![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
O fapta buna se cunoaste daca este buna, atunci cand roadele ei sunt bune si sunt bune pentru toata lumea. Deci trebuie facuta diferenta intre intentia buna si fapta buna. Astfel cred ca multi au intentii bune, dar sa stii cu adevarat ca ai facut o fapta buna , nu ai cum.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Primul da slava lui Dumnezeu si se smereste,al doilea se poate umfla in pene,ca nu este precum vamesul.
|
|||
|
|||
|
Si care ar fi raspunsul la intrebare?
|
|
|
|||
|
|||
|
Dupa cum ti-am explicat mai sus, nu ai cum sa stii daca ai facut o fapta buna, exista doar intentii bune, care din punctul meu de vedere nu se diferentiaza pe categorii.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Fiecare are ideologia sa. Binele ateu este de cele mai multe ori un moft sau facut din constrangere. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Binele e o fapta universala si nu tine cont de orientarea religioasa. Daca un ateu salveaza un crestin de la moarte o face din constrangere sau il intreaba de ce religie e ? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Crestinul stie ca acest instinct a fost pus in om de Dumnezeu, ateul nu are o explicatie pentru asa ceva, zice ca "pur si simplu asa i-a venit", invoca o lege a altruismului (vezi putin mai inainte) care de fapt n-are baze serioase sau cel putin in cazul asta nu e deloc fundamentata (individul renunta la propria siguranta pentru a salva pe altul, asa ceva este anti-darwinist) etc. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Teologic vorbind, faptele facute fara credinta sunt cvasi-nule din perspectiva vesniciei. Desi eu as indrazni sa sper pentru mantuirea unui ateu care isi risca viata pentru a o salva pe a altuia. |
![]() |
| Tags |
| morala |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Lipsa de Dumnezeu in viata morala | Decebal | Morala Crestina | 9 | 06.08.2013 13:02:33 |
| Constiinta morala si legea lui Dumnezeu. | georgeval | Generalitati | 20 | 15.02.2012 01:37:34 |
| Morala Crestina - importanta ei | iRoDiOn | Morala Crestina | 8 | 28.09.2011 01:45:33 |
| Bioetica, familia si morala crestina | corneliamate | Intrebari utilizatori | 10 | 31.05.2011 08:21:11 |
| Morala ortodoxa - o morala a existentei, nu a legilor | NagyAttilaPuli | Intrebari utilizatori | 8 | 04.07.2010 19:44:22 |
|
|