Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2011, 13:11:06
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Pacat ca va lungiti in discutii fara sens. Redresarea trebuie sa inceapa cu Biserica, insa nu se cere o reforma a vietii bisericilor, ci o reforma a vietilor personale, nu "formele" trebuiesc schimbate, ci fondul launtric al fiecarei persoane.

Unii spun ca ortodocsii sunt conservatori, fundamentalisti, traditionalisti, indoctrinati, au o multime de "forme"... asa sa fie! Formele nu-s simboluri arbitrare, ci manifestari reale ale Imparatiei lui Dumnezeu, care s-au dezvoltat in cursul multor secole. Pentru unii totul trebuie redus la esenta sau la imitarea unei spiritualitati inghetate intr-o perioada de 30 de ani , pentru ortodocsi totul trebuie dus la implinire, totul trebuie exprimat, caci totul e o 'icoana'. Pentru unii imparatia se retrage in sufletul oamenilor,pentru ortodocsi ea tasneste si in afara prin multidudinea de forme. Este de datoria noastra de a pastra intotdeauna vie realitatea spirituala pe care o exprima formele. Nu toate aceste traditii sunt explicit descrise in Scriptura, dar ele au o anumita justificare scripturala. Unii spun ca n-au nevoie de “forme”, ortodoscii sunt mai umili si recunosc lor le sunt de folos. Cine nu doreste sa faca parte din aceasta biserica, e liber sa-si faca una proprie, cu regulile lui, cu randuiala lui, nu sa le-o distruga pe a altora, doar pentru ca el nu reuseste sa se integreze si resmite un sentiment de frustrare sau de excludere. Avem de invatat si de la alte Biserici, cum ar fi dragostea pentru Scriptura sau educatia religioasa temeinica, de aceea avem nevoie in primul rand de o reforma a vietilor personale.
Deacord. Este exact mesajul dat mie de cel de la Vatican: se va schimba forma atunci cand persoanele se vor schimba launtric, cand vor deveni mai mature spiritual. Deci forma reflecta tocmai ceea ce se afla launtric in persoane iar Biserica se maturizeaza de-a lungul secolelor. Ceea ce a fost bun in trecut era laptele, cu timpul insa se va ajunge si la hrana solida si diversificata.
Vechi 26.08.2011, 13:21:10
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Adriana, ia aminte la ce spune Sfantul Apostol Pavel: "vedeti sa nu va fure cineva cu filosofia si desarta inselaciune, dupa predania oamenilor, dupa stihiile lumii si nu dupa Hristos" (Col. 2-8). Crezi ca daca Hristos ar fi dorit ca si femeia sa fie preot, nu ar fi facut din maica Sa un mare arhiereu?

Incearca sa-ti hranesti fiinta si cu spusele celor ce pastreaza cuvintele lui Hristos. Nu cauta doar sa-ti intaresti convingerile. Gandeste-te la Pavel care mergea spre Damasc sa-i ucida pe crestini. Credea ca face totul spre a fi placut Domnului. Si ce ii spune Domnul: "Saule, Saule pentru ce Ma prigonesti?". Buna petrecere spre plinirea voii Domnului.
Nu-mi aduc aminte daca pe acest site sau pe altul, am gasit ceva foarte interesant in scrierile lui Staniloaie: Sfanta Fecioara este cel mai mare Arhiereu dupa Hristos.
Oricum, in Imparatie toti sfintii ii slujesc Domnului in chip de preoti conform Bibliei si cum Sfanta Fecioara este considerata cel mai mare sfant, trageti concluzia. Si in plus de asta, mai exista o dovada: prima persoana care i-a invatat pe oameni sa asculte de Hristos, nu au fost apostolii ci exact Sfanta Fecioara la nunta din Caana.
Mesajul Evanghelic este foarte clar: oitele asculta vocea Bunului Pastor si se duc dupa El. Toate oitele care ii cunosc glasul, nu numai unele. Eu cand citesc Evanghelia Il vad pe Domnul aievea spunandu-mi mie TOATE cele scrise acolo chiar daca acum 2000 de ani nu eram nascuta. Oitele Sale ii cunosc glasul si Il urmeaza...
Vechi 26.08.2011, 13:27:02
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Dupa parerea dvs. la Cina erau doar apostolii. Si tot dupa parerea dvs., atunci cand Iisus a zis "Luati mancati" le-a vorbit si femeilor chiar daca in fata Lui avea doar barbati, dar cand a zis "faceti aceasta intru amintirea mea" s-a referit strict la apostoli si la viitoarea ierarhie infiintata de acestia. De unde rezulta asta? Si cand anume a dorit Domnul sa existe ierarhia din moment ce le-a spus apostolilor care tocmai ca ravneau o ierarhie, sa nu faca ca si Imparatii lumii acesteia care comanda in chip de stapani ci intre ei, cel care doreste sa fie mai mare peste ceilalti, sa se faca pe sine mic si sa slujeasca lor. Va intreb: au respectat apostolii si urmasii lor aceasta invatatura? Da sau nu? Vreau raspuns argumentat.
draga, hai sa mamurim lucrurile.

la cina cea de taina, au participart doar apostolii nu dupa parerea mea, ci dupa parerea Sfintei Scripturi, pe care evident o contesti si o faci mincinoasa. la instituirea Euharistiei Iisus a vorbit exclusiv apostolilor si acestora le-a incredintat si le-a dat harul ca sa administreze (sa savarseasca) Euharistia ?? ai inteles ?? nu era absiolut nici o femeie pe acolo si nici o femeie nu a primit niciodata de la nimeni si evident ca de la Hristos in nici un caz, harul si incredintarea savarsirii (sau administrarii, cum vrei tu) Euharistiei. ai inteles ?? ba mai mult, Hristos nu doar ca nu a dat Euharistia spre savarsire nici unei femei, dar nu au dat-o nici macar altor ucenici in fara de apostolii lui Hristos. punct. ai inteles ?? sau vrei sa contrazici Biblia ?? iar apostiolii au dat incredintarea si harul pe care le-au primit de la Hristos episcopilor, iar acestia prezbiterilor, pruin hirotonie, prin punerea mainilor. asa a fost Biserica de la inceput. iluziile pe care si le fac protestantii, iar apoi "pocaimea" nu au legatura cu adevarul istoric. sunt pur si simplu niste fantasme.
Vechi 26.08.2011, 13:27:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Exista multe femei care vor sa devina prezbiter ?
Eu cunosc cateva chiar daca personal nu ma numar printre ele in sensul ca nu vreau sa fiu eu, personal presbiter, diacon sau episcop, ci vreau doar sa fie lasate cele care au vocatie pentru asta. Pentru ca si femeia este iubita in egala masura ca si barbatul iar Duhul Sfant nu i-l da degeaba. Omul are vointa libera sa se opuna planului lui Dumnezeu sau sa il inteleaga doar in parte, asta nu inseamna ca originea discriminarilor ar fi Dumnezeu.
Vechi 26.08.2011, 13:31:00
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Savonarola Vezi mesajul
a gresi omeneste este. a persevera in gresala este diabolic. bine, ce-i drept in biblie cei care perseverau in gresala erau numiti eretici

nu exista femei de preotie sacramentala. singura preotie deschisa femeii este preotia generala, universala la care este deschis orice credincios al bisericii prin botez si primirea darului Duhului Sfant. restul e de la satana
Aveti dovezi ca este de la Satana? Cea pe care o cunosc este anglicana. Ce dovezi aveti ca ar fi de la satana?
Vechi 26.08.2011, 13:31:34
LaPetiteMoc LaPetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 18.08.2011
Locație: sub cerul lui Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LaPetiteMoc Vezi mesajul
Din mesajul meu ai selectat doar pata de culoare, nu si argumentul.

Domnul sa te ocroteasca!
Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Te inseli. Este chiar dimpotriva, am o teorie cu machiajul la femei (cauza lui) si cochetaria exagerata in general, pe care vreau sa o verific. Preotul femeie pe care il cunosc nu-i deloc asa ci exact opusul. Cei care se imbraca in negru sunt pastorii protestanti si evanghelistii, iar la acestia din urma exista si femei si barbati care celebreaza. Aici am cunoscut o singura evanghelista care de fapt este catolica la baza, deci dintr-o biserica discriminativa in esenta, si ieri era singura care ar corespunde descrierii facute mai putin unghiile rosii si hainele negre caci eram pe strada nu la slujba.
Tot nu ai inteles:
- "pata de culoare" = femeile acelea preot
- "argumentul" = Sfanta Fecioara, Nascatoarea de Dumnezeu nu a predicat (asadar, nu avem nicio femeie in Evanghelii chemata de Iisus la harul predicarii, al preotiei)
Vechi 26.08.2011, 13:41:07
Banned

Implicit

Citat:
nu draga hai sa te lamuresc ca vad foarte bine ca ai dezvoltat o arta in ratalmacirea textelor in general

in scrierile vechi, de multe ori, referirea sa sfintele taine se facea exclusiv cu privire la Euharistie. aceasta denumire de sfinte taine era o denumire speciala a Euharistiei. asta nu inseamna ca botezul sau darul Duhului Sfant nu ar fi sacramente ci doar ca denumirea de sfinte taine era de multe ori, dar nu intotdeauna, adresata doar Euharistiei. acum ai inteles, sau ai de gand din nou sa rastalmacesti, evident spre a ta pierzare. tine minte ce ti-am spus cu privire la riscul pierderii inclusiv a mantuirii. vezi ca nu ma mai joc cu cuvintele. aberatiile pe care le debitezi pot duce unele suflete la pierderea mantuirii, si te pot duce imoplicit si pe tine la pierderea mantuirii. te mai avertizez o data: nu te mai cu juca cu FOCUL EUHARISTIC

diaconitele nu aveau nici o functie sacramentala. diaconitele aveau atributii altele decat cele sacramentale. nu exista absolut nici un text, nici biblic si nici de alta natura, care sa spuna ca "diaconitele" ar fi avut vreo investire sacramental. diaconii au avut aceasta investire chiar daca rolul lor era limitat, spre deosebire de acela al apostolilor si al succesorilor acestora: episcopii si prezbiterii. diconitele nu au si nu au avut nici o investire sacramentala. mistificarile pe care le raspandesti nu au nici o sustinere nici biblica si nici de alta natura.

cand vorbim despre administrarea tainelor, vorbim despre savarsirea lor, adica efectiv de lucrarea harica. diaconii nu aveau nici un har, nici o investire sacramentala pentru savarsirea Euharistiei. se mai poate vedea si din faptul ca botezul cu Duhul Sfant, ceea ce azi este Mirungerea o savarseau exclusiv apostolii. adica ce vrei sa spui, ca diaconii ar fi savarsit Euharistia, care estea Sacramentul suprem, si nu ar fi savarsit si botezul cu Duhul Sfant ?? vezi eroarea in care singura te bagi ? aceasta iinvestire de la Iisus Hristos de a savarsi Euharistia au avut-o si o au exclusiv apostolii, iar apoi prin ei, episcopii si prezbiterii.

deci administrarea Euharistiei, care este unul si acelasi lucru cu savarsirea acestei Taine Sfinte nu era decat de atributiile si harul episcopilor si prezbiterilor. atat. dar pentru ca unii nu intelegeau sau nu au inteles foarte bine lucurile. sau pentru ca pur si simplu isi faceau de cap, asa cum si tu iti faci de cap (si asa cum pe aceia Biserica i-a pus la punct, la fel si pe tine Biserica te va pune la punct) Sinodul de la Niceea nu a facut decat sa puna si sa faca ordine acolo unde unii mai putin pregatiti sau mai putin catehizati sau mai impertinenti faceau dezordine in Sfanta Biserica. acum ai inteles, sau ai de gand sa iti urmezi nefericitul obicei si sa rastalmacesti textele in generala, pentru ca ele sa para a reflecta nu ceea ce ele reflecta, ci prejudecatiule tale, iar aici nistye prejudecati gresite prin care risti sa pui in pericol mantuirea chiar a unora care te citesc si se pot sminti
Unde sunt textele din acea vreme care sunt in sprijinul afirmatiilor dvs.? Ati spus ca sunt multe si nu ati citat niciunul. Sa va cred pe cuvant fara nici o dovada cand sunt celelalte dovezi care arata altceva? Nici gand. Cu atat mai mult cu cat afirmati ca diaconii nu ar avea Har, contrazicand flagrant Biblia care spune ca suntem cu totii Temple ale Duhului Sfant fara de care nici nu L-am putea recunoaste pe Iisus ca Fiu al lui Dumnezeu.

Si repet o intrebare pusa anterior: apostolii si urmasii lor au respectat porunca Domnului prin care le cerea sa nu faca la fel ca si Imparatii lumii acesteia care poruncesc in chip de stapani ci intre ei sa nu fie asa ceva dimpotriva, cel care va dori sa fie mai mare peste altii, sa se faca pe sine mic si sa slujeasca lor. Au respectat apostolii si urmasii lor acestea? Da sau nu? Doresc raspuns argumentat.
Vechi 26.08.2011, 13:49:29
Banned

Implicit

Citat:
draga, hai sa mamurim lucrurile.

la cina cea de taina, au participart doar apostolii nu dupa parerea mea, ci dupa parerea Sfintei Scripturi, pe care evident o contesti si o faci mincinoasa. la instituirea Euharistiei Iisus a vorbit exclusiv apostolilor si acestora le-a incredintat si le-a dat harul ca sa administreze (sa savarseasca) Euharistia ?? ai inteles ?? nu era absiolut nici o femeie pe acolo si nici o femeie nu a primit niciodata de la nimeni si evident ca de la Hristos in nici un caz, harul si incredintarea savarsirii (sau administrarii, cum vrei tu) Euharistiei. ai inteles ?? ba mai mult, Hristos nu doar ca nu a dat Euharistia spre savarsire nici unei femei, dar nu au dat-o nici macar altor ucenici in fara de apostolii lui Hristos. punct. ai inteles ?? sau vrei sa contrazici Biblia ?? iar apostiolii au dat incredintarea si harul pe care le-au primit de la Hristos episcopilor, iar acestia prezbiterilor, pruin hirotonie, prin punerea mainilor. asa a fost Biserica de la inceput. iluziile pe care si le fac protestantii, iar apoi "pocaimea" nu au legatura cu adevarul istoric. sunt pur si simplu niste fantasme.
La Cina cea de Taina a zis Iisus apostolilor: "luati Har pentru a infaptui acestea"? Nici poveste ci le-a zis foarte simplu sa faca acelea in amintirea Lui iar Ap. Pavel a zis la fel de simplu ca prin acelea, credinciosii vesteau moartea Domnului. Deci demonstratia dvs . cade. Asta pe langa faptul ca si acolo unde a zis "Luati Duh Sfant" vorbea de fapt tuturor credinciosilor din moment ce Harul nu l-a dat in chiar acel moment ci l-a dat mai tarziu la Cincizecime cand Duhul Sfant a suflat peste toti, barbati si femei. Discipolii carora le-a zis "Luati Duh Sfant" si despre care nu aveti dovada ca ar fi fost doar barbati in acea casa, dimpotriva, tocmai o vedem pe Maria Magdalena intrand acolo de dimineata erau doar o intruchipare a crestinatatii, nu au primit nimic in nume personal !! .

Nici ap. Pavel nu a zis ca Iisus s-ar fi aratat prima oara femeilor ci a zis ca tot apostolilor, nu? Contest intr-adevar cuvintele lui DAR NU IL FAC MINCINOS chiar daca a spus un neadevar . Si nu il fac mincinos tocmai pentru ca stiu ca asa era mentalitatea evreiasca : FEMEILE NU CONTAU CAND ERA VORBA DE RELIGIE. Ori Domnul tocmai mentalitatile gresite ale oamenilor despre voia lui Dumnezeu pentru ei, a venit sa le schimbe .

Last edited by Adriana3; 26.08.2011 at 13:55:31.
Vechi 26.08.2011, 13:58:36
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Exact preietene.Din pacate exista un eretic din Tecuci, jud Galati, pe nume Dogaru care si-a facut o secta numita Biserica Secreta a Maicii Domnului unde sunt preoti si arhierei NUMAI FEMEI. Eu locuiesc in judetul vecin, Vrancea, si stiu foarte bine CU CE SE MANANCA SECTA ASTA.Cunosc o MITROPOLITA la mine in oras, locuieste langa locul meu de munca. Deci nu mai e nevoie de Suedia, avem ASA CEVA la noi in tara.Doamne FERESTE!
Bleah...... E clar ca ne apropiem de vremurile din urma, cand slujeste (?!) cine/ce nu se cade. Ideea de femeie "slujind" in Biserica, adica in felul in care o face preotul, imi da o stare de rau fizic, sincer. Nitel off-topic: Si asa nu mi se pare normal sa le aud cantand in coruri bisericesti. Este logic ca vocile barbatesti exprima/sugereaza mai bine Imparatia lui Hristos in sufletele si mintile credinciosilor. Este suficient sa ascultam o cantare gregoriana din evul mediu sau niste psalmi athoniti: te simti purtat la Cer. Este?
Hristos a fost si ESTE barbat. Adam a fost creat primul. Culmea: pana si pars adversa, si anume Anti si "Proorocul mincinos", vor fi barbati. Clar?
Nu ma intereseaza argumentele smintite si smintitoare ale femelelor turbate de pofte si trufie, fara de Dumnezeu si rusine, recte "feministele", sub influenta carora din pacate colega noastra a cazut.
La exorcism si apoi la cratita cu feministele!

Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 26.08.2011 at 14:04:12.
Vechi 26.08.2011, 14:06:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LaPetiteMoc Vezi mesajul
Tot nu ai inteles:
- "pata de culoare" = femeile acelea preot
- "argumentul" = Sfanta Fecioara, Nascatoarea de Dumnezeu nu a predicat (asadar, nu avem nicio femeie in Evanghelii chemata de Iisus la harul predicarii, al preotiei)
Argumentul este al tau sau al preotilor si pastorilor de care ziceai ca s-ar mira?

Eu am aflat dedesubturi de la chiar cei implicati. Cand s-a trecut la votarea daca sa existe femei preoti/pastori la unele culte care acum au asa ceva, nu atat clerul masculin s-a opus cat laicii si mai ales femeile. Barbatii din cler dimpotriva, au fost ei cei care au recunoscut capacitatile colegelor lor femei ca altfel nu le-ar fi acceptat in veci. Opozitia puternica este mai ales in randul mirenelor si asta incerc mereu sa descopar: de ce? Explicatia data mie de preotul ortodox grec, care la fel mi-a zis ca pe el nu il deranjeaza sa aiba colege preot, mi se pare cea mai adevarata: el a zis ca femeile sunt mai narcisiste din cauza sensibilitatii lor mai mari si din cauza asta nu ar suporta o femeie deasupra lor. Din pacate asa este, narcisismul femeii deriva tocmai din sensibilitatea ei mereu lovita fara crutare sub diverse forme, si acest narcisim o face sa nu suporte femeile care sa le fie superioara, ar fi culmea umilintei pentru ele. Iar acest lucru se reflecta nu numai in biserica ci si la locul de munca. Si viceversa este valabila: acolo unde exista femei preot fara nici o lupta interna, nu sunt probleme nici la locul de munca cu rautatea feminina. Ori narcisismul unei femei se vede foarte repede cu ochiul liber...

Last edited by Adriana3; 26.08.2011 at 14:10:16.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38