![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
in acesto ocean de pizma, ura si indiferenta care este romania acuma,garnisita cu mult dezinteres si lehamite, mai exista si insule de lucruri bune !
mai oamnei buni,(si ma adresez aici uritorilor faptelor bune ! ),voi nu vedeti ca intr-o lume dominata de stirile de la ora 5, adicatelea de aproapele care vrea,moare de dor sa vada ,nu binele aproapelui sau ,ci raul,cat mai raul aluilalt, ca sa se ridice el ca un vampir pe urma psihologic si moral, deci in aceasta lume, dati-mi voie sa fiu flamand dupa exemple bune, fapte bune, oameni buni, oameni care isi marturisesc experientelel lor personale pozitive sau mai putin,dar oricum omenesti si traite,,,nu vorbe ce frumos din coada au sa sune ! avem nevoie de exemple bune, de lucruri bune ! sau voi considerati ca e o inflatie de asa ceva prin mass-media ?! si ca recomandare, pt rusinosii de fapte bune, mai oamnei daca voi va jenati asa de tare sa ziceti ce fapte ati facut voi,apai atuncea ia ziceti faptele bune ce vi le-au facut altii voua ! aici sa va vad ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt mindru si fericit ca mai exista asemenea minti cu adevarat luminate de Dumnezeu! ! ! Bravo! |
|
||||
|
||||
![]()
Faptele pe care le-am realizat cu mai multă ușurință și cu ceva mai puțină mândrie au fost cele făcute împreună cu alți creștini (măcar cu încă o persoană), mai ales cele pentru care am avut binecuvântarea unui preot.
De exemplu pregătirea pentru hram a unei biserici, vizite la un azil, la spital, sau la casele unor oameni nevoiași. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
va urez sa aveti noroc de la Dumnezeu si sanatate ! si dvs sunteti un crestin autentic ! |
|
|||
|
|||
![]()
Acest topic este foarte bun,insa am vrut sa citesc cateva fapte bune facute de voi si nu am vazut decat doua scrise ,parca.Probabil din smerenie,cei care au facut fapte bune nu scriu.
Eu personal nu prea imi amintesc sa fi facut vreo fapta buna.Ma amagesc cu faptul ca daca merg la Liturghie,tin posturile,incerc sa am rabdare fata de necazuri,sa fiu calm in situatii dificile,sa nu deznadajduiesc,am cateva fapte placute in fata lui Dumnezeu. Insa raportat la semenii mei,am facut mai multe fapte rele decat bune,pana acum. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar...cam pauza ! incep sa cred ca lumea, are vorbarie, multa, dar nu si comunicare autentica ! si e un femnomen tipic si general la scara intregii societati romanesti, as indrazni sa spun ! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sfantul Ioan Gura de Aur, in cartea "Omilii la Facere", spune: Editura IBMBOR, Bucuresti, 2003 "De avem invataturi sanatoase, dar viata stricata, de nici un folos nu ne sunt invataturile; si iarasi, daca avem viata curata, dar schiopatam in ce priveste invataturile, nici asa nu avem vreun castig. De aceea trebuie sa din amandoua partile sa intarim aceasta zidire duhovniceasca." (Omilii la Facere, omilia II, partea 5) "Sa ne straduim sa punem in sufletele noastre invataturile cele sanatoase si o data cu asta sa ducem si viata curata, pentru ca si viata sa dea marturie de dogmele noastre, dar si dogmele sa ne arata viata vrednica de credinta. Nu avem nici un folos daca dogmele ne sunt drepte, dar viata stricata; si iarasi nici nu putem castiga ceva de folos pentru mantuirea noastra daca avem viata curata, dar nu tinem seama de dogme. Se cuvine, dar, sa ne impodobim cu amandoua, si cu invataturile drepte si cu viata curata, daca vrem sa scapam de iad si sa dobandim Imparatia." (Omilii la Facere, omilia XIII, partea 4) Niciodata nu voi spune ca "doar ortodocsii se mantuiesc", ci las in seama lui Dumnezeu judecata si masurarea fiecaruia. Insa, imi este greu a pune egalitate intre fapta cea buna a celui drept-credincios, motivat de Hristos, si cea a necrestinului, care o face motivat de altceva (motivatie personala sau sociala). Citat:
Nu pot pune semn de egalitate intre o fapta facuta pentru Hristos si o alta facuta din simt civic, ori alt motiv social. P.S. Domnul nu lasa pe nimeni, pana la sfarsit El cautand "oaia cea ratacita". Desfranata a primit a se intoarce la viata cea curata din dragoste fata de Dumnezeu, apoi a vietuit crestineste (teorie + practica).
"Va spun ca pentru orice cuvant desert, pe care-l vor rosti, oamenii vor da socoteala in ziua judecatii." (Matei 12,36) Last edited by windorin; 03.11.2010 at 11:52:13. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din fericire pentru toti CAM ASA stau lucrurile oricit am incerca sa scriem mii de tratate de teologie crestina pentru a denigra faptele bune ale altora care sunt la fel de valabile ca si cele ale crestinilor! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Una pt ortodoxi : ca nu putem face fapte bune fara a urma invatatura cea dreapta,caci de acolo ne tragem de fapt seva. Dar e dat si reversul,pentru necredinciosi sau nepracticanti: "De avem invataturi sanatoase, dar viata stricata, de nici un folos nu ne sunt invataturile;" Deci ortodoxia sau invatatura cea dreapta nu mantuieste ea in sine,ci doar roada pe care ea o produce in om : intai in inima,apoi in fapte. Cine a daruit un singur pahar de apa celui care ii e sete ,care chiar avea nevoie de acel pahar,a implinit toata invatatura si este desavarsit in fata lui Dumnezeu. Nu conteaza pe ce cale ajungi la gesturile frumoase catre aproapele ,daca acestea sunt cu adevarat din inima,reprezinta insusi legea lui Dumnezeu pe pamant : " sa iubesti pe aproapele tau,ca pe tine insuti " Ortodoxia nu este o piatra de hotar intre credinciosi si necredinciosi . Ci faptele noastre si inima noastra sunt adevarata piatra de hotar,si dupa acestea vom fi judecati. Ortodoxia nu e o judecata ,ci un ajutor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Practica Liturgica | anonimos92 | Preotul | 4 | 14.10.2012 22:47:56 |
Rugaciune si practica | AGabriela | Generalitati | 10 | 23.07.2012 13:22:41 |
exorcismul se mai practica? | indiranikos | Exorcismul | 19 | 27.10.2010 22:29:23 |
Se mai practica zeciuiala? | potoceanc | Generalitati | 2 | 07.10.2009 11:19:08 |
Intrebari de teologie practica | belciuge | Generalitati | 19 | 29.05.2008 08:04:22 |
|