Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.05.2015, 23:09:50
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Dacă Antonia postează o aberație, de ce e nevoie să răspunzi cu o alta ? Conflictul între evrei și musulmani durează de mai puțin de un secol.

P.S. Antonia, îți mulțumesc !! Citind link-ul tău, am dat peste ceva MUUULT mai spectaculos decât aberația inițială (că Islamul a fost creat de evrei).

Explică unul dintre comentatori că Islamul a fost creat de.... de ............. Atenție, nu o să vă vină să credeți, e BOMBA zilei..... Islamul a fost creat de... IEZUIȚI !!!!!

De mult nu am mai râs așa de bine. Pe bune, mulțumesc.

De fapt, primul conflict a fost putin dupa aparitia islamului, cand un trip evreu din peninsula araba a incalcat pacea. A fost invins si expulzat dupa. Dupa aceea au mai fost persecutari evreiesti de catre musulmani prin evul mediu, dar nu majore.

In general, relatiile nu au fost rele, dar nici bune.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2015, 23:11:59
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

A fost creat de evrei. Evreii au fost creati de iezuiti.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2015, 23:18:52
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
A fost creat de evrei. Evreii au fost creati de iezuiti.
Iar iezuiții au fost creați de mormoni. Ce, nu credeți ? Citiți Cartea lui Mormon. Dar nu aceea pe care o distribuie misionarii LDS pe stradă. Aceea e falsă. Care e cea adevărată ? Păi, dacă întrebați, nici nu aveți dreptul să știți.

Nu-i așa că e minunată paranoia ?
Reply With Quote
Vechi 08.05.2015, 23:24:44
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Esti sigur ca nu scrie in aia pe care o distribuie pe strada ? Ca eu nu am citit nici o carte de-a lor.
Desi ma indoiesc ca ar fi adevarat, pentru ca iezuitii au existat dintotdeauna si probabil J. Smith e tot o creatie de-a lor. :)
Reply With Quote
Vechi 08.05.2015, 23:39:04
Wryetui's Avatar
Wryetui Wryetui is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu stiu altii cum sunt, dar eu nu m-am convertit din cauza ca am aflat despre minunile petrecute la nivel vizibil in lumea catolica.

Eu m-am convertit dupa ce am cunoscut personal un preot minunat si am aflat de existenta unor episcopi care au murit pentru credinta lor, mai precis pentru un singur aspect al ei: acela ca a te rupe de vicarul lui Cristos inseamna a te rupe de Cristos. Ofertelor celor care le-au propus sa isi pastreze libertatea aparenta, sa isi pastreze toate celelalte aspecte ale credintei si chiar functiile si onorurile, ei le-au dat urmatorul raspuns: "credinta noastra este viata noastra!"

Ca acel preot care m-a pescuit, ca acei superiori ai lui pe care ii cunoscuse si ii urmase, ca aceia as vrea sa fiu. Credinta mea sa fie viata mea.

Cercetarea minunilor a venit mai tarziu si, desigur, a lucrat la randul ei in sensul intaririi credintei. Dar nu acesta a fost factorul declansator. La data convertirii mele, eu nu auzisem ca trupurile atator sfinti sunt incorupte, nu auzisem de aparitiile Sfintei Fecioare, nu auzisem de miracolul de la Lanciano si nici de celelalte miracole euharistice si nu stiam nici ca Padre Pio a inviat copii morti, nici ca a prezis unui oarecare tanar preot polonez ca intr-o zi va ajunge sa fie Papa.

Ceea ce m-a atras pe mine au fost oameni cu care as vrea sa seman.
Dar de ce pentru a te mantui e nevoie sa fi sub episcopul Romei? Nu inteleg... Pe langa ca, daca un episcop are sa reprezinte pe toti crestinii din lume (teoretic), nu ar trebui sa fie mai mult decat sfant? Uite cati papi deplorabili au existat in lumea asta, bineinteles ca or fost si papi buni, dar spre exemplu familia Borgia si altii, cum poate o dogma ca infalibilitatea papala sa coexiste cu un comportament imoral si deplorabil?
Reply With Quote
Vechi 08.05.2015, 23:40:45
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Esti sigur ca nu scrie in aia pe care o distribuie pe strada ? Ca eu nu am citit nici o carte de-a lor.
Desi ma indoiesc ca ar fi adevarat, pentru ca iezuitii au existat dintotdeauna si probabil J. Smith e tot o creatie de-a lor. :)
Nu scrie... Am avut curiozitatea să o citesc. Scriu tot felul de chestii interesante, dar pe asta au omis-o. Adică a omis-o, J.Smith.... acuma, mă gândesc, poate l-or fi influențat chiar ei să o omită. Ca să se ascundă...
Reply With Quote
Vechi 08.05.2015, 23:43:26
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Wryetui Vezi mesajul
cum poate o dogma ca infalibilitatea papala sa coexiste cu un comportament imoral si deplorabil?
Dar cum poate sfințenia Sfântului Petru să coexiste cu declarația lui: "nu Îl cunosc" ?
Reply With Quote
Vechi 09.05.2015, 00:08:24
Barsaumas
Guest

Implicit

Aiureala cu "Vaticanul e mama relelor" e clona tampeniei aleilalte, aia fascistoida cu "evreii sunt dracu". Ambele, dar mai ales prima, sunt hibrizi de latrat subiectivist-confesional si delir ideologic, tipice stilistilor/zelotistilor/filetistilor greci sau sarbi.
Greu de gasit ceva mai agasant si ciudat decat adunatura aia de clerici autoinchipuiti si ierarhi bonzai.
Ma uitai si io pe tampenia de link. Saitul idiotogeticum ar trebui inchis, iar autorii luati la intrebari pentru ura antisemita si negarea Holocaustului. Ce manele pseudo-apologetice a la Serafim de la Pireu... Astia are valoare...subnula...

Last edited by Barsaumas; 09.05.2015 at 11:21:59.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2015, 01:24:35
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Eu m-am convertit dupa ce am cunoscut personal un preot minunat si am aflat de existenta unor episcopi care au murit pentru credinta lor, mai precis pentru un singur aspect al ei: acela ca a te rupe de vicarul lui Cristos inseamna a te rupe de Cristos.
Care din cei 12 Apostoli este "vicarul" lui Hristos? Sau care din cei 72 de Apostoli?

De ce nu spune Hristos asta în mod explicit, mai ales când cei 12 apostoli se certau care să fie primul? De ce nu le spune Domnul: tu ești primul! ?

De ce permitem să fim înșelați de demoni? Din neiubire, din iubire egoistă...

Spun mai simplu: rugați-vă, citiți, iubiți sincer și curat, nevinovat ca un copil, pe toți oamenii, indiferent ce greșeli fac, nu iubiți greșelile, dar căutați să vedeți și să înțelegeți de ce au făcut acele greșeli, fără să îi judecați, ci din iubire faceți asta; și Dumnezeu vă va descoperi care este Adevărata Lui Credință și de ce, și cum să ajungeți la ea și unde este și cum să rămâneți în ea și cum aduceți și pe alții la ea. Acestea le veți lustruii, îngrijii, adâncii spre mântuirea voastră și poate și a celorlalți.

Altfel spus:

Oricum privim, nu există 5 adevăruri, ci un Adevăr, iar 4 sunt defapt minciuni și duc la iad, chiar dacă se autonumesc adevăr.

Nu există 5 biserici, ci o Biserică, restul 4 grupuri, sunt defapt minciuni și rătăcesc pe cei care le urmează, chiar și cu sinceritate, e aparentă, căutarea lor nu e sinceră, iubirea lor nu e curată, e egoistă...

Nu există 5 hristoși, ci un Hristos, restul sunt hristoși mincinoși și falși dumnezei, cum spune Biblia.

Și cine vrea cu adevărat, cere și primește de la Dumnezeu să vadă care și unde sunt acei hristoși mincinoși adică demoni și unde este Hristos.

Nu există Duhul Sfânt și harul Domnului la 5 culte creștine, fiindcă doar Unul este creștinismul, restul cultelor sunt minciuni, adică înșelări diavolești și nu primesc har și Duh Sfânt, chiar dacă ei cred asta...

Și primul eretic, Simon Magul, probabil, fără să scrie în Biblie, a mers acasă supărat, alungat de Apostoli, a ridicat mâinile la cer, s-a rugat și și-a imaginat că a primit har. Tot așa fac toți cei din afara Bisericii lui Hristos, a iubirilor egoiste, aducătoare de iad...

Oh... Of...

"Și fericit este acela care nu se va sminti întru Mine." - Matei 11, 6; Luca 7, 23.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 09.05.2015 at 01:42:49.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2015, 20:52:47
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

AlinB, nu e o argumentare stupida, e doar limitarea ta, atat in ceea ce priveste cunostintele, cat si a capacitatii de intelegere. Mi-ai scris un mesaj fara noima si logica, parca ai adunat niste cuvinte si ai incercat sa faci niste fraze. Ai incercat de fapt sa expui intelegerea ta protestanta, si un protestant ar spune exact ce spui si tu (de fapt au si spus pe forum, cand vorbeau de minuni), ca nu e nevoie de minuni, au credinta. Fara sa iti dai seama tu expui la majoritatea subiectelor invataturile protestante, din delasare nu ti-ai insusti minimul din credinta ortodoxa si ai ajuns sa prinzi din zbor alte invataturi. Nu sunt doar cateva neintelegeri, tu ai o credinta intreaga diferita, la fel un mod de gandire de tip protestant, adica invatatura ecumenista.
Daca are rost sa-ti explic, un ortodox a spus ca si catolicii au minuni (Fatima si Lourdes), iar eu i-am spus de ce acelea contrazic invatatura ortodoxa. Nu era nimic greu de inteles. Si tocmai tu, care esti filocatolic, ai cea mai mare nevoie de acele explicatii, dar le respingi, nu poti accepta decat ceea ce concorda cu credinta ta. In credinta ortodoxa este si "cercetati duhurile".
Restul mesajului se referea la alte argumente, nici nu ma mai obosesc sa iti explic, ai intrat in faza in care nu mai intelegi nici frazele.
Reply With Quote
Răspunde