Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.10.2014, 23:04:15
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Dupa chipul din poza dvs s-ar zice ca mai degraba folositi cutitul la taiat beregati decat paine.
Dumneavoastra sunteti cel din poza sau sunteti doar avatarul acelei creaturi?
Creatura aceea este umana. :) Ma rog, arata la fel de "creatura" cum arata un om de o rasa fata de un altul din alta.
E un personaj. Cumva, rezonez, cu ce reprezinta (in termeni mai banali, mi-e simpatic, asa ca l-am ales ca avatar) asa cum poate dvs, rezonati cu cine stie ce personaja de-a lui Emily Bronte, stiu eu. :)
Si nu mai inferati caracterul omului dupa chip, chiar daca putea fi chipul meu si nu al avatarului. Si daca aratam asa, ce? Suna cam infantil ce ati scris. Chiar nu folosesc cutitul decat la...ah, mint: si la intins untul sau smantana pe paine prajita! Mda, m-ati prins!
Reply With Quote
Vechi 22.10.2014, 08:06:05
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Threadurile astea sunt foarte amuzante!!!
Se incepe cu un subiect care se discuta si se contrazice pe primele 10 pagini apoi se ajunge din nou la obsesiile mecanice ale fiecaruia si se discuta si acelea pe rand pana ametim...
Acum s-a ajuns la sarcasmul vizavis de accesoriile animalelor de companie de parca am epuizat toate subiectele pioase,spirituale si nu ne-au mai ramas decat sa radem ciob de oala sparta de alti netrebnici care pacatuiesc in felul lor!
Nu va amagiti ca Dumnezeu va va pupa pe frunte ca stati sa-i judecati si sa-i etichetati pe toti dupa prostia lor!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2014, 12:35:25
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Creatura aceea este umana. :) Ma rog, arata la fel de "creatura" cum arata un om de o rasa fata de un altul din alta.
E un personaj. Cumva, rezonez, cu ce reprezinta (in termeni mai banali, mi-e simpatic, asa ca l-am ales ca avatar) asa cum poate dvs, rezonati cu cine stie ce personaja de-a lui Emily Bronte, stiu eu. :)
Si nu mai inferati caracterul omului dupa chip, chiar daca putea fi chipul meu si nu al avatarului. Si daca aratam asa, ce? Suna cam infantil ce ati scris. Chiar nu folosesc cutitul decat la...ah, mint: si la intins untul sau smantana pe paine prajita! Mda, m-ati prins!
Da, mi-am dat seama ca este chipul unui om si, in sfarsit, nu conteaza ce-mi inspira mie. Daca va place dumneavoastra ar trebui sa fie suficient.

Fara sa vreau trag o concluzie despre personalitatea celor de pe forum dupa cele ce scriu ei si dupa avatarul pe care si l-au ales. Dar aici e greseala mea: avatarul. Pentru ca o icoana cu Maica Domnului, de exemplu, nu-i descrie pe cei ce si-au ales-o ca avatar.
Totusi, cred ca stiti si dumneavoastra, caracterul omului se dezvaluie din cuvintele sale si din mimica fetei. S-a deschis chiar un fir de discutii cu tema Priviri de gheata, unde initiatoarea se plange ca i se poate citi rautatea in priviri...

Pai daca ati fi aratat asa ca in avatar... ce sa zic... nu mai zic nimic, fiecare cu ale lui.

De fapt nu cutitul e problema ci limba (din gura). Poate fi mai taioasa decat lama cutitului. Dar cum ziceam: fiecare cu ale lui.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2014, 14:40:59
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Cred ca ar fi potrivit sa ne putem schimba avatarul in functie de starea de spirit sau de natura mesajului pe care vrem sa il postam ( cand un personaj din desene animate, cand un balaur, dracusor, dupa caz; sfintii mai rar, doar cand sunte, siguri ca prin ceea ce spunem nu-i facem de ras)
Reply With Quote
Vechi 22.10.2014, 14:49:12
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Cred ca ar fi potrivit sa ne putem schimba avatarul in functie de starea de spirit sau de natura mesajului pe care vrem sa il postam ( cand un personaj din desene animate, cand un balaur, dracusor, dupa caz; sfintii mai rar, doar cand sunte, siguri ca prin ceea ce spunem nu-i facem de ras)

Buna ideie!
Reply With Quote
Vechi 22.10.2014, 15:54:20
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

wow, eu mi-am pus prima imagine de pe oogle care s-a inscris in cerintele pozei pt avatar :)))

Cateodata nici ce zice un om nu arata adevarata fata alui, ma ales ca orice cuvant/fraza poate fi interpretat diferit de oameni diferiti.

Si totusi, sunt smartfonurile bune sau nu?
Eu as zice ca atata vreme cat nu il ai pentru te lauda si te ajuta in viata de zi cu zi, n-ar fi un pacat; ma ales ca in curant astea vor fi probabil singurele telefoane disponibile...(zic si eu)
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 22.10.2014, 22:15:36
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit Idolii fara fir, o carte interesanta...

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul

Si totusi, sunt smartfonurile bune sau nu?
Eu as zice ca atata vreme cat nu il ai pentru te lauda si te ajuta in viata de zi cu zi, n-ar fi un pacat; ma ales ca in curant astea vor fi probabil singurele telefoane disponibile...(zic si eu)
Nu vreau sa conving pe nimeni ca nu sunt bune telefoanele mobile ori acele gadgeturi (care or fi ele)... Nici absurda nu sunt si nici vreo bigota acrita de invidie. Vroiam doar sa evidentiez relele pe care le pot provovoca. Nu mai insist pe aceasta tema, dar pentru ca ai intrebat, citeste cele de mai jos:

"Idolii „fără fir“. Telefonia mobilă și poluarea electromagnetică, constituie o adevărată fereastră către înțelegerea pericolului pe care tehnologia telefoniei celulare o reprezintă nu numai pentru sănătatea omului dar și pentru toate ființele vii de pe această planetă.

Și nu avem în față un eseu ziaristic sponsorizat de cei interesați de profit, ci un studiu ce are în vedere experimente desfășurate pe parcursul a peste treizeci de ani de cercetare științifică.

Douăzeci de cărți și 700 de studii științifice alcătuiesc bibliografia acestei adevărate enciclopedii a tot ce implică telefonia mobilă.

Poate că dacă am acorda mult mai puțină atenție informațiilor perverse promovate prin mass-media astăzi și ne vom apleca mai atent asupra cărții de calitate, am putea trăi o viață mult mai sănătoasă.

În mod sigur, de poluarea electromagnetică este aproape imposibil să te mai ferești astăzi, însă dacă se va manifesta o opoziție conștientă și activă din partea populației, atunci poluarea ar putea fi mult diminuată.

In statul Israel, populatia desfasoara o adevarata vanatoare de antene de telefonie mobila, astfel ca operatorii sunt obligati sa caute locuri de amplasare a antenelor aflate cat mai departe de zonele locuite si chiar sunt pusi in situatia sa cheltuie cat mai mult pentru gasirea unor tehnologii cat mai putin radiante…

Dar pana a ajunge acolo, romanul trebuie sa sa informeze cat mai bine, sa constientizeze pericolul…

…pana in acest secol al tehnologiei planeta Pamant nu a mai fost niciodata supusa actiunii continue a campurilor electromagnetice, campuri generate de echipamentele industriale, medicale, comerciale…

Printre aceste surse enumeram emitatoarele radio si TV, cuptoarele cu microunde, statiile RADAR, iar mai recent calculatoarele cu toate transmisiile wireless, toate instalatiile de transmitere pentru telefonia mobila precum si miliardele de telefoane mobile raspandite la populatie (unele persoane avand chiar cate 2 sau 3 telefoane mobile)…

Actiunea indelungata a acestor campuri asupra organismului uman dau efecte de genul: aparitia si multiplicarea cazurilor de cancer, reducerea fertilitatii, pierderea memoriei, stari de oboseala accentuata, afectarea dezvoltarii normale a copiilor…

Sa nu ne miram ca la iesirea dintr-un oras ca Bucurestiul ne simtim ca si cum ni s-a luat o greutate de pe cap si ne linistim… poluarea electromagnetica este, dupa cum dovedesc studiile, mult mai periculoasa decat celelalte forme de poluare.

…ce sa mai vorbim ca in Romania, unde pentru mici reparatii ale blocului se accepta amplasarea unei antene care aduce Cernobilul in casele noastre. Sa ne mai miram de ce in aceste locuri creste cu 400%, 500% rata imbolnavirilor la cancer?

http://www.librariasophia.ro/carti-I...r-so-4613.html
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 11:58:16
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:

Actiunea indelungata a acestor campuri asupra organismului uman dau efecte de genul: aparitia si multiplicarea cazurilor de cancer, reducerea fertilitatii, pierderea memoriei, stari de oboseala accentuata, afectarea dezvoltarii normale a copiilor

Interesant ar fi sa aflam mai multe aici. Comunicatul oficial al Ministerului Sanatatii UK nega legaturi intre telefonia mobila si cancer* (si nu e singurul comunicat oficial in sensul asta). Ar fi ceva legaturi cu reducerea fertilitatii totusi; cunosc doar cercetarea celor de la Universitatea Exeter care spun ca pot aparea legaturi doar daca tii telefonul in buzunar dar si acestia spun "Omul de rand nu are de ce sa-si faca probleme. Daca, in schimb, stii ca ai probleme de fertilitate, e o chestie in plus careia merita sa-i acorzi atentie; asa cum iti schimbi dieta cand ai astfel de probleme, vei vrea poate sa schimbi si locul in care tii telefonul" .
Nu am nici cea mai vaga idee despre pierderea memoriei, oboseala accentuata si afectarea dezvoltarii normale a copiilor. E prima data cand aud/citesc asa ceva. Consider ca acuzele aduse de catre autorul cartii sunt suficient de serioase incat sa ofere macar sursele stiintifice din care a extras aceste informatii (nu ma satisfac articolele si editorialele din Libertatea sau Click pe aceasta tema).

*
http://www.cancerresearchuk.org/canc...nes-and-cancer

http://webarchive.nationalarchives.g...6Mobilephones/

Din punctul meu de vedere, pentru a accepta un regres masiv din punct de vedere tehnologic avem nevoie de dovezi clare si un calcul corect al raportului beneficii/prejudicii.
Ex: autoturismele polueaza; trebuie sa interzicem autoturismele.
Majoritate lucrurilor pe care le facem presupun un risc. Cu toate acestea, nu interzicem antibioticele.
In cazul de fata este posibil ca telefonia mobila sa salveze mai multe vieti decat sa distruga. ...Asta ignorand total si celelalte beneficii, precum accesul la informatii.

Solutiile pe care le gasesc conservatorii si adeptii teoriilor conspiratiilor sunt, zic eu, radicale si inoportune: sa nu mai cumparam si sa utilizam telefoane. E o cale extrem de lunga pana acolo.

Multora le place sa arate cu degetul spre riscuri si probleme dar putini sunt cei care vin si cu solutii concrete, mai putin radicale.

Last edited by Inorogul; 27.10.2014 at 12:12:06.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 12:15:02
Inorogul
Guest

Implicit

Citat:

poluarea electromagnetica este, dupa cum dovedesc studiile, mult mai periculoasa decat celelalte forme de poluare.
Care studii? Vreau sa le citesc. Sunt extrem de curios sa aflu de ce poluarea electromagnetica este mai periculoasa decat cea termica, gazoasa, cu pesticide, a apei etc..

Last edited by Inorogul; 27.10.2014 at 12:17:38.
Reply With Quote
Vechi 27.10.2014, 13:03:01
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Inorogul Vezi mesajul
Care studii? Vreau sa le citesc. Sunt extrem de curios sa aflu de ce poluarea electromagnetica este mai periculoasa decat cea termica, gazoasa, cu pesticide, a apei etc..
Nu stiu, Inorogule. Eu am citit si citat cateva fragmente dintr-o carte http://www.librariasophia.ro/carti-I...r-so-4613.html
Mi s-a parut interesant. In plus m-a si speriat pt ca toti tinerii, printre care si copii mei, sunt inconjurati de telefoane mobile si tablete personale si de serviciu. Sunt ingrijorata foarte, nu numai de faptul ca s-ar putea sa le pericliteze sanatatea ci mai ales ca le modifica comportamentul, psihicul. Inca un neajuns, filmele, jocurile si cartile on-line la discretie din bibliotecile virtuale, le fura cea mai placuta (dar invechita) activitate: tinutul unei carti in mana, mersul la biblioteca.
Si daca totusi, unii spun ca nu-i niciun pericol in aceste aparate, nu pot decat sa ma bucur, si da Doamne sa fie asa!
Dar nu prea cred...
Reply With Quote
Răspunde