![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre faptele (neo)protestantilor uite o fapta. Am o prietena din Ardeal, care este baptista si care, citind Vechiul Testament a vazut ca este bine sa dea zeciuiala asa ca a decis sa dea 10% din salarul ei la saraci. Viziteaza bolnavi in spitale si chiar si in puscarii a fost cu un grup organizat. Exista si tot felul de asociatii internationale protestante care ajuta oamenii in lumea intreaga, pot sa iti dau exemple daca vrei. Ii ajuta cu bani, evanghelizeaza, boteaza si unii sunt si vindecati de tot felul de afectiuni trupesti prin rugaciune si credinta. Toate acestea exista, pentru cine are ochi sa le vada, sau doreste sa le descopere cu adevarat... |
|
|||
|
|||
![]()
Nu doamna batrani arata cum au fost ei la inceput! Adventii de azi sunt mult mai deschisi decat cei de ieri! Nu aveau voie sa se uita la televizor ba altii in afara adventilor nu aveau voie sa danseze etc etc La un moment dat biserica catolica a intervenit asupra sectatntilor si a aratat cat de gresiti umbla. Pe de alta parte bisericile lor incepeau sa devina goale! Atunci protestantii au facut ce a facut si Garbaciov
![]() Cat despre ajutoare nu va lasati pacalita! Va spun doar atat. In America la daramarea celor doua turnuri gemene adeptii bisericii x i-au alungat pe ceilalti binevoitori ca sa apara numai ei in fata. Apoi poti sa fi si neoprotestant sa ai inima curata si iehovist si orice. Dar asta nu inseamna ca biserica lor este buna... Cat despre un studiu ce vrem sa facem asupra unei lucrari deobicei se incepe prin studierea altor studii! Ortodocsia nu vrea ca enoriasul sa nu studieze. Dar nu poti invata fara profesor! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa cum a precizat si Adriana, si poate orice ortodox sincer sa-ti confirme. NIMENI nu poate inca sa -i bata pe catolici si protestanti la fapte! |
|
|||
|
|||
![]()
Ba poti foarte bine si cu rezultate bune..autodidact! marii sfinti asa au fost!
|
|
|||
|
|||
![]()
Hai ca acum te inteleg Andrei .Tu ai chef de cearta.
In privinta protestantilor ei (cicase) nu se lauda cu faptele lor! Doar credinta ii mantuieste!Adriana a zis probabil sau alti ortodocsi ca noi nu trebuie sa cadem in latura acelora (protestanti ) de a ne considera fara pacate! Sau perfecti! Dar repet iti spun ,Protestantii au si o dogma :solo fide!(numai credinta) Marii sfinti au stat sub ascultare de biserica si de duhovnici. Chiar Francisc la catolici si nu numai acest exemplu cand a hotarat sa faca un ordin monahal el s-a dus la papa ca sa aiba binecuvantarea lui ca sa nu cada in erezie! Adriana sau altii (imi cer scuze daca gresesc) cred ca s-au referit la un paradox protestant : ei nu se lauda cu faptele lor bune(cea ce nu e adevarat) dar ne arata noua faptele gresite(de parca ei nu ar avea)! Last edited by bairstow; 21.01.2011 at 18:18:48. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Marii sfinti au stat departe de socializare inclusiv cea bisericeasca. Tocmai faptul ca NU au stat in ascultare i-a apropiat de Dumnezeu. Stateau in pustie si nu vorbeau cu nimeni. Putea sa bata la usa pesterii chiar si episcopul. Din toate vremurile, marii deschizatori de drumuri inclusiv drumuri catre Dumnezeu au fost oameni rebeli, anarhici care nu ascultau de nimeni si nu permiteau sa fie spalati la creier si "cumintiti" de manipulatori. |
|
|||
|
|||
![]()
Hai ca asta a fost tare . Revenind la pustnici mai bine te-ai documenta mai atent. Parca Simion Stalpnicul cand a venit episcopul la el acesta a zis catre episcop: daca nu fac bine acum ma cobor jos!
Pai tu nu citesti Nt si scrierile crestine ca totul se face sub ascultare? Hai sa nu ne certam intreaba si tu pe preoti si nu numai. Citeste! Pai cand lui Papacioc i s-a spus de catre episcop sa vina nu stiu unde imediat a venit! sau tu crezi ca monahii se roaga cum vor ei au zile care daca nu vor nu fac nimic etc etc? Pe bune nu o lua ca un afront dar ceva imi spune ca e ceva neanregula cu tine. Biserica ortodoxa in special se bazeaza pe ascultare. Ca acum lumea a luato razna si copii numai asculta de parinti de oamenii bisericii ca joaca Cunter Strike si alte jocuri violente si nu-i mai intereseaza decat Eul lor asta e partea a doua. Dar pe asta se bazeaza biserica ortodoxa si cea catolica: pe comuniune de familie pe comunitate! Preotul fara enoriasi nu poate oficia slujba iar noi suntem lucratori impreuna cu el... Te rog daca esti ortodox adevarat intreaba si nu te supara pe ce am scris! De aceea sunt si zeci sute mii de biserici neo ca ficare gandeste cum vrea el(Jesus personal). Adica Un Dumnezeu dupa poftele lor! dar sti ca daca pe un bebelus nu-l invata nimeni nimic pe la 5-10 devine un animal care nu mai poate gandi niciodata? Deci fiecare avem nevoie de invatatori! Ei te pot invata sa judeci sa inveti corect! Pai ai vazut tu pe un monah ca respecta sambata zi de odihna ca e el mai cu mot? Sau ca nu se inchina la icoane ca asa vrea el?!? Last edited by bairstow; 21.01.2011 at 19:09:23. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In rest, no comment. Ati inceput zicand ca nu au fapte, ca sa continuati ca de fapt au fapte dar sunt de ochii lumii. Etc. Spuneti mai bine care sunt faptele ortodocsilor care sunt mai presus de cele ale protestantilor si nici nu sunt facute de ochii lumii. Si apoi si criteriile dupa care stiti care cum sunt facute. Si oricum eu nu la America m-am referit ci la ceea ce se face in tarile sarace din Africa si Asia. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu ascultandu-i pe protestantii care au mai publicat pe acest site am inteles ca la ei sta treaba asa: se mantuiesc prin credinta insa a avea credinta = a avea fapte, iar cine nu are fapte inseamna ca nu are credinta. Nu se mantuiesc prin fapte, ci faptele sunt doar dovada ca exista credinat, iar lipsa faptelor este dovada ca nu exista credinta, si fara credinta lucratoare nu exista mantuirea. Una fara alta nu se poate la ei. Si de asta au grija sa faca fapte. Si este foarte corect. Eu nu am gasit nimic gresit, este conform Bibliei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si apropos de Sf. Maria Egipteanca, desi nu avea nici un fel de studiu, nu stia nici sa citeasca, daramite sa fi studiat Biblia la viata ei, totusi ii vorbeste parintelui Zosima cu versete din Biblie invatate direct de la Duhul Sfant ![]() Last edited by Adriana3; 21.01.2011 at 19:37:03. |
![]() |
Tags |
din ospățul credinței |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul pentru femeile insarcinate | anculina | Postul | 202 | 27.04.2016 09:39:32 |
Sfaturi pentru un prea-pacatos | laur_3440 | Pocainta | 6 | 16.05.2010 20:02:26 |
(Cum) sunt informate femeile inainte de avort? | andreicosmovici | Generalitati | 10 | 11.08.2008 08:29:04 |
|