Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.12.2011, 13:07:28
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt ortodocsi si catolici dornici sa vorbeasca cu preoti ca sa repete minunea din timpul lui Mihai Viteazul?
Reply With Quote
Vechi 15.12.2011, 13:12:52
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Pentru domnul Ovidiu, mulțumesc frumos, în sfârșit ați reușit să înțelegeți la ce se referea întrebarea mea.
Ma bucur ca am putut fi de folos. Am fost nevoit sa aduc aceste argumente. A te bate in piept uite ce facem noi nu prea e crestin ortodox...dar am fost nevoit.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2011, 13:38:50
ovidiu b.
Guest

Implicit

Cateva mesaje din trecut: http://www.youtube.com/watch?v=nxVrf...yer_embedded#!
Reply With Quote
Vechi 15.12.2011, 17:31:29
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Acesta a fost doar pana in Polonia si asta dupa 990, cand s-a convertit tarul si poporul rus.
Din moment ce "țarul și poporul rus" s-au convertit în 990, înseamnă că în anul Schismei Orientale erau deja încreștinați. Același lucru, spus cu alte cuvinte: trecerea rușilor la creștinism nu a fost ulterioară schismei, ci anterioară acesteia.
Q.E.D.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 15.12.2011 at 17:38:37.
Reply With Quote
Vechi 15.12.2011, 17:41:14
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Așa, și? De aici rezultă doar că primul an scris (în jurul lui 1300) a fost eronat, nu că ar fi fost încreștinați de catolici.
La ora aia toți eram încă creștini.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 00:58:17
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Așa, și? De aici rezultă doar că primul an scris (în jurul lui 1300) a fost eronat, nu că ar fi fost încreștinați de catolici.
La ora aia toți eram încă creștini.
prietene, romano catolicii au increstinat coloniile pe care le-au cucerit cu sabia in mana.Tot la fel a fost facuta si increstinarea. Vezi cum au fost increstinati aztecii, incasii si restul bastinasilor din America de Sud. Asa le-a zis Hristos apostolilor: sa mearga CU SABIA si sa-si faca ucenici din toate neamurile? In felul acesta au stiut sa respecte romano catolicii porunca Domnului! Au ucis oameni nevinovati in numele Dumnezeului IUBIRII iar bastinatii supravetuitori s-au increstinat de frica, nu de dragul lui Hristos. Unde sunt NOII ucenici facuti de BC in zilele noatre? Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 16.12.2011 at 01:01:39.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 02:51:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Să știți că, printre altele, manifestările injurioase la adresa interlocutorilor care le arată adevărul, precum și obsesiile antiecumeniste, mai ales în condițiile în care nu se înțelege exact ce înseamnă ecumenismul, sunt definitorii pentru acest curent sectar din care faceți parte.

Dumneavoastră nu sunteți ortodox, ci sunteți ortodoxist anticatolic, domnule. Sunt două lucruri diferite.
Confuzia care va domina face ca toate lucrurile sa le vedeti invers. De cand va cunosc dvs. incepeti sa atacati cand nu va mai convine ce se scrie si apoi va plangeti ca dvs. sunteti atacat. Am raspuns la toate aberatiile, dar va arde adevarul si singura aparare este sa atacati interlocutorul. Inca de cand am intrat pe forum acum un an ati tinut de la al doilea mesaj sa va aratati aroganta si grosolania, culmea, plangandu-va de multe ori ca cei pe care ii atacati va jignesc. la inceput am crezut ca ati inteles gresit mesajul cu "paste oile Mele" si ati crezut ca insemna ca trebuie sa fim ciobani.
Dar imi dau seama si din ce a spus Mihai ca e o tara legata de meserie. De multe ori avocatii apara si pe cei vinovati. Ca sa aperi un interlop trebuie sa te faci ca nu vezi adevarul, sa il ataci si sa incerci sa il discreditezi pe cel ce spune adevarul si sa cauti in schimb mici chichite ca sa scape clientul. Exact tactica dvs. si pe forum, nu stiu daca ati luat-o din meserie.

Veniti si spuneti acelasi lucru, ca Biserica este BC si apoi ii acuzati pe altii ca sunt intr-o secta ca nu sunt ecumenisti? Ori mintit ori nu va cunosteti dogma, vedeti ca am facut un subiect nou in care se arata ca dogma catolica era ca cine nu e sub comanda papei nu se poate mantui. Si dvs. veniti cu aburelile ecumeniste care trebuie sa fie valabile doar pentru ortodocsi, nu si pentru catolici? De ce ati intrat imediat ce v-ati convertit la catolicism pe forumul ortodox? Nu spuneti ca catolicii sunt mult mai multi si au convertit peste tot, nu gaseati un forum catolic? Sau ati venit sa ii invatati pe ortodocsi adevarul? A venit timpul sa va laudati si prin alte parti cu convertirea dvs. si sa ne lasati pe noi in pace.
Nu e nevoie sa-mi raspundeti pentru ca daca ati observat de cand ati revenit am cautat tot timpul sa va evit si sa evit discutiile fara rost cu dvs.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 07:16:17
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, romano catolicii au increstinat coloniile pe care le-au cucerit cu sabia in mana.Tot la fel a fost facuta si increstinarea. Vezi cum au fost increstinati aztecii, incasii si restul bastinasilor din America de Sud. Asa le-a zis Hristos apostolilor: sa mearga CU SABIA si sa-si faca ucenici din toate neamurile? In felul acesta au stiut sa respecte romano catolicii porunca Domnului! Au ucis oameni nevinovati in numele Dumnezeului IUBIRII iar bastinatii supravetuitori s-au increstinat de frica, nu de dragul lui Hristos. Unde sunt NOII ucenici facuti de BC in zilele noatre? Doamne ajuta!
Stai relax frate, că-s de acord cu tine, eu doar i-am răspuns domnului doctor.
În plus, noi vorbeam de Rusia, plaga cruciadelor a apărut după rătăcirea catolicilor, după 1.054.
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 08:59:10
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
Să știți că, printre altele, manifestările injurioase la adresa interlocutorilor care le arată adevărul, precum și obsesiile antiecumeniste, mai ales în condițiile în care nu se înțelege exact ce înseamnă ecumenismul, sunt definitorii pentru acest curent sectar din care faceți parte.

Dumneavoastră nu sunteți ortodox, ci sunteți ortodoxist anticatolic, domnule. Sunt două lucruri diferite.

Pentru domnul Ovidiu, mulțumesc frumos, în sfârșit ați reușit să înțelegeți la ce se referea întrebarea mea.
Prietene, nu ai adus inca versetele biblice care se refera la autoritatea "sfantului" parinte.Ai afirmat de foarte multe ca cine nu se afla sub autoritatea "urmasului" Sfantului Petru nu se mantuieste.OK! Adu atunci argumente Biblice. Doar nu te astepti sa te credem pe tine pe cuvant! Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 16.12.2011, 09:01:25
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Da... ce bucurosi sinteti...Constat ca si in acest domeniu e plina lumea de constatatori. Oameni care sa isi suflece minecile si sa lucreze in via Domnului sint putini. Acei oameni pe care ii judecati, chiar daca au gresit intr-un fel oarecare, au renuntat la toate pentru a-L predica pe Domnul nostru. Ati spus dumneavoastra macar un Tatal nostru pentru raspindirea imparatiei Lui Cristos pe pamnit de va erijati in judecator al acelora care au facut acest lucru? Cumva, in ziua aceea, cind ne vom intilni fata in fata cu Domnul nostru, veti da socoteala pentru ce au facut ALTII, sau pentru ce ati facut dumneavoastra, personal?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56