![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Referitor la satelitul geostationar, stiinta (si Viorel2010) ne spune sa credem urmatoarele:
1. distanta fata de Pamant a satelitului pe orbita geostationara – 35797 km 2. viteza satelitului – 11069 km/ora 3. diametrul Pamantului la Ecuator – 12756 km => satelitul se afla la o distanta de cca 2.8 ori diametrul Pamantului si zboara in jurul acestuia cu o viteza de 11069 km/ora cu motoare electrice alimentate cu energie solara! Obiectia 1 Orbita geostationara sa afla in afara centurilor Van Allen, problema este cum trece semnalul TV prin cele 2 centuri fara a fi afectat, cind la cea mai mica ploaie toti cei care au antena de satelit stiu ca nu mai prind nici un semnal. Este de ajuns un strat de nori ca semnalul sa dispara si totusi trece nealterat prin cele 2 centuri Van Allen? Obiectia 2 Durata de viata a unui satelit geostationar este de 3-5ani, asta presupune ca acesta (impreuna cu Pamintul) a “inconjurat” complet Soarele de cel putin 3-5 ori si a ocolit Pamintul de 1100-1825 ori, nu uitati, pe o orbita situata la cca 2.8 ori diametrul Pamantului. Ce SuperMotor electric a folosit satelitul si ce combustibil “solar” a folosit in tot acest timp ? Ca sa va faceti o idee cat inseamna 11069 km/ora am sa va prezint o comparatie: Un avion de vânătoare MIG-23 zboara cu 2500 Km/ora; O racheta zboara cu 3430 Km/ora; Naveta spatiala Discovery – la un minut dupa lansare, are o viteza de 6000 km/ora, fiind propulsata de trei motoare si doua rachete suplimentare. Acestea se separa, la doua minute dupa decolare, cazand in Atlantic, naveta ajunge pe orbita, la 225 km deasupra Pamantului Naveta spatiala Discovery e pe orbita la 225 km fata de Pamant insa satelitul GEO este la 35797 km. Cum parcurge satelitul distanta de cca 35500 km dintre orbita navetei si orbita geostationara, trecind prin centurile Van Allen? Mai Viorel2010 daca tu poti in numele stiintei sa crezi asa ceva, atunci in mod sigur ca poate ai avut si iluzia ca satelitul putea sa cada pe Pamint daca avea 68 kg si se afla la o distanta de cca 2.8 ori diametrul Pamantului de acesta. Last edited by neica_nimeni_altul; 05.08.2011 at 22:54:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Intr-adevar, din punct de vedere tehnic omenirea a progresat.
Dar daca ne gandim ca in secolul 20 au avut loc cele mai mari razboaie si cele mai cumplite experiente totalitare care au dus la moartea a sute de milioane de oameni in lagare si gulaguri, eu nu as zice ca a progresat. Nu sunt impotriva progresului tehnic. Din pacate insa, acest progres nu a fost insotit si de unul sufletesc, ba chiar dimpotriva. Si chiar si din punct de vedere stiintific, am progresat mai mult la nivel tehnologic, pentru ca in profunzime, lucrurile ne raman la fel de neclare. Richard Feynman spunea intr-un curs al sau ca inainte se credea ca fiecare planeta era miscata de un inger. Si completa el spunand: Nici azi nu suntem prea departe de explicatia aceea. In fond, nimeni nu a reusit sa explice satisfacator gravitatia. Tot Feynman spune ca explicatia data de Einstein, ca gravitatia ar fi data de curbura spatiu-timpului in preajma corpurilor cu masa mai mare, vine in contradictie cu unele fapte observate. Iar daca mergem si mai in profunzime, la nivel atomic, cine poate zice ca intelege cu adevarat mecanica cuantica? Nici marii fizicieni nu se pun de acord asupra interpretarii rezultatelor ei. Se folosesc in tehnologie de aceste rezultate, dar de inteles cu adevarat, nu le intelege nimeni. Asta nu am zis-o eu, ci cativa dintre marii fizicieni ai lumii. Si revenind la faza cu progresul. Ce alt progres in afara de cel tehnic mai puteti semnala? Exista progres in arta? Sau in literatura? Sau in filozofie? E bine sa va mai ganditi cand formulati asemenea teorii legate de progres. |
|
||||
|
||||
![]()
Stimabile, de unde ai dedus logic ca reiese asa ceva, tu atat ai inteles sau asta e raspunsul tau la intrebare ?
|
|
||||
|
||||
![]()
Excelenta observatia. Dar credeti ca ateii admit ca exista suflet ? Ca ei nu au e foarte clar, principial vorbind !
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum sta satelitul pe orbita daca nu are nici un motor? => Cum sta Luna pe orbita daca nu are nici un motor. Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Stai că ți-o bagă p'aia că luna nu e geostaționară, așa că analogia nu se potrivește.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Teologia ortodoxa (patristica, academica) si stiinta (paradigma stiintifica actuala) | Eugen7 | Dogmatica | 199 | 19.02.2013 19:40:14 |
Teologia de eliberare | ignatiu | Biserica Romano-Catolica | 1 | 16.09.2012 22:31:47 |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Pseudo-gene care nu sunt deloc pseudo | flying | Teologie si Stiinta | 0 | 17.07.2010 08:09:32 |
intrebari despre teologia ortodoxa | nell | Despre Biserica Ortodoxa in general | 14 | 09.09.2009 20:33:48 |
|