Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2012, 21:28:48
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana Cluj Vezi mesajul
Tema este: tinuta in biserica, nu pe campul de lupta...
Nu cunosc vestimentatia femeilor la 626, probabil ca piesele de baza erau fusta si bluza, iar acolo, sub influenta popoarelor vecine, sa fi fost salvarii.., precis insa nu erau imbracate in blugi

Dar decat sa ne tot batem noi capul aci, nu mai bine mergem fiecare femeie nedumerita si-l intrebam pe preotul nostru: parinte, cum e cuviincios sa intru eu in biserica?
Si daca preotul ne spune sa venim rujate pana la urechi, cu mini, cu decolteu si cu parul valvoi, facem ascultare si asa venim!
Caci, zice chiar unul din marii stareti, parintele Efrem Katunakiotul ca: ""Ai facut ascultare, mergi in Rai, nu ai facut, mergi in Iad.""
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=364

Si gata, am rezolvat dilema!
Doua lucruri vreau sa spun :

1. Mai intii o cugetare din parintele Teofan Zavoritul , care spunea vis-a-vis de primirea credintei fara sovaire :,,... pt.cei ce cred nu este nevoie de dovezi iar pt. cei ce nu cred dovezile sunt de perisos ".
Chiar astazi , la Evangheluie, s-a citit a X-a fericire : ,,Fericiti ce ce cred si nu au vazut " (nu li s-a facut vreo demonstratie pt. credinta )

2. Mare mi-a fost mirarea cind aflindu-ma in Min. Cetatuia- Negru Voda, Arges , staretul, parintele Modest , in predica liturgica, a evidentiat faptul ca este firesc ca si placut , ca femeia sa fie ingrijita, aranjata, infrumusetata discret , cu putin ruj , cu putin fard, cu putin contur la ochi , ca de, asa ii sta bine unei femei . Chipurile nu ostentativ , dar asa putin , ca sa poata atrage mai lesne !
De asemenea nu putine sunt minastirile in care am vazut maicute pensate la sprincene si cu lac incolor pe unghii. Cu siguranta ca pt. Hristos se ingrijesc sa fie minunate !

Abia acum am inteles cuvintele gheronului Paisie Aghioritul care spunea despre monahi si despre mireni : ,,...in vremurile din urma , oamenii vor fi ca dracii iar monahii ca oamenii"

Probabil ca nu suntem departe de acele vremuri.

Last edited by zaharia_2009; 22.04.2012 at 21:32:00.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
tinuta in biserici marlene Tinuta in Biserica 211 07.07.2025 21:15:36
Tinuta barbatului in biserica Hartford Tinuta in Biserica 56 26.05.2025 11:33:59
Imaginea ideala a femeii laice in biserica sophia Tinuta in Biserica 55 22.01.2012 06:11:46
Biserica si discriminarea femeii Golbi_ Despre Biserica Ortodoxa in general 460 08.12.2011 18:19:07
Spovedania trebuie tinuta costel Pocainta 10 29.01.2010 15:08:28