![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Mai intii o cugetare din parintele Teofan Zavoritul , care spunea vis-a-vis de primirea credintei fara sovaire :,,... pt.cei ce cred nu este nevoie de dovezi iar pt. cei ce nu cred dovezile sunt de perisos ". Chiar astazi , la Evangheluie, s-a citit a X-a fericire : ,,Fericiti ce ce cred si nu au vazut " (nu li s-a facut vreo demonstratie pt. credinta ) 2. Mare mi-a fost mirarea cind aflindu-ma in Min. Cetatuia- Negru Voda, Arges , staretul, parintele Modest , in predica liturgica, a evidentiat faptul ca este firesc ca si placut , ca femeia sa fie ingrijita, aranjata, infrumusetata discret , cu putin ruj , cu putin fard, cu putin contur la ochi , ca de, asa ii sta bine unei femei . Chipurile nu ostentativ , dar asa putin , ca sa poata atrage mai lesne ! De asemenea nu putine sunt minastirile in care am vazut maicute pensate la sprincene si cu lac incolor pe unghii. Cu siguranta ca pt. Hristos se ingrijesc sa fie minunate ! Abia acum am inteles cuvintele gheronului Paisie Aghioritul care spunea despre monahi si despre mireni : ,,...in vremurile din urma , oamenii vor fi ca dracii iar monahii ca oamenii" Probabil ca nu suntem departe de acele vremuri.
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 22.04.2012 at 21:32:00. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
tinuta in biserici | marlene | Tinuta in Biserica | 211 | 07.07.2025 21:15:36 |
Tinuta barbatului in biserica | Hartford | Tinuta in Biserica | 56 | 26.05.2025 11:33:59 |
Imaginea ideala a femeii laice in biserica | sophia | Tinuta in Biserica | 55 | 22.01.2012 06:11:46 |
Biserica si discriminarea femeii | Golbi_ | Despre Biserica Ortodoxa in general | 460 | 08.12.2011 18:19:07 |
Spovedania trebuie tinuta | costel | Pocainta | 10 | 29.01.2010 15:08:28 |
|