![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu se stie concret ce va exista.Vorbe sunt multe dar nimeni nu poate sti decat dupa moarte.Mari si necunoscute sunt caile Domnului.Noi stim atat,de Judecata si de Judecata de la Apocalipsa unde se va forma un pamant nou,restul nimic.Sunt vorbe si relatari ale Sf.Parinti dar ei nu au trecut prin moarte si au revenit ca sa ne zica.NU STIE NIMENI DAR VOM VEDEA CU TOTII!In asta cred eu.Un lucru e clar trebuie sa respectam poruncile lui Hristos si sa fim cat mai placuti inaintea Domnului.Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iata ce spune Hristos insusi: "Și a murit săracul și a fost dus de către îngeri în sânul lui Avraam. A murit și bogatul și a fost înmormântat. 23. Și în iad, ridicându-și ochii, fiind în chinuri, el a văzut de departe pe Avraam și pe Lazăr în sânul lui. 24. Și el, strigând, a zis: Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și ude vârful degetului în apă și să-mi răcorească limba, căci mă chinuiesc în această văpaie. 25. Dar Avraam a zis: Fiule, adu-ți aminte că ai primit cele bune ale tale în viața ta, și Lazăr, asemenea, pe cele rele; iar acum aici el se mângâie, iar tu te chinuiești. 26. Și peste toate acestea, între noi și voi s-a întărit prăpastie mare, ca cei care voiesc să treacă de aici la voi să nu poată, nici cei de acolo să treacă la noi. 27. Iar el a zis: Rogu-te, dar, părinte, să-l trimiți în casa tatălui meu, 28. Căci am cinci frați, să le spună lor acestea, ca să nu vină și ei în acest loc de chin. 29. Și i-a zis Avraam: Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei. 30. Iar el a zis: Nu, părinte Avraam, ci, dacă cineva dintre morți se va duce la ei, se vor pocăi. 31. Și i-a zis Avraam: Dacă nu ascultă de Moise și de prooroci, nu vor crede nici dacă ar învia cineva dintre morți. " Luca 16,22-31 |
|
||||
|
||||
![]()
Heorhe, sa ne intelegem. Vrei sa stii invatatura crestin-ortodoxa despre viata de apoi? Ortodocsii cred cu tarie ca exista viata dupa moarte, ca sufletele oamenilor sunt nemuritoare si pururea vii si dupa despartirea de trup.
Biserica noastra Ortodoxa ne invata ca la 40 de zile de la deces are loc judecata particulara, care ii fixeaza sufletului, in functie de faptele sale, locul in care va astepta Judecata de apoi: raiul sau iadul. Este o stare provizorie aceasta, pana la Judecata de apoi, adica pana la venirea cea de-a doua a lui Hristos pe pamant. In tot acest timp, Biserica, prin rugaciunile sale, si rudele celui mort ii pot usura acestuia starea, facand milostenii, pomeni in numele lui si, mai ales, prin cele 40 de liturghii, care au puterea sa scoata sufletul din iad. Dupa a doua venire a lui Hristos, va avea loc Judecata de apoi, in care va fi rasplata deplina si vesnica a tuturor sufletelor, in functie de consecintele faptelor lor. Atunci va fi rasplata deplina, dar si chinul deplin,adica cei drepti se vor ferici vesnic, iar cei rai se vor chinui vesnic, fara putinta de scapare. Tu spui ca omul respectiv a fost un impatimit, nu a facut milostenii, etc... Tot mai poate fi o portita de salvare pentru el, anume cele spuse mai sus - in primul rand cele 40 de liturghii, pomenirile si parastasele, rugaciunile personale. Nu exista pacat care sa covarseasca mila lui Dumnezeu. Te rog sa citesti si alte subiecte de pe topicul Inmormantarea si urmatoarele linkuri, care te vor lamuri mai bine asupra pozitiei Bisericii Ortodoxe: http://biserica.org/Publicatii/2001/NoIV/10_index.html http://www.sfaturiortodoxe.ro/pr_mitrofan.html http://www.sfaturiortodoxe.ro/_drumul.htm http://cleopasihastria.wordpress.com...i-dupa-moarte/ Dumnezeu sa-l ierte!
|
|||
|
|||
![]()
[quote=glykys;270322]
Tu spui ca omul respectiv a fost un impatimit, nu a facut milostenii, etc... Tot mai poate fi o portita de salvare pentru el, anume cele spuse mai sus - in primul rand cele 40 de liturghii, pomenirile si parastasele, rugaciunile personale. Nu exista pacat care sa covarseasca mila lui Dumnezeu. [quote] stati asa oameni buni. Sa nu intelegeti cumva ca eu caut o solutie de mantuire a celui pacatos, o cale de iertare si scapare din focul iadului. Nu, eu doar vroiam sa stiu daca nu cumva mai exista o solutie mult mai convenabila: moartea totala , desavarsita, nonexistenta. Eu zic ca asta e mult mai buna decat orice forma de supravietuire a sufletului dupa moartea fizica. in fine, se pare ca religia ortodoxa cel putin crede ca nu exista asa ceva, doar rai sau iad. Ok, tot respectul, dar eu pot alege sa cred ca totusi ar mai fi o speranta sa existe de fapt moarte totala fara pedepse sau alte cele |
|
|||
|
|||
![]()
Poti, bineinteles, sa alegi sa crezi orice.
Dar toate credintele noastre variate si sperantele noastre in ceva convenabil nu inseamna nimic, pentru ca Adevarul e unul singur fie ca ne place noua sau nu. Ai putea sa nu iti doresti nonexistenta - care e si mult mai greu de imaginat decat o viata vesnica, tocmai pentru ca aceasta, nonexistenta, e "nenaturala" - ci sa iti doresti Mantuirea si Imparatia Cerurilor, sa fii impreuna cu Ziditorul pe veci. Ca pentru asta te-a adus la viata, ca sa fiti impreuna si sa te bucuri de El, nu ca sa iti doresti nonexistenta ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
asa ca ne formam fiecare niste opinii, sperante sau credinte despre acesta. Speranta mea este ca moartea e desavarsita, eu ma simt mai bine si mai natural astfel decat intr-o ipotetica lume supranaturala in care nu e suferinta sau e pe veci. totusi eu cred ca entropia maxima este stare spre care tinde universul, de aceea mai cred ca ipoteza mortii totale, sau a haosului perfect, starea de energie minima este mult mai naturala decat orice altceva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca entropia ar fi legea, atunci nu am vedea stele nascandu-se inca, sori tineri si asa mai departe. Am vedea doar descompunere si dezorganizare peste tot si nici universul nu ar fi ajuns macar in starea de a se dezorganiza (pentru ca nu s-ar fi organizat niciodata).
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intradevar universul este structurat acum si a avut o cauza initiala pentru aceasta. Materia este legata, s-au format fiinte vii si chiar a aparut inteligenta. Poate toate din cauza unui creator, nu stim , dar e foarte plauzibil. Dar totusi, electronii se descompun , neutronii se descompun, atomii se disipa, materia vie se dezintegreaza si putrezeste, totul se descompune in timp la cele mai mici componente, trebuie doar timp pentru asta. Creeatorul poate sa aleaga sa mentina aceasta legatura pentru putin timp, mult timp , sau pentru totdeauna. Aceasta este calea supranaturala, cineva se opune descompunerii. Eu totusi afirma ca , calea naturala este cea a descompunerii, si nu ma opun descmpunerii , o accept. |
|
|||
|
|||
![]()
Datoria noastra este sa cautam adevarul, fie ca il gasim sau nu. Oricum nu putem descoperi decat parti din adevar, cel absolut nefiind accesibil pentru noi la acest nivel.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce se intampla cu animalele dupa moarte? | bmadalin | Generalitati | 184 | 20.12.2020 04:48:40 |
Sufletul dupa moarte | vidoveczandrei | Slujba inmormantarii | 137 | 27.05.2012 07:26:06 |
Ce se intampla cu sufletul nostru ? | anisoara | Generalitati | 108 | 14.05.2011 16:57:10 |
Sufletul dupa moarte ...? | Templier Knight | Generalitati | 3 | 30.11.2010 00:58:26 |
ceva totusi se intampla dupa moarte | remember | Generalitati | 5 | 20.09.2009 21:50:26 |
|