Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.12.2011, 15:21:33
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu cred ca exista si ortodocsi care sa se fi convertit fiind ortodocsi practicanti. Toti cei pe care i-am cunoscut (inclusiv pe forumul catolic), inclusiv dvs. nu stiau mai nimic despre ortodoxie inainte, erau atei sau semi-atei, au "beneficiat" multi din ei de prozelitismul catolic.
Intr-o dezbatere care se vrea serioasa "nu cred" trebuie sa lipseasca. Din ortodocsii pe care ii cunosc eu, care au renuntat la ortodoxie pentru religa catolica, pot enumera: un calugar ortodox, un crestin ortodox cu mama ortodoxa practicanta, o crestina ortodoxa care s-a convertiti dupa un pelerinaj la Lourdes, in urma caruia s-a vindecat de pareza.
Citat:
Prozelitism meanifestat si prin mass media, evenimentele catolice fiind foarte mediatizate, inclusiv vizita papei in Romania.
Aici ma amuzati. Mass media ne prezinta stiri despre 10 homosexuali care se aduna, sau despre nu stiu ce dsoara si-a facut pictura pe unghii..., iar dumneavoastra sinteti iritat ca un eveniment istoric, vizita unui papa intr-o tara ortodoxa, este mediatizat?
Citat:
Iar cazurile de preoti sunt de obicei celor din Vlacea, cu grave abateri sau caterisiri.
Fenomenul nou e doar un foc de paie, credinciosii greco-catolici sunt constanti la fiecare recensamant (scazand si ei proportional cu scaderea populatiei, la fel cu cei ortodocsi).
Adineauri ne spuneati ca nu credeti ca exista crestini ortodocsi practicanti care sa fi renuntat la ortodoxie, iar acum ne dati exemple de preoti care au facut acest lucru (si de aici ne putem da seama de obiectivitatea dumneavoastra). Eu am sa va dau exemplul bisericii la care umblu eu, o biserica catolica dintr-un oras mic din Moldova. Aproape de fiecare data, in timpul saptaminii, am intilnit la Sfinta Liturghie si credinciosi ortodocsi. De ce? Pentru ca oamenii au nevoie MEREU sa se intilneasca cu Domnul, indiferent carei confesiuni ii apartin. Oamenii au nevoie de Dumnezeu. Daca Biserica Ortodoxa le va satisface aceasta sete, oamenii se vor indrepta spre Biserica Ortodoxa. Daca Biserica Ortodoxa nu le va satisface aceasta sete, oamenii se vor indrepta spre alte confesiuni.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 15:34:26
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Daca Biserica Ortodoxa nu le va satisface aceasta sete, oamenii se vor indrepta spre alte confesiuni.
Problema e că nu Dumnezeu trebuie să-i facă pe plac omului, ci omul lui Dumnezeu.
Asta apropos de numărul de liturghii catolice pe săptămână.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 15:46:59
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Problema e că nu Dumnezeu trebuie să-i facă pe plac omului, ci omul lui Dumnezeu.
Asta apropos de numărul de liturghii catolice pe săptămână.
Asa este. Omul trebuie sa-I faca pe plac Domnului. Iar omul Il cauta pe Domnul in biserica. Daca nu Il gaseste, Il cauta in alta parte.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 17:46:09
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Asa este. Omul trebuie sa-I faca pe plac Domnului. Iar omul Il cauta pe Domnul in biserica. Daca nu Il gaseste, Il cauta in alta parte.
asta e lovitura sub centura! Eu cunosc familie catolica practicanta care se duce des in pelerinaje la manastiri ortodoxe. Asta inseamna ca in BC nu il gaseste pe Dumnezeu? Si colac peste pupaza tara, cu cei mai multi Martori ai lui Iehova din Europa (in care acestia sunt in continua crestere) este Italia , acolo unde este Vaticanul. Care este motivul doamna? Acum ce mai aveti de comentat? Doamne ajuta!

Last edited by stefan florin; 12.12.2011 at 17:50:20.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 17:58:43
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Implicit

Si cele mai multe avorturi din Europa sunt in Romania si Rusia. La asta ce aveti de comentat ?

Peentru domnul Catalin: Doar aici pe forum aveti un numar de 3 fosti ortodocsi practicanti convertiti la Biserica Catolica. De unde rezulta ca ceea ce "credeti" dumneavoastra se dovedeste a fi, in general, fals.

Pe de alta parte, daca prin absurd s-ar intampla ca Mantuitorul sa se fi dovedit mincinos, Biserica Sa sa fie biruita de portile iadului si toti catolicii sa devina schismatici, asa cum va doriti dumenavoastra, atunci fata de cine v-ati mai putea exhiba sentimentul de superioritate ?

Dar, vedeti, Biserica Catolica nu va disparea pana la sfarsitul veacului, si pentru asta nici macar nu trebuie sa ne rugam, pentru ca nu indraznim sa-L facem mincinos pe Cristos. In schimb, ne rugam pentru cei aflati, voluntar sau involuntar, in schisma, pentru ca ei sa revina acasa, in Una, Catolica si Apostolica Biserica.

Last edited by Erethorn; 12.12.2011 at 18:13:32.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 18:18:13
Banned

Implicit

Citat:

Comparatia este eronata, pentru ca de obicei greco-catolcii uita ca majoritatea zdrobitoare a BRU nu s-a reintors in acel cult, sunt ortodocsii. Deci vechea BRU este astazi 94% in BOR.
Majoritatea greco-catolicilor din 1948 sunt astazi la Domnul. In 48 traiau stra-bunicul, bunicul, bunica si tatal meu. Astazi mai traieste doar tatal.
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 18:29:08
Banned

Implicit

Citat:
Cazul acesta merita un mesaj separat,
Intr-adevar.

Ceea ce este interesant este ca, desi exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila care permite inmormantarea credinciosilor greco-catolici in cimitir, cu slujba greco-catolica, ortodocsii refuza sa i se supuna.

Citat:
De asemenea mai fusese acuzat si de relatii de concubinaj (nu are importanta, nu pot fi dovedite aici).
Cam la modul asta arata toate acuzatiile la adresa preotului, prezentate exclusiv din perspectiva ortodoxa, si cam de aceeasi factura sunt ele, cu diferenta ca nu in privinta tuturor a existat aceasta ramasita de bun simt care sa recunoasca "nu putem dovedi...."
Reply With Quote
Vechi 12.12.2011, 18:31:07
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Si cele mai multe avorturi din Europa sunt in Romania si Rusia. La asta ce avetgi de comentat ?
...Că alții s-au obișnuit să practice nenașterea mai din timp. ”Avantajul” viețuirii îndelungate în capitalism, sistemul politic care a făcut din crima în versiune soft un program social . Cele două țări amintite de tine au în comun experiența totalitarismului comunist, cu tot ce înseamnă asta în materie de ”întârzieri” de toate tipurile. E grav ce se întâmplă dar asta nu înseamnă că occidentalii sunt mai morali sau mai buni creștini.
Văd că apologetica ta de catolic amator explorează acum cele mai răsuflate clișee....
Vechi 12.12.2011, 19:03:29
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Peentru domnul Catalin: Doar aici pe forum aveti un numar de 3 fosti ortodocsi practicanti convertiti la Biserica Catolica. De unde rezulta ca ceea ce "credeti" dumneavoastra se dovedeste a fi, in general, fals.
o mica precizare. Nu tot cel ce se semnează ortodox inseamnă că asta și e. Cu atât mai mult , nu poti spune despre el că e practicant. Daca ar fi fost practicant, nu ar fi plecat niciodata. A mirosit doar ortodoxia, poate a fost botezat ortodox de mic... si atata tot.
Neoprotestantii sunt formati, in mare parte din ortodocsi convertiti(a se citi pervertiti). Acestia sunt oamenii care au cunoscut Ortodoxia doar din exterior. Nu am intalnit inca un ortodox practicant care sa paraseaca Biserica Drept maritoare. In schimb musafiri cu numele de ortodocsi....o multime.
Vechi 12.12.2011, 19:08:55
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
.
Văd că apologetica ta de catolic amator explorează acum cele mai răsuflate clișee....
Iar argumentele dumneavoastră de apologet amator se coboară din nou la nivelul curții grădiniței: ba tu ! ba tu! Noi avortăm, dar voi luați anticoncepționale ! Și ce dacă noi avortăm, înseamnă că voi sunteți mai buni ?!

Plus că nu înțeleg de ce credeți că v-am comparat neapărat cu Occidentul catolic. Din acest punct de vedere, al masacrului inocenților, stați foarte prost și într-o comparație cu Turcia.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catolicii si Sf Maria Hartford Generalitati 22 19.08.2011 08:36:38
Catolicii de traditie bizantina in SUA PadreCory Biserica Romano-Catolica 87 29.12.2010 12:34:45
Dialogul cu catolicii din Cipru BogdanF2 Generalitati 2 16.11.2009 13:03:37
Cimitirul dorinastoica14 Despre Biserica Ortodoxa in general 6 11.06.2009 13:25:56