![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ei bine, la chestia cu frigul am avut probleme în anotimpul rece. Terezei îi era frig în fustă. M-am tot întrebat cum de bunicelor noastre, pe când erau fetițe, nu le era frig. Răspunsul a fost simplu, nu și soluția. Lor nu le era frig, fiindcă, mai întâi, aveau un anumit tip de chiloți "cu mânecuțe". Sunt imposibil de găsit azi în magazinele de confecții. Peste acești chiloți cu mânecuțe, aveau, de fapt, un fel de pantalonași. De obicei, ei aveau un caracter de pantaloni bufanți, adică spre capăt mânecuța pantalonașilor era prinsă cu un elastic (sau sfoară) care făcea ca frigul de la picioare să nu treacă în sus, spre bazin. Nu am găsit pe nicăieri asemenea pantaloni, deși magazinele cu lenjerie pentru femei s-au dovedit pline cu tot felul de chestii care m-au uluit. Peste pantalonașii bufanți, bunicile noastre mai aveau, până la fustă, fustanela. Astăzi, puținele fete și femei care mai poartă fustanelă o poartă cusută de fustă (jupă) și, de regulă, atunci când fusta este mai transparentă. Dar atunci se purtau pentru a ține cald și erau independente de fustă. În sfârșit, fusta însăși, fusta de iarnă, era lungă peste genunchi și dintr-un material cu textură generoasă. Greu de găsit, azi, în magazine pentru copii și adolescente asemenea fuste. Și atunci, doamnele din familia mea nemaiștiind croitorie (domnii nu au știut nicicând), eu a trebuit să-i fac toate acestea de comandă. Materiale și croitor pentru fustă am găsit ușor (dar nu ieftin), în schimb mult mai greu mi-a fost să găsesc o lenjereasă. În primul rând, lenjerese mai sunt extrem de puține. Iar eu locuiesc în mijlocul Bucureștiului, mă gândesc dacă la Slobozia, de exemplu, există vreuna. Cu greu, am găsit o lenjereasă. A priceput foarte greu ce vreau de la ea, a trebuit să-i desenez. Doar chiloți a refuzat să-mi facă, neștiind cum. "Haideți, domnu', că nu mai face nimeni chiloți!". Mi s-a părut ciudat ca o lenjereasă să nu facă chiloți. Ca o asistentă medicală care nu face injecții. Până la urmă, aventura s-a terminat cu bine, și, în schimbul a vreo trei milioane, fetița mea are, acum, două fuste de iarnă, fustanelă roșie, fustanelă albă și două perechi de pantalonași cu mânecuțe bufante home-made. Doar că am rămas în urmă cu gazul, mai am ceva facturi de iarnă înaintate spre plată. Deci, dacă se vrea, se poate, dar nu simplu.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 23.04.2012 at 00:14:43. |
|
||||
|
||||
![]()
Deci daca monahii sunt oameni ca si noi iar noi suntem monahi ca si ei,unde mai este hotarul?
Ce-i cu aceasta confuzie?
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mai sunt si dresuri cu o textura foarte groasa,grosime care se masoara in Deni,de exemplu cei de 100 deni sunt cei mai grosi. Daca fusta este groasa si se combina cu colanti si dres gros ne apropiem de realitatea purtarii fustei pe timp friguros.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Nu-mi place de loc cum se văd colanții lungi cu fustă peste ei. Chestie de gust. La niște colanți demi, cu fusta care să-i acopere, nu m-am gândit, dar cred că e o idee bună și fezabilă.
|
|||
|
|||
![]()
eu nu as purta asa ceva!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Treaba cu fustita a venit de la ea, eu chiar am insistat cand frigurile erau prea mari sa renunte la fustita, dar cu greu am convins-o Poate si datorita faptului ca la gradi multe fetite veneau in fustite, fie vara fie iarna. Stiti care e ciudatenia ? ca mogaldeata de nici 3 ani, cat avea pe atunci,m-a determinat sa renunt defintiv la pantaloni(ii mai purtam ocazional, mai ales la birou cand era foarte frig).
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ideea cred ca e aceasi, dar exprimarea , in prima situatie e mai grava. Oare o fi vorba de traduceri diferite?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Caci uite ce nazbatii le trece la unii prin cap, iti vine sa-ti iei campii: http://www.razbointrucuvant.ro/recom...dine-politica/ Scriam undeva nu de mult despre aceste ciudatenii ale zilelor noastre, baietii par din ce in ce mai efeminati (o fi de vina si lipsa armatei? eu ma gandesc ca da!) fetele par din ce in ce mai lipsite de feminitate, asa vad eu pe strada, in jurul meu.. (nu generalizez, dar am sesizat acest aspect) Citat:
La acei tip de chiloți "cu mânecuțe". eu le ziceam amuzant "gogosari" asa mi se pareau mie...Dar erau flausati si foarte caldurosi, numai ca atunci, copil fiind, nu voiam sa-i iau pe mine in ruptul capului!!!! Sa va spun ceva: eu as purta azi un asemenea port, cum aveau mama, bunica, femeile de la tara (mama si-a pastrat portul pana in ultima zi si dupa! caci a lasat pregatite hainele de ingropaciune), am probat vara, am adoptat stilul acela de fuste si este extraordinar de comod, imi place foarte tare. In plus mi-e foarte drag, chiar azi cand vad pe strada femei de la tara imbracate in portul traditional ma intorc si ma uit dupa ele, iat atunci in vin in minte anii copilariei.... Doar ca un asemenea port e foarte greu de confectionat (dar e si durabil) iar noi suntem in epoca "repede si de unica folosinta" Last edited by Adriana Cluj; 23.04.2012 at 13:25:30. |
|
|||
|
|||
![]()
mai ales pustii emo
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 211 | 07.07.2025 21:15:36 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|