Citat:
În prealabil postat de MihaiG
Decizia Sfântului Sinod cu privire la IPS Corneanu nu spune niciunde că sacramentele catolicilor n-ar fi valide.
Asta pe de o parte, iar pe de altă parte decizia Sfântului Sinod al BOR, din care faceți parte și pe care ar trebui să o respectați, face vorbire despre "alte Biserici creștine", adică recunoaște implicit existența altor Biserici creștine (atenție, Biserici cu B mare) pe lângă BO.
|
Nu spune direct, ca sa nu-si puna in cap pe catolici. Dar v-am mai spus ca de mai mult timp se foloseste limbajul protocolar la nivel oficial, adica vorbirea corecta politic. Unde ati intalnit ca Dalai Lama sa fie numit dl. Dalai sau nenea Dalai sau si mai rau paganul Dalai. Inseamna ca dvs. recunoasteti budismul daca ii spuneti Dalai Lama (si chiar cu litera mare Lama). De asemenea nu o sa vedeti in comunicatele oficiale spunandu-se sectarii, in schimb preotii numai asta spun. Sau sa spuna ceva rau de musulmani, stim ca papa a spus ceva si apoi s-a tot chinuit cateva luni sa o intoarca, sa-si ceara scuze, etc.
In legatura cu "alte Biserici crestine" ar fi fost o neintelegere sa spun sa nu se impartaseasca in alte biserici, s-ar fi inteles ca e vorba de cele ortodoxe.
Acum o sa va dau si explicatia din care reiese ca in comunicat se spune de fapt adevarul, dar nu direct. Scrie: "
pe temeiul Sfintelor Canoane și al învățăturii de credință ortodoxă" Atat, nu e nevoie de mai mult, stiti ca v-am dat ce spun canoanele ortodoxe plus invatatura de credinta. Ba chiar spun si mai rau canoanele, sa nu se slujeasca cu ereticii si sa nu se impartaseasca cu ereticii. Nu mai e loc de intors aici.
Dar acestea le-am mai discutat, din ce stiu in dialogurile cu dvs. este ca pentru dvs. nu are importanta adevarul sau vreun argument, doar ca sa se potriveasca parerilor dvs. Dar nu e ceva singular, e ceva tipic pentru catolici, nu au nicio importanta zecile de arguemente, gasesc un pasaj scos din context, il interpreteaza si apoi ala ramane pentru totdeauna.