Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.05.2009, 17:32:30
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Aceeasi logica "subtire" pe care incerci sa o invoci se poate aplica in absolut orice alta situatie si duce unde ti-am aratat.
Banuiesc ca pe asta n-ai vazut-o.
Sint de acord cu pedepsele, nu sint de acord cu pedeapsa cu moartea.
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Eu te-am invitat sa arati exact contextele in privinta unora din problemele enumerate de tine pe care vad ca totusi ai tendinta sa le amesteci "la gramada" pentru ca nu e prima data (sau nu esti singurul) cand invoci niste situatii dar esti pe langa problema atunci cand trebuie sa analizezi mai serios chestiunea.
Depinde la ce te referi. Sa vorbim la obiect, ceea ce faci tu se cheama manelism ideologic.

Circumcizia tine de Legea Veche.
A, a schimbat legea intre timp? N-am stiut.

As vrea sa stiu, ca sa nu discutam degeaba, daca legile din Exod apartin de legea veche sau de cea noua. Si cine a hotarit ca unele sint vechi si altele noi.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2009, 14:41:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Sint de acord cu pedepsele, nu sint de acord cu pedeapsa cu moartea.
Care va sa zica asta e argumentul final? Nu esti de acord cu pedeapsa cu moartea instituita de Dumnezeu intr-un anumit context al VT pentru ca ..tu nu esti de acord cu pedepasa cu moartea.

Ce sa zic, straluctitor reper obiectiv pentru a judeca pe Dumnezeu.

Citat:
A, a schimbat legea intre timp? N-am stiut.
Dpdv legal "n-am stiut" nu e o scuza.

Citat:
As vrea sa stiu, ca sa nu discutam degeaba, daca legile din Exod apartin de legea veche sau de cea noua. Si cine a hotarit ca unele sint vechi si altele noi.
Am vazut ca ai deschis topic pe problema asta am sa-ti raspund acolo cand o sa am timp.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Ce carti recomandam celor ce "cauta"? VladCat Generalitati 31 21.08.2010 17:40:58
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Lamuriri la "Ectenia celor chemati" sophia Sfanta Liturghie 15 01.11.2009 21:05:33