Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2011, 17:44:46
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Yasmina, crezi că bradul de plastic e preferabil celui natural din punct de vedere ecologic?.
raspund eu : nu este, dar multi il prefera ptr ca este mai ieftin, mai comod, si "dureaza" ani la rand.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 19:49:54
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Yasmina, crezi că bradul de plastic e perferabil celui natural din punct de vedere ecologic? Industria producătoare de brazi artificiali nu face mult mai mult rău, poluând, decât tăierea unor brazi crescuți în pepiniere special pentru scopul ăsta? Doar nu se fac defrișări pentru asta. În plus, până să ajungă la înălțimea potrivită, timp de câțiva ani brăduții ăștia mai împrospătează aerul.

Il poti decora ani in sir fara sa te aliniezi filozofiei consumiste care te vrea cumparator/consumator an de an,sezon de sezon.
Oamenii sunt intr-o continua goana dupa bani deoarece traiesc un paradox : desi au destui bani pt nevoi sunt intr-o continua criza.Nu au bani caci tocmai au cumparat ceva.Nu conteaza ce,intotdeauna se gaseste ceva ce mai poti adauga casei tale.
Nu am auzit pe nimeni care sa zica"uite renunt sa cumpar brad anul asta,caci trebuie sa dau banii astia cuiva care are nevoie"!Ba din contra,se spune:"nu am bani de dat caci am atatea de cumparat pt familie"!

In intelesul meu,bradul este o risipa ecologica si materiala,o risipa care nu are nici o acoperire religioasa insa se situeaza la categoria mofturi.
Nu ma lansez acum in discutia despre mofturi,caci este una extrem de stufoasa...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 20:46:14
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Industria mobilei (care defrișează cantități însemnate de lemn de esență tare, și unele esențe f.rare, precum și copaci chiar de sute de ani) face infinit mai mare pagubă ecologică decat 'industria brazilor de Crăciun', fie ei naturali sau artificiali.

Dar poate e mai la îndemână să nu vedem pădurea, din cauza... pomilor de Crăciun. :)
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 21:03:03
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Industria mobilei (care defrișează cantități însemnate de lemn de esență tare, și unele esențe f.rare, precum și copaci chiar de sute de ani) face infinit mai mare pagubă ecologică decat 'industria brazilor de Crăciun', fie ei naturali sau artificiali.

Dar poate e mai la îndemână să nu vedem pădurea, din cauza... pomilor de Crăciun. :)
Eu nu pot lupta impotriva Industriei mobilei,insa pot lupta impotriva unor mofturi din popor,pana la urma mobila are un scop bine determinat in existenta omului.
Una este sa faci foc cu lemne ca sa nu ingheti si alta este sa tai pomi sa-i impodobesti.
Eu realizez aceste nuante fine :)
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 21:07:11
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

No, nuanta fina este ca dpdv material (si ecologic) acesti pomi sunt o picatura intr-un pahar cu apa, ca sa zic asa. Dar bucuria sarbatorii (potentata si de acesti pomisori sclipitori) este incomparabila.

Amu, cred ca am dezbatut suficient tema :) spor la pregatiri si petrecere frumoasa !
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 21:23:41
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
No, nuanta fina este ca dpdv material (si ecologic) acesti pomi sunt o picatura intr-un pahar cu apa, ca sa zic asa. Dar bucuria sarbatorii (potentata si de acesti pomisori sclipitori) este incomparabila.

Amu, cred ca am dezbatut suficient tema :) spor la pregatiri si petrecere frumoasa !

Sarbatori fericite, Mirela! Si pom bogat!
Vechi 23.12.2011, 21:41:24
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Sarbatori fericite, Mirela! Si pom bogat!
Ce frumos cand totul se termina cu bine ! Deja din bucatarie vine mirosul de cozonaci , sarmale si alte cele , dar sa nu uitam ca maine e zi de POST ASPRU !
Sarbatori fericite !
Vechi 23.12.2011, 21:43:34
anna21 anna21 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Implicit

Citat:

De unde atata mobila din lemn? azi se foloseste metal, sticla, plastic, vinil...

Lemnul este mult prea scump chiar ptr mobila, mobila din lemn real (masiv) este o raritate. Doar in Romania se taie in veselie, in alte parti nu este asa, lemnul este scump.

(eu nici nu am mobila de lemn, de ex., poate tablia de la pat, dar nu sunt sigura, arata ca marmura).
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 21:43:37
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:

Spor la treburi Mirela si voie buna :)
Reply With Quote
Vechi 23.12.2011, 21:46:05
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anna21 Vezi mesajul
De unde atata mobila din lemn? azi se foloseste metal, sticla, plastic, vinil...

Lemnul este mult prea scump chiar ptr mobila, mobila din lemn real (masiv) este o raritate. Doar in Romania se taie in veselie, in alte parti nu este asa, lemnul este scump.

(eu nici nu am mobila de lemn, de ex., poate tablia de la pat, dar nu sunt sigura, arata ca marmura).
Lasa mobila , lasa lemnul , lasa netul , si fuguta la treaba , caci mai trebuie oleaca si de iubire , intelegere , si cate ceva de ale gurii . . .
Sarbatori fericite ALATURI de cei dragi . . . ! ! !
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cine este aproapele meu? luminitarodina Despre Biserica Ortodoxa in general 30 27.07.2016 11:28:12
cine din voi este in Bruxelles? TIBS Generalitati 9 17.06.2010 00:27:49
cine este din iasi? bogdan_222 Calugarul 0 14.05.2010 13:22:05
Cine este responsabil? eclat_de_lune Generalitati 1 07.11.2009 14:57:06
Cine este cel mai puternic om? amatyyy Teologie si Stiinta 29 16.09.2009 13:49:04