Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2010, 21:15:52
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heorhe Vezi mesajul
De acord ca adevarul e unul singur, numai ca noi nu stim care e acela.
Datoria noastra este sa cautam adevarul, fie ca il gasim sau nu. Oricum nu putem descoperi decat parti din adevar, cel absolut nefiind accesibil pentru noi la acest nivel.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 21:26:07
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zorobabel Vezi mesajul
Dumnezeu are mila de cine vrea si se indura de cine vrea.
Ma gandesc ca nu iei literal aceasta fraza. Dumnezeu nu discrimineaza.
[quote=zorobabel;270686]
Citat:
Au preferat calea pacatului in locul cailor lui Dumnezeu, si asta i-a condamnat la iad. De acord, calea celui rau e mult mai usoara, numai ca duce la moarte iar omul daca accepta aceea cale va raspunde in fata lui Dumnezeu pentru asta.
Iad=moarte si moarte=iad?! Cum ai ajuns la concluzia asta?
Citat:
Omul ca sa fie mantuit trebuie sa se intoarca de la caile lui pacatoase. Nu exista alta posibilitate. Nu merge cu scuzele la Dumnezeu(am fost ignorant, anturajul m-a tras in jos etc etc).
Ba sa stii ca merge cu scuze la Dumnezeu, mediul in care traieste un om este decisiv pentru felul in care se comporta, iar de multe ori nu are de ales.
Citat:
Multi constientizeaza pacatul dar prefera sa traiasca in pacat si-l resping pe Dumnezeu.
Pacatul continua sa fie parte din om pana la moarte, fie ca acceptam fie ca nu. Unii doar pozeaza in fosti pacatosi, altii recunosc starea lor reala precum Sf. Apostol Pavel.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 21:32:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul
nu prefera nimeni iadul, dar e singura alternativa ramasa daca respingem ce ne-a propus Dumnezeu.
In ce consta acest "iad"?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 21:42:49
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heorhe

Cum adica nu stim care e adevarul, oameni buni?! Daca spunem asta, inseamna ca Hristos a venit pe pamant in zadar... Le avem pe toate, si Biserica, Scriptura, si Traditia, si dogmele ... si tot nu stim, pentru ca ne lipseste credinta.

Vechi 21.07.2010, 21:47:35
Banned

Implicit

Citat:
Ma simt ca un personaj din Sims, intru-un joc pe calculator atunci. Dumnezeu a creat lumea cu tot cu incercarile pe care trebuie sa le treaca oamenii. Putea foarte bine sa creeze o lume perfecta, sau ma rog, sa nu lase pe Adam si Eva sa se atinga de pomul cunoasterii, si atunci toata lumea era fericita. De ce trebuie eu sa particip la tot jocul asta de-a iadul/raiul cand pot foarte bine sa : 1. nu exist, sau 2. sa fiu o fiinta perfecta creata de Dumnezeu.

De ce exista a treia varianta daca Dumenzeu ne vrea pe toti ca El ? E un joc sau ce ?
Sa stii ca Dumnezeu considera creatia Sa perfecta, asa zice chiar Biblia, ca toate sunt bune foarte. Parerea mea este ca acest lucru a ramas valabil si dupa caderea omului, pentru ca o lume perfecta este aceea in care poti sa alegi. Ca sa alegi trebuie sa ai minim doua variante. Viata nu este un joc iar noi nu suntem experimente ale unui creator iresponsabil. Avem viata din insasi viata lui Dumnezeu si ne-a fost data libertatea de a decide singuri ce facem cu existenta noastra. In ceea ce priveste raiul si iadul, asa cum sunt intelese din pacate dupa atatea mii de ani, daca analizezi putin vei vedea ca nimeni nu e atat de bun sa merite raiul si nimeni atat de rau sa merite iadul(in foarma lui groaznica, imaginara a unor oameni influentati de diverse curente ale vremii lor dar pe care noi le-am depasit). Este uimitor cum, desi suntem in timpuri moderne, utilizam PC-uri conectate la internet, circulam cu sute de km/h, comunicam instant la mare distanta si multe, multe altele, unii dintre noi am ramas tributari unor teorii enuntate cu multe sute sau mii de ani in urma, cand cunoasterea pe toate planurile era foarte limitata, comparativ cu epoca contemporana. In credinta se avanseaza mereu, se descopera noi fatete ale adevarului, se lasa la o parte ceea ce a fost prost inteles si se merge inainte. Altfel, credinta noastra va semana cu o apa statuta, o balta de care nimeni nu vrea sa se atinga si din care nu vrea sa bea.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 21:53:45
heorhe heorhe is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Citat:
În prealabil postat de heorhe

Cum adica nu stim care e adevarul, oameni buni?! Daca spunem asta, inseamna ca Hristos a venit pe pamant in zadar... Le avem pe toate, si Biserica, Scriptura, si Traditia, si dogmele ... si tot nu stim, pentru ca ne lipseste credinta.

Nu , stai putin asa...
Asta ce zici tu o credem , nu o stim. Credem, ca de aia e religie, ca altfel s-ar chema stiinta.
si mai sunt si alte religii care cred altceva. deaia adevarul nu-l stie nimeni. fiecare il crede pe al lui.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 21:57:20
heorhe heorhe is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Sa stii ca Dumnezeu considera creatia Sa perfecta, asa zice chiar Biblia, ca toate sunt bune foarte. Parerea mea este ca acest lucru a ramas valabil si dupa caderea omului, pentru ca o lume perfecta este aceea in care poti sa alegi. Ca sa alegi trebuie sa ai minim doua variante. Viata nu este un joc iar noi nu suntem experimente ale unui creator iresponsabil. Avem viata din insasi viata lui Dumnezeu si ne-a fost data libertatea de a decide singuri ce facem cu existenta noastra. In ceea ce priveste raiul si iadul, asa cum sunt intelese din pacate dupa atatea mii de ani, daca analizezi putin vei vedea ca nimeni nu e atat de bun sa merite raiul si nimeni atat de rau sa merite iadul(in foarma lui groaznica, imaginara a unor oameni influentati de diverse curente ale vremii lor dar pe care noi le-am depasit). Este uimitor cum, desi suntem in timpuri moderne, utilizam PC-uri conectate la internet, circulam cu sute de km/h, comunicam instant la mare distanta si multe, multe altele, unii dintre noi am ramas tributari unor teorii enuntate cu multe sute sau mii de ani in urma, cand cunoasterea pe toate planurile era foarte limitata, comparativ cu epoca contemporana. In credinta se avanseaza mereu, se descopera noi fatete ale adevarului, se lasa la o parte ceea ce a fost prost inteles si se merge inainte. Altfel, credinta noastra va semana cu o apa statuta, o balta de care nimeni nu vrea sa se atinga si din care nu vrea sa bea.

Creatia a fost perfecta. A decazut dupa Adam si Eva, cel putin asa zice Biblia, dupa ce oamenii au dobandit cunoasterea binelui si a raului. Apoi, deoarece am liber arbitru si daca eu aleg sa omor un frate, atunci creatia nu poate fi perfecta deloc. Dumnrezeu mentine aceasta cadere a creatiei nu stim de ce, pentru ca ar putea intr-o secunda sa refaca totul perfect. Dar, dupa cum zic parintii si Biblia omul trebuie sa lupte pentru curatirea sufletului. Pai de ce toate astea ? Nu ar putea dumnezeu da un simplu click pe butonul din stanga pe meniul New... si apoi click pe World ?

Last edited by heorhe; 21.07.2010 at 22:01:55.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 22:00:31
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Implicit

Citat:
Nu , stai putin asa...
Asta ce zici tu o credem , nu o stim. Credem, ca de aia e religie, ca altfel s-ar chema stiinta.
si mai sunt si alte religii care cred altceva. deaia adevarul nu-l stie nimeni. fiecare il crede pe al lui.
Daca am crede cu adevarat, am sti cu adevarat si s-ar face dupa cuvantul nostru.
Nu stiu de ce unora li se pare ca e atat de facil sa crezi. E foarte greu, cumplit de greu sa crezi ca ceva in care crezi si exista de fapt. Dar e si credinta un dar de sus. Si de unde nu e,nici Dumnezeu nu cere.
Vechi 22.07.2010, 00:14:01
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
In ce consta acest "iad"?

pandion,
sper sa nu aflam pe viu niciodata.
starea de fiasco existential, de rateu ontologic,

starea sufletului rupt de Cel care l-a creat pentru fericirea vesnica,
focul cel vesnic gatit diavolilor si ingerilor lui,

,,locatia,, ermetica, in care-si petrec vesnicia cei care l-au exclus pe Dumnezeu, fie prin sfidare, nepasare, neconlucrare, toate pacatele etc.,

chinul vesnic al constiintei ca ar fi putut fi in alt loc si alta stare daca ar fi urmat scopul pentru care a fost creat - acela de a raspunde cu iubire la iubirea lui Dumnezeu.

insuportabila durere absurda a intregii fiinte ca doar el singur e vinovat de starea in care se afla,

chinul patimilor care l-au inrobit si care nu mai pot fi implinite,
durerea crunta de a nu-si fi cerut iertare macar inainte de moarte daca tot si-a ratat intervalul vietii, pt. ca Dumnezeu ar fi putut sa-l ierte,

locatia in care toate ororile demonice, torturile fizice si spirituale depasesc orice apogeu imaginar.

asta asa, doar o incercare fragmentara de a descrie prin cuvinte ceva ce nu poate fi supus descrierii decat prin termeni inexistenti inca in limbaj.

Last edited by delia31; 22.07.2010 at 01:23:12.
Reply With Quote
Vechi 22.07.2010, 12:33:51
zorobabel zorobabel is offline
Banned

Data înregistrării: 28.06.2010
Implicit

Citat:
Ma gandesc ca nu iei literal aceasta fraza. Dumnezeu nu discrimineaza.
Nu e vorba de discriminare. Uite ce zice Pavel in Romani:
"Căci Scriptura zice lui Faraon: "Pentru aceasta chiar te-am ridicat, ca să arăt în tine puterea Mea și ca numele Meu să se vestească în tot pământul".
Deci, dar, Dumnezeu pe cine voiește îl miluiește, iar pe cine voiește îl împietrește. "

Citat:
Iad=moarte si moarte=iad?! Cum ai ajuns la concluzia asta?
Moartea a doua e iazul cu foc dupa cum spune Sf Scriptura.

Citat:
Ba sa stii ca merge cu scuze la Dumnezeu, mediul in care traieste un om este decisiv pentru felul in care se comporta, iar de multe ori nu are de ales.
Asta s-o crezi tu ca merge cu scuze. Iti dau 2 exemple de oameni care au trait printre pagani dar care si-au pastrat credinta nealterata fiind condamnati la moarte in anumite situatii.
1)Iosif
2)Daniel si prietenii lui.
Ar fi avut toate scuzele sa pacatuiasca(Iosif cu nevasta lui Potifar) iar Daniel sa se inchine la chipul de aur ca sa isi scape viata. Dar nici unul din ei nu a facut-o.

Citat:
Pacatul continua sa fie parte din om pana la moarte, fie ca acceptam fie ca nu. Unii doar pozeaza in fosti pacatosi, altii recunosc starea lor reala precum Sf. Apostol Pavel.
Ai inteles gresit. Nu e vb ca cineva nu are nici un pacat, ci e vorba de atitudinea fata de pacat. Cei care-s ai lui Dumnezeu se lupta sa nu pacatuiasca, pe cand ceilalti pacatuiesc fara nici o problema.
Credinciosul lupta impotriva pacatului, necredinciosul gaseste placere in pacat.
Ti-am dat exemplul lui Iosif, iti amintesti ce a zis cand nevasta lui Potifar a vrut sa curveasca cu el? Uite ce-a zis:
"În casa aceasta nu-i nimeni mai mare decât mine și de la nimic nu sunt oprit decât numai de la tine, pentru că tu ești femeia lui. Cum dar să fac eu acest mare rău și să păcătuiesc înaintea lui Dumnezeu?"

Intelegi ce inseamna sa fii credincios?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce se intampla cu animalele dupa moarte? bmadalin Generalitati 184 20.12.2020 04:48:40
Sufletul dupa moarte vidoveczandrei Slujba inmormantarii 137 27.05.2012 07:26:06
Ce se intampla cu sufletul nostru ? anisoara Generalitati 108 14.05.2011 16:57:10
Sufletul dupa moarte ...? Templier Knight Generalitati 3 30.11.2010 00:58:26
ceva totusi se intampla dupa moarte remember Generalitati 5 20.09.2009 21:50:26