![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce să doară? Că suntem minoritari? Deloc amice! Nu mi-aș dori să fac parte dintr-o grupare religioasă majoritară. Cred că bănuiești de ce (tot o problemă de "durere")...
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu mă supăr, înțeleg că adevărul doare și că, o dată cu pana de idei, încep să apară argumentele de genul "bați câmpii"...
|
|
||||
|
||||
![]()
Eu propun sa spunem biserica hindusa romano-catolica. Cum Doamne sa le spui cultelor care se intemeiaza pe persoana si opera lui Iisus Hristos? Culte crestine sau culte budiste?
Last edited by ioanna; 12.06.2012 at 20:42:53. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum, apelativul "creștin" implică un lucru cert: recunoașterea validității Botezului, fără de care nimeni nu se poate numi creștin. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deși nu-i vorba de așa ceva în cazul de față, admit că adevărul doare câteodată, însă tu ar trebui să te bucuri că nu doare prostia.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bun, făcând un rezumat al contraargumentelor dumneavoastră, avem: 1. E o greșeală de ortografie; 2. Bați câmpii; 3. Ești prost. Totuși, față de importanța problemei, n-ar fi mai simplu să vă adresați Patriarhiei pentru o lămurire ? Este Papa Benedict al XVI-lea creștin sau nu ? Sunt catolici creștini ? Este BC o Biserică ? Last edited by MihaiG; 12.06.2012 at 20:51:14. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu "alte Biserici crestine" ar fi fost o neintelegere sa spun sa nu se impartaseasca in alte biserici, s-ar fi inteles ca e vorba de cele ortodoxe. Acum o sa va dau si explicatia din care reiese ca in comunicat se spune de fapt adevarul, dar nu direct. Scrie: "pe temeiul Sfintelor Canoane și al învățăturii de credință ortodoxă" Atat, nu e nevoie de mai mult, stiti ca v-am dat ce spun canoanele ortodoxe plus invatatura de credinta. Ba chiar spun si mai rau canoanele, sa nu se slujeasca cu ereticii si sa nu se impartaseasca cu ereticii. Nu mai e loc de intors aici. Dar acestea le-am mai discutat, din ce stiu in dialogurile cu dvs. este ca pentru dvs. nu are importanta adevarul sau vreun argument, doar ca sa se potriveasca parerilor dvs. Dar nu e ceva singular, e ceva tipic pentru catolici, nu au nicio importanta zecile de arguemente, gasesc un pasaj scos din context, il interpreteaza si apoi ala ramane pentru totdeauna. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu ma intereseaza sa ma adresez Patriarhiei pentru chestiuni ridicole. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Politețea irenică e mai importantă decât Adevărul revelat ?! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In plus, Papa a spus ca doar BC este Biserica lui Hristos si vreti sa spuneti ca BO, considerata mult mai conservatoare, recunoaste toate cultuletele ca biserici. Nu mai pregeta sa afle unde s-a mai intemeiat un cult sa nu faca o greseala si sa nu il spuna si pe acela. Nu in ultimul rand am onservat la unii credinciosi nevoia ca BO sa recunoasca neaparat si pe ei. Mai ales la eterodocsii ecumenisti, nu sunt impacati daca ortodocsii nu ii recunosc si pe ei. Probabil in adanc isi dau seama ca e ceva in neregula si BO este ceva important, totul depinde de ce spune BO. Pe mine de exemplu nu ma intereseaza absolut deloc daca adventistii, martorii, catolicii, musulmanii sau orice religie ii considera pe ortodocsi in orice fel. E ultima grija a mea. Mult mai rau ma deranjeaza cand un eterodox spuen ca si ortodocsii sunt la fel ca alte culte, intr-un fel asta inseaman ca si noi credem acele invataturi gresite, ceea ce e un pacat pentru noi. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Hristos S-a nascut pentru toti oamenii! | laurastifter | Alte Religii | 24 | 05.04.2013 14:10:48 |
De ce romanii nu mai fac filme istorice. | Theodor_de_Mopsuestia | Generalitati | 22 | 27.03.2012 17:53:00 |
Bisericile din Apocalipsa | joseph_ben_iacob | Secte si culte | 36 | 01.01.2011 14:38:29 |
Ingerul pazitor,pentru toti oamenii sau numai pentru crestini? | mihailt | Generalitati | 45 | 12.11.2010 18:46:27 |
Cine cunoaste adaposturi pentru oamenii fara casa ? | irina1f | Umanitare | 3 | 24.12.2008 08:47:09 |
|