![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Petre Tutea spunea..exista 2 cai;calea Domnului si calea omului,daca devii filosof pur,devii ateu prin definitie,multi dintre cei care se declara atei,au studiat si ibesc mult filozofia,puteam afirma ca ateul merge pe calea omului,iar credinciosul pe calea DOMNULUI,A NU CREDE ESTE O PEDEAPSA,daca cineva iti spune,nu exista DUMNEZEU,atunci sa-l intrebi..DE CE TE LUPTI IMPOTRIVA A CEEA CE NU EXISTA?NECREDINTA,este un act liber al omului prin care el nu voieste sa creada in Dumnezeu..SI DESI A FACUT ATATEA MINUNI INAINTEA LOR,EI TOT NU CREDEAU IN ISUS CRISTOS!!!gresesc,e ca si cum ai spune..eu nu am lumina..crede..si vei simti diferenta!!!doamne ajuta
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De obicei astfel de discuții dintre mai multe confesiuni duc la neînțelegeri, pentru că fiecare consideră ceva adevărat, nedemonstrat. În măsura în care cineva dorește să știe ceva, să întrebe, nu să își susțină cu mândrie apartenența la vreo ideologie, la locul și momentul nepotrivit. E ca și cum fiecare ar vorbi neîntrebat, în același timp, și ar câștiga cei care ar striga cel mai tare... Eu n-am deschis acest thread să ne batem joc unii de alții, că unii sunt mai buni, și alții mai puțini bun. Am cerut buna înțelegere.... Decizia credinței nu o câștigi de la cineva, impunându-ți cu mândrie punctul tău de vedere, ci mai degrabă când acel cineva își formează acea credință, prin întrebări și studiu etc.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Asta atrage de multe ori oprobiul celorlalti asupra mea. Pentru simplul motiv ca indraznesc sa fiu sceptic. Eu nu am pretentia ca stiu, din contra, ma simt cel mai bine atunci cand stiu ca nu stiu. Dar n-ai sa vezi crestin aici pe forum care sa nu stie cum a aparut lumea, cum s-a nascut omul, care este scopul universului si al vietii, etc. A fi crestin presupune din oficiu ca ai raspuns la toate intrebarile existentiale - sau daca nu ai, delegi confortabil raspunsurile zeului caruia i te inchini. Citat:
Citat:
Cand ceva nou apare in ecuatie, ateul se adapteaza si merge mai departe. Credinciosul nu poate face acest lucru, asa ca e nevoie sa se opereze schimbari in doctrina. Vezi geocentrismul, vezi teoria evolutiei etc.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Argumenetele ateilor si ale antireligosilor sunt tot atat de legitime ca ale religiosilor. Totusi, din curiozitate, descrie-mi o concluzie logica pe baza careia ateii isi traiesc viata si care sa contravina doctrinelor religioase (sau nu neaparat, da-mi doar o concluzie logica). Last edited by heorhe; 06.03.2011 at 18:41:46. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||||
|
||||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Da, așa e. Și mai e și mângâierea în înțelegerea că cel apropiat nu va muri, ci mai trăiește undeva după moarte, și că poți să te întâlnești iar cu el, sau faptul că omul este ajutat mereu în viața sa de Dumnezeu, și va suferi mai ușor orice, doar prin acest fapt... mult mai multe... Ce e rău să cauți mângâiere? că o să se întâmple să suferi și să vrei să nu știe toată lumea, să poți spune cuiva gândul tău... etc... o persoană are nevoie de afecțiune, și se întâmplă ca religia noastră să permită așa ceva, cea ortodoxă pe așa ceva e întemeiată... Citat:
![]() Citat:
Citat:
Vezi și tu că geocentrismul e relativ, teoria evoluției nu prea are sens...etc... La începutul postării am zis că sunt argumente de fiecare parte, așa încât fiecare crede ce vrea și nimeni nu obligă pe nimeni să creadă altceva, decât în măsura în care vrea cineva să creadă...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Degeaba va ascundeti dupa deget, adevarul factual este ca atunci cand ateii au ajuns la putere politica, omenirea a cunoscut niste maceluri si bai de sange nemaiintalnite. Poate ca religia nu a reusit inca sa aduca Raiul pe Pamant, dar antireligia a reusit cu certitudine sa aduca iadul pa Pamant. Violenta, in societate, a existat si cauzata de, si in numele, stiintei. Propuneti sa renuntam la stiinta ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Chiar că... în măsura în care crede cineva în Dumnezeu găsește argumente pentru aceasta. În măsura în care nu, tot așa... deci argumentele sau există sau nu există... îmi cer scuze pentru această neînțelegere...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Rugaciuni pentru atei. | cod_gabriel | Generalitati | 48 | 11.08.2014 07:25:49 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Cuvant pentru atei | dobrin7m | Generalitati | 179 | 14.03.2011 10:03:30 |
atei | rightful8912 | Generalitati | 646 | 05.08.2010 11:15:28 |
|