Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2010, 21:00:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Acum, din cauza multimii copiilor :-)) nu mai am timp sa mai stau prea mult la discutii aici, dar ce am vrut sa spun a fost ca este o diferenta intre cei care din egoism nu vor sa aiba copii de loc (desi eu nu as judeca pe nimeni, Dumnezeu ii stie, pot fi si diverse alte motive si cine imi spune mie ca eu care am copii nu sunt mai egoista?) si cei care hotarasc sa se opreasca dupa un anumit numar (unu, doi trei etc) socotit de ei ca fiind limita puterilor lor (sufletesti, financiare, de care tine echilibrul cuplului etc ..).
Oricum, mi se pare exagerat sa spui ca este motiv de divort faptul ca unul din cei doi nu vrea sa aiba copii. Unu ca asta se discuta inainte de casatorie. Doi ca copiii se fac in doi. Daca il convingi pe celalalt prin batala la cap sa ai copii, poate ca lucrurile n-or sa mearga de loc bine.
Si trei ca nu vad de ce ar fi motiv de divort si nici nu vad de unde ai scos ideea asta: nu am vazut-o in canoane.
Deci cum va sa zica , a venit si cel de-al doilea ! Acum fac eu legatura si inteleg aparitia ta ceva mai rara pe forum ! Sa-ti traiasca intru multi ani sanatosi si fericiti ! ! !
Vechi 05.08.2010, 21:31:29
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Si eu spun ca trebuie discutat inainte de casatorie, chiar daca se mai schimba opiniile si situatiile pe parcurs.
Si da, poate fi motiv de divort, daca nu s-a cazut de acord dinainte. Oricare dintre cei doi, poate sa se vada in situatia de a renunta la casatorie pentru asa o problema grava.
Este o problema de viata. Un copil nu este nici haina, sau mobila, sau caine, la care sa poti renunta, sau dimpotriva, sa-ti iei in spinare intr-una.
Sunt oamenii care isi doresc mult un copil si este o suferinta de o viata, sa nu-l poata avea, pentru ca celalalt nu poate sau nu vrea sa-l produca. Sunt altii care nu pot, nu sunt in stare sa aibe o gradinita de copii, pentru ca altul vrea si poate sa-i faca pe banda.
Fiecare are niste limite.
Si atunci, daca este cazul, renunti, te duci la altul, gasesti alta solutie.
Consider egoism sa fortezi pe cineva sa accepte o situatie de o viata.
Sa stii ca si eu am avut asa o problema similara zilele acestea: m-a sunat o doamna, care avea un maltez, sa ma intrebe daca nu vreau sa-l las pe catelusul meu, tot maltez, sa o insamanteze. Am fost de acord, dar am fost f sceptica in privinta catelusului meu, care nu suporta alti catei. Chiar asa a fost. Si atunci am apelat la catelul prietenei mele, care are tot un maltez. De data asta totul a mers ca la carte.
La catei merge sa schimbi partenerul; dar la oameni, mai ales daca acestia s-au luat din dragoste?!?

Citat:
@Cristina - da, la asta ma refeream cu ciclul neregulat. Dar am impresia ca voi intelegeti altceva prin el.
Pentru mine este un ciclu in care nu stii cand si cate zile esti fertila, poti sa ai sangerarea mai devreme de 28 zile, sau peste 30, 40 zile. Sunt dezechilibre hormonale. Trebuie sa poti determina cand esti fertila.
Nu sunt medic, dar cred ca si daca ai ciclu neregulat, numarul de zile fertile tot atatea sunt: adica trei. Cand sunt aceste zile, afli dupa metodele despre care s-a vorbit mai sus.
Nu uita insa, ca atunci cand vrei sa te folosesti de aceasta metoda, pentru a concepe un copil, e buna abstinenta in celelalte zile, ca sotul sa nu-si iroseasca fortele inutil...
Reply With Quote
Vechi 05.08.2010, 21:32:54
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit multi ,,credinciosi" stiu prea multe despre credinta dar dreptii stiu ce trebuie !

Folosirea oricarei metode , inclusiv ,,ferirea" , adica abstinenta periodica (care se canoniseste cu 2 ani de interdictitie de la impartasanie, conform canoanelor ortodoxe !) prin care se impiedica aparitia unei noi vieti in detrimentul placerii adica cu scopul clar de a implini placarea carnala este mult urita de D.zeu . Asa se intimpla ca unor asemenea cupluri , soti si sotii deopotriva, le trimite D.zeu ca pedeapsa ori pierderea fertilitatii cu imposibilitatea de a mai avea copii vreo data , ori daca au copii numarati dupa pretentiile lor prin impiedicarea unor noi sarcini se poate intimpla sa le moara din cei socotiti de ei ca ,,suficienti" ori sa patimeasca prin aparitia unui cancer genitomamar sau endocrin si cite si mai cite (recomand celor iubitori cu adevarat de Hrisrtos sa faca ,,pelerinaje" prin orice clinica de oncologie si ce 'or vedea si auzi pe acolo ... le va fi si ca buna pilda dar si ca mare cutremur !) .
La baza familiei si a casniciei nu este sexul . Nu din lipsa de sex se destrama familiile duhovnicesti , cele lumesti da , cele dracesti deasemenea(ele fiind constituite si avind la baza ,,carnea" , placerea carnala dusa la ,,extazul" nebuniei) . La baza casniciei sta Hristos si poruncile sale. De aceea mergem la preot in biserica ca sa ne savirseasca sfinta taina a cununiei , pt. a-l pune pe Hristos ca temelie a familiei noastre si pt. a lua binecuvintarea lui datatoare de viata . Cine se cununa la ,,popa" doar pt. ca asa este cool si in trend nici nu-si da seama in ce nenorocire se baga luind totul in gluma ! Cind Hristos nu mai este in casa omului sau este ,,pus la respect" printro relatie ,,limitata", reglata intelectual-sociala atunci in acea casa se instaleaza ispititorul care o data instalat cu mare greutate v-a mai pleca . Iar cind ispititorul este stapinul casei atunci este vai si amar de acea casa !
Hristos si tainele sale si inca cu poruncile sale si inca cu biserica sa si inca cu slujbele sale nu este modernism, nu este tabiet, nu este obicei monden care sa dea bine la dosarul de ,,bun-crestin", nu este tipic ,,firesc", nu este obisnuinta, nu este exotism... s.a.m.d. El este insasi viata si mintuirea neamului omenesc. Doar cei care nu urmaresc cu staruinta mintuirea isi permit sa nu voiasca sa se ,,imbete" de Hristos si sa-l tina la respect in functie de pretentiile si plasmuirile lor mentale. Fereasca D.zeu de asemenea naluciri si instrainari !

Recomand , deasemenea , cu mare bucurie si fratietate parerile parintelui Arsenie Boca cuprinse in lucrarea ,, Ridicarea casatoriei la nivel de taina ". Este mult folositoare ! Dar se poate si altfel , asa cum ne tot sufla in urechi diavolul de secole : sa ne impiedicam in tarite si sa aruncam malaiul/faina cel de pret ! Insa numai unii procedeaza asa ... nu crestinii induhovniciti !

La urma urmei , fiecare isi alege din viata doar ceea ce voiesc ei !

Last edited by zaharia_2009; 05.08.2010 at 21:43:07.
Reply With Quote
Vechi 05.08.2010, 23:48:34
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

@Anca

"Cand are loc ovulatia?

Stim despre ciclul menstrual ca incepe in fiecare luna in prima zi a menstruatiei si dureaza intre 28 si 32 de zile (depinde in functie de fiecare persoana, unele avand perioade mai scurte ori mai lungi). Ovulatia poate fi calculata incepand cu ultima zi a menstrei sau calculand 12-16 zile pana la urmatoarea menstra. Majoritatea femeilor au ovulatia intre a 11-a si a 21-a zi de ciclu menstrual, prima zi fiind prima zi de menstra. Aceasta este perioada cea mai fertila, deci contactele sexuale din aceasta perioada cresc sansele unei sarcini.
Totusi, este bine de stiut ca ovulatia poate avea loc in zile diferite in timpul ciclurilor menstruale lunare. Este important sa iti determini perioada ciclului menstrual si vei stii cum sa te protejezi pe viitor sau cand este perioada optima in a ramane insarcinata."

Nu stiu ce treaba cateii aici.
In mod normal nu trebuie sa se ajunga la divort...
De asta spunem si noi aici ca trebuie cunoscute si discutate niste lucruri inainte de casatorie si nu dupa.
Da, normal este sa se ia oamenii din dragoste. Dar asta nu este suficient, trebuie si respect reciproc si compromis si etc.
Deci ori discuti dinainte si iti iei partenerul potrivit si iubit, inclusiv in ceea ce priveste copiii, si esti fericit ori inghiti un compromis si o suferinta de o viata intreaga (tot din dragoste).

Abstinenta in anumite perioade nu poate fi pacat. Abstinenta inseamna sa nu ai relatii deloc cu partenerul si atunci de unde placere carnala? Doar tot abstinenta este si in posturi.
Vechi 06.08.2010, 00:21:59
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Folosirea oricarei metode , inclusiv ,,ferirea" , adica abstinenta periodica (care se canoniseste cu 2 ani de interdictitie de la impartasanie, conform canoanelor ortodoxe !)
Care canoane, chiar nu am auzit de asa ceva?
Nu este ironie, Zaharia, chiar nu am auzit sa existe astfcel de canoane. Banuiesc ca este o interpretare.
Vechi 06.08.2010, 00:23:38
Fani71 Fani71 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2009
Locație: Bruxelles
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Deci cum va sa zica , a venit si cel de-al doilea ! Acum fac eu legatura si inteleg aparitia ta ceva mai rara pe forum ! Sa-ti traiasca intru multi ani sanatosi si fericiti ! ! !
Multumesc mult = da, are deja doua luni al doilea, s=a nascut pe 1 iunie.
Este foarte cumintel dar totusi cu doi nu mai am timp si mai ales energie de forum deocamdata.
Vechi 06.08.2010, 08:42:21
eduardd
Guest

Implicit

"multi ,,credinciosi" stiu prea multe despre credinta dar dreptii stiu ce trebuie !"

Frate Zaharia, bun si intelept cuvant. Cuprinde in el toata Ortodoxia!
Nu m-am putut abtine sa nu-l subliniez.
Multumim!

Iti doresc post cu roade duhovnicesti.
Eduard si Jenica
Reply With Quote
Vechi 06.08.2010, 13:03:28
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Care canoane, chiar nu am auzit de asa ceva?
Nu este ironie, Zaharia, chiar nu am auzit sa existe astfcel de canoane. Banuiesc ca este o interpretare.
Nu este interpretare Fani71, mai intereseaza-te! Zaharia 2009 a scris foarte corect si pe inteles! Citeste cartea recomandata de el spre final, e mult folositoare si cu siguranta vei avea o mai mare grija!
Reply With Quote
Vechi 06.08.2010, 15:35:51
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
@Anca

"Cand are loc ovulatia?
Dar nu imi permit sa te invat eu pe tine, sophia, avand in vedere ca pe toate le stii dupa cum se vede mai jos...
Citat:
Pentru un ciclu neregulat trebuie sa folosesti termometru, sau alte metode de observatie (nu le mai spun aici, ca cine stie, stie). Altfel n-ai cum sa despistezi cand este fertila si cand nu, nici macar nu sti cand trebuie sa ai ciclu. Iti spune o femeie!

Oricum eu pe acest fir sunt in plus...
Dar ce folos, daca nu stim ca unu si cu unu fac doi?!?
Mi se pare remarcabila si autocritica de la sfarsit, dar iarasi, ce folos?!?
Reply With Quote
Vechi 06.08.2010, 20:23:39
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Nu este interpretare Fani71, mai intereseaza-te! Zaharia 2009 a scris foarte corect si pe inteles! Citeste cartea recomandata de el spre final, e mult folositoare si cu siguranta vei avea o mai mare grija!
Ori nu a scris el corect, ori nu stim noi la ce se refera exact. Dar asa cum a scris nu are cum sa fie. Poate ca nu se referea la abstinenta.
Cum sa fie abstinenta, lipsa sexului, pacat? Ne referim in cadrul casniciei.
Atunci cu postul cum este?
Fratilor, dar incercati va rog sa scrieti si sa ganditi in limba romana.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre desfranarea intre sot si sotie ionut12 Generalitati 136 14.05.2011 13:04:54
Yoghinii sustin ca Hristos lauda desfranarea costel Generalitati 78 17.03.2011 10:50:13
Intrebare: Desfranarea gmariusg Generalitati 58 02.12.2010 21:44:18
Desfranarea intre sot si sotie part 2 ionut12 Generalitati 20 16.11.2010 08:06:45
Desfranarea kindly Generalitati 31 09.11.2010 13:53:39