Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2015, 10:33:52
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Rezulta ca e in regula ca nu ma inchin lemnului/vopselei etc ci Sfintei fecioare sau lui Hristos de exemplu. Uite ca aici au protestantii o problema. Ei cred (poate nu toti) ca ne inchinam materialului din care e facuta icoana... Asta e pe intrebate.
Protestantii au o intelegere inchisa, uni-, cel mult bidimensionala a Scripturii. Pentru ei, Scriptura e un vector la care sensul si directia se intorc in origine.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2015, 10:42:05
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Salut Igor,scurte precizari cu privire la dialogul nostru. In aceasta saptamana iti voi posta o opinie a mea despre argumentarea ta din Exod, din prima ta postare.Va fi o opinie structurata pe mai multe paliere.Avand in vedere contextul in care se desfasoara discutia (perioada religioasa in care va gasiti in acest moment) am decis cum voi proceda. Dupa ce voi posta cel mai probabil vei critica opinia mea si vei aduce probabil si alte argumente.Daca nu le voi comenta inseamna ca imi mentin punctul de vedere. Daca un argument al tau ma va convinge voi preciza expres, scurt si la obiect. Daca consider ca un argument al tau nu ma convinge dar suporta dezvoltari voi arata,tot pe scurt, opinia mea.Restul comentariilor la postarile tale, pe care le-am citit cu atentie, le voi face exact in acelasi mod, cu oarecare modificari de abordare, pe absolut toate, dar dupa ce se termina perioada Postului de Pasti, nu inainte.In general voi limita opinia mea strict la contextul ales de tine. Sa ne auzim cu bine.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2015, 11:47:20
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Nu poți mărturisi și în același timp să distrugi cea mai de preț icoană: chipul slavei lui Dumnezeu din aproapele tău. Pentru aceasta s-a întrupat Dumnezeu. Râvna care mai mult distruge decât clădește și care îți dă impresia că ar face bine, de fapt, face mai mult rău. Fapta bună este bună numai dacă este acoperită de smerenie.
Frate Ovidiu B., în aproapele meu, poate sta și dracu.
Și în mine stă dracu. Și în tine. Fiecare patimă care o avem, reprezintă un drac. Iar eu, am patimi. Cu care mă lupt absolut în fiecare zi. În fiecare zi.
Vrăjmași nevăzuți, care dau târcoale tronului inimii noastre. Suntem posedați. Majoritatea covârșitoare. Și nu ne dăm seama de asta. Prin patimi. Care sunt de la vrăjmași.

Harul se poate stinge, poate pleca, prin păcatele omului. Apoi poate fi readus înapoi, prin lacrimi și rugăciune. Lacrimi la propriu. De aceea Sfântul Apostol Pavel, spune:

II Timotei 1, 6: îți amintesc să aprinzi și mai mult din nou harul lui Dumnezeu.
II Timotei 2, 1: întărește-te în harul care e în Hristos Iisus.
I Timotei 1, 14: Și a prisosit foarte harul Domnului nostru, împreună cu credința și cu dragostea cea întru Hristos Iisus.
I Timotei 4, 14: Nu fi nepăsător față de harul care este întru tine,
Și un verset, care-l iubesc foarte mult:
Evrei 12, 15: Veghind cu luare aminte ca nimeni să nu rămână lipsit de harul lui Dumnezeu și ca nu cumva, odrăslind vreo pricină de amărăciune, să vă tulbure, și prin ea mulți să se molipsească.

Iată astăzi, molipsiții de erezie.
Deci în tronul inimii aproapelui, poate sta vrăjmașul, când ar trebui să stea Dumnezeu. E valabil pentru toți ereticii.

Deci, Ovidiu B., vedem că Biserica, noi, osândește păcatul și nu omul. Niciodată omul, om care nu trebuie atins, fizic, cu absolut nici o intenție de ai îngrădi libertatea. Dar altceva trebuie să facem:
Evrei 5, 11: Și nu fiți părtași la faptele cele fără roadă ale întunericului, ci mai degrabă, osândiți-le pe față.
Exemplul aici, fiind erezia.

Cine vorbește despre smerenie, nu este smerit. Este cel mai greu, efectiv cel mai greu subiect teologic de abordat, de vorbit, smerenia. În acele momente, când vorbești despre smerenie, nu ești smerit, oricine ai fi, episcop sau sfânt. Apoi poate te vei smeri, dar chiar atunci nu poți fi smerit.

Cauți smerenie în mine? Atunci de ce îmi vorbești despre smerenie? Nu vei găsi, nu mă pot considera smerit, ci consider că am o misiune. Cum toți creștinii ar trebui să aibe aceași misiune, aceea de a mărturisi pe Hristos.
Unde-i Hristos?
Prima dată Hristos e în Biblie. Apoi în Sfinții Părinți.
Apoi în Sfinții Martiri, Mucenici, care n-au atins cu un fir de păr pe nimeni, dar care au fost uciși că iubeau pe Hristos, cel din ortodoxie, astăzi și atunci. Pentru că atunci exista Ortodoxia de astăzi, doar că nu era definită ca azi, pentru a putea fi ferită de erezii.
Dar și azi, Sfinții Martiri, tot din Ortodoxie, sunt uciși. În Siria.
Din Ortodoxie, au murit mereu oameni. Sămânța creștinismului, este Sfântul Sânge, al Sfinților Martiri, Mucenicii. Acel sânge plin de har și de iubirea pentru Hristos, azi se varsă în Siria.
Apoi Hristos este în episcopi, preoți, diaconi, prin har. În toți. Hristos e viu.

La fel și în Sfintele Icoane, Hristos e viu, prin Sfinții reprezentați, la care trebuie să cerem să se roage pentru noi, cum și Sfântul Apostol Pavel a cerut să se roage pentru el. Deci fiindcă considerăm că ei, sfinții nu sunt morți, ci sunt vii prin Hristos, conform Bibliei: I Corinteni 15, 19: Iar dacă nădăjduim în Hristos numai în viața aceasta, suntem mai de plâns decât toți oamenii.

Cerem Sfinților vii, să se roage pentru noi. Înțelegeți? E Biblic. Mai ales dacă au și Sfinte Moaște. Hristos Domnul ne arată că ĂLA, Sfântul ăla, al Lui, l-a ales Hristos să ne arate prin el, că se poate. Sfântul ăla e VIU, și îi putem cere să se roage pentru noi.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 23.02.2015, 11:51:02
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Salut Igor,scurte precizari cu privire la dialogul nostru. In aceasta saptamana iti voi posta o opinie a mea despre argumentarea ta din Exod, din prima ta postare.Va fi o opinie structurata pe mai multe paliere.Avand in vedere contextul in care se desfasoara discutia (perioada religioasa in care va gasiti in acest moment) am decis cum voi proceda. Dupa ce voi posta cel mai probabil vei critica opinia mea si vei aduce probabil si alte argumente.Daca nu le voi comenta inseamna ca imi mentin punctul de vedere. Daca un argument al tau ma va convinge voi preciza expres, scurt si la obiect. Daca consider ca un argument al tau nu ma convinge dar suporta dezvoltari voi arata,tot pe scurt, opinia mea.Restul comentariilor la postarile tale, pe care le-am citit cu atentie, le voi face exact in acelasi mod, cu oarecare modificari de abordare, pe absolut toate, dar dupa ce se termina perioada Postului de Pasti, nu inainte.In general voi limita opinia mea strict la contextul ales de tine. Sa ne auzim cu bine.
Matei 12, 30: Cine nu este cu Mine este împotriva Mea și cine nu adună cu Mine risipește.

Slavă Ție Hristoase, Cel Ce Ești, Adevăratul Dumnezeu, Cel în Treime slăvit, cu Tatăl și Duhul Sfânt, Creatorul Universului, Domnul Savaot Iubire, slavă Ție.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 23.02.2015, 12:51:17
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de centesimusvicesimusoctavus Vezi mesajul
eu le sesizes mai degrabă ca pe nite jalnice schelălăieli;
Numești schelălăieli... Biblia... Na... No comment...

Citat:
Noul Testament completează revelaia Vechiului din toate punctele de vedere.
Dacă ai conștientiza viu, real și onest lucrul ăsta, ai deveni ortodox, sau altfel spus, creștin.

Citat:
Hristos reduce multitudinea ceremoniilor din VT la practic două: Botezul i Cina Domnului - exceptând desigur ruga i cântul ca pări indispensabile ale actului închinării.
Serios? Unde cântau Sfinții Apostoli în Noul Testament?
Aha! Niciunde.
Cântatul face parte din Vechiul Testament.
Iar acele părți indispensabile, de care spui, dacă le-ai practica, repet: te-ar face creștin, deci ortodox.
Două taine spui? Biserica Creștină spune că sunt 7, tu de ce spui că sunt două?
Zice:
Efeseni 5, 31-32: De aceea, va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va alipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup. Taina aceasta mare este; iar eu zic în Hristos și în Biserică.
Poftim, deja sunt 3 taine. Și întreg protestantismul cade. Se află în minciună. Nu mai continui, că nu vorbim despre cele 7 Sfinte Taine.

Citat:
Acum continuînd firul subiectului, nu îneleg în ce sens Noul Testament dezvoltă expresia dogmatică a icoanei i moatelor, din moment ce nu apar explicit niciuna din cele două categorii. Aa cum pertinent a subliniat i colegul Pelerin, ne-am fi ateptat ca atât moatele lui Elisei, cât i picturile medicului-evangheist Luca să fie nelipsite în cadrul închinării la Templu ori în adunările primilor cretini; ori nici vorbă de aa ceva! Nici măcar o sugestie cât de mică...
Își dai seama ce ai afirmat?
În Templul iudeu, să fie adorat Hristos. Te-ar fi delapidat (ucis cu pietre) evreii, dacă vedeau așa ceva.
Cine numai le vorbea despre Hristos, cu putere, viu, ca Sfântul Mucenic Ștefan, primul martir, era ucis de evrei, prăznuit la 26 decembrie, era ucis de evrei. Dar mai să aduci Sfinte Icoane în templu?
Doar ei l-au omorât și pe Hristos.
Pe creștini, de ce să nu-i omoare? Au tot dreptul, cred ei.
Deci cum să fie Sfintele Moaște ale lui Sfântului Elisei sau Sfintele Icoane ale Sfântului Evanghelist și Apostol Luca... în Templu ?
Până în anul 70, când romanii au dărâmat templul din Ierusalim, fără să mai fi lăsat piatră pe piatră, cum le-a spus Hristos.
Vechiul și Noul Testament, sunt Biblia.
Dacă îți iei ca normă, ca Lege, doar un Testament, devii eretic.
Fiindcă Noul Testament e plin de trimiteri la Vechiul Testament.
Și Vechiul Testament e plin de proorocii, "anunțuri" despre Noul Testament.
Unu fără altul nu se poate.
Dumnezeu Treime e în amândouă. Dar nu e arătat ca fiind Treime în Vechiul, decât în Noul.
Dar ele sunt un întreg. Slujirea lui Dumnezeu trebuie să fie ca un întreg, din Biblie.

Și așa, rezultă Ortodoxia.
Creștinismul din secolul 1 începând. Când creștinii nu aveau Biblie, dar aveau Sfânta Tradiție. Adică creștinismul vorbit.
Transmis de la unul la altul, când se întâlneau și vorbeau ! Aia-i Sfânta Tradiție. Câtă bucurie era atunci...
Biblia a fost Biblie, din anul 140. După alții din anul 180-190. Dar punem cu speranță, 140, ca să nu gândim că au fost lipsiți prea mult de Biblie.

E dovedit istoric, arheologic, dogmatic, patristic, că creștinii aveau Sfinte Cruci la gât din lemn și metal, și Sfinte Icoane, în casele lor, și în Biserică, cu mult înainte să aibe Biblia (Bisericile erau în catacombele marilor orașe, Roma, Cartagina, Ierusalim, Atena, etc.)

Deci în subteran, creștinii, aprindeau candele, lumânări (că nu puteau să vadă altfel, și era și susținut biblic).
Desenau pe pereți Sfintele Icoane, chipuri de miel, de cruci, de păuni, de delfini și pești.
Desenau pe pereți chipuri de martiri, rudele lor ucise în Coloseum, sau în spectacolele private ale patricienilor romani.
Desenau pe pereți Sfinte Icoane cu grâu și vițe de vie, cu copaci și mlădițe.
Și scriau litere prescurtate: IC XC NI KA și altele.

Închinându-se, spuneau: Roagă-te pentru noi, Sfinte Mucenice Ștefan, Ioan, sau cum îl numea. Ei nu considerau că au murit. Ci că sunt cu Hristos și se roagă pentru noi. Pe bună dreptate.
Citește și în "Actele Martirice", găsești pe net, nu e mare cartea. Adeverește ce spun, pe lângă Biblia care spune să ne rugăm unii PENTRU alții.

Vedem limpede.
Când Pavel spune:
II Timotei 4, 13: Când vei veni, adu-mi felonul pe care l-am lăsat în Troada, la Carp, precum și cărțile, mai ales pergamentele.

Înseamnă că ei, creștinii, demuuuuult avea deja FELON, și alte veșminte, cu care slujeau Sfânta Liturghie și Vecernia și Utrenia și alte Sfinte Slujbe. Pentru preot și diaconul.
ÎNAINTE DE BIBLIE.

Înseamnă că ei, creștinii, demuuuuult aveau deja CĂRȚI și PERGAMENTE, cu care slujeau Sfânta Liturghie și Vecernia și Utrenia și alte Sfinte Slujbe. Împreună preotul, diaconul și creștinii.
ÎNAINTE DE BIBLIE.

Însuși Pavel a slujit cu ele, împreună cu însuși Carp, așa spune versetul, nu? Spun eu minciuni? Doamne ferește.

E Pavel viu?
Sunt vii Apostolii? Sigur că da.
E Carp viu? Timotei, Tit, Ștefan, Ioan Gură de Aur, Vasile cel Mare, Marcu al Efesului, Grigorie Teologul, Fotie al Constantinopolului, Grigorie Palama, Nectarie din Eghina, Ignatie Briancianinov, Vasile de la Poiana Mărului, sunt ei vii?
SUNT VII !
Pavel a considerat atât de banal subiectul, veșmintelor bisericești, cărților de slujbă, încât nu a considerat important să mai vorbească mult despre ele, în epistolele sale, asta CU MULT ÎNAINTE SĂ EXISTE BIBLIA !

Ei slujeau deja cu felonul. Cu cărțile de slujbă, cu pergamentele.
Pregătiți teminic erau.
Sfintele Vase de slujbă, Potirul, tot!

Exista Sfânta Liturghie și sfintele slujbe, cu mult înainte de anul 400, când a scris-o Sfânți, precum Apostolul Marcu, Apostolul Iacov, Ioan Gură de Aur, Vasile cel Mare, Grigorie Teologul. Fiecare din ei, au scris câte o Liturghie.
Tocmai ca să-i dea caracterul ei simbolic. De aia au scris-o.
Exista înainte prin Sfânta Tradiție.

Poftim ORTODOXIA ! Aceași ca în secolul 1. Azi la fel, secolul 21. Hristos, Cel Unu, Același. Ne spune să ne ferim de hristoși mincinoși.
Scrie și tu Liturghia ta proprie, scrie cea mai frumoasă rugăciune din viața ta, dăruită lui Dumnezeu, și roagă-te cu ea în fiecare zi.
Măcar atât, dacă la Liturghia Sfinților, în Ortodoxie, nu vrei să vii, scrie măcar atât.

Că uite ce zice Pavel:
I Corinteni 14, 19: Dar în Biserică vreau să grăiesc cinci cuvinte cu mintea mea, ca să învăț și pe alții, decât zeci de mii de cuvinte într-o limbă străină.
Sunt ferm convins, că Pavel înainte de a scris versetul ăsta:
Galateni 6, 14: "să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!"
... sunt ferm convins că înainte de-a scrie asta, Pavel, s-a închinat și a sărutat o Sfânta Cruce care o avea în cămăruța de unde scria epistola.
Simți puterea? Puterea Sfintei Cruci, biruitoarea dracilor, a patimilor noastre.
O simți?
Eu o simt... Îmi aduce atâta bucurie...
Și tot la Galateni 5, 11: când scria aceste cuvinte... "Deci, sminteala crucii a încetat!" Plângea... Plângi și tu, frățior drag, că e Postul Mare.
Eu îți scriu cu lacrimi în ochi.
Lacrimi de bucurie, că sunt creștin...
Pentru nevrednicia mea de-a fi în atât de multă binecuvântare, primită de la Dumnezeu.
Binecuvântarea de-a înțelege !
De-a accepta și de-a crede !
Oriunde ești pe pământ, în orice țară, poți avea aceste binecuvântări.
E... inexprimabil în cuvinte...
Doar că Pavel, când plângea, nu scria că plânge, sau are lacrimi în ochi, că era smerit. Eu nu știu ce e smerenia. Nu mă smeresc, nu știu.
Hai cu mine, că fim creștini amândoi. Să ne închinăm Sfintei Cruci.
Îl vezi? E Hristos răstignit pe Cruce. Hai să ne închinăm Lui.
Cum să nu plângi de bucurie că te-a iertat? Că ți-a dat atâta putere să porți la gâtul din pământ luat. Sfânta Lui Cruce !
Uite ce zice Pavel:
I Corinteni 1, 18: "Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu."
Uite ce putere avem...
Hai să fim creștini, frate Centimus, că nu îți știu numele din viața reală. Hai să fim creștini.

Iar dacă nu simți puterea Sfintei Cruci, măcar miră-te, dragul meu, că ești în mare rătăcire, ești dus cu zăhărelul, în întuneric ! Ești orb și orbit mereu, și nu vezi nimic.

"VENIȚI DE LUAȚI LUMINĂ".
Aici, pe forum, vă dăm Lumina! Prin mine, și toți creștinii, vă dă Hristos lumina. O vedeți? E imposibil să nu o vedeți.
Ioan 1, 5: Lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o.
Cu ce mint, în ce spun? Cu ce minte Ortodoxia? Cu ce? Spune-mi cu ce?
Cu ce mă acuzi? Cu ce acuzi Biserica lui Hristos? Ortodoxia. Cu ce o acuzi? Cu nimic. Ci chiar cuvintele tale sunt osânda ta și rușinea ta !
Și pentru ce spui, vei merge în iad. Nu eu te pun acolo. Nici Hristos. Tu singur te pui acolo.
Teme-te și vino acasă.
În Ortodoxie.

Teme-te, suflete. Că nu știm cât timp mai ai.
Vino, spovedește-te și împărtășește-te și "cu frică și cu cutremur, lucrează la mântuirea ta", în fiecare zi, și vei fi viu. (Filipeni 2, 12)
Pentru acestă postare amărâtă, #365, pe un forum al Bisericii lui Hristos, vei fi judecat. Pentru ce ai spus aici. Necredința ta. Neiubirea ta.
Îmi pasă de tine. Te vreau în turma mică, înapoi.
Nu pentru mine, pentru Hristos.
VINO ACASĂ ! ÎN NUMELE LUI HRISTOS, TE CHEM, VINO !
Trecând peste aspectul dramatic al cuvintelor (pentru necredincioși). Îmi plânge inima după voi, VENIȚI ACASĂ !
Toți ereticii, toți protestanții, VENIȚI ACASĂ !
VENIȚI ȘI VEDEȚI CĂ BUN ESTE DOMNUL.
VENIȚI SĂ CÂNTĂM ȘI SĂ NE ÎNCHINĂM ÎMPREUNĂ, DOMNUL și SFINȚILOR LUI, ÎN CARE EL ODIHNEȘTE. SUNT VII.
VENIȚI SĂ FIM VII ÎMPREUNĂ, VII ÎN HRISTOS. ÎN SFÂNTA TREIME... IUBIRE...

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 23.02.2015 at 13:38:25.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2015, 12:59:13
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Arrow

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Ti-am explicat deseori de ce am pozitia asta sceptica privind Biserica ca institutie
...partea terestra a Bisericii e man-made. De la Niceea incoace se vede si este accentuat clar.
Citat:
Da, reafirm ca fratii nostri dupa umanitate protestanti sunt in eroare.
Te poti mantui fara "Biserica ca institutie","partea terestra a Bisericii"?
Raspuns:nu.
Cand vei intra in "Biserica ca institutie" cu sentimentul ca nu esti vrednic sa-i pasesti pragul,abia atunci va fi primul milimetru din kilometrii pe care ii ai de parcurs,ca si crestin.Pana atunci,nu e nici o diferenta intre tine si un protestant.Avem pe forum si un protestant-budist , care zice ca e ortodox ,asa zici si tu dar...ideile va tradeaza.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2015, 13:47:57
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Da, "bin000", ai dreptate, eu am încetat să îl mai citesc pe "barsaumas", de ceva timp. Să mă ierte, dar nu sunt de acord cu el, în prea multe privințe. Câteodată e chiar împotriva Bisericii lui Hristos.
"Barsaumas" e ca în versetul care spune:
Efeseni 4, 14: "duși de valuri, purtați încoace și încolo de orice vânt al învățăturii, prin înșelăciunea oamenilor, prin vicleșugul lor, spre uneltirea rătăcirii"

Și de aici, pe bună dreptate, și locația de la profilul lui: "/etc/pacman.conf". Nu înțeleg.
Dar nu cred că ar fi ceva care trebuie înțeles.
Să mă ierte, fratele, dacă l-am smintit.

Domnul să aibe milă de noi...

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 23.02.2015 at 14:16:37.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2015, 15:25:07
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Efeseni 4, 14: "duși de valuri, purtați încoace și încolo de orice vânt al învățăturii, prin înșelăciunea oamenilor, prin vicleșugul lor, spre uneltirea rătăcirii"
Citat:
Și de aici, pe bună dreptate, și locația de la profilul lui: "/etc/pacman.conf". Nu înțeleg.
Citat:
Dar nu cred că ar fi ceva care trebuie înțeles.
Ba da, hai sa te lamuresc eu.Pacman este managerul de pachete al distributiei de linux: ArchLinux(este un sistem de operare numit ArchLinux,
uite aici o poza: http://distrowatch.com/images/slinks/arch.png)

Citat:
Domnul să aibe milă de noi...
Asa sa fie.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2015, 15:30:24
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Mulțumesc. Iertare dacă am indispus sau smintit, prin indiferența mea față de tehnologie, dar nu privesc ca pe un lucru tocmai normal, să-ți afișezi sistemul de operare al computerului, la locația de pe forumul creștin.
Adică nu-i văd sensul, scopul, noima.
Și mai grav, nu vreau să intru în rădăcina acțiunii. De unde provine, ca dorință, ca exprimare. Ca repulsie. Dar își poate da seama, cine vrea să fie creștin, din posturile lui. E lupta lui. O apreciez sincer și o încurajez.

Versetul exprimă starea în care simt că e el: Efeseni 4, 14: "duși de valuri, purtați încoace și încolo de orice vânt al învățăturii, prin înșelăciunea oamenilor, prin vicleșugul lor, spre uneltirea rătăcirii"

Dar sunt convins, că va birui. Altfel, nu s-ar afla aici. Fie chiar și citind, și mai mult, acționând. Așa, cu căutările minunate ale duhului lui.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 23.02.2015 at 15:37:21.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2015, 15:35:21
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Mulțumesc. Iertare dacă am indispus sau smintit, prin indiferența mea față de tehnologie, dar nu privesc ca pe un lucru tocmai normal, să-ți afișezi sistemul de operare al computerului, la locația de pe forumul creștin.
Adică nu-i văd sensul, scopul, noima.
.
Asta nu stiu.Vorbeste cu el, sa te lamureasca.
Reply With Quote
Răspunde