![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 15:17:54. |
|
||||
|
||||
![]()
Frățiorul meu drag, vreau să-mi răspunzi la ultimele 7 postări din topicul acesta, alineat cu alineat (un alineat e un mini bloc din-ăla)...
Te rog, fă "quote", și răspunde la fiecare, iar dacă ai credință și dragoste cu adevărat, dacă ai smerenie și ascultare, nu vei mai răspunde, că nu vei mai avea ce, ci te vei trezi, și vei alerga cu dor, la Sfânta Spovedanie, să mărturisești că ai stat câteva luni, sau câțiva ani, în rătăcirea de la pucioasa și apoi vei fi iertat și vei putea primi Sfânta Spovedanie, în câteva luni... Dumnezeu să-ți ajute să reușești să te trezești și să te vindeci. Pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale tuturor Sfinților Săi.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
este o parte biologica si o parte duhovniceasca. Dar daca ai duh sectar nu poti intelege asta( mai erau unii care refuzau transfuziile). 4. Domnul a zidit din pământ leacurile, și omul înțelept nu se va scârbi de ele. 5. Au nu din lemn s-a îndulcit apa, ca să se cunoască puterea Lui? 6. Și El a dat oamenilor știință, ca să Se mărească întru leacurile Sale cele minunate. 7. Cu acestea tămăduiește și ridică durerea; 8. Spițerul cu acestea va face alifiile. Nu este sfârșit lucrurilor Domnului și pace de la El este peste fața pământului. 9. Fiule! În boala ta nu fi nebăgător de seamă; ci te roagă Domnului și El te va tămădui. 10. Depărtează păcatul și întinde mâinile spre faptele drepte și de tot păcatul curățește inima ta. 11. Dă miros cu bună mireasmă și pomenire de făină de grâu și junghie jertfe grase, pe cât te ajută puterile. 12. Și doctorului dă-i loc că și pe el l-a făcut Domnul și să nu se depărteze de la tine, că și de el ai trebuință. 13. Că este vreme când și în mâinile lui este miros de bună mireasmă. 14. Că și el se va ruga Domnului, ca să dea odihnă și sănătate spre viață. 15. Cel care păcătuiește împotriva Ziditorului său, să cadă în mâinile doctorului. din Cartea întelepciunii lui Isus, fiul lui Sirah Citat:
http://nip-noulierusalimdelapucioasa.blogspot.ro/ Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci acolo nu e o rătăcire dragă fiule risipitor, dragă frate creștin-ortodox așa ca mine ci acolo e casa oricărui suflet de om care își aduce aminte cu dor de Dumnezeu căutînd scăpare.... acolo e Cetatea Cuvîntului. Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 15:34:16. |
|
|||||||||||
|
|||||||||||
![]() Citat:
Dar poate că Domnul Iisus Hristos nu scrie că avindecat orice boală din popor și orice demonizare sau boală psihică? Scrie și martori sunt apostolii care au scris Noul Testament și Apocalipsa prin darul Duhului Sfînt. Tu însă nu îmi recomanzi vreun doctor ci mă faci bolnav mintal pentru că tu nu crezi ceea ce cred eu și de asta insinuezi mereu că aș avea nevoie de doctor, în batjocură. Deci nu e vorba că eu refuz doctorii ca unii dintre sectanți așa cum spui tu, care dacă refuză doctorii nu fac niciun rău nimănui căci dacă ei vor să-și mîntuie mai bine sufletul decît să-și scape trupul de chinuri, e dreptul lor, atît la a beneficia de ajutor medical cît și de a-l refuza. Citat:
Aici e vorba de smerenie și de credință. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Ele interpretează cum vor și pun tot ce cred ele și ce zic ele și ce pretind ele în seama poporului lui Dumnezeu că cică ei ar zice sau ar pretinde sau ar susține toate trăsnăile pe care ele le născocesc prin răstălmăcirea Cuvîntului spre a lor pierzare. NU TE LUA DUPĂ ELE DACĂ VREI SĂ FII POM BUN ÎN RAI! Acolo în Cărțile poporului lui Dumnezeu, în cărțile Lor cele sfinte e Duhul Adevărului și al Mîngîierii care vine de la Dumnezeu și nu de la om. Dumnezeu grăiește și nu omul... și în poporul Lui nu e nicio rătăcire fiindcă nici un duh necurat nu vei găsi în Cartea Sfîntă... în Cuvîntul Lui Dumnezeu. Nu te lăsa deci amăgit de prostiile și de mocirla cu care unele ''ziariste'' foarte ''binevoitoare'' aruncă în ''fiii pe care și-I ridică Dumnezeu din pietrele acestea... vorba sf. pr. Ioan Botezătorul... înainte mergătorul Domnului. Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 16:18:10. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Tu nu te spovedești... Încă, sper.... Nu ai duhovnic, sper să ai. Doar prin duhovnic, vine iertarea de la Dumnezeu. Fiindcă Domnul vrea comuniune, nu egoism. Domnul nu-i iartă pe niciunul care vor iertare fără să fie mădulare ale Bisericii Sale, prin Apostolii Săi, episcopii, preoții și diaconii. Dar să știi că nu-i necaz mare. Te iartă Domnul. Spontan. Tu numai să vrei să fi iertat. Să-ți asumi și recunoști greșeala și să vrei să revii în Biserică. Nu-i mare lucru. Să iubești cu adevărat, să te smerești cu adevărat, să asculți. Dar să vrei. Și te vei vindeca. Nu, nu, nu. Aici o iei pe arătură. Numele Său cel nou, îl va spune după Înviere și după Judecată. Așa spune la Apocalipsă. Biblia nu minte. Să avem grijă să nu mințim nici noi. Citat:
Citat:
Și acelea le vede cu un scop, ca mângâiere, întărire în credință, în dragoste, ajutor pentru biruirea ispitelor și demonilor. Și nu neaparat chiar așa fixe, se mai schimbă câte una alta. Pavel l-a văzut doar pe Domnul, pe drumul Damascului, fără îngeri Sau un om îndumnezeit, cum a fost Carp, când a văzut lucrurile minunate, de care el însuși mărturisește în Biblie. Și până la urmă, nu avem nevoie cu adevărat să vedem acele lucruri. "Fericiți cei ce n-au văzut și au crezut". Poți să ajungi la Curățire și Luminare și fără să vezi acele lucruri minunate. Prin Dragoste, Smerenie, Ascultare, Dicernământ și toată virtutea. Citat:
Citat:
Copăcel, lasă-l te rog, să-mi răspundă la acele postări ale mele, nu-l mai instiga. Am nevoie să-mi răspundă. Am nevoie de el. Apoi poți să-i răspunzi. Umple-te de dragoste.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 27.07.2016 at 16:07:00. |
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
care este tot de la Dumnezeu Citat:
Dumnezeu pentru darurile pe le-a dat lor gratis. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||||||||
|
||||||||||
![]() Citat:
Citat:
Adică nu ne putem și noi ierta între noi măcar și ceea ce ne greșim unii altora? Putem căci asta cerem în rugăciunea Tatăl Nostru: ''...și ne iartă nouă greșelile noastre precum și noi iertăm greșelile greșiților noștrii...''. Caută și la sf. Ap. Pavel acolo unde se scrie: ''mărturisiți-vă unii altora...'' Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
continuarea mai jos |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Demonii nu te învață să ai o viață curată în Credință și să slujești Lui Dumnezeu... din iubire ci demonii te învață să minți, să păcătuiești și să te mîndrești. Eu cred că e așa cum îți spun: cele 7 Trîmbițe sunt 7 îngeri-oameni sfinți și mărturisirea lor este de la Dumnezeu. Toți au făcut minuni mari prin Credința lor în Dumnezeu și minunile lor au fost și sunt bune și sunt mulți martori care le-au confirmat: 1. Preotul Iosif Trifa și Traian Dorz și Oastea Domnului. 2. Arsenie Boca și ucenicii lui. 3. Ciobănașul Petrache Lupu și Moșul de la Maglavit. 4. Sora Veronica de la Vladimirești și 5.Pr. Ioan Iovan de la Recea. 6. Sora Verginica de la Maluri prin care a vorbit Domnul Iisus ca printr-o Trîmbiță cînd ea era în stare de somn și sora sa Maria ca o punte spre... 7. Sora Mihaela de la Pucioasa și pr. Nicușor care continuă scrierea și citirea Cuvîntului lui Dumnezeu. România e țara strălucirii și Noul Canaan și Noul Israel din români iar Iisus a fost trimis de Tatăl la noi pentru că Israelul cel vechi a căzut și îl reneagă și acum pe Mesia. Cei 2000 de ani, o mie și încă o mie au trecut deci iată cum suntem în a treia zi (ca o mie de ani) după scripturi și deci Apocalipsa e în desfășurare spre învierea credincioșilor și nimeni habar nu are exact așa cum este scris: ''Vin curînd, Voi veni ca un hoț și Noi le vom face pe toate... ferice de slujitorul ce va fi găsit veghind.'' (ceva de genul ăsta) Citat:
Citat:
Citat:
Dragă Copăcele, poți să-mi scrii ce vrei căci mă descurc, nu mă plîng și sper că o să pot să-i răspund și lui la toate postările sale... ca să ne lămurim. Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 17:38:55. |
|
||||
|
||||
![]()
Eu sunt mîndru să cred ce ne cere Dumnezeu sau tu ești mîndru nevrînd să crezi?
Citat:
Dar să știi că am tot dreptul să refuz ce cred eu că e rău și să primesc ceea ce consider eu că e bun și nu mă poți tu obliga să mă duc la doctor în timp ce sunt sănătos. Un om sănătos care nu merge la medic nu-și face nicun rău. Deci nu-mi fac niciun rău nici mie și nici ție care persiști în a mă trimite tu la doctor după ce nefiind tu doctor mi-ai pus tot felul de diagnostice făcînd mal-praxis susținînd că aș avea nevoie ba de preot ba de doctor ba de Dumnezeu. Păi eu îi am pe toți aceștia și cred în ei dar dacă voi nu puteți crede în Cuvîntul lui Dumnezeu asta nu înseamnă că eu aș fi bolnavul care trebuie pocăit sau vindecat sau readus la Dumnezeul pe care voi îl renegați. Citat:
4. Domnul a zidit din pământ leacurile, și omul înțelept nu se va scârbi de ele. (din pămînt l-a zidit pe om) 5. Au nu din lemn s-a îndulcit apa, ca să se cunoască puterea Lui? (deci din omul credincios și smerit și mîntuitor care prin sf. Cruce a îndulcit și îndulcește apa.) 6. Și El a dat oamenilor știință, ca să Se mărească întru leacurile Sale cele minunate. (Deci iată că știința cea adevărată vine din CREDINȚĂ și ea poate să facă minuni spre slava lui Dumnezeu.) 7. Cu acestea tămăduiește și ridică durerea; (deci rezumînd e vorba de omul smerit, credincios și a cărei știință îi vine din credință pentru mîntuire spre slava lui Dumnezeu.) 8. Spițerul (farmacistul) cu acestea ( cu smerenia, cu lemnul crucii, credința, cu știința mîntuitoare ce vine din credință) va face alifiile (Iisus a făcut alifie din scuipat amestecat cu pămînt și a uns ochii orbului împlinind chiar scriptura aceasta, deci alifiile se folosesc pentru ochi și pentru bube și răni). Nu este sfârșit lucrurilor Domnului și pace de la El este peste fața pământului. (Deci aceste vindecări sunt valabile în veșnicie pentru toti următorii Domnului.) 9. Fiule! În boala ta nu fi nebăgător de seamă (''orb'' care nu ia aminte); ci te roagă Domnului și El te va tămădui. (iată un alt leac sigur, rugăciunea către Dumnezeu.) 10. Depărtează păcatul și întinde mâinile spre faptele drepte și de tot păcatul curățește inima ta. (iată rugăciunea curată și cinstită care duce la îndreptare și vindecare.) 11. Dă miros cu bună mireasmă și pomenire de făină de grâu și junghie jertfe grase, pe cât te ajută puterile. (iată recunoștința și mulțumirea după vindecare spre deosebire de cei 9 leproși care după ce au fost tămăduiți de Iisus nu au mai mulțumit Domnului decît cel ce nu era de același neam.) 12. Și doctorului dă-i loc că și pe el l-a făcut Domnul și să nu se depărteze de la tine, că și de el ai trebuință. (Aici ne arată care sunt doctorii cei buni) 13. Că este vreme când și în mâinile lui este miros de bună mireasmă. 14. Că și el se va ruga Domnului, ca să dea odihnă și sănătate spre viață. 15. Cel care păcătuiește împotriva Ziditorului său, să cadă în mâinile doctorului. (iar aici ne spune să cădem în mîinile doctorului și nu în sabia depresiei care ne aruncă în disperare și sinucidere căci nu moartea păcătoșilor o vrea Dumnezeu ci să se întoarcă și să rămînă vii.) Citat:
Citat:
Sigur că este la mine problema fiindcă eu așa ca și ortodocșii și ca și sectanții și ca orice om normal la cap refuz ''tratamentul'' făcut cu dea-sila cu atît mai mult cu cît eu sunt sănătos crezînd în NIP și nu sunt nici împotriva sfinților medici... fără de ariginți! Nu te mai auto-înșela, recunoaște că nu faci altceva decît să mă contrazici... pentru că ai fost învățat să mă urăști și urîndu-mă faci pe creștinul trimițîndu-mă la doctor cînd știi că defapt prin asta nu vrei decît să mă scoți sectant sau nebun... hai recunoaște și nu te mai ascunde după Copăcel. Last edited by vsovi; 27.07.2016 at 18:55:16. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre Post in Biserica universala | achimovjan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 9 | 06.05.2010 14:53:11 |
Care e adevarat Biserica Crestina?Ne arata istoria aceasta | mihailt | Generalitati | 15 | 09.12.2009 15:00:47 |
BISERICA UNIVERSALA | mara2008 | Generalitati | 8 | 06.08.2008 06:07:57 |
|