reply With Quote
Vechi 30.10.2010, 17:41:06
arwein's Avatar
arwein arwein is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.01.2010
Locație: Bucuresti
Smile

De-a lungul vietii mai multi oameni au sarit sa ma ajute pe mine sau pe familia mea in momente cheie: fie ca au imprumutat bani- fara scadenta si fara dobanda, fie ca ne-au sarbatorit cand aveam ceva de sarbatorit si nu aveam bani, fie ca ne-au ajutat in momente triste....Acestia sunt prietenii, dar despre ei nu pot scrie decat ca fac o fapta buna prin chiar fatul ca imi sunt prieteni! Dar eu consider fapte bune si pe cele in care cineva necunoscut te ajuta facandu-si bine datoria, chiar dincolo de obligatiile sale (.de exemplu de serviciu)- pur si simplu pentru ca vrea sa treci peste un obstacol! De exemplu un profesor care te-a invatat multe, un doctor care te-a tratat cu atentie , un functionar care te-a indrumat prin hatisurile birocratiei si te-a ajutat sa iesi dintr-o situatie grea....
Eu cred ca prima fapta buna pe care trebuie sa o facem este sa ne preocupam responsabil de felia noastra de munca, sa iasa bine si sa beneficieze oamenii de ea!

Last edited by arwein; 30.10.2010 at 17:46:08.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2010, 01:24:24
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Ce-ar fi sa spunem manifestarilor caritabine ca nu-si are rostul activitatea lor ? Se stii ca oamenii carora le prisosesc banii sunt invitatii in cadrul acestor grupuri, pusi in situatia de a salva lumea de foamete si boala . Deci, asta reprezinta marea forta a omenirii in combaterea suferintei, daca ne-am lipsi de ea pe premiza ca " doar banul vaduvei " este primit, cred ca ar insemna ca Dumnezeul propovaduit in acest sens, s-ar complace in suferinta. Si nu este deloc asa.
Astfel, hai sa-i dam Cezarului ce este al Cezarului si Lui Dumnezeu, ce este a lui Dumnezeu ! Sa nu exageram, caci suntem prea mici....

Sfantul Simeon Noul Teolog: CINE SUNT CEI MILOSTIVI
"Fericiti cei milostivi" (Mt. 5,7). Dar cine sunt cei milostivi? Cei ce dau bani si hranesc pe saraci? Nu! Dar cine? Cei ce saracesc de dragul Celui ce a saracit pentru noi (cf. II Cor. 8-9) si care nu au nimic de dat, dar isi aduc aminte pururi cu mintea de cei saraci, de vaduve si de orfani si de cei in neputinte, care ii si vad adeseori si compatimesc cu acestia si plang pentru ei fierbinte, cum era si Iov care zicea: N-am plans oare si eu impreuna cu cel care-si ducea viata greu? (Iov 30, 25), iar atunci cand au cu ce, ii miluiesc pe acestia cu bucurie, aducand aminte fara pizma tuturor si cele privitoare la mantuirea sufletului, urmand Celui ce a spus: Am invatat-o fara viclenie si o impartasesc fara parere de rau (Int. Sol. 7, 13). Acestia sunt cei fericiti de Domnul ca fiind cu adevarat milostivi; de aceea, de la o asemenea milostenie, ca printr-o treapta, ajung la curatirea desavarsita a sufletului".
http://www.razbointrucuvant.ro/2010/...vi/#more-19105
Iata, deci, valoarea banutului vaduvei. Dar e primit si banul bogatului; acesta isi sterge multe pacate dand de pomana, chiar in sila.
Reply With Quote
Vechi 31.10.2010, 09:46:50
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de arwein Vezi mesajul
Eu cred ca prima fapta buna pe care trebuie sa o facem este sa ne preocupam responsabil de felia noastra de munca, sa iasa bine si sa beneficieze oamenii de ea!
Subscriu !
Este în van practica unui creștin care 8 ore pe zi le rasolește la serviciu sau la școală, și pe urmă se străduiește să descopere vreo bătrânică ca să-i care o sacoșă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 31.10.2010 at 09:49:42.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Practica Liturgica anonimos92 Preotul 4 14.10.2012 22:47:56
Rugaciune si practica AGabriela Generalitati 10 23.07.2012 13:22:41
exorcismul se mai practica? indiranikos Exorcismul 19 27.10.2010 22:29:23
Se mai practica zeciuiala? potoceanc Generalitati 2 07.10.2009 11:19:08
Intrebari de teologie practica belciuge Generalitati 19 29.05.2008 08:04:22