![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Da, "bin000", ai dreptate, eu am încetat să îl mai citesc pe "barsaumas", de ceva timp. Să mă ierte, dar nu sunt de acord cu el, în prea multe privințe. Câteodată e chiar împotriva Bisericii lui Hristos.
"Barsaumas" e ca în versetul care spune: Efeseni 4, 14: "duși de valuri, purtați încoace și încolo de orice vânt al învățăturii, prin înșelăciunea oamenilor, prin vicleșugul lor, spre uneltirea rătăcirii" Și de aici, pe bună dreptate, și locația de la profilul lui: "/etc/pacman.conf". Nu înțeleg. Dar nu cred că ar fi ceva care trebuie înțeles. Să mă ierte, fratele, dacă l-am smintit. Domnul să aibe milă de noi...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 23.02.2015 at 14:16:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
uite aici o poza: http://distrowatch.com/images/slinks/arch.png) Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Mulțumesc. Iertare dacă am indispus sau smintit, prin indiferența mea față de tehnologie, dar nu privesc ca pe un lucru tocmai normal, să-ți afișezi sistemul de operare al computerului, la locația de pe forumul creștin.
Adică nu-i văd sensul, scopul, noima. Și mai grav, nu vreau să intru în rădăcina acțiunii. De unde provine, ca dorință, ca exprimare. Ca repulsie. Dar își poate da seama, cine vrea să fie creștin, din posturile lui. E lupta lui. O apreciez sincer și o încurajez. Versetul exprimă starea în care simt că e el: Efeseni 4, 14: "duși de valuri, purtați încoace și încolo de orice vânt al învățăturii, prin înșelăciunea oamenilor, prin vicleșugul lor, spre uneltirea rătăcirii" Dar sunt convins, că va birui. Altfel, nu s-ar afla aici. Fie chiar și citind, și mai mult, acționând. Așa, cu căutările minunate ale duhului lui.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 23.02.2015 at 15:37:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
E o gluma, Igor. Nu mai da sentinte dedespre ce e normal sau nu, te rog.
Intreaba-i pe colegii mai vechi de zile ce e cu mine. Sunt ortodox ca si tine, cu doua deosebiri majore: primo, nu insult gratuit pe eterodocsi, secundo, lungile mele lecturi din isotira Bisericii m-au facut sceptic. Sceptic, nu agnostic, nu ateu. Adica privesc cu rezerva limbajul acela entuziast-mistic afisat de tine si altii. Daca vrei, iti dau pe privat linkuri cu ce am citit si citesc. Ontologic, nu pot fi ateu. Nici agnostic: Dumnezeu nu e unu' cu masca Care nu vrea sa fie cunoscut. Sunt crestin, dar la mineoptiunea pentru o anume confesiune e mai degraba filosofica. Despre asta e vorba. La mine, scepticismul e doar o armura necesara. Ideea de a fi de a ma lasa purtat de un entuziasm supraindividual, fie el alcredintei, pur si simplu...nu am "receptori celulari" pentru asta. Asa cum nici nu merg la concerte de muzica moderna, sa urlu entuziast si transpirat ca/alaturi de altii. Si nici nu am optiuni politice de tip partinic (adica "tin cu aia, ca aia sunt salvarea!"). Sunt foarte rece la capitolul asta. Daca nu ma insulti, poti avea in mine un coleg ok. Uita-te cum i-am vrbit lui Trice. Pentru mine e o fiinta umana care merge pe un drum gresit. Faptul ca merge pe un drum gresit NU ii scade din umanitate, cel putin pentru mine. Cred ca raportul/conflictul dintre modul de gandire ca al meu, sa ii zicem livresc-sceptic, si modul vostru inflacarat (care e , de fapt, cel normativ) de a trai credinta este o tema straveche. E vorba despre relatia dintre a fi subiectiv si a fi obiectiv. Problema e ca noi oamenii, din nefericire sau din fericire, Dumnezeu Singur stie, suntem subiectivi. Camil Petrescu, in "Jocul ielelor" a abordat asta. Ei, daca ai citit piesa, eu sunt ca Gelu, in timp ce voi sunteti total traitori ai credintei, ai unui subiectivsm hotarat, ca personajul Praida. Eu va d credinta ca pe o optiune asbtracta si nu tocmai fixa. Pur si simplu. Acum, la subiect. Topicul asta nu e despre mine, tine, bin, Trice sau Pelerin. OK? :) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa fii crestin inseamna o angajare totala pe niste coordonate ...daca esti crestin nu ai cum sa fii rece,impasibil.Sunt unii pe forum care au o ravna prunceasca sa indrepteze pe altii,dar ei sunt mai buni ca tine pentru ca au inceput sa se implice,intr-un mod gresit la inceput,dar trebuie sa treci prin aceasta greseala ca sa ajungi la ravna duhovniceasca,ei s-au angajat asa cum inteleg ei ,dar experienta si viata va sedimenta si li se vor clarifica anumite aspecte si vor lupta apoi cu o ravna din ce in ce mai aproape de cum ar trebui sa fie.Dumnezeu ,la inceput,se uita la inima lor nu neaparat la rezultate.Tu ii judeci dupa rezultate.Unul care invata un lucru nou,va gresi.Unul care nu se implica,nu va gresi,dar insasi neimplicarea e mult mai grava decat implicarea cu caderi.