Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.07.2010, 12:24:45
Marius22 Marius22 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.07.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heorhe Vezi mesajul
Pentru cei pacatosi care nu se vor mantui, va exista viata de apoi sau moartea eterna? Care dintre variante e valabila, pentru ca am intalnit tot felul de explicatii cum ca ba sufletul este condamnat la moarte vesnica, ba la chinuri vesnice.

Care credeti ca este adevarul ?
Moartea nu este trecere in nefiinta. Este despartirea temporara a sufletului de trup. Moartea este trecerea din viata de aici in vesnicia pe care Dumnezeu ne-a impartasit-o.

Moartea este a trupului nu a sufletului caci el este vesnic viu si nemuritor. Invierea lui Hristos este dovada faptului ca si trupul va fi transfigurat si invesnicit. Asadar, moartea ca desfiintare fizica nu exista.

Singura moarte, asupra careia ne atrag atentia Parintii Bisericii este ce "sufleteasca" ca stare adusa de pacat si concretizata in pierderea harului dumnezeiesc. Continuarea in vesnicie a acestei stari a caderii din har credem ca poate fi iadul. La aceasta moarte face referire Sfantul Evanghelist Ioan in Apocalipsa: "Stiu faptele tale, ca ai nume, ca traiesti, dar esti mort."(Apocalipsa 3,1)
Reply With Quote
Vechi 20.07.2010, 23:06:20
Pandion Pandion is offline
Banned

Data înregistrării: 22.06.2010
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Pentru cei pacatosi care nu se vor mantui, va exista viata de apoi sau moartea eterna? Care dintre variante e valabila, pentru ca am intalnit tot felul de explicatii cum ca ba sufletul este condamnat la moarte vesnica, ba la chinuri vesnice.

Care credeti ca este adevarul ?
Intr-adevar, Scriptura contine texte care vorbesc despre un asa-zis chin vesnic insa personal le consider metaforice, nu pentru ca nu imi convine mie, ci pentru ca Dumnezeu nu imi impune sa il iubesc sau sa ii fac voia daca eu nu vreau. Asadar, e destul de limpede ca monstruoasele teorii sunt doar povesti ce tin de vremuri pe care cred ca le-am depasit demult, in care despre Dumnezeu se cunostea mult mai putin.
Reply With Quote
Vechi 20.07.2010, 23:56:58
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pandion Vezi mesajul
Intr-adevar, Scriptura contine texte care vorbesc despre un asa-zis chin vesnic insa personal le consider metaforice, nu pentru ca nu imi convine mie, ci pentru ca Dumnezeu nu imi impune sa il iubesc sau sa ii fac voia daca eu nu vreau. Asadar, e destul de limpede ca monstruoasele teorii sunt doar povesti ce tin de vremuri pe care cred ca le-am depasit demult, in care despre Dumnezeu se cunostea mult mai putin.
Deci dumnevoastra cunoasteti mai multe despre Dumnezeu decat Sfintii Parinti, decat apostolii si proorocii ? Ca sa nu mai vorbesc despre Mantuitorul Iisus Hristos...
Reply With Quote
Vechi 21.07.2010, 11:59:45
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 22.09.2006
Implicit

Citat:
Pentru cei pacatosi care nu se vor mantui, va exista viata de apoi sau moartea eterna ? Care dintre variante e valabila, pentru ca am intalnit tot felul de explicatii cum ca ba sufletul este condamnat la moarte vesnica, ba la chinuri vesnice.
Toti vom invia. Intruparea lui Hristos nu a avut ca destinatie un om sau o categorie de oameni, ci intreg neamul omenesc. Asa ca cei ce s-au unit cu Dumnezeu vor avea parte de fericire, iar cei care au refuzat dialogul cu El, de nefericire - care nu trebuie privita ca pedeapsa, ci ca incapacitate a omului de a se bucura de iubirea Sa.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce se intampla cu animalele dupa moarte? bmadalin Generalitati 184 20.12.2020 05:48:40
Sufletul dupa moarte vidoveczandrei Slujba inmormantarii 137 27.05.2012 08:26:06
Ce se intampla cu sufletul nostru ? anisoara Generalitati 108 14.05.2011 17:57:10
Sufletul dupa moarte ...? Templier Knight Generalitati 3 30.11.2010 01:58:26
ceva totusi se intampla dupa moarte remember Generalitati 5 20.09.2009 22:50:26