Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.07.2016, 15:14:57
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
"Fi-ți Sfinți, precum Eu sunt Sfânt", spune Domnul la I Petru 1, 16.

........

Înțelegi acum? Ți-am spus că nici tu nu asculți și nu urmezi ce spun? La fel nu ascultă nici demonii. Că nu vor. Au ei de dovedit "ceva mai bun"...
Și la această postare ți-am răspuns aici. Cred că asta a fost ultima la care am apucat să-ți răspund.

Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 15:17:54.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 15:19:19
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Frățiorul meu drag, vreau să-mi răspunzi la ultimele 7 postări din topicul acesta, alineat cu alineat (un alineat e un mini bloc din-ăla)...

Te rog, fă "quote", și răspunde la fiecare, iar dacă ai credință și dragoste cu adevărat, dacă ai smerenie și ascultare, nu vei mai răspunde, că nu vei mai avea ce, ci te vei trezi, și vei alerga cu dor, la Sfânta Spovedanie, să mărturisești că ai stat câteva luni, sau câțiva ani, în rătăcirea de la pucioasa și apoi vei fi iertat și vei putea primi Sfânta Spovedanie, în câteva luni...

Dumnezeu să-ți ajute să reușești să te trezești și să te vindeci. Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale tuturor Sfinților Săi.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 15:23:42
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi Vezi mesajul
E bine totuși că tu te crezi un fel de egipsiholog sau un ajutor de psihiatru... deci pentru tine nu Mesia-Iisus e mîntuitorul ci nu știu ce medic psihiatru.
Vezi aici consta diferenta intre secta si ortodoxia.Cand un crestin are probleme de sanatate merge si la medic si la duhovnic si asta pt ca omul
este o parte biologica si o parte duhovniceasca. Dar daca ai duh sectar nu
poti intelege asta( mai erau unii care refuzau transfuziile).
4. Domnul a zidit din pământ leacurile, și omul înțelept nu se va scârbi de ele.
5. Au nu din lemn s-a îndulcit apa, ca să se cunoască puterea Lui?
6. Și El a dat oamenilor știință, ca să Se mărească întru leacurile Sale cele minunate.
7. Cu acestea tămăduiește și ridică durerea;
8. Spițerul cu acestea va face alifiile. Nu este sfârșit lucrurilor Domnului și pace de la El este peste fața pământului.
9. Fiule! În boala ta nu fi nebăgător de seamă; ci te roagă Domnului și El te va tămădui.
10. Depărtează păcatul și întinde mâinile spre faptele drepte și de tot păcatul curățește inima ta.
11. Dă miros cu bună mireasmă și pomenire de făină de grâu și junghie jertfe grase, pe cât te ajută puterile.
12. Și doctorului dă-i loc că și pe el l-a făcut Domnul și să nu se depărteze de la tine, că și de el ai trebuință.
13. Că este vreme când și în mâinile lui este miros de bună mireasmă.
14. Că și el se va ruga Domnului, ca să dea odihnă și sănătate spre viață.
15. Cel care păcătuiește împotriva Ziditorului său, să cadă în mâinile doctorului.

din Cartea întelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah

Citat:
Dacă nu crezi în Dumnezeu ce cauți tu la sf. maslu? De ce nu dai acatiste la medicul ăla de care avem nevoie?
Bre noi credem in Dumnezei diferiti.
http://nip-noulierusalimdelapucioasa.blogspot.ro/
Citat:
Deci Copăcele... tu de ce te crezi copăcel? Fiindcă doar faci umbră pămîntului?
Nu, ci ca sa ajung pom in Rai.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 15:29:42
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Frățiorul meu drag, vreau să-mi răspunzi la ultimele 7 postări din topicul acesta, alineat cu alineat (un alineat e un mini bloc din-ăla)...

Te rog, fă "quote", și răspunde la fiecare, iar dacă ai credință și dragoste cu adevărat, dacă ai smerenie și ascultare, nu vei mai răspunde, că nu vei mai avea ce, ci te vei trezi, și vei alerga cu dor, la Sfânta Spovedanie, să mărturisești că ai stat câteva luni, sau câțiva ani, în rătăcirea de la pucioasa și apoi vei fi iertat și vei putea primi Sfânta Spovedanie, în câteva luni...

Dumnezeu să-ți ajute să reușești să te trezești și să te vindeci. Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale tuturor Sfinților Săi.
Pînă la urmă dragul meu frate... să știi că va fi exact sfinvers... tu vei da fuga și te vei spovedi la Domnul Iisus Hristos și la Cuvîntul lui Dumnezeu care este numele Său cel nou... dar asta se va întîmpla doar atunci cînd te vei trezi cu Adevărat sper ca mai devreme de momentul cînd Îl vei vedea înconjurat de sfinții Apostoli și de sfinții creștini și de proorocii VT și Moise și de Ilie și de cele 7 Trîmbițe Apocaliptice căci atunci sigur îți vei da seama unde te-ai aflat atîta vreme...

Deci acolo nu e o rătăcire dragă fiule risipitor, dragă frate creștin-ortodox așa ca mine ci acolo e casa oricărui suflet de om care își aduce aminte cu dor de Dumnezeu căutînd scăpare.... acolo e Cetatea Cuvîntului.

Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 15:34:16.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 15:58:08
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Vezi aici consta diferenta intre secta si ortodoxia.Cand un crestin are probleme de sanatate merge si la medic si la duhovnic si asta pt ca omul este o parte biologica si o parte duhovniceasca. Dar daca ai duh sectar nu poti intelege asta( mai erau unii care refuzau transfuziile).
Dragul meu sunt medici și medici, doctori și doctori și eu nu refuz medicii așa cum dezinformezi tu extrapolînd ce spun eu la ceea ce vrei să crezi tu despre mine din pricina propagandei care te face să crezi în minciuni.

Dar poate că Domnul Iisus Hristos nu scrie că avindecat orice boală din popor și orice demonizare sau boală psihică? Scrie și martori sunt apostolii care au scris Noul Testament și Apocalipsa prin darul Duhului Sfînt.

Tu însă nu îmi recomanzi vreun doctor ci mă faci bolnav mintal pentru că tu nu crezi ceea ce cred eu și de asta insinuezi mereu că aș avea nevoie de doctor, în batjocură. Deci nu e vorba că eu refuz doctorii ca unii dintre sectanți așa cum spui tu, care dacă refuză doctorii nu fac niciun rău nimănui căci dacă ei vor să-și mîntuie mai bine sufletul decît să-și scape trupul de chinuri, e dreptul lor, atît la a beneficia de ajutor medical cît și de a-l refuza.

Citat:
4Domnul a zidit din pământ leacurile, și omul înțelept nu se va scârbi de ele.
5. Au nu din lemn s-a îndulcit apa, ca să se cunoască puterea Lui?

Aici e vorba de smerenie și de credință.

Citat:
6. Și El a dat oamenilor știință, ca să Se mărească întru leacurile Sale cele minunate.
7. Cu acestea tămăduiește și ridică durerea;
Aici vorbește de smerenia și credința care face minuni și că Dumnezeu a făcut ca oamenii să știe asta.

Citat:
8. Spițerul cu acestea va face alifiile. Nu este sfârșit lucrurilor Domnului și pace de la El este peste fața pământului.
9. Fiule! În boala ta nu fi nebăgător de seamă; ci te roagă Domnului și El te va tămădui.
Aici vorbește de alifia-pomada pentru ochi... pentru ochii minții și cei duhovnicești spunînd că nu medicul ci că Dumnezeu te va tămădui!
Citat:
10. Depărtează păcatul și întinde mâinile spre faptele drepte și de tot păcatul curățește inima ta.
Aici spune care este cauza bolii tale!
Citat:
11. Dă miros cu bună mireasmă și pomenire de făină de grâu și junghie jertfe grase, pe cât te ajută puterile.
12. Și doctorului dă-i loc că și pe el l-a făcut Domnul și să nu se depărteze de la tine, că și de el ai trebuință.
Aici spune să ai milă de preot și de doctor și să ai pace cu ei ca să nu-i alungi din viața ta, să nu-i prigonești pentru că și de ei ai trebuință.

Citat:
13.Că este vreme când și în mâinile lui este miros de bună mireasmă.
Iar aici explică și cum se face adevărata vindecare ce vine de la ei.
Citat:
15. Cel care păcătuiește împotriva Ziditorului său, să cadă în mâinile doctorului.
Iar pe final nu este un blestem ci este o smerenie și o milă și un îndemn pentru păcătos ca nu cumva să se sinucidă în depresie ci este îndemnat să cadă din semeția și din mîndria păcatului său ca să se vindece căci Domnul nu vrea moartea păcătosului ci să se pocăiască lăsîndu-se el să cadă din pofta cohilor și din trufia vieții în mîinile Mîntuitorului, ale preotului sau ale doctorului (ăla al lui Dumnezeu) care îl va putea pune înapoi pe picioare prin mila Lui Dumnezeu.

Citat:
din Cartea întelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah
Deci sper că tu ești în stare să și citești și să înțelegi citatele pe care le dai... din Înțeleptul și dreptul pooroc și rege Solomon.

Citat:
Bre noi credem in Dumnezei diferiti.
http://nip-noulierusalimdelapucioasa.blogspot.ro/
Păi dacă te iei după vrăjitoriile celei ce s-a numit aici pe forum maria-margareta și a început să denigreze Lucrarea Domnului? Ajungi să ai alt Dumnezeu decît cel Adevărat. Dar Domnul cu Lucrarea Lui vorbește de peste 60 de ani și scrie acolo în Cuvînt ca proorocie că vor fi astfel de vrăjitoare care vor batjocuri Cuvîntul, mai înainte de a se naște ele... deci a zis despre site-ul și minciunile lor cu mult înainte de a se întîmpla asta.
Citat:
Nu, ci ca sa ajung pom in Rai.
Deie Dumnezeu să ajungi... dar dacă vrei să nu te strici atunci ferește-te să citești ''dezvăluiri'' și interpretări absurde de pe astfel de site-uri.

Ele interpretează cum vor și pun tot ce cred ele și ce zic ele și ce pretind ele în seama poporului lui Dumnezeu că cică ei ar zice sau ar pretinde sau ar susține toate trăsnăile pe care ele le născocesc prin răstălmăcirea Cuvîntului spre a lor pierzare.

NU TE LUA DUPĂ ELE DACĂ VREI SĂ FII POM BUN ÎN RAI!

Acolo în Cărțile poporului lui Dumnezeu, în cărțile Lor cele sfinte e Duhul Adevărului și al Mîngîierii care vine de la Dumnezeu și nu de la om. Dumnezeu grăiește și nu omul... și în poporul Lui nu e nicio rătăcire fiindcă nici un duh necurat nu vei găsi în Cartea Sfîntă... în Cuvîntul Lui Dumnezeu.

Nu te lăsa deci amăgit de prostiile și de mocirla cu care unele ''ziariste'' foarte ''binevoitoare'' aruncă în ''fiii pe care și-I ridică Dumnezeu din pietrele acestea... vorba sf. pr. Ioan Botezătorul... înainte mergătorul Domnului.

Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 16:18:10.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 16:01:04
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Pînă la urmă dragul meu frate... să știi că va fi exact invers... tu vei da fuga și te vei spovedi la Domnul Iisus Hristos
Da, amin. Dar eu fac deja asta. De pe la 15 ani... Dar tu decând ai început să nu mai iubești Biserica și să mergi la înșelările de la pucioasa, nu ai mai dat fuga la Sfânta Spovedanie și iertarea păcatelor prin punerea mâinilor mai marilor noștrii, Sfințiții Preoți ai Domnului Iisus Hristos, Iubirea...

Tu nu te spovedești... Încă, sper.... Nu ai duhovnic, sper să ai. Doar prin duhovnic, vine iertarea de la Dumnezeu. Fiindcă Domnul vrea comuniune, nu egoism. Domnul nu-i iartă pe niciunul care vor iertare fără să fie mădulare ale Bisericii Sale, prin Apostolii Săi, episcopii, preoții și diaconii.

Dar să știi că nu-i necaz mare. Te iartă Domnul. Spontan. Tu numai să vrei să fi iertat. Să-ți asumi și recunoști greșeala și să vrei să revii în Biserică.

Nu-i mare lucru. Să iubești cu adevărat, să te smerești cu adevărat, să asculți. Dar să vrei. Și te vei vindeca.

Citat:
Cuvîntul lui Dumnezeu care este numele Său cel nou...
Nu, nu, nu. Aici o iei pe arătură. Numele Său cel nou, îl va spune după Înviere și după Judecată. Așa spune la Apocalipsă. Biblia nu minte. Să avem grijă să nu mințim nici noi.

Citat:
dar asta se va întîmpla doar atunci cînd te vei trezi cu Adevărat
Slavă Domnului, dar sunt trezit la Adevăr, de la Sfântul Botez, decând eram mic, am adeverință care atestă asta, pe care nu l-am lepădat, ci am înmulțit harul ce mi s-a dat la Sfântul Botez acela. Și îmi aduce atâta bucurie... :) Ți-aș da-o ție toată.

Citat:
sper ca mai devreme de momentul cînd Îl vei vedea înconjurat de sfinții Apostoli și de sfinții creștini și de proorocii VT și Moise și de Ilie
Asta ca să vezi, trebuie să fi mare om. Abea un pustnic, care se roagă neîncetat, se nevoiește pe genunchi sute de ore, și doarme pe scânduri, și postește și plânge și iubește ca Hristos, și ține lumea cu rugăciunile lui, abea el poate să vadă acestea minunate.
Și acelea le vede cu un scop, ca mângâiere, întărire în credință, în dragoste, ajutor pentru biruirea ispitelor și demonilor.
Și nu neaparat chiar așa fixe, se mai schimbă câte una alta. Pavel l-a văzut doar pe Domnul, pe drumul Damascului, fără îngeri
Sau un om îndumnezeit, cum a fost Carp, când a văzut lucrurile minunate, de care el însuși mărturisește în Biblie.

Și până la urmă, nu avem nevoie cu adevărat să vedem acele lucruri. "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut". Poți să ajungi la Curățire și Luminare și fără să vezi acele lucruri minunate. Prin Dragoste, Smerenie, Ascultare, Dicernământ și toată virtutea.

Citat:
și de cele 7 Trîmbițe Apocaliptice căci atunci sigur îți vei da seama unde te-ai aflat atîta vreme...
N-am nevoie să văd nici una din cele 7 trâmbițe, că ăia-s demoni. Sfârșitul n-a venit încă. Cei 7 îngeri, cu cele 7 peceți și 7 trâmbițe, n-au fost trimiși încă. Nici să nu fie... datoria noastră este să întârziem cât mai mult Apocalipsa, să se împlinească cât mai târziu posibil, asta-i misiunea noastră, fiindcă la judecată, mulți se vor zvârcoli de durere și chin, când vor sta în slava și dragostea Domnului Dumnezeu Savaot Treime Iubire, și fiindcă n-au vrut să-l accepte, să trăiască cu El și în El, încă de pe pământ de aici, acela le va chin și foc și iad și pe noi ne doare să-i vedem chinuiți, dar nu vom trece peste libertatea lor, căci ei singuri și-au ales acelea, deci nu vrem să-i vedem chinuindu-se și de aceea prin credința și dragostea noastră, ne rugăm să vină cât mai târziu acele 7 trâmbițe, ca să fie cât mai mult timp posibil, pentru pocăință oamenilor, ca să întoarcă la Hristos cât mai mulți.

Citat:
Deci acolo nu e o rătăcire dragă fiule risipitor, dragă frate creștin-ortodox așa ca mine ci acolo e casa oricărui suflet de om care își aduce aminte cu dor de Dumnezeu căutînd scăpare.... acolo e Cetatea Cuvîntului.
Sunt risipitor? Îți dovedesc în orice postare, că nu sunt risipitor, ci sunt creștin. Dar tu poți dovedi că ești creștin și nu eretic? Daca da, atunci dovedește, răspunzând la cele 7 posturi, la care te-am rugat să răspunzi. Sau recunoașteți greșeala și mândria și vino cu smerenie în Biserică și te va pune Domnul spre mântuire.

Copăcel, lasă-l te rog, să-mi răspundă la acele postări ale mele, nu-l mai instiga. Am nevoie să-mi răspundă. Am nevoie de el. Apoi poți să-i răspunzi. Umple-te de dragoste.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 27.07.2016 at 16:07:00.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 16:49:55
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
Tu însă nu îmi recomanzi vreun doctor ci mă faci bolnav mintal pentru că tu nu crezi ceea ce cred eu și de asta insinuezi mereu că aș avea nevoie de doctor, în batjocură.
Nu este in batjocura.Crezi asta pt ca esti prea mandru.

Citat:
Deci nu e vorba că eu refuz doctorii ca unii dintre sectanți așa cum spui tu, care dacă refuză doctorii nu fac niciun rău nimănui
Ba iti faci rau singur tie.

Citat:
Aici e vorba de smerenie și de credință.
Ba e vorba exact de spune acolo. De stiinta, care este data tot de la Dumnezeu si de medici care au tot harul de la Dumnezeu pt a intelege stiinta,
care este tot de la Dumnezeu

Citat:
Aici vorbește de smerenia și credința care face minuni și că Dumnezeu a făcut ca oamenii să știe asta.
Aici vobeste despre faptul ca si pacientii si medicii sa-l preamareasca pe
Dumnezeu pentru darurile pe le-a dat lor gratis.

Citat:
Aici vorbește de alifia-pomada pentru ochi... pentru ochii minții și cei duhovnicești spunînd că nu medicul ci că Dumnezeu te va tămădui!
Nu vb de nici un ochi ai mintii.Vorbeste direct si la obiect despre alifia ca medicament, pentru ungere sau in zilele noastre despre medicamente.
Citat:
Aici spune care este cauza bolii tale!
De fapt spune despre boala tutror de la Adam incoace.

Citat:
Aici spune să ai milă de preot și de doctor și să ai pace cu ei ca să nu-i alungi din viața ta, să nu-i prigonești pentru că și de ei ai trebuință.
Exact, acum aplica in viata ta acest sfat.De te duci la un duhovnic du-te la si la medic.
Citat:
Deci sper că tu ești în stare să și citești și să înțelegi citatele pe care le dai.
Bre eu le inteleg, problema este la tine.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 17:33:08
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
Da, amin. Dar eu fac deja asta. De pe la 15 ani... Dar tu decând ai început să nu mai iubești Biserica și să mergi la înșelările de la pucioasa, nu ai mai dat fuga la Sfânta Spovedanie și iertarea păcatelor prin punerea mâinilor mai marilor noștrii, Sfințiții Preoți ai Domnului Iisus Hristos, Iubirea...
Tu spui că eu sau că ei ar urî BOR sau ortodoxia... Păi tu se pare că nu pricepi ce este iubirea dacă nu ai priceput că mustrările din Cuvînt vin din iubirea Lui Dumnezeu și a Lui Iisus Hristos pentru ortodoxia care cade mereu în lux, în horă mare cu ereticii și cu păgînii și cu științele absurde ale gLumii. Deci nu urăsc Ortodoxia și Dreapta Credință din moment ce sunt mirean din BOR. Dar tu văd că nu poți auzi ce-ți spun așa că repet: sunt mirean din BOR deci cred în ORTODOXIE și o iubim împreună cu poporul lui Dumnezeu de la Pucioasa. Tu și alții ca tine spui că am urî pe cineva. Eu urăsc păcatul și mîndria furiei prostești, duhurile necurate și rele care au la bază o teorie vicleană și greșită și mincinoasă, iar cînd zic duhuri, zic un fel de patimi care izvorăsc din minciună și înșelare. Deci ca persoane nu urăsc pe nimeni decît pe cei ce-i urăște Dumnezeu dacă urăște pe cineva... sau măcar mă strădui. Și eu mă mă spovedesc și mă împărtășesc cu Hristos mai des decît ți-ai putea închipui tu sau și-ar putea închipui cineva.

Citat:
Tu nu te spovedești... Încă, sper.... Nu ai duhovnic, sper să ai. Doar prin duhovnic, vine iertarea de la Dumnezeu.
Așa susți și tu ca fariseii și ca iudeii absurzi care închizînd cerul spuneau despre Iisus: ''cum de poate ierta acesta păcatele căci numai Dumnezeu le poate ierta?''

Adică nu ne putem și noi ierta între noi măcar și ceea ce ne greșim unii altora? Putem căci asta cerem în rugăciunea Tatăl Nostru: ''...și ne iartă nouă greșelile noastre precum și noi iertăm greșelile greșiților noștrii...''. Caută și la sf. Ap. Pavel acolo unde se scrie: ''mărturisiți-vă unii altora...''

Citat:
Fiindcă Domnul vrea comuniune, nu egoism. Domnul nu-i iartă pe niciunul care vor iertare fără să fie mădulare ale Bisericii Sale, prin Apostolii Săi, episcopii, preoții și diaconii.
Domnul vrea comuniune cu El și cu biserica lui Cerească Biruitoare și cu cea Pămîntească Luptătoare și nu cu gLumea. Egoismul caută-l la exclusiviștii iubitori de putere și de stăpînire și de lux și nu la cei prigoniți și excluși! Iar Hristos spune că El este Vița și că restul sunt mlădițele și că oricine se rupe din vie se usucă și apoi mlădițele uscate se aruncă în foc și ele ard deci iată că de Viță nu trebuie să te rupi căci dacă ești rupt de viță, poți cere iertare tu la toți episcopii și preoții și diaconii căci la nimic nu-ți va folosi iertarea primită dacă tu persiști în a fi rupt de VIȚĂ... de Dreapta Credință și de Cuvîntul lui Dumnezeu. Rupt fiind te vei duce în iad împreună cu ei.
Citat:
Dar să știi că nu-i necaz mare. Te iartă Domnul. Spontan. Tu numai să vrei să fi iertat. Să-ți asumi și recunoști greșeala și să vrei să revii în Biserică.
Ți-am mai spus că eu mă spovedesc mai des ca tine... dar asta nu e treaba ta ci e o taină așa că eu sunt în Biserică pe cînd unii, nu dăm nume, chiar dacă li se pare că sunt, defapt sunt pe dinafară.

Citat:
Nu-i mare lucru. Să iubești cu adevărat, să te smerești cu adevărat, să asculți. Dar să vrei. Și te vei vindeca.
Nu sufăr de nicio boală... din mila lui Dumnezeu... doar patimile cele vechi mă mai chinuie mereu dar asta mi se trage de la păcatele tinereții și nu au legătură cu ce crezi tu decît cu pofta mea cea rea. Așa că nu trebuie să mă ''pocăiesc'' în sensul în care vrei dumneata, adică să mă lepăd de Dumnezeu în școala ta de reeducare forțată ce seamănă cu școlile din timpul regimului comunist, școala de la Gherla și de la Pitești. Nu mulțumesc, nu cred că trebuie să mă lepăd de Cuvîntul lui Dumnezeu ci cred că poate tu ar trebui să te lepezi de propaganda minciunilor și denigrărilor făcute la adresa lor ca să pună fraierii botul.
Citat:
Nu, nu, nu. Aici o iei pe arătură. Numele Său cel nou, îl va spune după Înviere și după Judecată. Așa spune la Apocalipsă. Biblia nu minte. Să avem grijă să nu mințim nici noi.
Ba da, da, numele cel nou al Domnului Iisus Hristos este Cuvîntul Lui Dumnezeu... și El va cîrmui toate neamurile. În Biblia mea așa scrie și au așa cred așa cum este scris și confirmat de Dumnezeu nu de tot felul de ''binevoitori'' care vin să vîndă castraveți la grădinar. Nu, ''mulțumesc'' pentru interpretarea ta absurdă a Apocalipsei.

Citat:
Slavă Domnului, dar sunt trezit la Adevăr, de la Sfântul Botez, decând eram mic, am adeverință care atestă asta, pe care nu l-am lepădat, ci am înmulțit harul ce mi s-a dat la Sfântul Botez acela. Și îmi aduce atâta bucurie... :) Ți-aș da-o ție toată.
Păi Dumnezeu recunoaște și aduce recunoștință lui Dumnezeu, la fel Harul Duhului Sfînt înmulțit prin trezvie... deci nu se prea vede că ai fi treaz cu Adevărat ci că ești păcălit de propagandă și crezi în minciuni aducînd și tu denigrare Cuvîntului ca un fel de jertfă lui Dumnezeu. Eu văd că asta demonstrezi... și atunci de aia ți-am spus că pînă la urmă tu te vei trezi vrei nu vrei căci așa scrie în Apocalipsă că Îl vor vedea și Îl vor Cunopaște și cei ce L-au străpuns.

Citat:
Asta ca să vezi, trebuie să fi mare om. Abea un pustnic, care se roagă neîncetat, se nevoiește pe genunchi sute de ore, și doarme pe scânduri, și postește și plânge și iubește ca Hristos, și ține lumea cu rugăciunile lui, abea el poate să vadă acestea minunate.
Acum da, dar eu nu vorbeam de acum ci de atunci... dar să știi că Dumnezeu se arată și păcătoșilor care cred și vor să se întoarcă din căile lor cele rele, El nu are atît de mari pretenții cum îți închipui tu, căci s-a arătat orbilor cărora le-a deschis ochii, le-a grăit surdomuților cărora le-a deschis urechile și limba, a mîngîiat leproșii pe care i-a curățit, a făcut din desfîrnate mironosițe și din pescari păcătoși Apostoli și trimișii Săi deci nu-ți fă probleme că numai marilor nevoitori și asceți se arată... se arată și aude pe oricine îl strigă vrînd să scape din capcana păcatului și a minciunii.

Citat:
Și acelea le vede cu un scop, ca mângâiere, întărire în credință, în dragoste, ajutor pentru biruirea ispitelor și demonilor.
Și nu neaparat chiar așa fixe, se mai schimbă câte una alta. Pavel l-a văzut doar pe Domnul, pe drumul Damascului, fără îngeri
Sau un om îndumnezeit, cum a fost Carp, când a văzut lucrurile minunate, de care el însuși mărturisește în Biblie.
Dacă ai ochi duhovnicești deschiși prin darul credinței atunci încet încet le vei vedea pe toate așa cum toate animalele și dobitoacele le văd în timp ce omul rău și păcătos are ochii lipiți sau ținuți ca să nu vadă.

Citat:
Și până la urmă, nu avem nevoie cu adevărat să vedem acele lucruri. "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut". Poți să ajungi la Curățire și Luminare și fără să vezi acele lucruri minunate. Prin Dragoste, Smerenie, Ascultare, Dicernământ și toată virtutea.
Așa este, mai fericiți sunt cei ce nu au văzut și au crezut.

continuarea mai jos
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 17:33:52
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit continuare pt. Igor

Citat:
N-am nevoie să văd nici una din cele 7 trâmbițe, că ăia-s demoni. Sfârșitul n-a venit încă. Cei 7 îngeri, cu cele 7 peceți și 7 trâmbițe, n-au fost trimiși încă.
Asta spui tu pentru că ți-e frică să vezi Adevărul. Mereu îți repeți asta și mereu crezi că așa este bine să crezi și să mărturisești pentru că așa te-au învățat cei ce s-au înșelat primii și tot așa unii de la alții au preferat să creadă așa cum crezi tu, că n-ar fi ci că sunt demoni.

Demonii nu te învață să ai o viață curată în Credință și să slujești Lui Dumnezeu... din iubire ci demonii te învață să minți, să păcătuiești și să te mîndrești.

Eu cred că e așa cum îți spun: cele 7 Trîmbițe sunt 7 îngeri-oameni sfinți și mărturisirea lor este de la Dumnezeu. Toți au făcut minuni mari prin Credința lor în Dumnezeu și minunile lor au fost și sunt bune și sunt mulți martori care le-au confirmat:
1. Preotul Iosif Trifa și Traian Dorz și Oastea Domnului.
2. Arsenie Boca și ucenicii lui.
3. Ciobănașul Petrache Lupu și Moșul de la Maglavit.
4. Sora Veronica de la Vladimirești și 5.Pr. Ioan Iovan de la Recea.
6. Sora Verginica de la Maluri prin care a vorbit Domnul Iisus ca printr-o Trîmbiță cînd ea era în stare de somn și sora sa Maria ca o punte spre...
7. Sora Mihaela de la Pucioasa și pr. Nicușor care continuă scrierea și citirea Cuvîntului lui Dumnezeu.

România e țara strălucirii și Noul Canaan și Noul Israel din români iar Iisus a fost trimis de Tatăl la noi pentru că Israelul cel vechi a căzut și îl reneagă și acum pe Mesia.

Cei 2000 de ani, o mie și încă o mie au trecut deci iată cum suntem în a treia zi (ca o mie de ani) după scripturi și deci Apocalipsa e în desfășurare spre învierea credincioșilor și nimeni habar nu are exact așa cum este scris: ''Vin curînd, Voi veni ca un hoț și Noi le vom face pe toate... ferice de slujitorul ce va fi găsit veghind.'' (ceva de genul ăsta)

Citat:
Nici să nu fie... datoria noastră este să întârziem cât mai mult Apocalipsa, să se împlinească cât mai târziu posibil, asta-i misiunea noastră, fiindcă la judecată, mulți se vor zvârcoli de durere și chin, când vor sta în slava și dragostea Domnului Dumnezeu Savaot Treime Iubire, și fiindcă n-au vrut să-l accepte, să trăiască cu El și în El, încă de pe pământ de aici, acela le va chin și foc și iad și pe noi ne doare să-i vedem chinuiți, dar nu vom trece peste libertatea lor, căci ei singuri și-au ales acelea, deci nu vrem să-i vedem chinuindu-se și de aceea prin credința și dragostea noastră, ne rugăm să vină cât mai târziu acele 7 trâmbițe, ca să fie cât mai mult timp posibil, pentru pocăință oamenilor, ca să întoarcă la Hristos cât mai mulți.
Puteți să vă rugați cît vreți, cele 6 Trîmbițe au fost iar a 7-a e de prin anii 90 în plină desfășurare. Dar Apocalipsa nu este ceva rău așa cum crezi ca să dorească cineva să fie întîrziată ci Apocalipsa este o revelația minunată ce vine de la Dumnezeu spre vindecarea tuturor neamurilor și spre biruința minciunii, a păcatului și a mîndriei celui rău. Deci nu te teme așa cum se tem sectele care propagă moartea tuturor păcătoși împreună cu sfinți și cu drepți prin tot felul de cataclisme cosmice... Păi a promis Dumnezeu Lui Noe că nu vor mai fi potopuri dar asta nu înseamnă că nu vor fi tot felul de cutremure și inundații pe ici pe colo și de boli care vin musai din pricina păcatelor noastre, căci păcatul și minciuna și nedreptate e sursa tuturor cataclismelor că se satură creația și nu mai suportă pămîntul atîta păcătuire împotriva Lui Dumnezeu și a sfinților Lui. Dar Dumnezeu este Bun și tot mai răbdător cu omul așa că nu-ți fă porbleme că va suferi cineva peste măsură.

Citat:
Sunt risipitor? Îți dovedesc în orice postare, că nu sunt risipitor, ci sunt creștin. Dar tu poți dovedi că ești creștin și nu eretic? Daca da, atunci dovedește, răspunzând la cele 7 posturi, la care te-am rugat să răspunzi. Sau recunoașteți greșeala și mândria și vino cu smerenie în Biserică și te va pune Domnul spre mântuire.
Cam ești... pentru că nu crezi în Cuvîntul lui Dumnezeu, de aia și pentru că scrii foarte mult vrînd să-ți răspund la mulțimea de rînduri pe care mi le-ai adresat. Mulțumesc, dar și dacă răspund cît se poate de rapid, totuși asta îmi ia timp. Sunt în BOR așa că nu știu la ce greșeală te referi. Iar dacă nu-ți place că eu cred în Cuvîntul lui Dumnezeu atunci să știi că asta nu e o greșeală sau o mîndrie ci un mare Har... pe care dacă l-ai avea și tu așa cum pretinzi, atunci cu siguranță și fără îndoială că și tu ai crede la fel ca mine și ai fi unit cu Biserica Cerească Biruitoare și nu numai cu Biserica Pămîntească Luptătoare, ai fi unit așa cum cere Dumnezeu prin sf. Ap Pavel ca toți să avem același cuget și minte și aceiași credință sfîntă.

Citat:
Copăcel, lasă-l te rog, să-mi răspundă la acele postări ale mele, nu-l mai instiga. Am nevoie să-mi răspundă. Am nevoie de el. Apoi poți să-i răspunzi. Umple-te de dragoste.
De ce ești mereu exclusivist?
Dragă Copăcele, poți să-mi scrii ce vrei căci mă descurc, nu mă plîng și sper că o să pot să-i răspund și lui la toate postările sale... ca să ne lămurim.

Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 17:38:55.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2016, 18:32:22
vsovi vsovi is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Nu este in batjocura.Crezi asta pt ca esti prea mandru.
Eu sunt mîndru să cred ce ne cere Dumnezeu sau tu ești mîndru nevrînd să crezi?

Citat:
Ba iti faci rau singur tie.
Cum îmi fac dacă nu-i refuz? Fratele meu este medic.

Dar să știi că am tot dreptul să refuz ce cred eu că e rău și să primesc ceea ce consider eu că e bun și nu mă poți tu obliga să mă duc la doctor în timp ce sunt sănătos. Un om sănătos care nu merge la medic nu-și face nicun rău. Deci nu-mi fac niciun rău nici mie și nici ție care persiști în a mă trimite tu la doctor după ce nefiind tu doctor mi-ai pus tot felul de diagnostice făcînd mal-praxis susținînd că aș avea nevoie ba de preot ba de doctor ba de Dumnezeu. Păi eu îi am pe toți aceștia și cred în ei dar dacă voi nu puteți crede în Cuvîntul lui Dumnezeu asta nu înseamnă că eu aș fi bolnavul care trebuie pocăit sau vindecat sau readus la Dumnezeul pe care voi îl renegați.

Citat:
Ba e vorba exact de spune acolo.De stiinta, care este data tot de la Dumnezeu si de medici care au tot harul de la Dumnezeu pt a intelege stiinta, care este tot de la Dumnezeu.
Aici vobeste despre faptul ca si pacientii si medicii sa-l preamareasca pe
Dumnezeu pentru darurile pe le-a dat lor gratis.
Nu vb de nici un ochi ai mintii.Vorbeste direct si la obiect despre alifia ca medicament, pentru ungere sau in zilele noastre despre medicamente.
De fapt spune despre boala tutror de la Adam incoace.
Hai să mai citim odată:
4. Domnul a zidit din pământ leacurile, și omul înțelept nu se va scârbi de ele. (din pămînt l-a zidit pe om)
5. Au nu din lemn s-a îndulcit apa, ca să se cunoască puterea Lui? (deci din omul credincios și smerit și mîntuitor care prin sf. Cruce a îndulcit și îndulcește apa.)
6. Și El a dat oamenilor știință, ca să Se mărească întru leacurile Sale cele minunate. (Deci iată că știința cea adevărată vine din CREDINȚĂ și ea poate să facă minuni spre slava lui Dumnezeu.)
7. Cu acestea tămăduiește și ridică durerea; (deci rezumînd e vorba de omul smerit, credincios și a cărei știință îi vine din credință pentru mîntuire spre slava lui Dumnezeu.)
8. Spițerul (farmacistul) cu acestea ( cu smerenia, cu lemnul crucii, credința, cu știința mîntuitoare ce vine din credință) va face alifiile (Iisus a făcut alifie din scuipat amestecat cu pămînt și a uns ochii orbului împlinind chiar scriptura aceasta, deci alifiile se folosesc pentru ochi și pentru bube și răni). Nu este sfârșit lucrurilor Domnului și pace de la El este peste fața pământului. (Deci aceste vindecări sunt valabile în veșnicie pentru toti următorii Domnului.)
9. Fiule! În boala ta nu fi nebăgător de seamă (''orb'' care nu ia aminte); ci te roagă Domnului și El te va tămădui. (iată un alt leac sigur, rugăciunea către Dumnezeu.)
10. Depărtează păcatul și întinde mâinile spre faptele drepte și de tot păcatul curățește inima ta. (iată rugăciunea curată și cinstită care duce la îndreptare și vindecare.)
11. Dă miros cu bună mireasmă și pomenire de făină de grâu și junghie jertfe grase, pe cât te ajută puterile. (iată recunoștința și mulțumirea după vindecare spre deosebire de cei 9 leproși care după ce au fost tămăduiți de Iisus nu au mai mulțumit Domnului decît cel ce nu era de același neam.)
(Aici ne arată care sunt doctorii cei buni)
13. Că este vreme când și în mâinile lui este miros de bună mireasmă.
15. Cel care păcătuiește împotriva Ziditorului său, să cadă în mâinile doctorului. (iar aici ne spune să cădem în mîinile doctorului și nu în sabia depresiei care ne aruncă în disperare și sinucidere căci nu moartea păcătoșilor o vrea Dumnezeu ci să se întoarcă și să rămînă vii.)
Citat:
Exact, acum aplica in viata ta acest sfat.De te duci la un duhovnic du-te la si la medic.
Dacă tu ți-ai fi urmat sfatul pe care mi-l recomanzi atunci ți-ai fi dat seama că am Dumnezeu și duhovnci destui și că sunt sănătos la cap... dar tu insiști cu asta pentru că știi tu că sectarii nu merg la doctor deși NIP nu e sectă iar eu care Cred în Cuvîntul lui Dumnezeu sunt mirean din BOR. Deci insiști cu asta ca să poți mai bine osîndi pe nedrept, deci îți folosești insinuările astea la interesul tău demonstrativ în absurd.

Citat:
Bre eu le inteleg, problema este la tine.
Dacă le-ai fi înțeles și crezîndu-mă bolnav m-ai fi trimis la Hristos. Dar din păcate tu nu mai ai prea multă credință în El ci mai mult ai în medici...

Sigur că este la mine problema fiindcă eu așa ca și ortodocșii și ca și sectanții și ca orice om normal la cap refuz ''tratamentul'' făcut cu dea-sila cu atît mai mult cu cît eu sunt sănătos crezînd în NIP și nu sunt nici împotriva sfinților medici... fără de ariginți!

Nu te mai auto-înșela, recunoaște că nu faci altceva decît să mă contrazici... pentru că ai fost învățat să mă urăști și urîndu-mă faci pe creștinul trimițîndu-mă la doctor cînd știi că defapt prin asta nu vrei decît să mă scoți sectant sau nebun... hai recunoaște și nu te mai ascunde după Copăcel.

Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 18:55:16.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre Post in Biserica universala achimovjan Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 9 06.05.2010 14:53:11
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta mihailt Generalitati 15 09.12.2009 15:00:47
BISERICA UNIVERSALA mara2008 Generalitati 8 06.08.2008 06:07:57