Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.08.2010, 10:22:03
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de proxymagape Vezi mesajul
Tu ce ai inteles?
Inainte de a vorbi de morala atee, studiaza istoria crestinismului, cea reala nu cea relatata de biserici.
Si ai sa vezi cata "dragoste" le aratau crestini celor ce nu le impartaseau credinta.
Ai sa vezi cat de "intelept" este crestinismul trait, nu teoretic.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 13:37:08
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Există vreo morală atee? Unde sunt acele norme, legi și prescripții? Și dacă există ele, sunt adunate într-un tot organic (ETICA ATEE) pe care să-l putem studia și analiza? Dacă nu, despre ce se vorbește aici: morala creștină (valori, porunci, legi) o știu (sau cred că o știu), dar n-am nici o idee despre morala atee.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 13:56:15
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Există vreo morală atee? Unde sunt acele norme, legi și prescripții? Și dacă există ele, sunt adunate într-un tot organic (ETICA ATEE) pe care să-l putem studia și analiza? Dacă nu, despre ce se vorbește aici: morala creștină (valori, porunci, legi) o știu (sau cred că o știu), dar n-am nici o idee despre morala atee.
Sper ca nu pui in aplicare morala crestina! Asta daca tu chiar o cunosti.
Faptul ca tu nu stii nimic despre morala atee este un fapt agravant pentru tine si nu stiu de ce te lauzi cu ignoranta ta pe forum. Nu stii, cerceteaza! Sunt sigur ca nu stii multe. "Necunoasterea nu e o dovada, ignoranta nu-i un argument"
Daca nu vezi ceva scris tu incepi sa omori lumea pe strada? Tu n-ai nicio idee despre ce e rau si ce e bine daca nu citesti ce au scris altii?
Reply With Quote
Vechi 23.08.2010, 14:17:06
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Sper ca nu pui in aplicare morala crestina! Asta daca tu chiar o cunosti.
Faptul ca tu nu stii nimic despre morala atee este un fapt agravant pentru tine si nu stiu de ce te lauzi cu ignoranta ta pe forum. Nu stii, cerceteaza! Sunt sigur ca nu stii multe. "Necunoasterea nu e o dovada, ignoranta nu-i un argument"
Mulțumesc pentru apreciere. Dar, eu credeam că ateii sunt o adunătură pestriță, fiecare individ cu valori și principii proprii și chiar nu am văzut nici unde un volum (carte) de morală atee. Poate că-mi recomanzi una, ți-aș rămâne îndatorat.

Citat:
În prealabil postat de ai2 Vezi mesajul
Daca nu vezi ceva scris tu incepi sa omori lumea pe strada? Tu n-ai nicio idee despre ce e rau si ce e bine daca nu citesti ce au scris altii?
Păi, la câte se scriu, credeam că cei interesați ar fi abordat acest subiect. Ar fi fost, cu siguranță, un bestseller. Îți dai seama, ce de bani...
Faci acuzații grave. Ai știință că aș fi omorât pe cineva?
Am idee despre ce e rău și ce e bine, dar nu din perspectivă atee.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 08:47:34
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
Mulțumesc pentru apreciere. Dar, eu credeam că ateii sunt o adunătură pestriță, fiecare individ cu valori și principii proprii și chiar nu am văzut nici unde un volum (carte) de morală atee. Poate că-mi recomanzi una, ți-aș rămâne îndatorat.
Ironia ma tine in viata! Pe cuvant! Tocmai tu, un crestin, sa spui despre atei ca sunt o adunatura pestrita? Pai tu nu te uiti putin aici pe forum sa vezi cate pareri contradictorii exista intre credinciosi? Fiecare are zeul sau si doar spiritul de turma va face sa va adunati sub o titulatura. Fiecare stie mai bine decat ceilalti ce gandeste D-zeu relativ la orice problema. Si ateii au principii diferite si e normal sa fie asa. Mai greu sa existe un grup de oameni cu exact aceleasi idei. Pana sa-ti recomand niste carti care trateaza moralitatea dpdv ateist, as vrea sa discutam putin urmatoarele afirmatii pe care le faci:
Citat:
Păi, la câte se scriu, credeam că cei interesați ar fi abordat acest subiect. Ar fi fost, cu siguranță, un bestseller. Îți dai seama, ce de bani...
Exista bestseller-uri pe acest si nu inteleg de ce te lauzi cu ignoranta ta in public. Doar putina bunavointa si ai fi aflat ca exista astfel de surse. In schimb tu crezi ca daca tu nu ai habar de existenta lor ele chiar nu exista. Halal ratiune!
Citat:
Faci acuzații grave. Ai știință că aș fi omorât pe cineva?
N-am facut nicio acuzatie, tu te simti atacat cand nu trebuie. Mai citeste ce am scris. Eu am spus altceva.
Citat:
Am idee despre ce e rău și ce e bine, dar nu din perspectivă atee.
Serios? Poti sa-mi spui din ce perspectiva ai tu idee despre bine si rau? As presupune ca esti crestin si te bazezi pe Biblie. Daca e asa, sunt curios de ce nu respecti toate "valorile" din Biblie.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 09:45:41
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Iti dau un bun exemplu.
Morala atee ne face sa fim mai toleranti fata de cei de alta rasa sau religie decat noi.
As putea muuuuuuulte exemple ...
Dar da-mi tu exemple de morala crestina.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 09:50:08
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
...
... stai putin, ca nu mai inteleg ... ateismul nu mai este o religie?!?!
Foarte multi, pe acest forum, s-au zbatut sa demonstreze ca ateismul este o religie si inca una organizata, care pune la cale venirea Antihristului ...
Si tu spui ca e doar o adunatura pestrita, pe care nu ii uneste nici macar un set de principii atee?
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 10:08:24
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Morala crestina da nastere la fii ai lui Dumnezeu. Are o dimensiune in plus fata de cea atee, cea verticala.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 10:32:55
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Morala crestina da nastere la fii ai lui Dumnezeu. Are o dimensiune in plus fata de cea atee, cea verticala.
Foarte convingator ...
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 10:44:48
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Iti dau un bun exemplu.
Morala atee ne face sa fim mai toleranti fata de cei de alta rasa sau religie decat noi.
As putea muuuuuuulte exemple ...
Dar da-mi tu exemple de morala crestina.
Morala crestina este una existentiala care merge pana la jertfa ca daruire prin care se biruieste orice forma de egoism. In ateism nu cred ca se poate vorbi despre jertfa pentru ca in centru este iubirea de sine.

Last edited by georgeval; 26.08.2010 at 10:47:37.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
morala

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lipsa de Dumnezeu in viata morala Decebal Morala Crestina 9 06.08.2013 12:02:33
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. georgeval Generalitati 20 15.02.2012 00:37:34
Morala Crestina - importanta ei iRoDiOn Morala Crestina 8 28.09.2011 00:45:33
Bioetica, familia si morala crestina corneliamate Intrebari utilizatori 10 31.05.2011 07:21:11
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor NagyAttilaPuli Intrebari utilizatori 8 04.07.2010 18:44:22