![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Inainte de a vorbi de morala atee, studiaza istoria crestinismului, cea reala nu cea relatata de biserici.
Si ai sa vezi cata "dragoste" le aratau crestini celor ce nu le impartaseau credinta. Ai sa vezi cat de "intelept" este crestinismul trait, nu teoretic. |
|
||||
|
||||
![]()
Există vreo morală atee? Unde sunt acele norme, legi și prescripții? Și dacă există ele, sunt adunate într-un tot organic (ETICA ATEE) pe care să-l putem studia și analiza? Dacă nu, despre ce se vorbește aici: morala creștină (valori, porunci, legi) o știu (sau cred că o știu), dar n-am nici o idee despre morala atee.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Faptul ca tu nu stii nimic despre morala atee este un fapt agravant pentru tine si nu stiu de ce te lauzi cu ignoranta ta pe forum. Nu stii, cerceteaza! Sunt sigur ca nu stii multe. "Necunoasterea nu e o dovada, ignoranta nu-i un argument" Daca nu vezi ceva scris tu incepi sa omori lumea pe strada? Tu n-ai nicio idee despre ce e rau si ce e bine daca nu citesti ce au scris altii? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Faci acuzații grave. Ai știință că aș fi omorât pe cineva? Am idee despre ce e rău și ce e bine, dar nu din perspectivă atee.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Morala atee ne face sa fim mai toleranti fata de cei de alta rasa sau religie decat noi. As putea muuuuuuulte exemple ... Dar da-mi tu exemple de morala crestina. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Foarte multi, pe acest forum, s-au zbatut sa demonstreze ca ateismul este o religie si inca una organizata, care pune la cale venirea Antihristului ... Si tu spui ca e doar o adunatura pestrita, pe care nu ii uneste nici macar un set de principii atee? |
|
||||
|
||||
![]()
Morala crestina da nastere la fii ai lui Dumnezeu. Are o dimensiune in plus fata de cea atee, cea verticala.
|
|
||||
|
||||
![]()
Foarte convingator ...
|
|
||||
|
||||
![]()
Morala crestina este una existentiala care merge pana la jertfa ca daruire prin care se biruieste orice forma de egoism. In ateism nu cred ca se poate vorbi despre jertfa pentru ca in centru este iubirea de sine.
Last edited by georgeval; 26.08.2010 at 10:47:37. |
![]() |
Tags |
morala |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 12:02:33 |
Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 00:37:34 |
Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 00:45:33 |
Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 07:21:11 |
Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 18:44:22 |
|