Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2011, 00:56:53
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Draga mea, nu o intoarce ca la Ploiesti.Tu AI SPUS CA PREZBITEROS SE TRADUCE PRIN BATRAN.Acum o dai pe alta explicatie ca ar insemna intelept.Uita-te pe un dictionar de greaca si vezi ce inseamna cuvantul GERON si derivatele acestui cuvant.Alte explicatii sunt pure speculatii. Cum ti-au zis tie acei greci ca prezbiteros insemna batran cand geron e termenul pentru batran? Sau poate tu faulezi. Asta arata ca prezbitero se traduce altfel, cel mai corect este sacerdot, la fel cum il traduce si DEX-ul nostru
Domnule Stefan,

Eu am o vorba, cine da marturie falsa despre semenul sau, cum ar putea da o marturie adevarata despre Adevar?? Ia uitati-va frumusel la postarea 2345 (pagina 235) in care v-am raspuns EXACT DVS. si va citez cu copy paste:

"Cuvantul presbyteros inseamna batran. In Bibliile francese si italiene de exemplu este tradus cu batran (les anciens, gli anziani). Englezii intr-adevar prefera in unele editii sa pastreze termenul de prezbiter, in altele insa il folosesc pe cel de elders. Daca ii intrebati pe greci (eu i-am intrebat) spun ca sensul exact in greceste este acela de persoana inteleapta, recunoscuta de comunitate pentru intelepciunea ei, si la care vin oamenii sa ceara sfat. Iar de obicei o astfel de persoana este in varsta. Faptul ca la primii crestini a mai fost si cate un tanar este exceptie nu regula, si exceptiile exista pentru ca exista si unii tineri plini de intelepciune ca un batran."

Daca nu v-as fi raspuns exact dvs. as mai fi zis ca aveati motive sa nu vedeti desi am repetat de n-ori. Dupa care am continuat discutia, v-am aratat ca elders are exact acelasi sens, dupa care v-am aratat ca exista cuvinte derivate din presbyteros care tot de batranete se leaga, dar dvs. nu si nu, si acum eu o intorc ca la Ploiesti? In condintiile in care nu fac DECAT SA IMI PIERD TIMPUL REPETAND, CU TOATA RABDAREA, MEREU SI MEREU ACELASI LUCRU??

Eu nu mai am nici un dubiu acum: este rea vointa . Ca atare eu nu o sa va mai raspund de acum inainte. Si in general o sa evit de acum incolo sa mai vorbesc cu cei care arata in mod evident rea vointa, asa cum ati facut dvs. aici.
Numai bine!

PS Dvs trebuie sa cautati presbyteros intr-un dictionar de greaca!! De parca nu exista si geriatria si presbitia legate de batranete! Sau poate la dvs. prezbitie inseamna un preot care nu mai vede bine :))

Last edited by Adriana3; 26.08.2011 at 01:01:22.
Vechi 26.08.2011, 01:19:01
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
nu draga mea, au folosit anumiti termeni, dar cu sens nou.Spre exemplu termenul Haides cum se traduce? Marea majoritate a Bibliilor il traduc prin Iad, Tartar .La origine (chiar in timpul apostolilor) ce insemna el? Hades era zeul împărăției subpământene, frate cu Zeus, zeul cerului si cu Poseidon zeul marilor, deci un zeu pagan.Scriitorii Bibliei l-au preluat si i-a dat un sens nou, crestin.La fel s-a procedat si cu termenul prezbiter.Trebuia sa se faca deosebire intre preotul pagan (iereu) si noul preot crestin (prezbiter). Domne ajuta!
Ce legatura are Hades aici? Doriti sa intram intr-o polemica la fel de lunga despre amprenta pusa de filozofia pagana greceasca asupra traducerii in greceste a termenilor utilizati pentru locuinta mortilor in VT? Eu sincer, nu am chef, mai ales cu dvs la care trebuie repetat de n-ori acelasi lucru ca sa spuneti apoi ca-i intorsatura ca la Ploiesti ceea ce vi s-a spus inca de prima oara. Nu multumesc.
Dvs. ori aveti memorie scurta ori sunteti orb, ca doar v-am scris ca adevaratul cuvant preot (sacerdote si nu prezbiter/batran) apare in Biblie de 525 ori la singular si de 447 ori la plural pentru a-i desemna in majoritatea covarsitoare a cazurilor pe preotii evrei de pe linia lui Aaron, preotii levitici, iar dvs. imi vorbiti aici de preotul pagan??? Ba chiar si pe Domnul il desemneaza tot cuvantul preot si nu presbyteros, iar dvs. credeti ca il confunda careva cu preotii pagani?? In cazul asta NO COMMENT. Daca pun la socoteala si faptul ca nu pareti sa stiti cine erau batranii la evrei, atat in VT dar si NT, desi au participat la deciziile luate cu privire la Domnul, trag o singura concluzie: imi pierd timpul degeaba cu unul ca dvs. Este clar ca nu am ce invata de la dvs. Iar dvs. nu vreti sa invatati nimic, ba inca faceti si acuzatii aiurea. Asa ca discutiile cu dvs. sunt incheiate.

Ramaneti cu bine.

Last edited by Adriana3; 26.08.2011 at 01:26:35.
Vechi 26.08.2011, 02:07:06
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Ati spus ca prezbiter inseamna batrin si nu preot. V-am aratat ca nu inseamna numai batrin de vreme ce Timotei era tinar. Deci batrinetea nu are legatura cu prezbiterii, chiar daca or avea aceiasi radacina in greaca.

Acum o intoarceti putin, ca de aia se numeste topicul "despre viclenia sectantilor" si spuneti ca batrin ar insemna "intelept". V-as spune ca sfintul Petru, si batrin si prezbiter, nu a fost tocmai intelept in gindire atunci cind i s-a opus sfintul Pavel. Deci prezbiter nu inseamna nici batrin, nici intelept si nici ceea ce mai credeti ca ar insemna, orictite "originale grecesti" ati citi si ati cita. Prezbiter, in acceptiunea de azi, inseman pur si simplu preot. Adica gasim printre preoti si batrini, si tineri, si intelepti si mai putin intelepti.

Nutucutu,
Daca tot l-am acuzat pe Stefan de rea vointa aratandu-i primul raspuns pe care i-l dadusem, corect este sa fac la fel si cu dvs. la aceleasi acuzatii mincinoase. Este vorba de postarea 2491 (pagina 250) de unde redau cu copy-paste:

"Presbiter este sinonim cu batran. De aici vin si cuvintele derivate ca de exemplu "presbitie" care desemneaza un defect de vedere datorat unei scaderi a acomodarii cristalinului din cauza avansarii in varsta, apare la batranete. Si cum am zis mai inainte, fiind un cuvant de origine greceasca, i-am intrebat pe greci ce inseamna exact la ei si mi-au zis ca acest cuvant desemneaza o persoana inteleapta, de obicei in varsta, la care lumea vine sa ceara sfat. Nici o legatura cu cuvantul preot."

Iar referitor la femeile preot, cunosc femeie preot care nu-i cu nimic mai prejos ca barbatii preot pe care i-am cunoscut pana acum, si am cunoscut destui. Asa ca orice contrazicere pe tema asta de acum inainte pentru mine este sterila, lipsita de baze reale, si denota in mod clar o carenta in iubire fata de femeie. Se vede si dupa modul in care ati abordat problema "visele fetelor care il asteapta pe Fat Frumos si toata curtea e topita de admiratie pentru printesa". Se vede ca nu aveti nici cea mai mica urma de demnitate ca femeie, nu parati sa aveti habar de comuniunea absolut frateasca care poate exista intr-o biserica in care se renunta la orgolii, si nici bucuria pe care o traieste fiecare pentru fiecare intr-o astfel de comunitate. Traiti intr-o lume trista pe care slava Domnului ca nu o impartasesc. Si slava Domnului ca sunt destui catolici care nu sunt tristi ca dvs.

Ca atare o sa consider si din partea dvs. rea-vointa acuzatiile fara baze pe care mi le-ati adus. Si nu o sa mai imi pierd vremea degeaba.

Last edited by Adriana3; 26.08.2011 at 02:26:37.
Vechi 26.08.2011, 02:36:46
Miha-anca
Guest

Implicit

Cred ca e cazul sa punem un lacatel...
Vechi 26.08.2011, 02:37:56
Banned

Implicit In concluzie

Imi cer iertare de la cei pe care i-am suparat pana acum, si ii rog sa nu se supere pentru ca nu o sa le mai raspund de acum inainte.
In ceea ce ma priveste, discutiile cu voi m-au convins inca si mai mult ca singurul Adevar posibil este Iisus Hristos.

Last edited by Adriana3; 26.08.2011 at 03:36:55.
Vechi 26.08.2011, 09:49:42
LaPetiteMoc LaPetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 18.08.2011
Locație: sub cerul lui Dumnezeu
Implicit

Cred ca am mai scris pe undeva. La Catedrala "Notre Dame de Paris" in prima vineri a fiecarei luni, la ora 15, incepe o slujba comuna (catolici, ortodocsi, protestanti) pentru cinstirea Coroanei de Spini a Mantuitorului. Fiind in trecere prin Paris, am avut ocazia sa ma inchin la Coroana de Spini (am facut si fotografii, insa niciuna nu a iesit clara, desi am un aparat de calitate). Acolo m-a socat prezenta femeilor preot (nu stiu nici acum din ce grupare erau). Haine negre, unghii rosii, coafate la ultima moda (pariziana!), rujate strident, machiaj gros. Toti din jurul meu aveau senzatia ca ceva nu e firesc in prezenta lor acolo - printre cardinali, calugari ortodocsi si pastori. Discutam cu cei din jurul meu (catolici si protestanti deopotriva) si ne intrebam de ce exista femei preot. Daca Iisus ar fi dorit femei preot, nu alegea 12 Apostoli (doar barbati) in jurul Sau sa Ii fie urmasi in raspandirea Evangheliei. Maria, Sfanta Fecioara, nu a predicat, ci este in toate Evangheliile o prezenta puternica si discreta. Sfanta Fecioara este mai degraba simbolul rugaciunii si a modelului viu de viata dusa in dragoste pentru Domnul si Fiul ei.
Vechi 26.08.2011, 09:50:53
Lavrentiu's Avatar
Lavrentiu Lavrentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.09.2005
Locație: Bucuresti
Implicit Adriana,

sunt convins ca daca acum ar sta inaintea ta Iisus Hristos spunandu-ti fatis: "Adriana draga, gresesti", mai degraba l-ai scuipa in ochi pentru ca nu confirma teoriile tale decat sa te smeresti.

Nu te mai amagi ca esti ortodoxa. Ortodoxia inseamna "dreapta slavire", adica dreapta credinta. Pe ea au tinut-o - pana la moarte, vezi bine, si nu pana la reply - toti presbiterii nostri, incepand cu Sfantul Timotei si pana la presbiterul Arsenie Papacioc, parintele nostru.

Intinand memoria tuturor si jignind jertfele lor martirice nu te poti numi ortodoxa.

Primeste cuvintele acestea, dure si mustratoare, cu intelepciune. Du-te in fata icoanei Domnului Hristos si cu lacrimi roaga-l sa-ti descopere adevarul, adica voia Lui, si nu voia ta, intelepciunea Lui si nu intelepciunea mintii tale.

Dumnezeu si Maica Domnului sa te ocroteasca si sa ne lumineze pe toti!
Vechi 26.08.2011, 10:05:55
Savonarola Savonarola is offline
Banned

Data înregistrării: 12.08.2011
Locație: Bizanțul de dupa Bizanț
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Scuze ca in postarea imediat urmatoare am repetat explicatia, nu am vazut ca imi raspunseseti.

Multumesc mult de texte!! Deci AM AVUT DREPTATE!! :))
DIACONII ERAU "DISPENSERS OF THE MYSTERIES [SACRAMENTS] OF JESUS CHRIST". Ei administrau sfintele Taine inclusiv Euharistia! Iar diaconii stim ca erau de ambele sexe. Singurul lucru care i-au deranjat pe cei de la Niceea este faptul ca unele zone, diaconii administrau Euharistia si la cei considerati superiorii lor ierarhici, prezbiteri si episcopi. Si mi se confirma faptul ca la Niceea a aparut aceasta deviatie de a polariza puterea in Biserica. Si mi se confirma faptul ca episcopii si prezbiterii faceau parte din consiliu, deci comparatia cu parlamentul de azi era excelenta in timp ce sacramentalul apartinea diaconilor. Si este interesant ca prezbiterii puteau doar sa primeasca harul dar nu si sa il dea. Acum ma intreb care a fost momentul in care prezbiterii si episcopii si-au dat seama ca exact slujirea Euharistica era mai importanta si au luat-o cu totul de la diaconi...
deci "ai avut dreptate" inca o data :)))) asa cum ai dreptate de obicei

diaconii nu erau savarsitori ai Euharistiei, ei erau doar "dispensers" ceea ce e cu totul altceva. ei doar distribuiau Euharistia spre impartasire crestinilor, dupa ce aceasta, Euharistia, era savarsita de episcop sau de prezbiter

deci pune mana si mai invata limba engleza deoarece cu astfel de interpretari duci lumea nu doar in eroare, o duci la pierzanie

deci "ai avut dreptate" :)))) esti ridicola, dar totusi poate reusesti sa prinzi pe cineva in mreaja minciunii, la secta bunului pastor

hai, ciao
Vechi 26.08.2011, 10:06:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LaPetiteMoc Vezi mesajul
Cred ca am mai scris pe undeva. La Catedrala "Notre Dame de Paris" in prima vineri a fiecarei luni, la ora 15, incepe o slujba comuna (catolici, ortodocsi, protestanti) pentru cinstirea Coroanei de Spini a Mantuitorului. Fiind in trecere prin Paris, am avut ocazia sa ma inchin la Coroana de Spini (am facut si fotografii, insa niciuna nu a iesit clara, desi am un aparat de calitate). Acolo m-a socat prezenta femeilor preot (nu stiu nici acum din ce grupare erau). Haine negre, unghii rosii, coafate la ultima moda (pariziana!), rujate strident, machiaj gros. Toti din jurul meu aveau senzatia ca ceva nu e firesc in prezenta lor acolo - printre cardinali, calugari ortodocsi si pastori. Discutam cu cei din jurul meu (catolici si protestanti deopotriva) si ne intrebam de ce exista femei preot. Daca Iisus ar fi dorit femei preot, nu alegea 12 Apostoli (doar barbati) in jurul Sau sa Ii fie urmasi in raspandirea Evangheliei. Maria, Sfanta Fecioara, nu a predicat, ci este in toate Evangheliile o prezenta puternica si discreta. Sfanta Fecioara este mai degraba simbolul rugaciunii si a modelului viu de viata dusa in dragoste pentru Domnul si Fiul ei.
Cu prima ocazie o sa merg si eu sa vad despre ce este vorba. Nu seamana deloc cu femeia preot pe care o cunosc eu care este exact contrariul a cele descrise. Si nu am auzit pe nimeni aici sa ii comenteze prezenta. Ceea ce imi intareste si mai mult concluziile la care am ajuns. Dar astept sa am ocazia sa vad cu ochii mei despre ce este vorba la Paris pentru ca eu le banuiesc pe evangheliste.
Vechi 26.08.2011, 10:11:45
LaPetiteMoc LaPetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 18.08.2011
Locație: sub cerul lui Dumnezeu
Implicit @Adriana3

Din mesajul meu ai selectat doar pata de culoare, nu si argumentul.

Domnul sa te ocroteasca!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins flying Teologie si Stiinta 88 23.09.2011 18:24:40
Minciuna si viclenia maria40 Generalitati 68 22.06.2011 22:13:56
Nu mai raspunde-ti sectantilor ionut stefan Secte si culte 146 15.03.2011 09:23:38